A czy ja Ci karze w jump L wchodzic? Tak ja Ci napisałem - tego co masz nie znajdziesz za mniejsze pieniądze (pomijam nju)
w jump L za te 10zl więcej masz minuty i internet w roamingu co miesiąc. Gdzie w play paczka 100MB w roamingu kosztuje 29zł.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Chill, po prostu chodzilo mi o nie placenia już 90zl
a żeby płacić w podbnej cenie 49zl za coś co będzie taką samą, lub podobną ofertą.
Fajnie jakby oferta była z tel, ale nie widzę nic fajnego w tej kwocie...znudziło mnie płacenie takich pieniędzy...patrząc na oferte czy to tel czy TV, generalnie coraz bardziej wisi im to, żeby dać lepsza oferte, żeby zostać w danej sieci czy usłudze.

Fajnie jakby oferta była z tel, ale nie widzę nic fajnego w tej kwocie...znudziło mnie płacenie takich pieniędzy...patrząc na oferte czy to tel czy TV, generalnie coraz bardziej wisi im to, żeby dać lepsza oferte, żeby zostać w danej sieci czy usłudze.
Witam,
Dwa lata temu dzięki pomocy tego forum wynegocjowałem ofertę
RePlay Partner Backoffice All Inclusive MAX 30.03
Na rachunku wygląda to tak:
LongPlay II 49 - 49-20=29zł
Pakiet Smartfon 1GB = 16zł
Pakiet złotówek MNP All Inclusive 67-67=0zł
Razem = 45zł
Do tego dostałem za małą opłata Sony Xperia J.
Umowa kończy mi się na początku grudnia. Zazwyczaj mieściłem się w abonamencie. Jedynie internetu by mogło być więcej. Czy ktoś ma wiedzę co można tym razem wynegocjować?
Dwa lata temu dzięki pomocy tego forum wynegocjowałem ofertę
RePlay Partner Backoffice All Inclusive MAX 30.03
Na rachunku wygląda to tak:
LongPlay II 49 - 49-20=29zł
Pakiet Smartfon 1GB = 16zł
Pakiet złotówek MNP All Inclusive 67-67=0zł
Razem = 45zł
Do tego dostałem za małą opłata Sony Xperia J.
Umowa kończy mi się na początku grudnia. Zazwyczaj mieściłem się w abonamencie. Jedynie internetu by mogło być więcej. Czy ktoś ma wiedzę co można tym razem wynegocjować?
Witam,
Mam dwa numery w PLAY. Kończy mi się właśnie umowa na jeden. Ostatnio dzownił do mnie jakiś konsultant i proponował wzięcie za 400zł Xperia z2 w nowym abonamencie - za dwa numery miałbym płacić 99zł. Zaproponował też wymianę telefonu dla numeru, któremu umowa kończy się w lipcy 2015. Też mogłem wziąć z2 za 400zł z groszami. TAk czy siak czekałem na Z3. Teraz już jest, a ja nie mam nr do konsultanta. Jest tu na forum ktoś z PLAY kto chce zarobić?
Jestem z Warszawy. Piszcie na mail 
Mam dwa numery w PLAY. Kończy mi się właśnie umowa na jeden. Ostatnio dzownił do mnie jakiś konsultant i proponował wzięcie za 400zł Xperia z2 w nowym abonamencie - za dwa numery miałbym płacić 99zł. Zaproponował też wymianę telefonu dla numeru, któremu umowa kończy się w lipcy 2015. Też mogłem wziąć z2 za 400zł z groszami. TAk czy siak czekałem na Z3. Teraz już jest, a ja nie mam nr do konsultanta. Jest tu na forum ktoś z PLAY kto chce zarobić?

Ostatnio zmieniony 07 paź 2014, 12:09 przez stankry, łącznie zmieniany 1 raz.
Kończy mi się za dwa miesiące umowa 6-miesięczna.
Po złożeniu wypowiedzenia co otrzymam?
Chodzi o umowę bez telefonu zależy mi na:
- no limit komórki
- no limit smsy
- trochę internetu (500mb-1gb) ?
albo coś zbliżonego...
Dostanę coś taniej, niż teraz za 39zł no limit + 2gb internetu (po zakończeniu umowy zacznie doliczać 20zł za internet)
Po złożeniu wypowiedzenia co otrzymam?
Chodzi o umowę bez telefonu zależy mi na:
- no limit komórki
- no limit smsy
- trochę internetu (500mb-1gb) ?
albo coś zbliżonego...
Dostanę coś taniej, niż teraz za 39zł no limit + 2gb internetu (po zakończeniu umowy zacznie doliczać 20zł za internet)
Witam,
Wczoraj ostatecznie zdecydowałem się na przedłużenie umowy na dwóch moich numerach poprzez telefoniczną GU. Na obu wybrałem opcję z telefonem za 44,99 zł (750mb, no limit komórki, no limit sms/mms - wymaga samodzielnej aktywacji) + 5 zł no limit stacjonarne (opcja). Wybrałem Alcatela Idol 2 mini S za 99zł - dla osoby, która po raz pierwszy przesiada się z tradycyjnego telefonu na smartfon (mam nadzieję, ze sobie poradzi z obsługą
) oraz MyPhone Cube za 9zł - na odsprzedaż na allegro.
Mam pytanie odnośnie możliwości rezygnacji z aneksu, bo podobno taka jest przy zakupach na odległość i wynosi 10 dni. Ale od kiedy jest liczone to 10 dni? Od daty dostarczenia aneksów i sprzętu przez kuriera? Pytam w razie jakiś błędów w aneksach (różnie to bywa z pracownikami call center...) lub gdyby w ciągu najbliższych dni oferta utrzymaniowa znacząco się poprawiła...
Wczoraj ostatecznie zdecydowałem się na przedłużenie umowy na dwóch moich numerach poprzez telefoniczną GU. Na obu wybrałem opcję z telefonem za 44,99 zł (750mb, no limit komórki, no limit sms/mms - wymaga samodzielnej aktywacji) + 5 zł no limit stacjonarne (opcja). Wybrałem Alcatela Idol 2 mini S za 99zł - dla osoby, która po raz pierwszy przesiada się z tradycyjnego telefonu na smartfon (mam nadzieję, ze sobie poradzi z obsługą

Mam pytanie odnośnie możliwości rezygnacji z aneksu, bo podobno taka jest przy zakupach na odległość i wynosi 10 dni. Ale od kiedy jest liczone to 10 dni? Od daty dostarczenia aneksów i sprzętu przez kuriera? Pytam w razie jakiś błędów w aneksach (różnie to bywa z pracownikami call center...) lub gdyby w ciągu najbliższych dni oferta utrzymaniowa znacząco się poprawiła...
10 dni pewnie od wysłania
,a jak wyślą to zwykle dociera w 1 dzień.Raczej oferta się zbytnio nie zmieni w takim czasie.Już było trochę zmian i obecnie jakoś nie ma potrzeby.Obecne oferty są całkiem ok.Czasem tylko ceny tel drogie.

Mam złożone wypowiedzenie, chcę telefon nowy dla żony: ona ma wymagania żeby można ładne zdjęcia robić i nagrać jakiś filmik z czasu, co do abonamentu to moze być z 500 minut do wszystkich lub no limit i mały pakiet netu dla aktualaizacji tel. Nie wiem na co się zdecydować, w ostateczności telefon kupi się na wolnym rynku , zamiast abo wezmie się ofertę na karte.rtx pisze:matrice po wysłaniu wypowiedzenia możesz wziąć abonament za 59,99 który wymieniłeś i od ceny ze strony dla każdego telefonu odejmujesz 240zł.
Jednak szczerze mówiąc nie opłaca się w ten abo za 60 zł w Play, bo w promocji Orange z kodem zniżkowym 30% na 24 m-ce (np. abo 89,98zł wyjdzie 61,50) i akcji "Szalone dni" możesz mieć dużo lepszy telefon w granicach 100zł (np. ostatnio był Sony Xperia Z1 za 99zł). Więc jeśli nie przeszkadza ci przejście do Orange, to warto się nad taką opcją zastanowić (tylko w takim wypadku nie możesz mieć wysłanego wypowiedzenia w Play - Orange musi za ciebie wystąpić o rozwiązanie umowy).
matrice na stronie 304 masz wszystkie opcje po wypowiedzeniu przedstawione. Natomiast jeśli zamierzasz wziąć abo z telefonem w granicach 60zł to opcja w Orange jest korzystniejsza, przy założeniu promocji o których pisałem ("Szalone dni w Orange" powinny być też w październiku, tylko musiałbyś anulować wypowiedzenie w Play - jak coś to mam druk).
Ewentualnie można wziąć abonament za 44,99 (+5 za stacjonarne) i dopłacić za jakiś telefon (ile mógłbyś dopłacić?).
Chociaż i tak opcja z Orange wydaje się sensowniejsza, nawet z możliwością odsprzedania później telefonu z zyskiem i kupienia czegoś tańszego.
Ewentualnie można wziąć abonament za 44,99 (+5 za stacjonarne) i dopłacić za jakiś telefon (ile mógłbyś dopłacić?).
Chociaż i tak opcja z Orange wydaje się sensowniejsza, nawet z możliwością odsprzedania później telefonu z zyskiem i kupienia czegoś tańszego.
Dzisiaj złożyłem wypowiedzenie umowy w RBM. Robiłem to w salonie Play'a i zdziwiło mnie to, że w RBM nie można wnioskować o przeniesienie numeru na kartę 
Do końca umowy zostało mi nieco ponad 3 miesiące - jak myślicie, kiedy można się spodziewać kontaktu ze strony DUK?
Aktualnie mam abonament RBM88 z 50% rabatem, a chcę ofertę bez telefonu - domyślnie RBM oferuje za 38 zł miesięcznie no limit stacjonarne i komórki, sms/mms i 2GB netu.
Jak myślicie, co można jeszcze wynegocjować?
Jako bazę traktuję ofertę T-Mobile Jump na 6 mies przez internet - 29,99 zł no limit na stacjonarne i komórki, sms/mms i 500MB netu, umowa na 6 mies.

Do końca umowy zostało mi nieco ponad 3 miesiące - jak myślicie, kiedy można się spodziewać kontaktu ze strony DUK?
Aktualnie mam abonament RBM88 z 50% rabatem, a chcę ofertę bez telefonu - domyślnie RBM oferuje za 38 zł miesięcznie no limit stacjonarne i komórki, sms/mms i 2GB netu.
Jak myślicie, co można jeszcze wynegocjować?
Jako bazę traktuję ofertę T-Mobile Jump na 6 mies przez internet - 29,99 zł no limit na stacjonarne i komórki, sms/mms i 500MB netu, umowa na 6 mies.
Mogę dopłacić nawet kilka stów, mogę płacić abo około 100 zł miesięcznie. Ale ja patrze na te oferty z telefonami to podwyższenie abo nic nie daje, i cały deal się nie opłaca. Jaki jest sens dopłacić za telfon dajmy na to 400-500 zł jak nowy na allegro mozna kupić za 700.rtx pisze:matrice na stronie 304 masz wszystkie opcje po wypowiedzeniu przedstawione. Natomiast jeśli zamierzasz wziąć abo z telefonem w granicach 60zł to opcja w Orange jest korzystniejsza, przy założeniu promocji o których pisałem ("Szalone dni w Orange" powinny być też w październiku, tylko musiałbyś anulować wypowiedzenie w Play - jak coś to mam druk).
Ale Play ostatnio nie ma nic ciekawego do zaoferowania dla klienta w kategorii abonament wraz z telefonem. Chyba, że ktoś jest gotów naprawdę porządnie przepłacić.
A jeśli dzwoni do mnie kumpel-laik, któremu zwisa jaki telefon mu dadzą i jakie ma ten telefon możliwości, dzwoni i pyta jaki telefon brać w T-mobile. Mówi, że przechodzi bo w Play nie mają nic dla niego do zaoferowania. Więc chyba coś jest na rzeczy.
A jeśli dzwoni do mnie kumpel-laik, któremu zwisa jaki telefon mu dadzą i jakie ma ten telefon możliwości, dzwoni i pyta jaki telefon brać w T-mobile. Mówi, że przechodzi bo w Play nie mają nic dla niego do zaoferowania. Więc chyba coś jest na rzeczy.
Dlatego matrice napisałem ci o ofercie Orange. Wybierasz taryfę Smart Plan Multi II za 89,98 (wszystko no-limit, 2GB internetu plus 400 minut w roamingu) z kodem rabatowym 30% (który trzeba zdobyć, kupić np. tu na forum w działach o Orange) - wtedy abo wyjdzie 61,50 na 24 m-ce (potem cena wskoczy na tą bez zniżki, więc najlepiej wcześniej wypowiedzieć umowę, żeby niepotrzebnie nie przepłacać). Telefon wybierasz z abonamentu 89.98, najlepiej poczekać na "Szalone dni" bo wtedy są bardzo duże zniżki (ostatnio była Sony Xperia Z1 za 99zł), ale i bez tego możesz znaleźć coś ciekawego. Tylko musisz wycofać wypowiedzenie z Play, aby Orange mogło za ciebie rozwiązać umowę. Wszystko załatwiasz przez stronę internetową.
Niestety, ale Play w porównaniu z tą ofertą nie wypada za ciekawie na tą chwilę.
Niestety, ale Play w porównaniu z tą ofertą nie wypada za ciekawie na tą chwilę.
Witam, pragnę się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat mojego przejścia do plusa z play pomimo, że jakoś do zielonych mnie nie ciągnęło. Szukałem czegoś no limits z internetem i możliwością połączeń w roamingu i dzwonienia do unii europejskiej. Uważam że jeśli ktoś korzysta od czasu do czasu z roamingu to plus wypada chyba najlepiej. W taryfach dla firm abo 69netto i 6 miesięcy gratis za przejście robi się z tego 51,75 netto za 2gb internetu pełny no limit w kraju, no limit na odbieranie za granicą i 100minut miesięcznie do pięciu wybranych krajów. Jeśli tak jak ja wziąłem telefon i zarobiłem na nim 1200 na czysto to 51,75x24-1200zł =29,75/24=1,24zł dla mnie bajka. W zasadzie dobry abonament przez dwa lata w zasadzie za darmo:) Czysta matematyka nic więcej nie muszę dodawać.
Może komu pomogłem w wyborze.
Może komu pomogłem w wyborze.
Nikomu nie polecam Plusa (minusa), sam zrobiłem błąd i przeniosłem internet z Play do zielonych. Nigdy na nic nie pusciłem tylu ku... co na te ich badziewie. Takich walkow i nie stosowania sie do podpisanych regulaminow nie spotkalem u zadnego innego operatora!!!
Zreszta wystarczy wejsc na forum plusa i poczytac o tych ich super zajefajnym internecie, 400 stron wkurzonych ludzi ktorych juz tylki bola od tego dymania przez operatora. Nawet UKE nie pomaga na dlugo bo i tak zaraz znowu robia to samo.
Przy abonamentach telefonicznych slyszalem ze tez jak za duzo sie rozmawia to zaczynaja kombinowac na linii.
Sam dalem sie wkopac i teraz przez prawie 2 lata musze sie meczyc, dlatego ostrzegam pozostalych przed nieuczciwym operatorem PLUS!!!!!
Zreszta wystarczy wejsc na forum plusa i poczytac o tych ich super zajefajnym internecie, 400 stron wkurzonych ludzi ktorych juz tylki bola od tego dymania przez operatora. Nawet UKE nie pomaga na dlugo bo i tak zaraz znowu robia to samo.
Przy abonamentach telefonicznych slyszalem ze tez jak za duzo sie rozmawia to zaczynaja kombinowac na linii.
Sam dalem sie wkopac i teraz przez prawie 2 lata musze sie meczyc, dlatego ostrzegam pozostalych przed nieuczciwym operatorem PLUS!!!!!
złożyłem rezygnację w play
przez cały okres wypowiedzenia nikt nie zadzwonił, ani z biura obsługi ani z GU
dostałem jedynie 1 smsa z ofertą żeby do nich oddzownić
39,99, no limit rozmowy, no limit sms/mms, 1,5GB i umowa 15msc
po około 6 latach w tej sieci jestem mocno rozczarowany postawą play
tymczasem, kolega jakiś czas temu w salonie play dostał taką ofertę
umowa 24msc,
abo 38 zł miesięcznie, dostał rabat na cały okres umowy
no limit rozmowy
2GB
lg g2 mini lte 199 zł
nie wierzyłem aż nie zobaczyłem umowy