Xy pisze:Alkowski pisze:Z ciekawości jakie masz wymagania co do usług w ramach abonamentu , i aby w jakiej kwocie się zamykały ?
Zasięg, zasięg i jeszcze raz stabilność połączeń. W T-Mobile na mapce zasięg jest prawie wszędzie z tym, że czasem wcale go nie ma. Rozmowy ok ale czasem słyszę takie plumkanie, trzaskanie i bulgotanie zamiast rozmówcy. Rozłączenie i ponowne połączenie poprawia sytuację (to nie wina telefonu bo w Lumii i Xperii jest tak samo). Abonament max 60 zł zawierający nielimitowane połączenia do komórkowców wszelakich sieci w PL. Rozmowy na stacjonarne mnie nie interesują tak samo jak rozmowy do Unii Europejskiej. Internetu chciałbym przynajmniej 2 GB lub więcej. Właśnie Play daje nielimitowany Internet przez pół roku, a później 4 GB co jest ilością mocno wystarczającą. Ceny telefonów także istotne. HTC kosztuje tyle samo tu i tu ale w Play jestem nowy, a w T-Mobile niekoniecznie i stąd decyzja o opuszczeniu sieci. Przykładowa cena Lumii 930 w moim abonamencie to 999 zł. Jako uzasadnienie usłyszałem, że sieć oferuje bardziej usługi niż telefony. Inni też oferują usługi i telefony w znacznie niższych cenach.
Nie chcę być w sieci, gdzie niezdecydowanemu klientowi jako wabik przedstawia się "atrakcyjną" ofertę bardzo zbliżoną do tej dla całkiem nowego i która jest zauważalnie mniej atrakcyjna niż ta w innej sieci dla nowego klienta przenoszącego numer.
Być może będę żałował decyzji (jakość rozmów, stabilność połączeń, zasięg, Internet) ale to, co daje aktualnie T-Mobile jakoś mnie nie satysfakcjonuje

Na Twoim miejscu bym się nie ruszał z TM ze względu na jakość usługi.
Rozmowy w T to absolutny TOP w PL.
Potwierdzam to osobiście, bo przeniosłem się do Plusa (z T) i mimo lepszego zasięgu, rozmowy są na niższym poziomie (przerywa, wycisza, zakłóca, ...).
Gdy dzwonię do Playa, a już naprawdę dużo znajomych ma tam telefony, za każdym razem słyszę w tle swój głos.
W T nie miałem takich przypadków.
Zgadzam się, że oferta jest co najmniej niezachęcająca. Do tego podejście do abonenta w ostatnim roku znacznie się pogorszyło, co również mi się nie podoba.
Ja mam umowę do marca i nie wiem co zrobię.
W Plusie iPhonów praktycznie nie ma, a te co są, okazuje się, że jakieś trafne (Plus kupuje telefony na wolnym rynku).
Zastanów się nad tymi przenosinami do Playa.
Możesz zrobić manewr w postaci jakiegoś Virgin, żeby sprawdzić "jakość sieci".
Jak Ci podejdzie, to podpisz abo z Playem (będziesz przenosił numer z abonamentu). Jak nie, to w T możesz skorzystać z taryf bez telefonu po 30 lub 40PLN.