• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 232 z 624
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 624
 #826036  autor: Alkowski
 30 wrz 2015, 19:28
To słabo się orientujesz.

Bo salon może dać ofertę " sukowską " dopiero za zgodą centrali jak zadzwonią , więc sensu by tam iść po prostu nie ma.

Z ciekawości jakie masz wymagania co do usług w ramach abonamentu , i aby w jakiej kwocie się zamykały ?
 #826040  autor: Xy
 30 wrz 2015, 19:42
Alkowski pisze:Z ciekawości jakie masz wymagania co do usług w ramach abonamentu , i aby w jakiej kwocie się zamykały ?
Zasięg, zasięg i jeszcze raz stabilność połączeń. W T-Mobile na mapce zasięg jest prawie wszędzie z tym, że czasem wcale go nie ma. Rozmowy ok ale czasem słyszę takie plumkanie, trzaskanie i bulgotanie zamiast rozmówcy. Rozłączenie i ponowne połączenie poprawia sytuację (to nie wina telefonu bo w Lumii i Xperii jest tak samo). Abonament max 60 zł zawierający nielimitowane połączenia do komórkowców wszelakich sieci w PL. Rozmowy na stacjonarne mnie nie interesują tak samo jak rozmowy do Unii Europejskiej. Internetu chciałbym przynajmniej 2 GB lub więcej. Właśnie Play daje nielimitowany Internet przez pół roku, a później 4 GB co jest ilością mocno wystarczającą. Ceny telefonów także istotne. HTC kosztuje tyle samo tu i tu ale w Play jestem nowy, a w T-Mobile niekoniecznie i stąd decyzja o opuszczeniu sieci. Przykładowa cena Lumii 930 w moim abonamencie to 999 zł. Jako uzasadnienie usłyszałem, że sieć oferuje bardziej usługi niż telefony. Inni też oferują usługi i telefony w znacznie niższych cenach.
Nie chcę być w sieci, gdzie niezdecydowanemu klientowi jako wabik przedstawia się "atrakcyjną" ofertę bardzo zbliżoną do tej dla całkiem nowego i która jest zauważalnie mniej atrakcyjna niż ta w innej sieci dla nowego klienta przenoszącego numer.
Być może będę żałował decyzji (jakość rozmów, stabilność połączeń, zasięg, Internet) ale to, co daje aktualnie T-Mobile jakoś mnie nie satysfakcjonuje ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #826045  autor: SACZI
 30 wrz 2015, 20:13
Xy pisze:
Alkowski pisze:Z ciekawości jakie masz wymagania co do usług w ramach abonamentu , i aby w jakiej kwocie się zamykały ?
Zasięg, zasięg i jeszcze raz stabilność połączeń. W T-Mobile na mapce zasięg jest prawie wszędzie z tym, że czasem wcale go nie ma. Rozmowy ok ale czasem słyszę takie plumkanie, trzaskanie i bulgotanie zamiast rozmówcy. Rozłączenie i ponowne połączenie poprawia sytuację (to nie wina telefonu bo w Lumii i Xperii jest tak samo). Abonament max 60 zł zawierający nielimitowane połączenia do komórkowców wszelakich sieci w PL. Rozmowy na stacjonarne mnie nie interesują tak samo jak rozmowy do Unii Europejskiej. Internetu chciałbym przynajmniej 2 GB lub więcej. Właśnie Play daje nielimitowany Internet przez pół roku, a później 4 GB co jest ilością mocno wystarczającą. Ceny telefonów także istotne. HTC kosztuje tyle samo tu i tu ale w Play jestem nowy, a w T-Mobile niekoniecznie i stąd decyzja o opuszczeniu sieci. Przykładowa cena Lumii 930 w moim abonamencie to 999 zł. Jako uzasadnienie usłyszałem, że sieć oferuje bardziej usługi niż telefony. Inni też oferują usługi i telefony w znacznie niższych cenach.
Nie chcę być w sieci, gdzie niezdecydowanemu klientowi jako wabik przedstawia się "atrakcyjną" ofertę bardzo zbliżoną do tej dla całkiem nowego i która jest zauważalnie mniej atrakcyjna niż ta w innej sieci dla nowego klienta przenoszącego numer.
Być może będę żałował decyzji (jakość rozmów, stabilność połączeń, zasięg, Internet) ale to, co daje aktualnie T-Mobile jakoś mnie nie satysfakcjonuje ;-)
Na Twoim miejscu bym się nie ruszał z TM ze względu na jakość usługi.
Rozmowy w T to absolutny TOP w PL.
Potwierdzam to osobiście, bo przeniosłem się do Plusa (z T) i mimo lepszego zasięgu, rozmowy są na niższym poziomie (przerywa, wycisza, zakłóca, ...).
Gdy dzwonię do Playa, a już naprawdę dużo znajomych ma tam telefony, za każdym razem słyszę w tle swój głos.
W T nie miałem takich przypadków.
Zgadzam się, że oferta jest co najmniej niezachęcająca. Do tego podejście do abonenta w ostatnim roku znacznie się pogorszyło, co również mi się nie podoba.
Ja mam umowę do marca i nie wiem co zrobię.
W Plusie iPhonów praktycznie nie ma, a te co są, okazuje się, że jakieś trafne (Plus kupuje telefony na wolnym rynku).
Zastanów się nad tymi przenosinami do Playa.
Możesz zrobić manewr w postaci jakiegoś Virgin, żeby sprawdzić "jakość sieci".
Jak Ci podejdzie, to podpisz abo z Playem (będziesz przenosił numer z abonamentu). Jak nie, to w T możesz skorzystać z taryf bez telefonu po 30 lub 40PLN.
 #826068  autor: Gregrin
 30 wrz 2015, 22:23
SACZI pisze:Możesz zrobić manewr w postaci jakiegoś Virgin, żeby sprawdzić "jakość sieci".
Jak Ci podejdzie, to podpisz abo z Playem (będziesz przenosił numer z abonamentu). Jak nie, to w T możesz skorzystać z taryf bez telefonu po 30 lub 40PLN.
Z tym ze virgin pracuje właśnie na t-mob i play.
 #826075  autor: Alkowski
 30 wrz 2015, 22:55
XY - w segmencie prywatnym za 50 zł ( 49,99) brutto w taryfie comfort (-20 rabat ) masz bez limitu komórki , bez limitu sms/mms , 2gb neta i możesz otrzymać 250 zł rabatu na sprzęt od ceny katalogowej , natomiast w play w ofercie ze sprzętem na przeniesienie numeru za te same pieniądze otrzymasz bez limitu komórki i sms do play , oraz 1 gb neta także oferta dużo gorsza , bo za smsy do innych operatorów musisz dopłacać.

Poza tym Lumii która Cię interesuje nie widać na play.pl
 #826079  autor: mateuszp
 30 wrz 2015, 23:54
Kończy mi się mix na 48 doładowań, zostały 2. Jest szansa w takiej sytuacji uzyskać od T coś więcej przy przejściu na abonament niż przy podpisywaniu zupełnie nowej umowy?
 #826095  autor: Xy
 01 paź 2015, 08:40
Alkowski pisze:XY - w segmencie prywatnym za 50 zł ( 49,99) brutto w taryfie comfort (-20 rabat ) masz bez limitu komórki , bez limitu sms/mms , 2gb neta i możesz otrzymać 250 zł rabatu na sprzęt od ceny katalogowej , natomiast w play w ofercie ze sprzętem na przeniesienie numeru za te same pieniądze otrzymasz bez limitu komórki i sms do play , oraz 1 gb neta także oferta dużo gorsza , bo za smsy do innych operatorów musisz dopłacać.
Ale ja dostałem w Play zupełnie inną ofertę. 4 GB netu (no limit prtzez 6 miesięcy lub na 2 lata jak wezmę dowolny LG). Rozmowy i smsy bez limitu do każdej sieci.
Nie wiem skąd masz takie dane ale ja dostałem zupełnie inną ofertę i jedynym sensownym rozwiązaniem dla mnie jest pójście z numerkiem do Play. Nie mam zamiaru dłużej siedzieć w T-Mobile. Rabat na telefon miałem ale w drugą stronę. Xperia Z3C kosztowała 600 zł, a pani konsultantka poinformowała mnie, że po obniżce byłaby dla mnie za 700. Dziękuję za takie promocje ;-)
Z resztą już wszystko napisałem wyżej ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #826141  autor: Osk92
 01 paź 2015, 12:51
Osk92 pisze:Ale jaja. Przedłużyłem telefonicznie.
Rzucałem się między przejściem do Plusa (+ja 49,99), a Heyah (smart m)- ale bardzo, bardzo nie chciało mi się w to bawić, a znowu dużo więcej niż 2GB netu nie potrzebuję.
Dotychczasowa oferta ze strony t-mobile była żałosna, aż tu dziś zdecydowałem się zatelefonować do Heyah, jak realnie wyglądałoby przeniesienie. W toku rozmowy, zamiast migracji, koleś zaproponował mi pozostanie w T-Mobile za 39.99zł no limit na stacje, kom i sms/mms i 2GB netu. Szybka analiza w głowie- biorę! Nie będę się bawić w przenoszenie numeru, mi to pasuje, a umowa tylko na 18mc!

No i wchodzę na stronę iBOA z ciekawości i co widzę? Ta sama promocja, ale z umową na 6mc!!!!!
Także, koleś mnie wyczuł, że nie wiem o nowej promocji i bez pardonu, bez mydła wy...ł :smt005 :mrgreen: No chyba nie podpiszę, jak przyjedzie kurier. :oops:

Ktoś wie czy w Jump Start+ jest coś do ugrania? :wink:
Krejzole w tym t-mobile.

Jednak mi zaznaczył na 6mc, nie na 18mc (chyba mu się pomyliło z ofertą dla nowych).
Tak czy owak- wychodzi całkiem fajnie w mojej ocenie jeśli nie chce się przenosić do innej sieci.

Xy- żyję, wszyscy żyją. Zapraszamy ;)
 #826324  autor: Rolnik123
 02 paź 2015, 09:27
A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Aktualna jest na osobę prywatną(ale nie na mnie). Kończy się za trochę ponad 5 miesięcy. Chcę zrobić cesję na swoją działalność i dopiero wtedy przedłużać. A w boa mówią mi, że wtedy nie dostanę oferty utrzymaniowej, będę musiał odczekać 6 mesięcy na taką możliwość. Coś jest na rzeczy, czy cisną, żebym już przedłużył? Btw w cenniku Z5 jest w taryfie MULTI+ za 989 zł a przez tel mi mówią, że jest za 1259 czy jakoś tak. Wtf ?
 #826367  autor: iPlus
 02 paź 2015, 11:29
Xy,

ja mam telefony w Plusie, Play, T, Orange, jak chcesz przejść do Play to przejdź, to sieć jak każda inna, nie ma co słuchać ludzi, którzy uważają T za jedyną słuszną sieć, Play ma dobrą jakość połączeń, ta zła jakość to bajki, od dawna od czasów Ery konsule tej sieci podają zasięg i niby jakość jak nie mają innych argumentów,

idź tam gdzie ci wyjdzie korzystniej, w Play zawsze masz wybór zasięgu z jakiego chcesz korzystać, a w NetWorks pokasowali niektóre nadajniki w ramach mniejszego wydawania kasy na utrzymanie sieci i to niby ma być jakość według T, momentami tylko Plus ma zasięg przez to skasowanie nadajników w ramach NetWorks, a samo NetWorks w wielu miejscach zwyczajnie ma gorszy zasięg, LTE Play ma całkiem dobry zasięg, 3G też,

T jak zwykle jest drogie i nie ma atrakcyjnych ofert na przedłużenie albo ma mało jak kto woli, można bardziej dyplomatycznie, można wprost,

Play teraz na przedłużenie też ma takie sobie oferty, plusem ofert Play z telefonami LG jest lejek 1 Mega po wykorzystaniu limitu GB z abonament, promocja do 15 października,

Plus i Orange dają darmowe miesiące za przeniesienie numeru z innej sieci, z czego w Orange telefony mają simlocki, a w Plusie mogą być droższe ale zawsze warto się zapoznać z obecnym cennikiem, może coś się fajnego znajdzie w dobrej cenie,
Plus też ma lejek po limicie GB z abonament ale nie 1 Mega jak w Play tylko 512 kb i za dopłatą 10 zł tylko na zasięgu LTE, a nie jak w Play na każdym zasięgu, to takie małe porównanie,

żeby było jasne, piszę jak jest, nie zniechęcam ani nie zachęcam bo sam mam numery w sieciach w których wcześniej napisałem i oceniam każdą sieć obiektywnie,

zaraz pewnie konsule T zaczną mnie krytykować ale to norma, wybierz to co wolisz zamiast słuchać bajeczek o "jakości"
 #826438  autor: Rolnik123
 02 paź 2015, 14:22
Jak się okazało rozmawiałem wcześniej z boa, a nie suk. Teraz typek z suk powiedział, że oni w sprzedaży nie mają Z5 !? Czy to możliwe? Zaproponował mi s6 w multi+ za 1029zł. A wg cennika z5 (ktorej nie mają) jest za 989 ...
 #826447  autor: piotrzet
 02 paź 2015, 14:50
z5 jest pewno tylko przez neta. No i właściwie nie mają bo jest w przedsprzedaży
Ostatnio zmieniony 02 paź 2015, 16:32 przez piotrzet, łącznie zmieniany 1 raz.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #826483  autor: keyzee
 02 paź 2015, 16:46
Może ktoś podpowiedzieć jakie oferty SUK daje w przypadku gdybym chciał brać najtańszy abonament?Z telefonem/bez telefonu.
Chciałbym wiedzieć co mogę ugrać.Dziękuję
 #826701  autor: miskok
 03 paź 2015, 21:18
Moja kumpela dostała dziś ofertę na firmę za 109 brutto Samsung galaxy s 6 edge za 300 zeta. Dlaczego prywatni nie mają chociaż zbliżonych warunków? Pomijać Tidala i dużą paczkę minut do ue.
 #826778  autor: Euronymous
 04 paź 2015, 11:45
miskok pisze:Moja kumpela dostała dziś ofertę na firmę za 109 brutto Samsung galaxy s 6 edge za 300 zeta. Dlaczego prywatni nie mają chociaż zbliżonych warunków? Pomijać Tidala i dużą paczkę minut do ue.
A szczegóły tej oferty?
 #826827  autor: vvr1312
 04 paź 2015, 15:11
Alkowski pisze:XY - w segmencie prywatnym za 50 zł ( 49,99) brutto w taryfie comfort (-20 rabat ) masz bez limitu komórki , bez limitu sms/mms , 2gb neta i możesz otrzymać 250 zł rabatu na sprzęt od ceny katalogowej , natomiast w play w ofercie ze sprzętem na przeniesienie numeru za te same pieniądze otrzymasz bez limitu komórki i sms do play , oraz 1 gb neta także oferta dużo gorsza , bo za smsy do innych operatorów musisz dopłacać.

Poza tym Lumii która Cię interesuje nie widać na play.pl
Alkowski, pokaż mi ofertę w T-Mobile, gdzie oferują takie warunki? 49,99 brutto, 2gb internetu i nielimitowane rozmowy na komórkowe, sms i mms przez cały okres trwania umowy. Jeżeli, ktoś by mi takie coś zaproponował to bym się nie zastanawiał i przedłużył umowę a nie kombinował teraz z przeniesieniem numeru.
  • Strona 232 z 624
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 624
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232