jowita, od dłuższego czasu sledze z ciekawością Twoje wypowiedzi, bo po części mamy identyczna sytuację, tj około 6 m-cy do końca umowy i rachunki przekraczamy przynajmniej dwukrotnie.
jowita pisze:A ja myślę, że warunki zależą (w pewnych granicach) od dobrej woli konsultanta.
Nie zgodzę się, nie ma czegoś takiego jak "wola konsultanta", bo to biznes.
Konsultant może Ci dać zniżkę tylko w granicach ustalonych przez działy analityczne z tym, że najczęściej jest to standardowa oferta, która wisi na www.
Jeżeli klient jest niezadowolony i "marudzi", bo sprawdza oferty konkurencji, a przy tym "grozi" odejściem z sieci, dostaje ofertę "specjalną" z SUK.
To również jest standardowa oferta i nie ma się co oszukiwać, że coś się "wynegocjowało".
jowita pisze:… Zachęcona czyjąś radą z tego forum, po dlugich wahaniach odważyłam się napisać maila do BOK-u i przedstawić swoją sprawę (od kilku miesięcy, z powodow rodzinnych czyli czegos co sie nie zmieni, znacznie wyższe rachunki, przecietnie 150 zl z 5 miesiecy zamiast promocyjnych 60 zl w NE80) i ze umowa konczy mi sie w maju; nie będę tu opisywać jak, ale byłam zmuszona wymienić aparat na cos, co dla mnie jest byleczym i bardzo chciałabym jak najprędziej zyskać nową, korzystniejszą taryfe i wymienić telefon.
I co? Odpowiedzieli mi ze aparat bede mogla wymienic dopiero 3 miesiace przed koncem, czyli w lutym. Czyli tak jakby moja srednia byla najwyzej 100 zl. Moze jak podliczyc wszystkie rachunki, to tak by bylo, ale nastapila zmiana. Od stycznia bede placic jeszcze wiecej, bo konczy sie aneks. Nie jestem wiec zadowolona z kontaktu z BOK. Postanowilam sobie ze juz nie bede ich o nic prosic. Czekanie moze jeszcze wyjsc mi na dobre jesli pojawia sie jakies ciekawe telefony. Ale jak sie tak za bardzo zmecze tym czekaniem i placeniem, to moze skonczyc sie na rezygnacji (prawdziwej, nie udawanej), zwlaszcza ze niezbyt podoba zmiana na T-Mobile - moja lojalnosc wobec sieci slabnie...
Tyle moich refleksji pod koniec roku, zobaczymy co bedzie dalej...
Nie, nie, nie!!
Poważny błąd taktyczny!
Ty się zwracasz do usługodawcy o aneks, a więc nawet jeżeli zgodzą się na jego przedłużenie; jak piszesz 5 m-cy przed końcem umowy, to nie ma mowy o jakichkolwiek negocjacjach!
Uważam, że powinnaś się zastanowić nad ograniczeniem wydatków i poczekać do czasu, gdy era zaproponuje Ci aneks.
Wtedy to Ty jesteś na pozycji, gdzie możesz marudzić i wybrzydzać, grozić rezygnacja z usług sieci, prosić o przełączenie do SUK itd.
Jak pisałem wcześniej, jestem w prawie identycznej sytuacji jak Ty i obecnie chętnie bym podpisał aneks na warunkach, które oferuje SUK, ale moja umowa kończy się w lipcu, więc musze poczekać minimum 2 m-ce, zanim pojawi się jakakolwiek propozycja aneksu.
Potem dzwonią z BOA, aby sprawdzić, co klient sądzi o proponowanej ofercie.
Jest to właściwy moment, aby poprosić o kontakt z SUK.
Odnośnie samej oferty, to moim zdaniem jest ona w chwili obecnej nawet lepsza od tej, którą oferuje Play. Oczywiście mam na myśli to co proponuje SUK
Robiłem kalkulacje dla ofert R40 i R60 w cenach, jakie są oferowane przez sekcję utrzymania klienta, czyli 40pln i 57pln.
Z Nokią E52 wychodziło mi nawet o 15pln taniej niż w Play za porównywalne minutowo abonamenty.