• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 213 z 350
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 350

#663414  autor: emi_20
 22 wrz 2013, 20:18
Hej:) Niedługo kończy mi się umowa z T-mobile, nie chce jej przedłużać ponieważ mam drugi nr na kartę z innej sieci i chcę go właśnie do nich przenieść. Pewnie będą do mnie dzwonić z różnymi ofertami i czy myślicie że zaproponują mi coś "super-extra" dla przenoszących numer? Jest sens z nimi negocjować, jakoś ich podejść żeby oferta była korzystniejsza?

#663417  autor: zygikuleczka
 22 wrz 2013, 20:26
emi_20, dzwonić będą aby przedłużyć ten numer, który chcesz rozwiązać, więc tego będą dotyczyć propozycje. Oferta dla przenoszących/nowych nie podlega negocjacjom. Najprościej podpisać umowę na 3 miesiące a potem przedłużyć z ofertą suk.
Boro99, nie wierzę. Jaki on jest głupi. Ty twierdzisz, że rozmowy w sieci miałybyć bezpłatne bo tak ustaliłeś. On nie może odsłuchać rozmowy i tym tłumaczy odmowę. Odwołaj się i płać 5 zł mniej niż naliczają. Wygrasz to w każdym sądzie.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#663524  autor: dlugasek
 23 wrz 2013, 09:28
Właśnie pojawiło mi się na stronie że mogę przedłużyć umowę dokładnie 6 miesięcy przed końcem na razie nędza z telefonami z lg mają tylko l5 reszta niedostępna duże braki mają póki co

#663526  autor: Rowerzysta
 23 wrz 2013, 09:48
@Boro99

Zaniepokoiło mnie to co piszesz, ponieważ sam przedłużałem na dokładnie takich samych warunkach i jestem przed pierwszą FV. W momencie podpisywania aneksu zdajesz się tak naprawdę na ich deklarację ponieważ w umowie masz wymienioną tylko nazwę taryfy, bez cennika, bez dodatkowych usług, które możesz mieć za 0 zł. IBOA aktualizuje rzeczy, jak mu się chce a cennik ma się nijak do rzeczywistości...

#663535  autor: lucjan
 23 wrz 2013, 10:40
Bo rozmowy z BOKami, DUKami i innymi SUKami trzeba nagrywać. Ostatnio przydało mi się to w mojej batalii z UPC, gdzie spędziłem ponad 2h ze słuchawką przy uchu, rozmawiając z sześcioma osobami...

pzdrwm
luc

'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

#663536  autor: misz
 23 wrz 2013, 10:41
Witajcie,
W najbliższym czasie będę chciał przedłużyć umowę.
Stąd mam pytanie czy wspominane wcześniej oferty:
1. 500 minut, 1GB, darmowe T-mobile itp. za 55zł
2. 750 minut, 2GB, darmowe T-mobile itp. za 65zł

są nadal możliwe do wynegocjowania oraz czy są to na dzień dzisiejszy najkorzystniejsze oferty?
Może wiecie ile w wyżej wymienionych ofertach dałoby rade wytargować za xperie L lub xperie sp?

Pozdrawiam,
misz

#663537  autor: zygikuleczka
 23 wrz 2013, 10:45
misz pisze:Może wiecie ile w wyżej wymienionych ofertach dałoby rade wytargować za xperie L lub xperie sp?
Wiemy. Wielokrotnie pisaliśmy o tym w tym temacie-dzięki tym informacjom wyliczyć można cenę każdego telefonu. Pisaliśmy także co zrobić żeby z danej oferty i gdzie należy o nią pytać.

#663568  autor: tkszwast
 23 wrz 2013, 13:50
Dzień dobry Państwu, to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie. Mam 6 miesięcy do końca umowy z T-Mobile i chcę ją jak najszybciej przedłużyć ze względu na to, że obecnie nie mam darmowych minut do Play, a zdarza mi się dzwonić do tej sieci co raz częściej.

Od razu zaznaczam, że nie interesuje mnie umowa z telefonem, tylko minuty. Póki co proponują mi ofertę "podstawową", z której zastanawiam się nadi R60 600 minut + 500MB za 50zł albo R80 czyli te ponad 50 000 minut za 80zł + udało mi się "ugrać" pakiet 500MB za darmo.

Czy jest jakaś szansa na wynegocjowanie lepszych warunków, najlepiej zniżki na abonament?

#663572  autor: zygikuleczka
 23 wrz 2013, 13:59
tkszwast pisze:Czy jest jakaś szansa na wynegocjowanie lepszych warunków, najlepiej zniżki na abonament?
Oczywiście. Do wyboru ilość minut wymieniona przez Ciebie i zniżka na abonament lub podana przez Ciebie cena i więcej minut. Szczegóły na poprzednich stronach wątku.

#663574  autor: mikkel
 23 wrz 2013, 14:01
A nie lepiej "heyah non stop" albo "nju rachunek" albo "play minimax" albo "rbm"?
Wszędzie masz połączenia bez limitu za 29zł a nawet jeśli korzystasz z netu i smsów to przewagą tych ofert jest umowa na czas nieokreślony.

#663587  autor: emi_20
 23 wrz 2013, 14:44
zygikuleczka pisze:emi_20, dzwonić będą aby przedłużyć ten numer, który chcesz rozwiązać, więc tego będą dotyczyć propozycje. Oferta dla przenoszących/nowych nie podlega negocjacjom. Najprościej podpisać umowę na 3 miesiące a potem przedłużyć z ofertą suk.
A jeżeli poproszę ich o kontakt na ten nr z innej sieci i powiem że chce do nich przejść. Oni za pewne mi przedstawią jakieś oferty więc czy będzie możliwość negocjować trochę? Czy w ogóle coś przejdzie czy nie?

#663594  autor: zygikuleczka
 23 wrz 2013, 15:19
emi_20, jak poprosisz o kontakt to zadzwonią z super ofertą tylko dla Ciebie taką samą jak na stronie:) Dlatego proponuję Ci rozwiązanie skuteczniejsze. Z moich doświadczeń przy nowej umowie nie da się zbyt wiele dostać-co najwyżej opłata aktywacyjna może zostać anulowana czy jakiś symboliczny rabat na 2-3 miesiące(to akurat gość z punktu zaproponował).

#663657  autor: Boro99
 23 wrz 2013, 18:55
zygikuleczka pisze:Boro99, nie wierzę. Jaki on jest głupi. Ty twierdzisz, że rozmowy w sieci miałybyć bezpłatne bo tak ustaliłeś. On nie może odsłuchać rozmowy i tym tłumaczy odmowę. Odwołaj się i płać 5 zł mniej niż naliczają. Wygrasz to w każdym sądzie.
Uderzyłeś w samo sedno. Napisałem na razie pismo z żądaniem dodatkowych wyjaśnień (np. podania dokładnej przyczyny braku możliwości odtworzenia rozmowy). W oczy rzuca się jednak bezczelność odpowiedzi ze strony T-mobile. Gdybym to ja mijał się z prawdą to mogliby szybko mi to udowodnić, a tak warunki jakie dostawali także inni użytkownicy tego forum okazują się nieweryfikowalne. W sumie mamy 3 umowy z TM. Nie wiem jak sobie wyobrażają dalszą współpracę po zakończeniu okresu ich obowiązywania.

Reklamowałem też inne naliczenia na pierwszej fakturze. Zostały naliczone opłaty za rozmowy mimo, iż ani stary ani nowy pakiet minut nie został wykorzystany. Pierwsza odpowiedź TM to oczywiście szablon pt. abonencie czy ty wiesz co to znaczy proporcjonalne rozliczenie minut? Dopiero w odpowiedzi na drugą reklamację uwzględnili ją zgadzając się, że niesłusznie naliczyli opłaty (wyglądało to tak, że w pierwszych dniach nowego okresu rozliczeniowego nie przysługiwały żadne darmowe minuty wliczone w abonament).

@Rowerzysta

Sądzę, że mój przypadek jest wyjątkiem, ale pokazuje co się dzieje jak konsultant nie dotrzyma zaproponowanych w rozmowie warunków. Jak sam zauważyłeś nie ma możliwości zweryfikowania naliczeń (przyznanych upustów) tylko na podstawie gołych zapisów aneksu i abonent musi zaufać pracownikowi operatora. T-mobile twierdzi jednak inaczej.

#663735  autor: broda4
 23 wrz 2013, 22:39
no to widze że od dłuższego czasu - NIC sie nie zmieniło w taryfach:)

#663889  autor: Capeok
 24 wrz 2013, 17:43
Witam po dłuższej przerwie :-). Dzisiejsze negocjacje:
Pan z BOA nie chciał mnie przełączyć do SUK tłumacząc się tym, że to oni teraz mają w ofercie wszystkie rabaty i zaproponował mi:
R60 za 54,9; TM za 0 zł oraz Xperia L za 269 zł
Chciałem wyrwać jeszcze 100 zł mniej za tel, dlatego za 5tą prośbą o przełączenie łaskawie połączył mnie z SUK.
Tutaj z góry powiedziałem panu, co mnie interesuje, chwilę musiałem poczekać i zaproponował mi to samo co pan z BOK. Odparłem, że w Orange mam zdecydowanie lepsze warunki za 54,9 zł, 3 miesiące gratis i XL za 99 zł, ostatecznie zgodził się na jeszcze 100 zł mniej za telefon, ale kosztem darmowych rozmów do TM.
Ostatecznie:
R60 za 54,9 zł
500 min
1Gb
Xperia L- 169zł
Oferta Oragne zdecydowanie bije TM, ale niestety nie mogłem jej wziąć, bo u mnie na wsi nie ma kompletnie ich zasięgu- telefony od Pomarańczowych w ogóle nie działają :/.
Mam nadzieję, że komuś te info pomogą, pozdrawiam i dzięki za wszystkie info.
P.S. Z telefonem mam dostać kartę micro-sim, wiecie czy należy ją jakoś specjalnie aktywować, czy po prostu wkładam do tel i działa?

#663891  autor: negra
 24 wrz 2013, 17:48
Kolega wczoraj dostał kartę micro i wysłał do Nich sms na numer który mu podali , a który aktywował kartę. Trzeba po około 15 min wyłączyć i włączyć telefon.

#663902  autor: marojar
 24 wrz 2013, 18:51
Boro99 pisze: Sądzę, że mój przypadek jest wyjątkiem, ale pokazuje co się dzieje jak konsultant nie dotrzyma zaproponowanych w rozmowie warunków. Jak sam zauważyłeś nie ma możliwości zweryfikowania naliczeń (przyznanych upustów) tylko na podstawie gołych zapisów aneksu i abonent musi zaufać pracownikowi operatora. T-mobile twierdzi jednak inaczej.
Oj przycięli w chusteczkę.
Fatalne zachowanie konsultanta, który z tobą gadał. Mój, a raczej moja poinformowała mnie, że wszelkie upusty i rabaty wprowadza ręcznie po odebraniu przesyłki i podpisaniu umowy przez klienta.
Po podpisaniu umowy, dokładnie dzień po zadzwoniłem do iboa żeby potwierdzić warunki- no i zonk, nic się nie zgadzało, a pani, która ze mną rozmawiała nie było w pracy :).
Konsultant podłubał w systemie i jednak doszukał sie rabatu na abo, obniżkę na tel, ale t-mobile nie było za darmo tylko zgodnie z tabelą opłat za 4,99zł.
Kolejny krok to wiadomość mailowa wysłana z konta iboa:
"Bla bla bla, proszę potwierdzić pisemnie warunki lub rozwiązuję umowę w terminie 10 dni it..."
Po kilku dniach :)))) (co się nigdy nie zdarzało, wiadomości od BOK docierały zwykle na drugi dzień) dostałem odpowiedź od miłego gościa, który potwierdził wszelkie upusty.
A co będzie zobaczymy jak przyjdzie f@ktura :)

Swoją drogą ufam, że Twoją sytuację również wyprostują.

PS
z 8 lat temu, jak jeszcze była ERA, pewna konsultantka SUK, która proponowała mi umowę, rabaty, cuda itp. pomyliła się pisząc maila i zamiast umówionych 80zł(gdzie już był upust 15zł) za abo napisała 68zł. Pomyliła tabelki. Na drugi dzień zadzwoniła, przeprosiła za pomyłkę i stwierdziła, ze wina leży po jej stronie, wobec tego utrzymuje propozycję z pomyloną kwotą.
Z tydzień nie mogłem do siebie dojść z wrażenia :shock:
Ale to było za czasów ERA.

#663931  autor: Boro99
 24 wrz 2013, 21:47
marojar pisze:
Oj przycięli w chusteczkę.
Fatalne zachowanie konsultanta, który z tobą gadał. Mój, a raczej moja poinformowała mnie, że wszelkie upusty i rabaty wprowadza ręcznie po odebraniu przesyłki i podpisaniu umowy przez klienta.
Mój konsultant, którego imię i nazwisko nawet przypadkowo zapamiętałem też powiedział, że wprowadzi zmiany po otrzymaniu aneksu. Sam zaznaczył, żeby nie dzwonić od razu bez limitów do T-mobile, bo usługa będzie aktywna dopiero od poniedziałku (kurier był w czwartek chyba).

Nie liczę na to, że T-mobile zachowa się właściwie w tej sytuacji, choć dałem im jeszcze szansę na naprawienie tego i wyjście z twarzą.

#663939  autor: broda4
 24 wrz 2013, 22:13
ja miałem aneks w lipcu.
a do dziś mi zwracają nadpłaty.
jutro rozliczenie. zobaczymy czy mi zrobią promocję czyli rabat na abo.
tak mi napisali.

oczywiście taki mi napisali w mailu.

#663955  autor: szati
 24 wrz 2013, 23:39
Witam
Wczoraj pisałam do Tmobile aby przestawili mi jakąś ofertę ponieważ na iboa nie mam żadnej oferty a abonament kończy się w grudniu.

Dzisiaj oddzwonili do mnie i zaproponowali mi takie warunki:
Abonament 69,90 obniżyli do 64,90
internet 2 GB ( w tym abonamencie o ile dobrze się orientuje jest 1 GB)
w tym 800 min ( 500 min w abo )
upust na tel 150 zł

interesował mnie telefon sony xperia l czyli dostałabym go za 139 zł

no i niby całkiem kusząca oferta ale jak dla mnie min za dużo mogłabym ich mieć mniej no i oczywiście napaliłam się też na sony xperie SP tylko, że ten telefon w tym abo kosztuje 779 zł a upust 150 zł mnie jakoś nie rajcuje w tym momencie. Zwłaszcza, że ktoś wcześniej pisał iż w BOK przy abo 79,90 chcą mu dać sxSP za 149 zł więc różnica jest.

Oczywiście powiedziałam że się jeszcze zastanowię nad tą ofertą i Pan ma dzwonić w czwartek. Zapytam jeszcze o niższy abo bo też ktoś wcześniej pisał ze przy abo 54,90 telefon sxL ma za 169 zł więc pewnie to by mnie rajcowało.

Ale mam jeszcze pytanie na jaki upust na telefon sxSP mogłabym liczyć zostając przy pierwszym abo i zostaniu przy 500 min dzwoniąc jeszcze do SUK??
  • Strona 213 z 350
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 350
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213