• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 212 z 350
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 350

#662788  autor: keczup80
 19 wrz 2013, 13:16
kasik pisze:Dzis zmienił sie cennik, no może nie tyle zmienił co został przedłuzony... juz nie obowiązuje do 30go wrzesnia lecz do 31grudnia...
Gdzie się zmienił?
Cennik telefonów jest ten sam od 16sierpnia, a warunki oferty od 24sierpnia.
kasik pisze:W trakcie dzisiejszej rozmowy z SUK konsultant taka przekazał mi informacje
Jesteś pewna ,ze rozmawiałaś z SUK?
kasik pisze:powiedzial że zmiany cennika to najwcześniej w styczniu...
przesniesienie do Orange mialo byc tylko "straszakiem" to teraz zaczynam to rozważac
Wątpię, chyba ,że takie rzeczy tylko w Erze, tfuu w t-mobile ;)
Gdybym miał teraz brać s4 to bym nawet się nie zastanawiał i leciał do orange...

#662793  autor: Rowerzysta
 19 wrz 2013, 13:32
bąbel pisze:Dzięki za odpowiedź. Oczywiście z należnym dystansem podszedłem to tego co mi powiedziano w salonie, a że iBOA pokazywał rzeczy, które nie miały odzwierciedlenia w rzeczywistości traktowałem jako stan przejściowy - system musi przetrawić zmiany. Tak jak mówiłem przedłużyłem przez SUK i jestem zadowolony. Jakkolwiek nie zrezygnuję z przyjemności udania się do salonu i porównania ofert. Napiszę wieczorem co mi zaproponowano.
Mozesz napisac, co udalo sie Tobie uzyskac od SUK? czy dostales abo 39,9 z 250 min, 500 mb, i Lumie 520 za 1 zl na 24 m-ce?

dzieki[/quote]

Hej. Ta wypowiedź powyższa była wyrwana z kontekstu. W SUK załatwiłem Lumię 820 za 109 zł w abonamencie 54,90, 1gb internet, 500 minut do wszystkich, nielimitowane do t-mobile. Dzisiaj będę negocjował ws. abonamentu 39,9 lumia 520. Jak coś będę wiedział - napiszę.

#662842  autor: Duzik
 19 wrz 2013, 15:53
Nietoperz pisze:
Witek1980 pisze:ketchup a pamiętasz może po ile chodzi normalnie ( poza "szalonymi dniami" ) Z-tka w Orange w Abo 129,90 ? Zastanawiam się czy po 24-tym września ceny topowych słuchawek pójdą znowu w grę ?
Obecnie XPERII Z nie ma na liście Szalonych Dni na stronie www. Ceny według strony www to:
- przy abo 129,90 zł: 549 zł online, 699 zł w salonie,
- przy abo 159,90 zł: 49 zł online, 249 zł w salonie.
Witam chciałbym tylko dodać ze tych noki lumii 820 juz nie ma i nie bedzie to nie wiem jak moga proponowac?

[ Dodano: 2013-09-19, 15:54 ]
Rowerzysta pisze:
bąbel pisze:Dzięki za odpowiedź. Oczywiście z należnym dystansem podszedłem to tego co mi powiedziano w salonie, a że iBOA pokazywał rzeczy, które nie miały odzwierciedlenia w rzeczywistości traktowałem jako stan przejściowy - system musi przetrawić zmiany. Tak jak mówiłem przedłużyłem przez SUK i jestem zadowolony. Jakkolwiek nie zrezygnuję z przyjemności udania się do salonu i porównania ofert. Napiszę wieczorem co mi zaproponowano.
Mozesz napisac, co udalo sie Tobie uzyskac od SUK? czy dostales abo 39,9 z 250 min, 500 mb, i Lumie 520 za 1 zl na 24 m-ce?

dzieki
Hej. Ta wypowiedź powyższa była wyrwana z kontekstu. W SUK załatwiłem Lumię 820 za 109 zł w abonamencie 54,90, 1gb internet, 500 minut do wszystkich, nielimitowane do t-mobile. Dzisiaj będę negocjował ws. abonamentu 39,9 lumia 520. Jak coś będę wiedział - napiszę.[/quote]
Witam chciałbym tylko dodać ze tych noki lumii 820 juz nie ma i nie bedzie to nie wiem jak moga proponowac?

[ Dodano: 2013-09-19, 15:59 ]
Witam chciałbym tylko dodać ze tych noki Lumii 820 już nie ma i nie będzie to nie wiem jak mogą proponować?

#662845  autor: Rowerzysta
 19 wrz 2013, 16:02
@up

we wcześniejszych postach pisałem, że Lumię 820 wynegocjowałem 3 tygodnie temu.

#662913  autor: kasik
 19 wrz 2013, 20:23
hmmm chyba troche zamotalam;)
moj blad sori.
nie chodzilo mi o to ze zmienił się cennik w sensie cen telefonow. Jedynie zapis w cenniku. Juz nie ma napisane ze oferta obowiazuje do 30go wrzesnia albo do wyczerpania zapoasów lecz ze oferta obowiazuje do odwołania. Stąd też mój wpis o zmanach cennika...

Konsultant SUK powiedzial mi ze cennik ten jest do 31go grudnia wiec od stycznia można spodziewac sie ewentualnie jakichs zmian... i jestem pewna ze to SUK... to nie byla moja pierwsza rozmowa z nimi na temat przedluzania tego numeru...

Czy to prawda ze teraz SUK daje albo znizke na abo albo na tel? Bo juz nie wiem czy Pan nie chcial mi tego dac czy faktycznie nie moga... Jak pisalam wczesniej tydzien temu proponowano mi obydwa upusty, a dziś pan powiedzial "trzeba bylo brac tydzien temu jak dawali..." ;/ ;/ ;/

#662957  autor: Witek1980
 19 wrz 2013, 23:06
dzięki ketchup80 :D ,
jeśli jeszcze przez tydzień ceny słuchawek się nie zmienią to w przyszłym tyg. biorę Z-tkę w Orange :roll:
 #662973  autor: knaB
 20 wrz 2013, 07:45
Witam kolegów i ... koleżanki!!!;)
Zbliża się koniec mojej umowy (05.11) zatem powoli przygotowuje się do rozmów z SUK-iem.
I o ile po przewertowaniu forum wiem na co mogę liczyć jeśli chodzi o abo i dostępne słuchawki o tyle nie znalazłem nic na temat temat tabletu Sony Xperia Z, który byłbym skłonny posiadać;) Podstawowe pytanie, które kieruję do Was drodzy forumowicze to czy w ogóle jest szansa przy przedłużeniu umowy zamiast telefonu dostać tenże tablet i czy zniżki które można uzyskać na słuchawkę w SUK obowiązują również tablety. Cenniki znam i wiem ze nie ma tam wspomnianego tabletu, także zależy mi bardziej na opiniach osób które ewentualnie interesowały się tego typu ofertą i o nią już pytały.
Poza tym.... to nie wiecie może czy i kiedy może pojawić się w ofercie TM HTC ONE mini lub SGS IV mini?
Pzdr

#662976  autor: bąbel
 20 wrz 2013, 08:55
czesc,

Wczoraj wieczorem przedluzylem warunki z T-mobile, oferta moze nie megaporywajaca, ale cos udalo sie urwac w stosunku do cennika ze strony.

Dostalem oferte multimedialna za 39,90 - 250 min, 500 mb internet, Galaxy Trend za 59 PLN, umowa na 24 m-ce.
Wiecej mi sie nie udalo urwac, a juz nie mialem czasu na dalsze przeciaganie.
 #662978  autor: Horacy
 20 wrz 2013, 09:00
knaB pisze: Poza tym.... to nie wiecie może czy i kiedy może pojawić się w ofercie TM HTC ONE mini lub SGS IV mini?
Pzdr
Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą :) może być i jutro, może być i za miesiąc :) Jak chcesz koniecznie ten model to trzeba czekać i patrzeć na portale telekomunikacyjne, coś w końcu kiedyś się pojawi.

#662982  autor: Rowerzysta
 20 wrz 2013, 09:16
Oferta w salonie:
abonament: 39,90 zł
minuty: 250
sieć: 500 MB
brak zniżki na telefon, Nokia Lumia 520 - 149 zł

dzisiaj będę dzwonił do SUK, jak mi się uda jeszcze wynegocjować -100zł na telefon, to wezmę.

Minusem tego internetu 500MB w stosunku do 1GB, jest brak opcji bezpieczny internet. No ale coś za coś...

#662983  autor: Pyrek
 20 wrz 2013, 09:17
kasik pisze:Hej,

Dzis zmienił sie cennik, no może nie tyle zmienił co został przedłuzony... juz nie obowiązuje do 30go wrzesnia lecz do 31grudnia...

W trakcie dzisiejszej rozmowy z SUK konsultant taka przekazał mi informacje, a takze że nie ma juz znizki na abonamet i telefon ale to albo to... wczesniej mialam na koncie oferte 39,90 i 250min + 200 zl zniżki na tel, a dziś albo niższy abo albo zniżka na tel... ;/
Pan był dośc niemily i powiedzial że zmiany cennika to najwcześniej w styczniu... ale raczej tego nie traktowalabym powaznie.. tak czy inaczej podziękowałam za rozmowe grzecznie... i o ile na początku przesniesienie do Orange mialo byc tylko "straszakiem" to teraz zaczynam to rozważac na poważnie...
Na stronie T-Mobile ciągle wisi cennik z 16.08 z dopiskiem "do odwołania lub wyczerpania zapasów"
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 005859.pdf

#663041  autor: sudi
 20 wrz 2013, 15:40
Witam,

jestem nowy na forum...zatem wypada się przywitać.

Dziś i wczoraj miałem potyczki z T-Mobile BOK i SUK.
Mam od 6 lat 3 umowy, płacę średnio 250zł miesięcznie za 3 numery. Przedłużam dwie umowy, jedna bez telefonu.

propozycja BOK z wczoraj:

1) Rodzina 20, abonament 19.90, 200 minut i 500mb internetu, 18 miesięcy cyrografu

Wg. mnie całkiem spoko, standard można by rzec...ale Poczekajcie na dalszy ciąg.

2) Rodzina 80, abonament 79.90zł , 1000 minut do wszystkich sieci+ europa stacjonarne, 2gb internetu, 1.99zł za 100000 sms/mms do wszystkich sieci, 1.99 t-mobile bez limitu i telefony:

Xperia SP za 149zł
Galaxy SIV za 919zł

Nie jestem przekonany do Xperii SP z racji na ekran, bo miałem w rękach ten telefon i choć odpowiada mi w pełni...to kąty widzenia faktycznie są gorsze niż w nawet obecnie użytkowanej przeze mnie Xperii U...ale wielkość ekranu z kolei jest dla mnie idealna i nie wiem co robić. Xperia Z jest droższa od SIV. Złotym środkiem może być SIII, ale o tym potem.

Dziś zadzwoniłem do SUK, z nadzieją na coś lepszego. Lekcje odrobiłem i przewertowałem większość ofert jakie są obecnie w kraju, jak i cenników telefonów.

1) Rodzina 20 za 19.90zł, 200 minut i uwaga... już nie 500mb a 250mb. Nie ugra się nic więcej i jeśli chcę to mogę zmienić sieć- powiedziano mi to wprost.

2) Rodzina 100 ( chyba tak się to zwie ) za 99zł, brak limitu na rozmowy do wszystkich, czyli to popularne 54670 minut, 2gb internetu i galaxy sIII za 1zł lub xperia SP za 1zł.

Oferta za 79zł brzmiała z kolei tak: Xperia SP za 449zł, 750 minut i nic więcej się nie da.

Jak widać... czasem BOK potrafi lepiej zaskoczyć niż SUK, choć myślę nad spacerem do salonu... Co prawda oferta za 99zł jest przyzwoita i SIII dali chyba doprawdy tanio, ale za 79.9zł z BOK jest chyba lepsza, mimo Xperii SP za 149zł.

Pozdrawiam,

Paweł

#663082  autor: Micho
 20 wrz 2013, 18:00
No coż, Play już przestał szaleć to T zrobiło się pewniejsze siebie :)

#663089  autor: Michal35
 20 wrz 2013, 18:19
Sudi. Jestem świeżo po.... Tak że :
Ta oferta nazywa się Rodzina 140: Galaxy S 3 jest za 4 gr. Dochodzą do tego nielimitowane na T-mobile, 2Gb internetu, jeszcze do innych sieci i na stacjonarne trzeba wydać 2 pln. Do tego warto dołożyć albo i nie za 15 PLN bezpieczny telefon. Suma summarum wyszło 116pln brutto. Nie wiem czy warto coś takiego brać czy też nie.Ja bede mial od 10 dni ewentualnie na rezygnacje.
Wybrałem tą opcje ponieważ: - nie ma od dawna Lumi 820 i nie wiadomo kiedy będzie
- promocja im się kończy 30.09 i niestety nikt nie słyszał o nowej , raczej dzwoniąc zarówno do suk jak i autoryzowanych salonów przebąkiwali o przedłużeniu promocji do końca roku lub podwyżce słuchawek(play). Z uwagi na to że potrzebowałem phona a do końca mojej umowy jest jeszcze pół roku postanowiłem nie czekać. Gdybym miał już koniec umowy to może bym i czekał bo nie ma pewności że w Październiku nie bedzie jakiejs promocji. Mam nadzieje że dostrzegaja pustki w swoich salonach i skoncza wreszcie z tymi tabletami bo im najwierniejsi abonenci w koncu odejdą.

#663124  autor: SACZI
 20 wrz 2013, 20:45
To w R40 SUK nie ma już darmowych do T?

#663128  autor: zagielek
 20 wrz 2013, 21:01
Wszystko da się załatwić, tylko trzeba wiedzieć co można dostać maks i dobrze rozmawiać.

Rozmowa wczoraj wieczorem z panem z SUK, R40 za 39,90 - standardowo 250 min, 500 mb (+10 zł za kolejne 1,5 GB), zniżka na telefon 100 zł, nielimitowane t-mobile za 4,99

Powiedziałem, że mam dużo lepszą ofertę, kupon na 30% do orange, ale jak dostanę:

R40 za 39,90
Sony Xperia J za 1 zł (w cenniku 199 zł - więc zniżka 200 zł)
nielimitowane t-mobile za 0 zł

to jeszcze w trakcie tej rozmowy przedłużę umowę.

Musiałem chwilę poczekać na linii - pewnie konsultant prosił o zgodę na większą zniżkę i nielimitowane do T kogoś "wyżej" - i dostałem to co chciałem, czyli jak z tego wątku wynika maks dla R40.

P.S. W czerwcu przedłużałem inną umowę R40 na podobnych warunkach, tylko bez nielimitowanych do T-mobile. Wtedy też jeden konsultant SUK nie chciał dać zniżki 200 zł na telefon, tylko maks 100 zł.
Dalej brnąłem, że przedłużę w tym momencie, ale jak dostanę Desire X za 1 zł (wtedy w cenniku 199 zł), niestety w pewnym momencie konsultant się zdenerwował i rozłączył, ale gdy po 10 min zadzwoniłem jeszcze raz i rozmawiałem z innym to dostałem to co chciałem.

Pozdrawiam

#663186  autor: Witek1980
 21 wrz 2013, 11:03
zagielek, max to miałbyś gdybyś jeszcze do tego dostał 400 min zamiast 250 bo w tym wątku przewijały się takie osoby, które otrzymały takie warunki :P

#663190  autor: zygikuleczka
 21 wrz 2013, 11:07
Witek1980, tej oferty już nie ma od sierpnia...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#663207  autor: Witek1980
 21 wrz 2013, 12:43
zygikuleczka pisze:Witek1980, tej oferty już nie ma od sierpnia...
jak to :roll: nie dość że trzymają ceny swoich słuchawek któryś miesiąc z kolei to jeszcze obcięli dodawanie minut do Abo ?? Cwaniaki 8)

#663400  autor: Boro99
 22 wrz 2013, 19:40
Niedawno przedłużałem umowy na dwa numery (biznes) posiadane przez moją Mamę. Z uwagi na przyzwyczajenie wybór padł na taryfy prywatne. Umowy wypowiedziane, kontakt ze strony SUK i teoretycznie oczekiwany finał, a więc : R60 za 54,90 (500minut, 1GB) i R40 za 39,90 (250minut, 0,5GB). Do tego tańsze telefony w stosunku do cennika. Dla obu numerów miała być uruchomiona darmowa usługa Nielimitowane rozmowy T-Mobile.

Niestety pierwsze faktura już wzbudziła wątpliwości. Okazało się, że dla obu numerów łączna wysokość opłat abonamentowych jest wyższa o 5zł/m-c niż obiecywał konsultant SUK. Złożona reklamacja i..

Obrazek

..i zapisy rozmowy giną (choć tak dokładnie to nie odpowiadają w czym dokładnie był problem), a T-mobile grzecznie pokazuje środkowy palec mówiąc widziały gały co brały i potwierdziły własnoręcznym podpisem (ile z Was poświęca się dokładnej lekturze umowy ze stojącym nad głową kurierem - przynajmniej poza weryfikacją danych i nazwy taryfy).

Żeby choć przysługiwały podobne prawa co konsumentom :) (np. 10 dni na odstąpienie, rzecznik konsumenta).. a tak pozostaje tylko niesmak po mimo wszystkim pierwszym takim zachowaniu sieci od ponad 10 lat pozostawania jej abonentem i nie pierwszym uzgodnieniu warunków aneksu z konsultantem.
  • Strona 212 z 350
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 350
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212