• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 37
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37

#739093  autor: delKichote
 09 sie 2014, 13:17
Kryniczanin pisze:Rejestrują w punkcie/salonie formularzem, jednak wprowadza centrala po dosłaniu papierów i trwa to 13 dni jak w przypadku kumpla. T-Mobile zrobił taki nr żeby ograniczyć przenosiny do Play.
Ja miałem swój numer w demobilu zarejestrowany przed migracją z karty do abonamentu wewnątrz demobila. A dla przykładu: gdy rejestrowałem numery w plej, trwało to jedną wizytę w "salonie" - po kilku minutach wracam do siebie, loguję się na swój numer na stronie plej i już moje nazwisko figuruje na danym numerze.

Powyżej epingle zacytowała regulamin, na podstawie którego znoszą rejestrację numeru na kartę po wygaśnięciu umowy abonamentowej.
Jeśli odwalą mi taki dowcip, to coś mi się zdaje, że "uwolnię" im mój numer od razu po wygaśnięciu umowy i przeniesieniu na kartę - sim pójdzie do kosza. Albo nawet zaczyna mnie korcić, żeby w oświadczeniu o nie akceptacji zmiany umowy wpisać żądanie całkowitego wyłączenia numeru...

(Mam już "łatwy" wg mnie numer w nju, trzymam go na zapas na okoliczność tej zadymy - co najwyżej matka będzie musiała obdzwonić rodzinę i znajomych na okoliczność zmiany swojego numeru...)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2014, 15:24 przez delKichote, łącznie zmieniany 1 raz.

#739100  autor: pazera
 09 sie 2014, 14:12
Lepiej przejdź do innej sieci. Zawsze to -1 do simek w TM i +1 w statystykach przejścia. Niech się szwaby dławią swoimi pomysłami.

BTW Czy dalej jest ta opcja roamingu w TM, że jeśli jesteś w UNII ale dzownisz do TM w kraju lub za granicą to liczone jest jako połączenie wew. sieci?

#739101  autor: Micho
 09 sie 2014, 14:13
A do mnie dzisiaj dzwonili z T z propozycją zmiany abonamentu. W tej chwili mam Rodzina 40 (250min wymienne na sms, 500mb netu + spłata Ace2) za 39.90zł a oni mi proponują przejście na Jump L (no limit rozmowy/sms/mms i 1 GB netu i coś tam do EU) za 65zł. Umowa kończy mi się we wrześniu 2015 i powiedzieli że termin się nie przedłuży czyli przez rok będę na Jump`ie. Grzecznie podziękowałem :)

#739115  autor: delKichote
 09 sie 2014, 15:44
Kryniczanin pisze:Oczywiście że nie szykuj się na dwa tygodnie czekania na rejestrację. Przerabiane w maju przez kumpla.
Pytanie pomocnicze ;) - wg regulaminu dalszego korzystania z numeru telefonu po rozwiązaniu umowy mają 5 (6?) dni roboczych od daty rozwiązania umowy na umożliwienie zalogowania karty SIM w sieci demobila i wykonywania połączeń.
Teoretycznie to oznacza, że po wygaśnięciu umowy wskutek odmowy akceptacji podwyżki, numer może być nieczynny nawet przez tydzień (a potem jeszcze ew. dodatkowa zwłoka z ich strony z "rejestracją" numeru...).

Jak to wygląda w praktyce? Przerabiał to ktoś - ile czasu numer jest nieczynny w przypadku przeniesienia z abonamentu na kartę?...

#739117  autor: Kryniczanin
 09 sie 2014, 15:51
delKichote, Czynny był cały czas przerabiane praktycznie o północy 28 maja nr stał się kartą. Nie było żadnej przerwy, była konieczność ustawienia profilu na frii. Nic więcej.

#739148  autor: ahmed
 09 sie 2014, 18:31
Ten co napisał ze jestesmy z TM jest chyba chory albo niewyspany. Następnego dnia jestes na karcie i przechodzisz do praniu czy Ch. Wie gdzie tam chcesz. Na Jump bez sensu bo drogo jak w Plusie chyba ze bez netu.

#739179  autor: pazera
 09 sie 2014, 21:13
Ja po prostu nie lubię głupoty. Szczególnie nie lubię jak robię z głupka inne osoby tak jak wy właśnie robicie. Jak na razie tylko mnie straszycie, że wciąż mogą mi naliczyć kary i jesteście ślepi na fakty. Jak mi coś naliczą to dam znać, a póki co wszyscy z TM mnie zapewniają, że kary nie będę płacić więc sorry ale z mojego punktu widzenia wy tylko się wydurniacie.

#739191  autor: ukefake
 09 sie 2014, 22:37
Kryniczanin, wg regulaminu dane osobowe przy przejściu teoretycznie się kasują, a jak to wyglądało w praktyce?

#739195  autor: Micho
 09 sie 2014, 23:01
Yyy nie wiem czy dobrze rozumuję ale zrezygnowałeś z przejścia bo chcieli dać Ci więcej w tej samej cenie? :) Masochista? :)

#739203  autor: Kryniczanin
 10 sie 2014, 07:06
ukefake, Praktycznie kasują się. Kumpel przyleciał do punktu z mamą (od lat nr był jej)bo chciał przepisać nr z niej na siebie i do nju. Okazało się że wizyta jego mamy nie była potrzebna bo dane się wykasowały.
Micho pisze:Yyy nie wiem czy dobrze rozumuję ale zrezygnowałeś z przejścia bo chcieli dać Ci więcej w tej samej cenie? :) Masochista? :)
Gdy się dowiedziałem co i jak miałem wybór kontynuować umowę w nju i czekać na przeniesienie na 27/28.10 i płacić złodziejską podwyżkę w T bądź skorzystać z możliwości wypowiedzenia w T i nju wywalając nr w kosmos. Robienie wszystkiego jak Pan Bóg przykazał (wypowiedzenie w T, przejście na pre-paid, rejestracja, nowy w niosek w nju mi się nie chciało) Zdecydowanie najprostszym rozwiązaniem było wypowiedzenie umowy w T przez brak akceptacji podwyżki, jak i wypowiedzenie w nju przez brak zgody na zmianę regulaminu. W obu pismach anulowałem przeniesienie planowane na 27/28.10 jak i zażądałem wywalenie nr w kosmos. Nie zależało mi na nim.

#739207  autor: pazera
 10 sie 2014, 08:37
No i oczywiście kolejny raz mam rację.

Jakbyś nie zajmował sobie głowy wymysłami Ciekawego to byś przeniósł numer bez żadnych problemów i zwłoki.

#739209  autor: Kryniczanin
 10 sie 2014, 08:46
pazera pisze:No i oczywiście kolejny raz mam rację.
Nie kompromituj się kolejny raz.
pazera pisze: Jakbyś nie zajmował sobie głowy wymysłami Ciekawego
Kolega Ciekawy od 28 kwietnia do 31 lipca miał bana na forum i nie zajmował się "wymysłami" http://www.telepolis.pl/forum/search.ph ... &start=180

A ja całą sprawę załatwiłem 25 lipca

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ht=#735045

Także polecam zapoznanie się z faktami a nie wymyślanie historii które nie miały miejsca.

#739210  autor: pazera
 10 sie 2014, 09:04
Nie kompromituj się kolejny raz.
Haha ile jeszcze razy będziesz pisał takie głupie rzeczy? Czy nie mówiłem, że wasza procedura jest absurdalnie długa i daje operatorowi uprzywilejowaną pozycję?
Także polecam zapoznanie się z faktami a nie wymyślanie historii które nie miały miejsca.
Nie czytam tematu od początku. OK nie słuchłeś się Ciekawe ale to znaczy, że doszedłeś do złych wniosków sam. Nie wiem co gorsze. W każdym razie przestał być już pisać te dyrdymały, z powodu których sam nie przeniosłeś numeru.
Kolega Ciekawy od 28 kwietnia do 31 lipca miał bana na forum i nie zajmował się "wymysłami"
Haha w ogóle mnie to nie dziwi.

#739214  autor: Kryniczanin
 10 sie 2014, 09:18
pazera pisze:Czy nie mówiłem, że wasza procedura jest absurdalnie długa i daje operatorowi uprzywilejowaną pozycję?
Jest za to w 100% bezpieczna, nie można jej nic zarzucić. Kto ceni spokój z niej skorzysta. Kto woli Rosyjską ruletkę skorzysta z Twojej.
pazera pisze:Nie czytam tematu od początku. OK nie słuchłeś się Ciekawe ale to znaczy, że doszedłeś do złych wniosków sam. Nie wiem co gorsze. W każdym razie przestał być już pisać te dyrdymały, z powodu których sam nie przeniosłeś numeru.
Mój nr moja decyzja, moja strata/zysk. Cieszę się że chociaż przyznałeś się do tego że nie znasz tematu od początku.
pazera pisze:Haha w ogóle mnie to nie dziwi.
Został wrobiony, na początku też mnie denerwowała jego dyskusja z jedną osobą. Po przeczytaniu całej tej dyskusji wiem że Ciekawy został wrobiony i ukarany za niewinność.

#739216  autor: pazera
 10 sie 2014, 09:40
Mój nr moja decyzja, moja strata/zysk. Cieszę się że chociaż przyznałeś się do tego że nie znasz tematu od początku.
Twoja "głupia" strata.

No i co mi z tego przyznania się hę? Nie muszę znać całego tematu od początku. Raz go tylko przejrzałem ale uznałem, że dziwne jest to wysyłanie pism i w efekcie długie czekanie na odpowiedź, przeniesienie, stratę zniżek w Play itd. Zrobiłem więc po swojemu.

Jak rozumiem odpowiedź z BOA jest dla ciebie nie istotna i dalej jest to rosyjska ruletka? Jak to nie jest głupota to nie wiem co jest.

BTW Twój link o banie Ciekawego się nie otwiera (brak postów/tematu). Jakbyś mógł go jeszcze raz podlinkować albo napisać krótko o co poszło.

#739220  autor: Kryniczanin
 10 sie 2014, 09:59
pazera pisze:Twoja "głupia" strata.
Mając nr np. 8881X2X3X, 601ABCABC mam żałować prymitywnego 79510X9XX?
pazera pisze:No i co mi z tego przyznania się hę? Nie muszę znać całego tematu od początku. Raz go tylko przejrzałem ale uznałem, że dziwne jest to wysyłanie pism i w efekcie długie czekanie na odpowiedź, przeniesienie, stratę zniżek w Play itd. Zrobiłem więc po swojemu.
I znów kręcisz. Długie czekanie? Ja będę 28 sierpnia po sprawie. Może pochwal się kiedy Ty będziesz?
Jak rozumiem odpowiedź z BOA jest dla ciebie nie istotna i dalej jest to rosyjska ruletka? Jak to nie jest głupota to nie wiem co jest.
Polecam rok 2007 i sprawę "uzupełniania" regulaminu w Erze. BOK mówił co innego niż brzmiało prawo.
BTW Twój link o banie Ciekawego się nie otwiera (brak postów/tematu). Jakbyś mógł go jeszcze raz podlinkować albo napisać krótko o co poszło.
http://www.telepolis.pl/forum/warnings. ... &start=100

#739224  autor: pazera
 10 sie 2014, 10:22
Mając nr np. 8881X2X3X, 601ABCABC mam żałować prymitywnego 79510X9XX?
Jak lubisz spamować ludzi informacją, że zmieniasz numer to faktycznie jest to zysk.
I znów kręcisz. Długie czekanie? Ja będę 28 sierpnia po sprawie. Może pochwal się kiedy Ty będziesz?
Ja już jestem.

Polecam rok 2007 i sprawę "uzupełniania" regulaminu w Erze. BOK mówił co innego niż brzmiało prawo.
To lecisz do sądu i zarabiasz na odszkodowaniu.

#739226  autor: Kryniczanin
 10 sie 2014, 10:29
Jak lubisz spamować ludzi informacją, że zmieniasz numer to faktycznie jest to zysk.
W dalszym ciągu nic nie rozumiesz ten nr 79510X9XX to był nr za który abonament płacił T-Mobile miałem 2xbc i dzięki temu miałem 2x super zestaw po 10pln zniżki. Jeden BC mi się skończył 27 lipca a drugi przedłużyłem w najniższym bc i abonament w T nie był mi do niczego potrzebny.
Ja już jestem.
Zobaczymy za kilka miesięcy :mrgreen:
pazera pisze:To lecisz do sądu i zarabiasz na odszkodowaniu.
No tak za kilka-naście lat zaliczając wszystkie instancje. Do tego czasu wisisz u operatora z zaległością i nie masz życia jeśli chodzi o zakupy choćby innego abo.

#739245  autor: pazera
 10 sie 2014, 12:30
W dalszym ciągu nic nie rozumiesz ten nr 79510X9XX to był nr za który abonament płacił T-Mobile miałem 2xbc i dzięki temu miałem 2x super zestaw po 10pln zniżki. Jeden BC mi się skończył 27 lipca a drugi przedłużyłem w najniższym bc i abonament w T nie był mi do niczego potrzebny.
Dalej nie do końca rozumiem, ale whatever.

Zobaczymy za kilka miesięcy :mrgreen:
Przypomnij mi co za parę miesięcy się stanie?
No tak za kilka-naście lat zaliczając wszystkie instancje. Do tego czasu wisisz u operatora z zaległością i nie masz życia jeśli chodzi o zakupy choćby innego abo.
Max 2 lata w Wawie. Cóż innego możesz zrobić jeśli ktoś łamie prawo. Jeśli wynikną z tego problemy to żądasz takiego odszkodawania aby zwróciło się wszystko z nawiązką. Dopóki nie zaczniesz żądać milionów polski sąd powinien ci je przyznać.

#739249  autor: Kryniczanin
 10 sie 2014, 12:42
Przypomnij mi co za parę miesięcy się stanie?
Ja obstawiam że Rosyjska ruletka z wychodzeniem poniesie za sobą liściki z karą umowną.
Dalej nie do końca rozumiem, ale whatever.
To że sponsorem tego abonamentu R20 był T-Mobile i to że dopłacał mi za korzystanie z tego abonamentu 10 groszy miesięcznie?
  • Strona 22 z 37
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22