Kryniczanin pisze:Rejestrują w punkcie/salonie formularzem, jednak wprowadza centrala po dosłaniu papierów i trwa to 13 dni jak w przypadku kumpla. T-Mobile zrobił taki nr żeby ograniczyć przenosiny do Play.
Ja miałem swój numer w demobilu zarejestrowany przed migracją z karty do abonamentu wewnątrz demobila. A dla przykładu: gdy rejestrowałem numery w plej, trwało to jedną wizytę w "salonie" - po kilku minutach wracam do siebie, loguję się na swój numer na stronie plej i już moje nazwisko figuruje na danym numerze.
Powyżej
epingle zacytowała regulamin, na podstawie którego znoszą rejestrację numeru na kartę po wygaśnięciu umowy abonamentowej.
Jeśli odwalą mi taki
dowcip, to coś mi się zdaje, że "
uwolnię" im mój numer od razu po wygaśnięciu umowy i przeniesieniu na kartę - sim pójdzie do kosza. Albo nawet zaczyna mnie korcić, żeby w oświadczeniu o nie akceptacji zmiany umowy wpisać żądanie całkowitego wyłączenia numeru...
(Mam już "
łatwy" wg mnie numer w nju, trzymam go
na zapas na okoliczność tej zadymy - co najwyżej matka będzie musiała obdzwonić rodzinę i znajomych na okoliczność zmiany swojego numeru...)