• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 350
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 350

#598844  autor: kamcok
 03 gru 2012, 22:43
Czyli nici z desire X? U mnie jest " Przygotowanie wysyłki".

#598848  autor: Auks
 03 gru 2012, 23:00
Kojarzycie konkurs na fanpejdżu T-Mobile odnosnie wygrania Nokii 603? Otóż, udało mi się zgarnąć jeden egzemplarz, więc kwestia doboru telefonu w przedłużeniu umowy jest rozwiązana ^^ Sprzeda się Nokię i dopłaci do telefonu w abo ^^ Ale jeszcze się wstrzymam, mam czas do 20go stycznia :p

Ktoś tam napisał o wyczekiwaniu na Xperie J. Byłem jednym z tych "szczesliwców" którym nie udało się ugryzc jotki za 99,- więc bierz tam to co dają i nie zastanawiaj sie :)

#598861  autor: st.konsultant
 04 gru 2012, 00:14
zygikuleczka pisze:st.konsultant, bez.
sorbo, każdy oprócz Ciebie, bo Ty nie czytasz a my tak.

Doprecyzowując, odstąpić w punkcie można w opcji bez aparatu. Z telefonem odstąpienia poprzez wysyłkę.

[ Dodano: 2012-12-04, 00:17 ]
Maly745 pisze:
lalunia2208 pisze:
gobee pisze:To już wiem dlaczego w mojej sprawie od czwartku cisza.niech wk...ją bardziej to i SUK nie pomoże,
a trochę ich zaboli jak im 4 simy stacjonarny i internet wszystko w abo przeniosę do innego operatora. :evil:
Uważam, ze to po prostu bezczelność, żeby klient musiał sam się prosić o umowę.... W tym momencie to ja nawet nie wiem na czym stoję. Nikt łaskawie nie potrafił mi powiedzieć co teraz w tej sytuacji zrobią. Wystarczyłoby mi, gdyby np. powiedzieli, ze telefon będzie w piątek. Ale z tego co zrozumiałam, to nic nie będę miała. na nowo musiałabym prosić się o rozmowy z SUK. Po prostu chora sytuacja. Abonament mam do 22. grudnia i nie wiem co zrobić.
Wyślij fax z wypowiedzeniem umowy na nr:224133993 będą sami cię napastować na drugi dzień

Jeżeli nie ma telefonu na magazynie to konsultant SUK go nie wyczaruje. Nawet jak przyjdzie wypowiedzenie.

#598874  autor: gobee
 04 gru 2012, 10:15
Nie broń ich bo nikt nie raczył poinformować nas o tym ,że nie ma towaru,a przy negocjowaniu aneksu
wiedzieli o tym.wiem ,że regulaminowo mają na to bodajże 30 dni wiem także ,że wcale nie muszę otrzymać umówionego telefonu .wystarczyło napomknąć ,że nie ma telefonów na magazynie i że będą za kilka dni ,a nie kombinować i zmieniać bądź usuwać powiadomienia z naszego konta.

#598884  autor: jack86
 04 gru 2012, 11:58
ja dodam że warunki wynegocjowane w sobotę i HTC biały i dziś kurier ma przyjechać dostałem smsem numer listu itp.

#598889  autor: billiejoe
 04 gru 2012, 12:16
Potrzebuje poradę, temat dla ojca ale on coś nie może się dogadać...

Abonament 55-70zł go interesuje,

500+ minut
sieć rodzinną nie na dwie tylko trzy osoby czyli trzy numery,
plus jakiś internet jeszcze,
oferta z wymianą telefonu...

Jest coś teraz aktualnie?

#598894  autor: bora1410
 04 gru 2012, 12:52
Jak wygląda sprawa z wymianą telefonu na rok przed zakończeniem umowy. Ojciec lekko zamoczył telefon i pewno w serwisie nie uznają naprawy w ramach gwarancji. Jest od kilkunastu lat w T-Mobile dla firm, rachunki średnie ok. 120 zł. Umowa się kończy dopiero 4 stycznia 2014, więc zostało 13 miesięcy. Da się coś załatwić czy raczej szukać słuchawki na wolnym rynku.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2012, 13:04 przez bora1410, łącznie zmieniany 1 raz.

#598896  autor: Maly745
 04 gru 2012, 13:01
bora1410 pisze:Jak wygląda sprawa z wymianą telefonu na rok przed zakończeniem umowy. Ojciec lekko zamoczył telefon i pewno w serwisie nie uznają naprawy w ramach gwarancji. Jest od kilkunastu lat w T-Mobile dla firm, rachunki średnie ok. 120 zł. Umowa się kończy dopiero 4 stycznia 2013, więc zostało 13 miesięcy. Da się coś załatwić czy raczej szukać słuchawki na wolnym rynku.
4 stycznia 2013? czy 2014?

#598897  autor: jowita
 04 gru 2012, 13:13
Maly745 pisze:
bora1410 pisze:Jak wygląda sprawa z wymianą telefonu na rok przed zakończeniem umowy. Ojciec lekko zamoczył telefon i pewno w serwisie nie uznają naprawy w ramach gwarancji. Jest od kilkunastu lat w T-Mobile dla firm, rachunki średnie ok. 120 zł. Umowa się kończy dopiero 4 stycznia 2013, więc zostało 13 miesięcy. Da się coś załatwić czy raczej szukać słuchawki na wolnym rynku.
4 stycznia 2013? czy 2014?
Próbowałam coś takiego zalatwic dla Cioci, na rok przed wygasnieciem umowy, i sie nie udalo.
Ale to byl abonament indywidualny.

#598906  autor: alc
 04 gru 2012, 14:04
...a jak jest ze zniżkami na telefon?

Niektórzy piszą, że jest możliwość wynegocjowania obniżki na aparacie w taryfach rodzinnych, a w mojej ostatnie rozmowie z SUK dostałem zniżkę tylko na desire X, a reszta telefonów tak jak w cenniku ze strony.

Co do desire X czarnego to wiem, że są w salonach (na pewno warszawskich). Przedłużając umowę 2 lata temu uzgodniłem warunki w SUK, ale ze względu na brak telefonu u nich poprosiłem o zapisanie oferty na moim koncie, aby podpisać aneks w salonie gdzie są dostępne aparaty które mnie interesowały. Co prawda konsultant był niezadowolony, ale spełnił moją prośbę. Udało mi się tak zrobić 2 razy.

#598913  autor: st.konsultant
 04 gru 2012, 15:49
gobee pisze:Nie broń ich bo nikt nie raczył poinformować nas o tym ,że nie ma towaru,a przy negocjowaniu aneksu
wiedzieli o tym.wiem ,że regulaminowo mają na to bodajże 30 dni wiem także ,że wcale nie muszę otrzymać umówionego telefonu .wystarczyło napomknąć ,że nie ma telefonów na magazynie i że będą za kilka dni ,a nie kombinować i zmieniać bądź usuwać powiadomienia z naszego konta.

Pokaż w którym miejscu kogoś bronię? :roll:

Napisałem tylko, że wysłanie wypowiedzenia nie wpłynie na pojawienie się telefonu w magazynie.

#598914  autor: yo!
 04 gru 2012, 15:54
Szanowni,
Jak widzę prawie wszyscy rozważają oferty z telefonami. A czy wiecie coś na temat ofert przeduzeniowych bez telefonu.
Konkretnie interesuje mnie przedłużenie na okres nie dłuższy niż 12 miesięcy przy abonamencie w którym zawiera się około 400 minut.
Standrdowa oferta to 18 miesięcy, ale może SUK ma możliwość skrócić ten termin?

fear ends
when yo! comes

#598918  autor: kamil112.18
 04 gru 2012, 16:53
Czy zniżki obowiązują jeśli przechodzę z mixa na abonament? I jescze raz ponawiam pytanie o to czy można zniżkę na 30 miesięcy?

#598928  autor: proxx
 04 gru 2012, 17:34
kamil112.18 pisze:Czy zniżki obowiązują jeśli przechodzę z mixa na abonament? I jescze raz ponawiam pytanie o to czy można zniżkę na 30 miesięcy?
Nie obowiązują zniżki. Kiedy kończą Ci się doładowania przechodzisz na "T-Mobile na kartę". Możesz przenieść numer do abonamentu ale traktowany jesteś jako nowa osoba. Więcej uzyskasz jak ktoś z T-Mobile weźmie drugi abonament na siebie, a po 3 miesiącach zrobi cesję na Twoją osobę.

#598930  autor: kamil112.18
 04 gru 2012, 17:47
A co w takim przypadku mogę uzyskać jak wezmę R40 i R20. Jeszcze jedno ktoś pisał że Desire X do stał zniżkę na aparat. To prawda?

#598936  autor: kamcok
 04 gru 2012, 18:18
Zadzwoniłem do BOK i dowiedziałem się, że czarnych Desire X nie mają. Konsultantka mi powiedziała, że czekają do piątku i jeżeli nie będą to zamówienie zostanie anulowane. Spytałem czy można zamienić na biały i zostałem przekierowany do "działu rezygnacji". Tam konsultant zamienił kolor na biały i powiedział, że kurier powinien być za 3 dni. Spytałem o sieć rodzinną za 1,99 i konsultant powiedział, że jest 3-osobowa oraz, że muszę ją aktywować w ciągu miesiąca od podpisania aneksu (nie widział, że już jest włączona).

#598946  autor: vespero
 04 gru 2012, 19:18
(nie widział, że już jest włączona).
Drodzy Panowie, Panie tu zgromadzeni już raz to pisałem każdy konsultant z utrzymania to zupełnie nowa osoba i nowy sprzedawca to nie BOK i usługi które włącza i wyłącza każdy, więc jeżeli jeden zaoferował nam więcej nie znaczy wcale, że inny zaoferuje to samo. Najczęściej będą to odpowiedzi w stylu nic nie słyszałem, nie ma takiej możliwości, nie mam takiej możliwości. Skoro dostaliście ofertę od Pana\i X, czemu zadzownić do niego dzwonicie do Pana\i Y tego nie jestem w stanie pojąć.
...a jak jest ze zniżkami na telefon?

Niektórzy piszą, że jest możliwość wynegocjowania obniżki na aparacie w taryfach rodzinnych, a w mojej ostatnie rozmowie z SUK dostałem zniżkę tylko na desire X, a reszta telefonów tak jak w cenniku ze strony.
Ten temat spędza mi sen z powiek od dawien dawna.
Kiedyś można było uzyskać zniżkę do 250zł z punktów era premia, jeśli oczywiście płaciło się dość dużo, teraz jest możliwość 50% rabatu na telefon przy wysokich rachunkach, ale niekoniecznie i nie dla każdego, bo wtedy wystarczyło mieć punkty.
Swoją drogą rozumiem albo rabat na telefon albo na taryfę, a jak na wszystko to nie dostanę więcej niż 50%, ale tu rodzi się moje pytanie, na które nie znam odpowiedzi.
Czy jeśli nie chciałbym żniżek to byłoby to też max 50% zniżki czy udało by się coś więcej, czy są to ograniczenia odgórne.
Czy ktokolwiek dostał jakąś niestandardową zniżkę na telefon.

dostałem zniżkę tylko na desire X, a reszta telefonów tak jak w cenniku ze strony.
Moim zdaniem mogło tu chodzić nie o zniżkę 50%, ale rabat na telefon 100zł przy zakupie drogą kurierską bo w cenniku DesireX łapie 139 stąd jest 39, a przy innych byłoby tylko 100zł mniej, tak myślę.

#598970  autor: colins
 04 gru 2012, 21:37
Nie ma niestandardowych zniżek na telefony. HTC Desire X był oferowany przez SUK za kwotę 39 zł w abonamencie R60 (piszę był, bo coś widzę, że się skończył). Osobom, które wzięły ten telefon (w tym mnie) wydawało się, że możemy negocjować ceny i urywamy z cennika dodatkową stówkę. A w rzeczywistości taką cenę dostawał każdy bez wyjątku przedłużający umowę przez SUK. Swoją drogą niezła zagrywka psychologiczna ze strony T-Mobile.
Zresztą z abonamentami oferowanymi przez SUK jest podobnie. Nam wydaje się, że możemy negocjować nie wiadomo co, a tak naprawdę SUK ma przygotowaną tylko jedną tańszą alternatywę dla każdego z abonamentów i nikomu nie udało się ugrać nic więcej.

Jeśli natomiast chodzi o kontakty z konsultantami, to warto zapamiętać nazwisko osoby, z którą rozmawialiśmy, by potem przy połączeniu z naszej strony, poprosić o przełączenie do tej konkretnej osoby. Osobiście praktykowałem taką metodę i w ten sposób udało mi się pogaworzyć parę razy z pewną sympatyczną panią z SUK. :P

#598978  autor: thonka
 04 gru 2012, 22:03
colins pisze:A w rzeczywistości taką cenę dostawał każdy bez wyjątku przedłużający umowę przez SUK. Swoją drogą niezła zagrywka psychologiczna ze strony T-Mobile.
cena 39zl byla caly czas w cenniku z dostawa do klienta ;)

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... timedialna_

czwarty PDF.
takie ceny mozna tez bylo dostac via SUK.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#598998  autor: colins
 04 gru 2012, 23:37
Uwierz mi, że miałem z nimi ścisły kontakt przez dobre 2 tygodnie, bo najpierw przedłużałem 2 umowy, potem odstąpiłem od jednej, bo otrzymałem uszkodzony telefon i znów załatwiałem wszystko od początku.
Cały czas kontaktowałem się z SUK i w tym okresie proponowali mi HTC Desire początkowo za 139 zł, by później zejść do tych 39 zł (w abonamencie R60 na 24 miesiące).
Analogicznie było z telefonem Sony Xperia J w abonamencie R40, który początkowo chcieli mi wcisnąć za 199 zł, a potem zeszli do 99 zł. Dziś dowiadujemy się, że ten telefon wycenili w tym abonamencie na aż 299 zł.
Nie wszystko więc było w ich cenniku sprzed 2-3 tygodni takie oczywiste i dopiero obecny cennik (przynajmniej ten wskazany przez Ciebie) jest w miarę przejrzysty.
  • Strona 22 z 350
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 350
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22