• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 217
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 217

#447887  autor: ketchup84
 20 gru 2010, 17:43
Hej!

Bo dłuższych już bojach zaproponowali mi:

- Rodzina 20- 80 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT

- Rodzina 40- 160 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT

- Rodzina 60- 300 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT

Oczywiście jest to oferta bez telefonu

Da się coś jeszcze wynegocjować czy to już prawdopowodnie maksimum?

#447889  autor: mpajak
 20 gru 2010, 17:48
@thonka@ Ja mam takie pytanie :) .Czy mam szanse na R40 za 40 zł?ostatnie dwie umowy bez telefonu(18 miesięczne) ale rachunki tylko 30-35 zł.Pozdrawiam.

#447906  autor: husky
 20 gru 2010, 19:03
Konczy mi sie umowa 24 lutego, narazie dostawałem kiepskie oferty, ale jeszcze nie kontaktowałem się z biurem / działem utrzymania klienta, ale z tego co piszecie to za R80 max co moge liczyc to 77 zł, więc o tego tematu już nie będę drążył, ale pisaliscie też że nie ma możliwości negocjacji cen telefonów, ale co w takim przypadku jak loguje sie na iBOA i w taryfie multimedialnej za 99 zł mam dostępną Nokie N97 mini za 1 zł a w R80 za 95 zł (abonament bez zniżek) dostaje ten telefon za 999 zł? Czy to nie jest jakiś błąd? Skąd taka różnica ceny skoro oba abonamenty są praktycznie identyczne cenow? I czy w takim przypadku można zbić cene telefonu?'

I drugie pytanie, od czego zależy to że ktoś przy przedłużaniu umowy dostaje 50% zniżki na telefon, mój kolega już chyba 3 raz dostał taką zniżkę...
Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 19:15 przez husky, łącznie zmieniany 1 raz.

#447908  autor: Scroll
 20 gru 2010, 19:12
thonka pisze:Scroll, szeregowy konsultant z "pierwszej linii" nic wiecej Tobie nie da, bo nie moze.
znizki przyznaje tylko dzial utrzymania.

R60 za 57/60zl i 100zl upustu na telefon. to jest to, co moga Ci dac.
a mozesz mi podpowiedziec jak sie dopchac do kogos kto ma takie uprawniena?

czy poprostu dzwoniac do biura prosic odrazu z dzialem utrzymania?

#447913  autor: thonka
 20 gru 2010, 19:28
husky, cenowo moze i to sa te same abonamenty, ale pod wzgledem oferty juz nie.
najwidoczniej operatorowi zalezy na tym, by ludzie brali ten telefon wlasnie w opcji taryfa multimedialna i nic z tym nie mozesz zrobic.
albo bierzesz multimedialna z 440 minutami (bez play) + 300mb z telefonem za 1zl, albo bierzesz zwykle przedluzenie R80 z 475 minutami do wszystkich sieci i telefonem za 999zl.
niestety taka to juz ta oferta jest.
husky pisze:I drugie pytanie, od czego zależy to że ktoś przy przedłużaniu umowy dostaje 50% zniżki na telefon, mój kolega już chyba 3 raz dostał taką zniżkę...
bardzo wysokie rachunki powyzej 300zl na kazda aktywacje. z 2 lata temu wystarczyly rachunki ok. 150-200zl.

ketchup84, raczej nic wiecej nie ugrasz.

mpajak, sprobowac nie zaszkodzi. mozesz zawsze powiedziec, ze konkurencja daje wiecej w podobnej cenie. czesto dziala.

Scroll, lepiej odrazu powiedziec, ze chce sie rozmawiac z dzialem utrzymania, czasem konsultanci sie wykrecaja, ze nie ma takiego dzialu, ale wtedy najlepiej sie nie klocic tylko zadzwonic za jakis czas. pamietaj tylko, ze sekcja utrzymania klienta pracuje w godzinach 8-18 tylko w dni powszednie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#447923  autor: st.konsultant
 20 gru 2010, 20:07
W weekendy dział rezygnacji też pracuje, od 9 do 17.

#447975  autor: kmburasek
 21 gru 2010, 08:00
Umowa w Erze kończy się mi 27 stycznia i tu pytanie czy po świętach będzie jakaś nowa oferta, wyprzedaż itp akcje. Tu pytanie szczególnie do st.konsultanta czy decydować się jeszcze przed świętami czy po świętach.

#448031  autor: Scroll
 21 gru 2010, 14:46
thonka pisze:Scroll, lepiej odrazu powiedziec, ze chce sie rozmawiac z dzialem utrzymania, czasem konsultanci sie wykrecaja, ze nie ma takiego dzialu, ale wtedy najlepiej sie nie klocic tylko zadzwonic za jakis czas. pamietaj tylko, ze sekcja utrzymania klienta pracuje w godzinach 8-18 tylko w dni powszednie.
no i zgadza sie !! jestem juz po rozmowie z dzialem utrzymania klienta, pani bez zadnego gadania czy marudzenia zaproponowala mi Rodzina 60 za 57 zł do tego taki telefon jak chcialem, krecila cos jeszcze z opłata za kuriera z ktorej pozniej zrezygnowala. Tak wiec czekam spokojnie na kuriera!

Thonce nalezy sie duzeee PIWO! Dzieki za pomoc pozdrawiam :D

#448033  autor: _karolka_
 21 gru 2010, 14:52
No i ja też jestem po rozmowie z suk. I chciałam się dowiedzieć jaka kara będzie za zerwanie umowy i się pyta dlaczego chcę zerwać to jej mówię że inni operatorzy mają korzystniejszą ofertę więc zaproponowała mi za 57 zł 325 minut plus w rodzinie 2 numery i nokie c6 którą chciałam dają za 99 zł. no to chyba korzystna oferta.
Chciałam jeszcze do drugiego abonamentu za 25 zł żeby dołożyła minut bo dała tylko 80 :( plus nokie 2700 za 49 zł myślicie ze w tym niższym wyciągnę jeszcze minut czy nie bardzo ?

#448044  autor: thonka
 21 gru 2010, 15:27
_karolka_, liczba minut w zadnej ofercie ery nie jest do zmiany. w przedluzeniach z telefonem do negocjacji sa tylko ceny samych abonamentow.
w obu przypadkach dostalas maksymalne znizki abonamentow i z tego co widac odjeli Ci jeszcze 50zl z c6 (pewnie zabiora 2000 punktow).
Scroll pisze:krecila cos jeszcze z opłata za kuriera z ktorej pozniej zrezygnowala
do niedawna przesylki kurierskie z utrzymaniowki byly darmowe, watpie, by cos sie w tej materii zmienilo ;)
tak czy inaczej oplacilo sie ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#448045  autor: Samuraj
 21 gru 2010, 15:36
thonka pisze:pamietaj tylko, ze sekcja utrzymania klienta pracuje w godzinach 8-18 tylko w dni powszednie.
poprawka:
Pon-Pt 08.00-18.30; Sob-Nd 09.00-17.00

zapraszam :)

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#448048  autor: bebe
 21 gru 2010, 15:52
_karolka_ pisze:No i ja też jestem po rozmowie z suk. I chciałam się dowiedzieć jaka kara będzie za zerwanie umowy i się pyta dlaczego chcę zerwać to jej mówię że inni operatorzy mają korzystniejszą ofertę więc zaproponowała mi za 57 zł 325 minut plus w rodzinie 2 numery i nokie c6 którą chciałam dają za 99 zł. no to chyba korzystna oferta.
Chciałam jeszcze do drugiego abonamentu za 25 zł żeby dołożyła minut bo dała tylko 80 :( plus nokie 2700 za 49 zł myślicie ze w tym niższym wyciągnę jeszcze minut czy nie bardzo ?

Po negocjacjach sieć rodzinna to 2 numery? W standardzie jest z tego co mi wiadomo 3. Pytam, ponieważ niedługo będę negocjował jeszcze jeden numer i planuję ten sam abo co Ty.

Ja negocjowałem dzisiaj warunki dla mojej mamy. Rodzina 40 za 40 zł bez większego problemu + sieć rodzinna 2 numery. Telefon- Samsung Wave 533.

#448050  autor: DiAbOlO
 21 gru 2010, 16:22
bebe pisze:
_karolka_ pisze:No i ja też jestem po rozmowie z suk. I chciałam się dowiedzieć jaka kara będzie za zerwanie umowy i się pyta dlaczego chcę zerwać to jej mówię że inni operatorzy mają korzystniejszą ofertę więc zaproponowała mi za 57 zł 325 minut plus w rodzinie 2 numery i nokie c6 którą chciałam dają za 99 zł. no to chyba korzystna oferta.

Po negocjacjach sieć rodzinna to 2 numery? W standardzie jest z tego co mi wiadomo 3. Pytam, ponieważ niedługo będę negocjował jeszcze jeden numer i planuję ten sam abo co Ty.

Ja negocjowałem dzisiaj warunki dla mojej mamy. Rodzina 40 za 40 zł bez większego problemu + sieć rodzinna 2 numery. Telefon- Samsung Wave 533.
Dla jasności:
- 2 numery = Ty + ktoś (a często się mówi o połączeniach z jednym numerem);
- 3 numery = Ty + 2 ktosie (j.w. tylko z dwoma numerami).

...:::DiAbOlO:::...

#448052  autor: _karolka_
 21 gru 2010, 16:44
DiAbOlO pisze: - 2 numery = Ty + ktoś (a często się mówi o połączeniach z jednym numerem);
- 3 numery = Ty + 2 ktosie (j.w. tylko z dwoma numerami).
No mówiła ze do dwóch osób czyli darmo dla dwóch numerów.
do punktów doda mi jakąś tam ilość ich bo nie mam wystarczającej ilości punktów.

#448132  autor: st.konsultant
 21 gru 2010, 23:36
kmburasek pisze:Umowa w Erze kończy się mi 27 stycznia i tu pytanie czy po świętach będzie jakaś nowa oferta, wyprzedaż itp akcje. Tu pytanie szczególnie do st.konsultanta czy decydować się jeszcze przed świętami czy po świętach.
Nie mam pojęcia :) o takich rzeczach się wcześniej głośno nie mówi w firmie. Inna sprawa, że gdybym wiedział to z wiadomych względów też bym nie mógł wcześniej nic napisać.

#448212  autor: 9tak
 22 gru 2010, 14:17
Mam takie pytanie dotyczące usługi 'sieć rodzinna' podczas przedłużania umowy. Mam do przedłużenia 2 abonamenty - teoretycznie do każdego dostanę możliwość uruchomienia sieci rodzinnej. Problem polega jednak na tym, że dany numer tel. może być aktywny tylko w jednej sieci rodzinnej, więc jeśli włączę te dwa numery do jednej sieci rodzinnej, to tracę możliwość uruchomienia usługi dla drugiego numery. Czy może komuś udało się wynegocjować przy jednoczesnym przedłużaniu dwóch umów, aby tylko do jednego telefony była dodana ta usługa, ale z większą ilością numerów (np. 4 zamiast 3 w Rodzinie 60) ?
Mam nadzieję, że wystarczająco jasno opisałem sytuację. :)
Chciałbym odświeżyć swoje wcześniejsze pytanie - czy przy jednoczesnym przedłużaniu dwóch umów można coś ugrać na usłudze 'sieć rodzinna' ?

#448220  autor: thonka
 22 gru 2010, 14:56
9tak, a probowales napisac maila i opisac sytuacje? bo raczej tu sie z takim pytaniem nie spotkalismy. moim zdaniem raczej tego sie nie da zrobic, bo nikt nie bedzie miec w erze pewnosci, ze wynegocjujesz sobie korzystniejsza oferte, a potem i tak aktywujesz sobie na obu numerach siec rodzinna.

#448259  autor: swedenus
 22 gru 2010, 17:05
Witam.
Właśnie przedłużyłem umowę z erą rodzina 60 za 57zł + 100min gratis na 2msc.
Wszystko byłoby ok, tylko vivaz miałbyć za 1zł, a kurier chciał 99zł :(
Jak by mi kosultant powiedział, że za 99 to bym zbił era premia mam ze 4500tys.
Zobaczymy jak się era ustosunkuje do tego faktu, bo po zatym jestem z operatora jak najbardziej kontent :)
Pozdrawiam Świat zdrowych i smacznych życzę.

swedenus

#448286  autor: _karolka_
 22 gru 2010, 19:57
Nie wiem czy powinnam o tym tutaj pisać ale sprawa wygląda tak rozmawiałam wczoraj z konsultantką i miała dzisiaj zadzwonić ale się nie odzywa.. Mam czekać na jej telefon czy spróbować sama jeszcze raz jutro. Tylko podejrzewam, ze to już była ta od utrzymania klienta.

#448297  autor: swedenus
 22 gru 2010, 20:32
_karolka_ pisze:Nie wiem czy powinnam o tym tutaj pisać ale sprawa wygląda tak rozmawiałam wczoraj z konsultantką i miała dzisiaj zadzwonić ale się nie odzywa.. Mam czekać na jej telefon czy spróbować sama jeszcze raz jutro. Tylko podejrzewam, ze to już była ta od utrzymania klienta.
Ja bym sie na swoje konto zalogował i poprosił o kontakt w sprawie przedłużenia umowy i napewno sie z suk ktos odezwie.

swedenus
  • Strona 22 z 217
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 217
  • 1
  • 20
  • 21