• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 209 z 350
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 350

#660606  autor: DiAbOlO
 09 wrz 2013, 09:55
Michal35 pisze:Dzięki Diabolo. Przeglądałem 30 stron. Np na stronie 272 opisana Rodzina 60:). Zwróć uwage na to, że teraz każdy przeglądający str 277 bedzie w przejrzysty sposób widział co można ugrać w danej taryfie. Wpisy typu "poszukaj" naprawde nie pomagaja.
Pomagają, tylko trzeba czytać i chcieć.

Strona 267:

Wysłany: 2013-08-13, 20:43
Cześć, mi zależało na telefonie Samsung S III mini... wynegocjowałam takie warunki:
abonament 65 zł
750 minut
2GB Internetu
telefon za 109zł
umowa na 2 lata

Strona 263:

Wysłany: 2013-08-07, 17:13
Świeża sprawa sprzed 20 minut. Przedłużenie dwóch numer od ręki.

Numer pierwszy:
64,90 zł, 750 minut, 2GB, nielimitowane rozmowy w T-mobile, wszystko na 24 m z telefonem Samsung S4 za 1199zł.
Numer drugi:
54,90 zł, 500 minut, 1GB, nielimitowane rozmowy w T-mobile wszystko na 24 m z telefonem Alcatel Idol za 1zł.

...:::DiAbOlO:::...

#660609  autor: Pyrek
 09 wrz 2013, 10:05
piotrzet pisze: Na pewno s4 Active nie będzie podejrzewam że na pewno Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z Ultra
Skąd ta pewność, że S4 Active nie będzie?

#660628  autor: pl
 09 wrz 2013, 11:26
Ruben pisze:pl, jakbyś przeczytał ostatnich 30 stron to miałbyś wiedzę większą :) np. TUTAJ
W ofercie bez telefonu niektórym udawało się uzyskać nielimitowane do TM za 0 pln.
W ofercie z telefonem udawało się uzyskać 400minut.
==
Złóż wypowiedzenie i zobaczymy czy coś to pomoże. Wypowiedzenie można wycofać więc nic nie tracisz.
Czy ktoś mógłby potwierdzić że we wrześniu otrzymał takie warunki o których wcześniej była mowa na forum a które przytoczył Ruben?

#660653  autor: mkoszews
 09 wrz 2013, 13:17
Na dzisiaj:
Rozmowa o przedłużeniu dwóch numerów tylko SIM:
R20S - 200 min, 0,5GB - 19,90 zł
R40S - 400 min, no limit TM, 0,5GB - 29,90 zł
W obu przypadkach dodatkowe 1,5 GB za 10,00 zł
Te warunki to w zasadzie bez żadnego długiego naciskania na SUK, ot 5-10 minut rozmowy. Dalej nie chciało mi się już drążyć tematu.
Koshy

#660655  autor: erymo
 09 wrz 2013, 13:32
konkretne informacje... nice

az 10 min mam ich sluchac ??? uuuu no chyba ze jakies miłe panie z kojącymi glosikami ;)

#660656  autor: andrew84
 09 wrz 2013, 13:48
Ponowię moje zapytanie o opłatę aktywacyjną aneksu. Czy to możliwe, że w ofercie z SUK naliczają taką opłatę w wysokości 29 zł przy pierwszej fakturze? Czy to po prostu zwykły konsultant?

#660664  autor: Nietoperz
 09 wrz 2013, 14:41
Michal35 pisze:Witam.
Pierwsza rozmowa z Suk (Abo dla dziewczyny). Na swój muszę jeszcze 2 tyg poczekać :(
Wynegocjowałem:

Rodzina 80
- 74 brutto
- 750 minut do wszystkich
- T-MO za 0 pln
- bezpieczny telefon 0 pln
- 2 GB
Lumia 820 za 1 pln
Co o tym sądzicie? Może być??? Czy jest jeszcze sens coś powalczyć?
Uważam, że fajna oferta (patrząc na nią na pierwszy rzut oka, bez porównywania z konkurencją - na ile konkurencyjna, nie wiem). Na plus "zgratisowanie" Bezpiecznego Telefonu.
Jak przebiegała negocjacja?
Jak udało Ci się dostać ubezp. Bezpieczny Telefon za 0 zł? Mnie poinformowano, że nie można tego zrabatować (ale ja właściwie zapytałem o to sam po tym, jak już wyraziłem chęć przedłużenia umowy, więc raczej konsultant by mi tego od ręki nie skasował).

#660696  autor: Michal35
 09 wrz 2013, 16:19
Witam. Pierwsza moja rozmowa w życiu z Sukiem przemiła Pani. Mówiłem co chciałem i tak dostawałem. Nie porównywałem z innymi sieciami bo mam 3 swoje abo i dziewczyny tak że póki co zostaje w T-mobile. Nie zależało mi na minutach bo i tak ich nie wygadam. Tak dla informacji bez walki Pani chciala mi dać iphona 4 za 399pln mowiła o upuscie 100 pln ( nie sprawdzałem) oraz Sony Xperia SP za 399 tutaj mówiła o 300pln upustu.

#660767  autor: DiAbOlO
 09 wrz 2013, 21:54
Nietoperz pisze:Uważam, że fajna oferta (patrząc na nią na pierwszy rzut oka, bez porównywania z konkurencją - na ile konkurencyjna, nie wiem). Na plus "zgratisowanie" Bezpiecznego Telefonu.
Jak przebiegała negocjacja?
Jak udało Ci się dostać ubezp. Bezpieczny Telefon za 0 zł? Mnie poinformowano, że nie można tego zrabatować (ale ja właściwie zapytałem o to sam po tym, jak już wyraziłem chęć przedłużenia umowy, więc raczej konsultant by mi tego od ręki nie skasował).
Ja tu nie widzę jakiegokolwiek "zgratisowania". Najnormalniej policzono tu za usługę 10 zł/m-c (dodano do 64 z groszami za abonament R80).

#660769  autor: horas
 09 wrz 2013, 21:55
Pokrótce opiszę swoją sytuację z aneksem do umowy

w zeszłym tygodniu przedłużyłem umowę na warunkach:
- R60 za 54,90 PLN
- 500 min
- 1GB
- 24 miesiące
- T-M za 0,00 PLN
- zniżka na telefon 200 PLN

czyli standard...

Telefon z aneksem trafił do mnie z zeszły piątek, sprawdziłem go wizualnie (tyko wizualnie bo idzie na prezent) w sobotę i zauważyłem odprysk na obudowie koło wyświetlacza.
Dziś wysłałem maila do BOA z prośbą o info jak mam zwrócić uszkodzony fabrycznie telefon i kiedy mogę spodziewać się nowego .... w odpowiedzi dostałem takiego maila:

"Witam,

W odpowiedzi na zadane zapytanie uprzejmie wyjaśniam, iż telefon wraz z dokumentami może Pan odesłać w ciągu 10 dni od dnia odebrania przesyłki od kuriera w ramach odstąpienia od aneksu. Telefon odsyła Pan na własny koszt na adres:
T-Mobile Polska S.A., "Sekcja Zwrotów", ul. Poznańska 251, 05-850 Ołtarzew1760
Pragnę dodać, iż telefon nie może nosić śladów użytkowania a więc nie mogę zagwarantować, że zwrot zostanie przyjęty przez T-Mobile.
Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne.
"

no ręce mi opadły...ja nie chcę rezygnować z warunków aneksu a tylko wymienić telefon na wolny od wad...niekompetencja pracowników BOA poraża...rozumiem że nie zależy im na abonencie który świeżo aneksował starą umowę ??

poważnie zastanawiam się nad odesłaniem tego telefonu wraz z aneksem...

#660788  autor: DiAbOlO
 10 wrz 2013, 07:01
Zawsze swoje żale możesz wysłać do pana Rakovskiego...

A tak na poważnie, to mają takie procedury i tego nie przeskoczysz.
Numer IMEI telefonu jest przypisany do umowy, bo telefon jest traktowany jako integralna część produktu sprzedawanego klientowi.

#660793  autor: horas
 10 wrz 2013, 07:52
czyli co ? odsyłam telefon wraz z aneksem ?

to jest równoznaczne z nieprzyjęciem przeze mnie warunków aneksu ...

a zależy mi tylko na wymianie samego telefonu na wolny od wad fabrycznych, warunki aneksu jak najbardziej mi pasują i nie chcę z nich rezygnować

#660812  autor: Denz1
 10 wrz 2013, 09:57
Coś się zmieniło na gorsze z cennikami?
Miesiąc temu udało mi się dostać Xperie J w abo 39,90 250 min nielimitowane do t-mobile za 0 i 500 mega i tel za złotówkę a teraz już chca przy tych samych warunkach za telefon 149 zł za ace 2 - 99 zł
Bardziej by mnie interesował galaxy young za zlotówkę i abo 29,90 ale chyba nie ma szans - przy tym abonamencie zaśpiewali 249,90 za tel.... Da się ich jakoś przekonać?

#660850  autor: Micho
 10 wrz 2013, 12:44
horas pisze:no ręce mi opadły...ja nie chcę rezygnować z warunków aneksu a tylko wymienić telefon na wolny od wad...niekompetencja pracowników BOA poraża...rozumiem że nie zależy im na abonencie który świeżo aneksował starą umowę ??
Ale czego się spodziewałeś? Telefon nosi ślady uszkodzenia i to normalne że mogą go nie przyjąć bo skąd wiadomo czy to nie ty uszkodziłeś i chcesz sobie wymienić na nóweczkę? Niestety ale wina jest twoja, bo nie sprawdzileś przed podpisaniem i odebraniem od kuriera stanu telefonu.

#660860  autor: rogelio
 10 wrz 2013, 13:11
Kończy mi się abonament w listopadzie (Rodzina 20), od pewnego czasu T-Mobile atakuje mnie telefonami. W i-boa sprawdziłem teraz ofertę: abonament "Obniż koszty Rodzina 20", 29,90zł i od tego 5 zł za e-fakturę,150 minut, bez internetu
Telefony (wybrane):
- Samsung Galaxy Y za 1 zł (wydaje się bardzo tanio)
- Samsung Galaxy Mini 2 za 139 zł
- Nokia 206 za 69 zł
Na początku byłem zaskoczony niską ceną Galaxy Y, ale Galaxy Mini 2 jest lepszy. Ile mogę wyciągnąć zniżki za Galaxy Mini 2? Coś jeszcze mogę ugrać?

#660884  autor: kasik
 10 wrz 2013, 14:19
hej, mi tez juz SUK proponuje warunki w sumie chyba standard:

abonament 39,90
minuty 250
zniżka na tel 200 pln
internet 500mb
siec rodzinna 1,99

Na t-mobile free mi nie zależy wiec nawet o to nie pytałam, za to będę próbować zwiększyć ilość minut do 400. Pytanie do Was czy wiecie może kiedy można się spodziewać NOWEGO CENNIKA? bo cały czas wisi cennik ważny od 16go sierpnia..

i szczerze mówiąc w nim nie ma nic interesującego zbyt... wiem ze to najniższy abo w sumie z cennika wiec nie spodziewałam sie s3 za 1zl ale chciałam lg l9, na co Pani w SUK mi odpowiedziała że ten model już jest wycofywany i będzie wymieniany na nowsza wersję "II"... stad wydaje mi się ze można się spodziewać "odnowionej" wersji rodziny "l" w nowym cenniku bo np w plusie jest już ponad 2 miesiące...

#660938  autor: Euronymous
 10 wrz 2013, 17:00
W lipcu cennik zmieniał się 4 razy, może nie były to jakieś szalone zmiany, ale jednak były; w sierpniu wprowadzono ten z 16.08, o którym piszesz. Teraz stoi w miejscu od miesiąca, myślę, że nowe telefony niedługo go trochę rozruszają. Wszak z tańszych telefonów wchodzi np. druga generacja lg, o której mówiła Ci konsultantka czy popularny samsung ace 3, a z topowych z1 od Sony, którą już ma w ofercie plus, lg g2, którą zapowiedział u siebie play.

#660960  autor: Syamu
 10 wrz 2013, 18:53
Witam,
Na stronie T-Mobile widnieje "oferta specjalna".
69,90 zł za 2gb internetu 750 minut itd.
W iBOA zaś takie coś jest za 79,90.
Z czego to wynika?
Da się jakoś wybrać tą "ofertę specjalną"?

#660975  autor: teps86
 10 wrz 2013, 19:49
ja może trochę z innej beczki ale w temacie przedłużenia jak najbardziej:) mianowicie w kwietniu przedłużałem dla swojej mamy abonament i udało się wtedy "wynegocjować" R80 (750 minut, 2 gb) za 64,90 + 150 na telefon czyli wtedy chyba maks co dało się ugrać. Świadomy tego, że teraz operatorzy rozbijają miesięczne zobowiązanie na raty + abo = zobowiązanie (64,90) uspokoiłem ojca, który podpisywał papiery i dostrzegł, że dodatkowo jest kilka stów do spłaty za słuchawkę.
Ostatnio zapytałem go czy wszystko jest OK i okazuje się, że przychodzą faktury do zapłaty na 109,41, a nie 64,90... I teraz pytanie czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i wystarczy tylko zgłosić reklamację bo coś w systemie się nie bilansuje czy to jakaś grubsza sprawa?
Dodatkowo zastanawia mnie dlaczego na iboa internet 2gb jest jako usługa na 6 miesięcy do 16.10 br (miało oczywiście być na cały okres 24m)?
Będę wdzięczny za pomoc!

#660982  autor: Nietoperz
 10 wrz 2013, 20:08
Euronymous pisze:Teraz [cennik] stoi w miejscu od miesiąca, myślę, że nowe telefony niedługo go trochę rozruszają.
Ciekawe, jakiego typu będzie to "rozruch", in plus czy in minus. Zaproponowano mi tu odczekanie kilka tygodni na obniżki telefonów. Tymczasem, nowa oferta Play okazała się być gorsza od poprzedniej (pod kątem XPERII Z w wyższym abonamencie, ale nie tylko w tym względzie): cena telefonu skoczyła w górę, raty za telefon są tam teraz na cały okres umowy (a były na 18 mc.) oraz ilość internetu spadła o 0,5 GB (teraz są 2 GB), do tego po przekroczeniu tego limitu jest ryzyko dopłacenia w danym miesiącu max 10 zł za max 1 GB (po którym dopiero pojawia się "lejek").
Mam tylko nadzieję, że oferty w T-Mobile nie pogorszą się w podobnym stylu - najlepiej niech się polepszą. :)
Plus sytuacji jest taki, że mogę spróbować przeczekać do lepszych obniżek wchodząc z obecną umową na czas nieokreślony - podobno później SUK i tak może zaproponować najlepsze na daną chwilę warunki (co chyba ktoś tu wspominał), a do tego nie tracę stażu w sieci (choć długość stażu- jak i to ktoś tu wspominał - chyba nie ma szczególnego znaczenia).
  • Strona 209 z 350
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 350
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209