• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 205 z 217
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 217

#584849  autor: ywis
 26 wrz 2012, 12:35
mateo_b88 pisze:Rozłączylem się i dzwonię jeszcze raz i OD RAZU mówię żeby połączyli mnie do SUK i tam konsultant powiedział że ustalenia z nimi nie są widoczne w zwykłym BOA
Mija się to stwierdzenie z prawdą, bo konsultant w dziale promocji BOA widzi wszystkie oferty, nawet te SUK-owskie.

mateo_b88 pisze:No to się k... pytam ile mam czekać na kontakt dzień, tydzień?
Takie teksty są najlepsze, cwaniakować przez telefon łatwo, sądzę że już twarzą w twarz było by gorzej.

#584872  autor: mateo_b88
 26 wrz 2012, 13:52
ywis pisze:
mateo_b88 pisze:Rozłączylem się i dzwonię jeszcze raz i OD RAZU mówię żeby połączyli mnie do SUK i tam konsultant powiedział że ustalenia z nimi nie są widoczne w zwykłym BOA
Mija się to stwierdzenie z prawdą, bo konsultant w dziale promocji BOA widzi wszystkie oferty, nawet te SUK-owskie.

Ciekawe że u mnie nie widział... A po co miałby mi kłamać, A pozatym...
mateo_b88 pisze:No to się k... pytam ile mam czekać na kontakt dzień, tydzień?
Takie teksty są najlepsze, cwaniakować przez telefon łatwo, sądzę że już twarzą w twarz było by gorzej.
Ciekawe że u mnie nie widział... A po co miałbym ja albo konsultant kłamać? Zastanów się... A pozatym...

Żadne cwaniakowanie tylko w momencie kiedy zobaczył ze oferta sukowska to była zupełnie inna gadka - poprostu konsultant ewidentnie w dupie miał mój problem i ja równie niegrzecznie się dopraszałem konkretnej odpowiedzi. Widzę że uraziłem kogoś kto pewnie pracuje w call center - sorry ale piszę jak było.
Wniosek - dzwonić od razu do SUK - tam fochów konsultanci nie szczelają:p

#584911  autor: krzy$iek
 26 wrz 2012, 18:04
mateo_b88 dzięki za sugestię, zrobiłem jak mówisz i o to efekty

Zadzwoniłem ponownie do SUK informując iż nie został mi włączony darmowy internet 500 MB ktory winien byc w abonamencie który na indywidualnych warunkach ustaliłem zawierając Aneks do umowy.
Na co uzyskałem odpowiedź że osoby z która rozmawiałem nie ma dziś w pracy, ale oczywiście pakiet ten jest należny i osoba z która rozmawiałem zadeklarowała iż go właczy.
Następnie otrzymałem sms potwierdzenie iż pakiet blueconnect 22 ryczałt 500 MB został właczony.
Po powrocie do domu logujac się na stronie iboa sprawdziłem iż faktycznie pakiet został włączony ale zawiera stałą opłatę w wys. 22 zł W tym momencie już się całkowicie zagotowałem.
Zadzwoniłem ponownie Biura Obsługi Kilienta prosząc o rozmowę z SUK w przeciągu 3 dni to już moja 5 rozmowa z konsultantami z SUK żeby wkońcu umowa ta odpowiadała warunkom jakie ustaliłem i jakie zostały mi przyznane.
Tym razem Pani poinformowała iż jest to błąd z ich strony i że oczywiście opłata za ten internet 500 MB nie będzie naliczana i na stronie i-boa w zarzadzaniu kontem zostanie ta opłata usunięta, jednakże dopiero jutro gdyż nie ma przełożonych by mozna było dokonać zmiany w systemie.
Czy zapewnienie konsultanta z sekcji SUK mogę przyjąć jako wiarygodne i w przypadku nie skorygowania zapisów mogę wypowiedzieć umowę (aneks) z winy operatora. Oraz czy wszelkiego rodzaju rozmowy w tym również te które po kolei odbywałem z konsultantami i wypracowywane warunki są rejestrowane u nich w systemie a rozmowy nagrywane by móc dochodzić swoich praw w przypadku nie wywiazania się przez operatora z ustalonych warunków .

#584914  autor: perkoz
 26 wrz 2012, 18:31
Harmonogram spłaty rat . czy ktoś wie co to jest i czy ma wpływ na wysokość abonamentu.
i jeszcze jedno tak jak u kolegi Krzyśka ustaliłem pakiet 500 mb a na stronie widnieje kwota 22 zł. za abonament miałem zapłacić 59,00zł a widnieje 60,50zł . co jest czy ktoś spotkał sie z taką sprawą.

#584918  autor: krzy$iek
 26 wrz 2012, 18:46
perkoz witaj w klubie,

Czyli rozumiem ze wynegocjowałes/otrzymałes te same warunki co ja czyli abonament 59 zł Brutto, a w nim 400 darmowych minut, internet 500 MB.
Bo u mnie tak to miało byc, tyle ze od kilku dni wciąż nie mogą poprawić w zarzadzaniu warunków i np po włączeniu mi internetu 500 MB który miałbyć darmowy widnieje opłata 22 zł. Czekam do jutra czy nie zmienią zgodnie z ustaleniami.
Tobie proponuję od razu dzwonić do Biura Obsługi i prosić o połaczenie z SUK i zasygnalizuj to co jest nie zgodne z twoimi ustaleniami.

Jeżeli chodzi o harmonogram spłat raty to rozumiem ze dostaleś ofertę telefon na raty w ramach przyznawanego przez nich pakietu czyli przez 12 miechów zapewne masz abonament 4 zł a telefon ratę 55 zł (tak jest akurat w moim przypadku) z informacji uzyskanych od nich to nie ma to znaczenia gdyż oni tak to porozdzielali ale fakturę dostaniesz na calośc abonament miesieczny czyli winno być na 59 zł a oni sobie to bedą rozksięgowywyać , tym harmonogramem sie nie przejmuj, ale oczywiscie zweryfikuj sobie to co ci napisalem rozmawiajac z konsultantem z SEKCJI UTRZYMANIA KLIENTA tzw. SUK

#584920  autor: Maly745
 26 wrz 2012, 19:13
Panowie bez nerwów pakiet będzie gratis zawsze przez kilka dni po aneksie wszystko nanoszą i w iboa będzie 0zł

#584938  autor: ajan
 26 wrz 2012, 20:34
mateo_b88 , krzy$iek najlepiej będzie - moim zdaniem - jak będziecie jeszcze mieli problemy z wyegzekwowaniem tego co ustaliliście - to proście o odtworzenie rozmowy z SUK. To tez taka rada dla innych. Zapisujcie kiedy dzwonicie do SUK. Zapiszcie datę i godzinę rozmowy. Ułatwi to wszystkim pracę i oszczędzi troszkę nerwów.

Obrazek
Obrazek

#584980  autor: ywis
 26 wrz 2012, 22:38
mateo_b88 pisze:Widzę że uraziłem kogoś kto pewnie pracuje w call center - sorry ale piszę jak było.
Racja, pracowałem i wiem, że jest to ciężki kawał chleba, a tacy jak, np. Twoja osoba raczej tego nie rozumieją i zawsze mnie taki klient bawił :) pokrzyczał, przeklinał... ale w niczym mu to nie pomogło :) miej szacunek do innych i zachowuj się w stosunku do innych z kulturą stary. Dobra rada na przyszłość, aczkolwiek ja nie mam co radzić, bo to nie moja sprawa w sumie.
mateo_b88 pisze:Ciekawe że u mnie nie widział... A po co miałbym ja albo konsultant kłamać?
U Ciebie nie widział? Hm... może nie chciał widzieć i nie chciał zbytnio się przemęczać widząc, że zawierałeś ofertę z SUK, może nie chciał się tłumaczyć za kogoś z SUK, kto popełnił błąd. Po prostu.

krzy$iek, należy pamiętać i to też masz w regulaminie promocji zapisane u każdego operatora, że warunki promocji i naliczanie upustów wchodzi w życie w przeciągu kilku dni, nie jest to z dnia na dzień, czy też w chwili w której coś zostaje załączone.

#584981  autor: ericx
 26 wrz 2012, 22:46
hello.
ja też dostałem ofertę, podobno ostateczną z SUKi: abo 59zł, 400min, ale nie 500MB tylko 250. do tego wybrane przeze mnie telefony: LG L7-99zł, xperia p-399, galaxy advance-419zł, xperia s-849-czyli wszystkie tel. 100zł niżej niż na stronie. napisali,że mają nadzieję, iż pozostanę w sieci. 2 dni temu złożyłem rezygnację, mieli dzwonić do 24h, ale nikt się nie nie pofatygował. czy jest jeszcze o co kruszyć kopie, czy brać co dają? z tego co czytam to wszyscy są happy z cen podanych w ofercie. :cry: mam jeszcze ponad miesiąc do zakończenia 12letniej przygody z era/tmobile

#584986  autor: thonka
 26 wrz 2012, 23:16
nie przejmujcie sie tym co widzicie w iBOA.

ja swego czasu mialem rabat z 230zl na 100zl, a i tak wszystkie pakiety byly w iBOA policzone po standardowej cenie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#584987  autor: zygikuleczka
 26 wrz 2012, 23:21
ericx pisze: czy brać co dają?
Spokojnie. Masz ponad miesiąc na decyzję.Twardym trza być w takich negocjacjach :mrgreen: . Generalnie ta oferta SUK opisywana tu jest niby ostateczna ale kto wie może jeszcze coś się zmieni...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#585034  autor: mateo_b88
 27 wrz 2012, 09:48
ajan pisze:mateo_b88 , krzy$iek najlepiej będzie - moim zdaniem - jak będziecie jeszcze mieli problemy z wyegzekwowaniem tego co ustaliliście - to proście o odtworzenie rozmowy z SUK. To tez taka rada dla innych. Zapisujcie kiedy dzwonicie do SUK. Zapiszcie datę i godzinę rozmowy. Ułatwi to wszystkim pracę i oszczędzi troszkę nerwów.
Rzeczywiście jak rozmawiałem po raz drugi z konsultantem z SUK to sam zaproponował odtworzenie rozmowy, dlatego to co zostało ustalone pierwotnie nie przepada a co najwyżej może się wkraść błąd ludzki bądź systemu. I faktem jest że informacje na iBOA "docierają z pewnym opóźnieniem":)

#585073  autor: perkoz
 27 wrz 2012, 13:10
dzisiaj na stronie iBOA jest blueconect 22 za 0 zł ale widnieje Granie na czekanie za 2zł. dzwoniłem do sUK
i pan powiedział że standardowo dodaja granie na czekanie wszystkim którzy podpisali aneks do umowy. sprawdźcie jak jest u was. kwota podobno zostanie anulowana przy pierwszej fakturze. Cały czas trzeba cos wyjaśniać.

#585074  autor: thonka
 27 wrz 2012, 13:11
perkoz, czytanie regulaminu sie klania. zobacz pod koniec.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#585075  autor: szwozniak
 27 wrz 2012, 13:24
Ja też w iBoa miałem najpierw policzone wszystkie pakiety po normalnych cenach, to jest 1000 sms za 20 zł i blueconnect za 22 zł, ale przez pierwszy tydzień po aneksie oni stopniowo nanoszą wszystkie zmiany. Nie trzeba się od razu ekscytować tym, co jest tam napisane, ponieważ często zniżki i przywileje z SUKu nie są widoczne w systemie.

A Granie na czekanie na starcie jest darmowe, można wyłączyć o czym informują w smsie. Niepotrzebna uprzejmość z ich strony, ale nie wymuszają tych 2 zł ;)

#585082  autor: ericx
 27 wrz 2012, 14:02
no i zadzwonili dziś po raz kolejny, tym razem z warszawskiego stacjonarnego numeru.
no i nic więcej nie proponują, oczywiście wyższy abonament 75zł/600minut wtedy telefony odpowiednio o 200zł taniej niz przy 59zł. ale na co mi te kolejne minuty? nie chcą dołozyć pakietu sms lub sieci rodzinnej :cry:
znów będą dzwonić we wtorek. mam czas potrzymam ich, może "cud" będzie :-D

#585109  autor: Zrazik
 27 wrz 2012, 16:30
Ja dziś rozmawiałem z SUK i dostałem ofertę na 2 numery:

1.R60 za 64,90 zł
2.R40 za 45 zł

do tego internet 250 MB do każdego.

Będę walczył o niższy abonament w R60 i więcej internetu - uważacie że się uda?

#585135  autor: tMati
 27 wrz 2012, 18:20
Zrazik pisze:Ja dziś rozmawiałem z SUK i dostałem ofertę na 2 numery:

1.R60 za 64,90 zł
2.R40 za 45 zł

do tego internet 250 MB do każdego.

Będę walczył o niższy abonament w R60 i więcej internetu - uważacie że się uda?
Powinieneś dać radę obniżyć R60 do 59,90 zł i wycisnąć 500 MB dla każdego numeru. :twisted:
Ja przy przedłużeniu powołałem się na "kolegę, który to dostał" i nie robili problemów. Nie musiałem straszyć rezygnacją, czy ofertą Play (może miałem po prostu szczęście :mrgreen: ).

#585225  autor: DiAbOlO
 28 wrz 2012, 06:43
ericx pisze:no i zadzwonili dziś po raz kolejny, tym razem z warszawskiego stacjonarnego numeru.
no i nic więcej nie proponują, oczywiście wyższy abonament 75zł/600minut wtedy telefony odpowiednio o 200zł taniej niz przy 59zł. ale na co mi te kolejne minuty? nie chcą dołozyć pakietu sms lub sieci rodzinnej :cry:
znów będą dzwonić we wtorek. mam czas potrzymam ich, może "cud" będzie :-D
Na cud liczyli też klienci Amber Gold... Myśleli, że Pana Boga złapali za pięty... Skoro myślisz, że dostaniesz więcej niż to, co jest podane w temacie forum, to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć "powodzenia"...

...:::DiAbOlO:::...

#585230  autor: rott
 28 wrz 2012, 08:22
Jeżeli nie przyjmę ofert dla stałych klientów przed "datą wygaśnięcia umowy", to czy ta sama oferta dla stałych klinetów będzie obowiązywała również po "dacie wygaśniecia umowy" czyli po "przedłużeniu umowy na czas nieoznaczony" ?
Mam telefon na abonament. Rozważam przedłużenie umowy przez I-BOA. Chcę negocjować warunki przedłużenia umowy po "dacie wygaśniecia umowy" czyli po "przedłużeniu umowy na czas nieoznaczony".
  • Strona 205 z 217
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 217
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205