• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#567486  autor: charmss
 13 lip 2012, 23:27
thonka pisze:napisze wprost - nie wiem gdzie i nie mam zamiaru szukac (o ile w ogole cos takiego jest), bo juz dosc sie tu naprodukowalem, by wyjasnic dlaczego bylo tak, a nie inaczej...
No to jak już administrator pisze, że mu sie nie chce szukać i nie wie gdzie to jak może zmieniać temat z 'oszustwo' na 'problem'. Chcesz to podlinkuje cały flow. Bo widzę, że nie czujesz wogóle tematu:) Jak może opierać swoją wiedze na czymś czego nie widziałeś.

A punkt regulaminu, ktory przytoczyłes to naprawde na siłe:)

#567487  autor: KC-KARLOS
 13 lip 2012, 23:29
charmss pisze: Chcesz to podlinkuje cały flow
i czemu ma to służyć? Śmieceniem tematu? Masz szczęście, że w porównaniu do innych for, Twój temat nie wylądował w koszu w całości :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#567488  autor: charmss
 13 lip 2012, 23:30
Karlos20 pisze:To jest ogólna zasada
Hahah
Karlos20 pisze:To jest ogólna zasada korzystania z usług dodatkowych operatora, które je Tobie ma możliwość udostępniać promocyjnie. A wcale nie musi.
Ale oferuje i to w sposób nie jasny, a dodatkowo bez podlinkowanego regulaminu na który się powołujecie:)

[ Dodano: 2012-07-13, 23:32 ]
Karlos20 pisze:
charmss pisze: Chcesz to podlinkuje cały flow
i czemu ma to służyć? Śmieceniem tematu?
Nie, dlaczego? Ma to ulatwić zrozumienie tematu administratorowi, ktory mówi o czymś z czym się nie zapoznał.

[ Dodano: 2012-07-13, 23:37 ]
thonka pisze:gdyby bylo tak jak Ty chcesz to juz pisalem, ze ludzie co miesiac musieliby sie stawiac w salonach i co miesiac podpisywac po 2-3 papierki na uslugi dodatkowe
O tak to sie zgodze. Bardzo wygodnie to zrobil Play. Tylko opis uslugi skonstruowany tak, aby nam spuchł rachunek. No i brak podlinkowanych szczegółów.

#567490  autor: KC-KARLOS
 13 lip 2012, 23:37
charmss pisze:Nie, dlaczego? Ma to ulatwić zrozumienie tematu administratorowi, ktory mówi o czymś z czym się nie zapoznał.
Radzę Tobie nie wkurzać Admina, bo zamiast pomocy, odeślę Cię z kwitkiem. My chcieliśmy pomóc, a Ty odmawiasz jej, tłumacząc to, co jest nieprawdą i kompletnym niezrozumieniem swojego tematu i zasad, które panują w Play, jak również w innych sieciach, jeśli chodzi o pakiety i usługi dodatkowe, które nie są obowiązkowe i bezpośrednio związane z główną umową o ŚUT - to tylko dodatek, żebyś chciała mniej płacić za usługi, jeśli jest taka możliwość.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#567492  autor: joasia_23
 13 lip 2012, 23:40
Ja myślę, że koleżance nudzi się i robi sobie z nas jaja :mrgreen:
Niektóre osoby nie powinny mieć abonamentów, bo do nich nie dorosły. Przepraszam za post nic niewnoszący do dyskusji, ale ręce już opadają :shock:

#567496  autor: charmss
 13 lip 2012, 23:44
Okey. Szanuje Wasza pomoc. Tylko nie do końca rozumię na czym ona polega.
Wskazałam rozbieżność pomiędzy regulaminem, a opisem usługi.
Wskazałam brak informacji dodatkowych (regulaminu) podczas aktywacji usługi.
Powyższe jest niezaprzeczalne i wprowadza w błąd.
Pomimo to jestem atakowana tym, że powinnam wiedzieć o czymś o czym nie informuje mnie usługodawca.
Dziękuje za podesłane cytaty z regulaminu i inne, ale o tym powinien informować operator przy sprzedaży usługi...

#567497  autor: thonka
 13 lip 2012, 23:44
Aha no i pozwoliliśmy sobie też to skierować bezpośrednio do UOKiK. Obiecali odpowiedzieć w ciągu 7 dni. Dlatego zachęcam wszystkich do dyskusji i obserwacji tego tematu:)
UOKiK z reguly nie wystepuje w pojedynczych sprawach ;) Play musialby naurszyc zbiorowe interesy konsumentow, a by zostalo wszczete takie postepowanie musza byc zgloszenia od wielu osob.

a i nie jestem administratorem, ani prawnikiem. od biedy zajrzyj do KC artykuly w okolicach 55-70 tam o ile dobrze pamietam jest o oswiadczeniach woli. mysle, ze klikniecie przycisku aktywuj/dalej powodujacego aktywacje pakietu jest takim dorozumianym oswiadczeniem woli aktywacji pakietu na zasadach opisanych w regulaminie.

z reszta ciekawa rzecz - jak dalismy Tobie konkretne punkty regulaminu to bylismy "be" bo za szybko to trwalo, a jak nie mam punktu, to tez jestem "be", bo nie potrafie podeprzec swoich slow regulaminem/ustawa choc niemal kazdy Tobie powie, ze takie dorozumiane zgody maja miejsce.

jak dla mnie temat zostal wyczerpany - Ty masz swoje racje, my piszemy jak jest. i tak juz po raz drugi. zataczamy ponownie kolo i chyba nic z tego nie wyniknie, bo mam wrazenie, ze Ty wiesz lepiej, a teraz za wszelka cene chcesz tylko pokazac, ze twoje jest na wierzchu.
skoro jestes taka nieomylna - idz do tego sadu, bo nic innego od nas sie nie dowiesz co juz zostalo tu napisane. skoro jestes przekonana, ze masz racje to pewnie wygrasz czego Ci bardzo zycze.

na koniec napisze to co wszyscy probuja Tobie uswiadomic - przeczytanie regulamin uslugi z ktorej sie korzysta jest w twoim interesie, nie operatora...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#567498  autor: charmss
 13 lip 2012, 23:47
thonka pisze:nie zajmuj nam wiecej czasu, bo nic innego od nas sie nie dowiesz
Nie musisz odpisywać. Chyba, że chcesz, aby TWOJE było na wierzchu.

#567502  autor: Ranger
 14 lip 2012, 00:50
Temat jest do zamknięcia od dobrych paru postów ze względu na lekceważącą postawę rozmówczyni. Słuchaj no pani:

1) Kto Ci powiedział, że każdy regulamin trzeba podpisać? Najwyraźniej ktoś Ci zrobił krzywdę opowiadając bzdury. Gdyby było jak mówisz, to by skorzystać z nowych usług (czyli po dniu aktywacji abonamentu) musiałabyś dostawać kolejne aneksy i wszystko podpisywać, a tak nie jest. Gdyby Ci wszystko przysyłali do skrzynki, to pewnie byś płakała, że ten straszny Play zapycha Ci skrzynkę spamem i reklamami :-) Co do formy akceptowania regulaminów etc. Posłużę się kodeksem cywilnym - oświadczenie woli może być dokonane w jakikolwiek sposób, byleby wyrazić swoją wolę. Jeżeli nie została zastrzeżona jakakolwiek forma szczególna, to dopuszcza się nawet formy dorozumiane, na przykład poprzez aktywację usługi. Operator domniemuje, że skoro włączyłaś, to znaczy znasz regulamin.
Art. 60. Z zastrzeżeniem wyjątków w ustawie przewidzianych, wola osoby dokonującej czynności prawnej może być wyrażona przez każde zachowanie się tej osoby, które ujawnia jej wolę w sposób dostateczny, w tym również przez ujawnienie tej woli w postaci elektronicznej (oświadczenie woli).
Jeżeli tego też nie rozumiesz, to...dopowiedz sobie sama, lub inni zrobią to za Ciebie ;-)

2) To nie jest forum prawne. Jeśli masz problem z rozumieniem tekstów prawnych i ich interpretacją, to idź do prawnika. To forum zajmuje się branżą stricte telekomunikacyjną. Oczywiście zahacza też o prawo, ale nikt nie będzie robić tu dla Ciebie wykładni.

3) Temat został nazwany słusznie, bo jak na razie nie dowiodłaś, że ktokolwiek Cię oszukał :-) Fakt przyjęcia reklamacji również o tym nie świadczy.

A tak w ogóle to może któryś z moderatorów da nam wreszcie trochę ulgi i zamknie ten wątek, który nigdzie nie prowadzi. Pani pomyliła fora.

Zupełnie na marginesie: skoro nie podpisałaś tego regulaminu, to jakim prawem korzystasz z usługi? :) :)

Obrazek

#567504  autor: thonka
 14 lip 2012, 01:03
i tak tez robie, bo temat staje sie lekko meczacy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet