• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Która sieć ma najlepszą ofertę No-limit?

Plus
15
29%
T-Mobile
16
31%
Orange
12
23%
Wszystkie oferty są identyczne.
9
17%
 #549751  autor: muchakk
 24 kwie 2012, 00:45
paddy1000 pisze:Ciekawi mnie inna sytuacja przykladowo ktos ma zone w playu i dzwonii z plusa no limit miesiecznie gdzies kolo 800 - 900 minut oczywiscie zona ma wlaczona usluge zbieraj minuty ... nachodzi mnie pytanie czy taki Pan i pani dostana stosowne listy czy nie... czekam na wasze opinie na ten temat

Bez problemu możesz tyle wydzwonić, a nawet i więcej. Ja mam właśnie 18 czy tam 19 dzień okresu rozliczeniowego. Wygadanych mam już coś ponad 18-19h połączeń do wszystkich sieci (w tym też sporo do PLAY) i na chwile obecną mój operator (T-mobile) nie widzi problemu bo widzi, że ja faktycznie rozmawiam przez telefon, a nie "symuluje"..

#549759  autor: potargany
 24 kwie 2012, 06:03
Za duzo szczegolow nie moge powiedziec ;) - jestem na cenzurowanym

Ale napisze raz jeszcze - za 300 minut głowy nie urwią , nabijesz 2 gi raz 300 minut ( nr wpada do puli " śledzonych ")
Zresztą na platformie są zainstalowane " skrypty " Co wyławiają numery które są za " bardzo aktywne " w jednej " sesji "

Jeśli to będzie chamskie , widoczne naduzycie na 1den nr FRESH ( blokada karty )
Karta jest do odzyskania ( ale nie przez SALON ) oświadczenia itp

Napisałem 300 minut , może to być wiecej , mniej - o tym się nie mówi :)

Więc ostrożnie :) Co innego jak dzwonisz na jeden nr często , i są to faktyczne rozmowy ( to też da się sprawdzić ) Wtedy można spać spokojnie

Pieniądze to nie wszystko ...

#549780  autor: waeren
 24 kwie 2012, 10:00
Czyli rozumiem jeśli ktoś dzwoni z Play (formuła 4.0) na orange na abo to raczej o nabijanie nie będzie oskarżony? :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#549824  autor: potargany
 24 kwie 2012, 13:21
W każdej sieci stosują te same praktyki ( tylko widełki minut są inne )

#549830  autor: waeren
 24 kwie 2012, 13:35
Nie chodzi mi tu konkretnie o to co i jak w danej sieci, ale mam koleżankę, której 1000 minut w sieci nie wystarcza, i dlatego myśli o abo bez limitu, ale naprawdę będzie z tego korzystać, więc chciałem zapytać, jeżeli tak jest to traktowane jako podejrzane, to co w tym przypadku?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#549849  autor: opti
 24 kwie 2012, 14:36
jesli faktycznie dzowni i rozmawia to nie ma sie czego obawiac, ale jesli dzowni i odklada telefon,a pseldo rozmowa polega na zupelnej ciszy to juz inna bajka i wczesniej czy pozniej trafi pod ten pseldo monitoring ;)

sam mam no limit od niedzieli, abo formule w wersji sim only 2gb dla firm, ale abo i tel sluzy mi do normalnych rozmow a nie do chceci nabijania minut
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 14:41 przez opti, łącznie zmieniany 1 raz.

#549851  autor: waeren
 24 kwie 2012, 14:38
Nie ma obaw, w czasie tych rozmów bardzo rzadko zapada Cisza......tylko chyba żeby powietrza zaczerpnąć. Jak to u kobiet :twisted:

#549853  autor: opti
 24 kwie 2012, 14:40
waeren pisze:Nie ma obaw, w czasie tych rozmów bardzo rzadko zapada Cisza......tylko chyba żeby powietrza zaczerpnąć. Jak to u kobiet :twisted:
no to niech lyka no limit i korzysta :)

#549867  autor: potargany
 24 kwie 2012, 15:23
waeren pisze:Nie chodzi mi tu konkretnie o to co i jak w danej sieci, ale mam koleżankę, której 1000 minut w sieci nie wystarcza, i dlatego myśli o abo bez limitu, ale naprawdę będzie z tego korzystać, więc chciałem zapytać, jeżeli tak jest to traktowane jako podejrzane, to co w tym przypadku?

No ale nie są to pewnie 1dno razowe rozmowy po xxx minut :) Więc wszystko OK

Zresztą opek bardzo prosto to sprawdza - ale o tym napisze jak wroce z pracy

#549869  autor: tepet
 24 kwie 2012, 15:31
Orangowe no limit jest porostu śmieszne - na kartę 2 x 1000 minut za 10 złoty jest prawie jak to samo a kosztuje 20 zł

#549886  autor: syrius1337
 24 kwie 2012, 16:31
Orange to mogło by wprowadzić swoją oferte no limits dla indywidualnych klientow ...

#550016  autor: BigDill
 25 kwie 2012, 08:48
oferta no limit jest w Orange dla indywidualnych klientów tylko tych,którzy przedłużają umowę albo migrują z prepaida na postpaid.

BigDilll

#550037  autor: syrius1337
 25 kwie 2012, 11:28
w ktorym miejscu na stronie orange.pl mozna sprawdzić oferte bez limitu dla indywidualnych ktorzy chcą przeniesc numer z karty na abonament ? [ play na abo ]

Bo chyba dość mocno jest ukryte ....

#550063  autor: opti
 25 kwie 2012, 13:33
syrius1337 pisze:w ktorym miejscu na stronie orange.pl mozna sprawdzić oferte bez limitu dla indywidualnych ktorzy chcą przeniesc numer z karty na abonament ? [ play na abo ]

Bo chyba dość mocno jest ukryte ....
link do oferty orange

informacje o przejsciu z karty na ta taryfe sa zawarte w regulaminach

#550170  autor: syrius1337
 25 kwie 2012, 17:10
respekt dla ciebie że znalazłes tego linka na stronie orange... oferta jest tak ukryta w głębokiej d... że masakra... powinno świecic na głownej stronie BEZ LIMITU zeby najwieksza ciota na świecie umiała tą ofertę znalezc ;- o

Pytanie odnośnie zasięgu sieci + jakosci połączen + ogolnej jakosci życia w danej sieci

Gdzie najlepiej ? Orange, plus, t-mob ?

#550189  autor: opti
 25 kwie 2012, 18:10
biorac pod uwage informacje o ofertach no limit orange dla biznesu i dla indywid. klienta, orange chyba usilnie nie chce aby klienci korzystali z oferty no limit w tego operatora

sam chcialem wziasc no limit w orange, ale sie nie da, klient biznesowy nie ma mozliwosci migracji na taryfe no limit, taryfa jest tylko dla nowych klientow albo tych ktorzy akurat wchodza w aneks umowy, no i od paru dni jedem w play, abo dla firm 2gb w wersji samej simki, zasieg na stale orange tak jak mialem wczesniej bedac u pomaranczy, dzwonie korzystam, roznic w jakosci polaczen zadnych nie odczuwam a za 75netto mam fajny no limit z necikiem :)

jesli chodzi o jakosc obslugi klienta, bylem w plusie (dawne abonamenty nawet po 200zl netto), bylem w orange, tak samo bylem w playu, moim zdaniem wszedzie jest dewiza kup, plac co miesiac i tyle nas obchodzi, nie ma sieci idealnej i wszelkie wychwalania jednego opa dla mnie sa smieszne.. dobiera sie zawsze oferte korzystna pod siebie i tyle :-D

#550190  autor: pauli05
 25 kwie 2012, 18:12
jeśli mogłeś przenieść już numer do innej sieci, to przeciez umowę też już mogłeś przedłuzyć na nowych warunkach (co za tym idzie nowe abonamenty no limit)

#550193  autor: opti
 25 kwie 2012, 18:14
chcialem zmienic abonament na innym telefonie w pomaranczy, taryfa optymalna 250, koniec umowy za rok, operator nie przewiduje zmian taryf wiec przenioslem inny numer z prepaida na no limit w playu.. innego rozwiazania nie mozna bylo zastosowac

#550234  autor: syrius1337
 25 kwie 2012, 19:55
W plusie byłem - i nie odczuwałem żadnych negatywnych opcji, zasięg miałem właściwie wszędzie, nie dzwonili do mnie natrętni telemarketerzy ;d
W ERZE/TMOB - dawno dawno dawno temu bylem w erze i byl problem z zasiegiem, natomiast tez nie bylo problemu z telemarketerami
W Orange - tu nie byłem ;-], ale pracuje i wiem jak to wygląda ;-d

Najbardziej mnie interesuje plus bo;
W tmobile - mozna przeniesc z prepaid na nolimits ale minimum 89zł
W orange - 88,88zł dla nowych klientów
W plusie - 79,90zł również przy opcji przeniesienia z prepaid na nolimits

Więc cenowo najlepiej sie opłaca w plusie ;- d

#550235  autor: muchakk
 25 kwie 2012, 19:56
Pytanie odnośnie zasięgu sieci + jakosci połączen + ogolnej jakosci życia w danej sieci

Gdzie najlepiej ? Orange, plus, t-mob ?
Wszystko zależy od lokalizacji. U mnie t-mobile ma jakość połączeń na 5 z + ;-)