Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
mam abonament w TM od kiedy wystartowal play i zawsze w nim mialem minuty do play wliczone bez chorych wymiennikow czy ograniczen i zareczam, ze wiele osob tak mialo.zaq22 pisze:Dotychczas abonenci W3 musieli ograniczać rozmowy z play, bo albo rozmowy były bardzo drogie albo rozliczane w stosunku 2:1. Teraz puszczą wszystkie hamulce
chyba masz nieaktualne dane... obecnie MTR dla play to jakies 18gr netto przy czym musisz pamietac, ze z ich sieci rowniez wykonuje sie duzo polaczen do sieci W3 gdzie juz minuta rozmowy nie kosztuje ich 4-5gr , ale rowniez powiekszana jest o MTR, bo z pewnoscia rozmow po za siec jest tez sporo. do tego dochodza koszty roamingu krajowego zarowno dla rozmow przychodzacych jak i wychodzacych.zaq22 pisze:a każda minuta przychodząca do Play do 28gr brutto z MTR podczas gdy koszt minuty liczonej wg operatora to 2-5gr. Play będzie miał zyski o połowę większe z połączeń
nawet gdyby takowy byl - sady cywilne to nie SN i ich wyroki rzadko kiedy sa upubliczniane, chyba ze sami uczestnicy postepowania go naglosnia. twierdzisz, ze wyroki sa jawne? a ja twierdze, ze nie... sady w sprawach cywilnych nie podaja takich informacji kazdemu, jezeli nie bylo Ciebie na odczycie postanowienia sadu - twoja strata, jako zwykly szarak nigdy nie dowiesz sie od sadu cywilnego jaki byl wyrok w konkretnej sprawie bez zgody prezesa sadu.janbutyk pisze:mam 100 % pewności, że mimo iż pracujesz w portalu zajmującym się telekomunikacją (może pracujesz od lat) nie możesz podać żadnego (nawet jednego) wyroku aby pokazać, że ktoś został za coś takiego ukarany, ale TY W I E S Z choć nie powiesz
a kara umowna w podpisanej umowie to tylko niepotrzebne cyferki. jasne.janbutyk pisze:a jak operator zerwać by chciał to można mieć za 1 zł fajny telefon trochę droższym abonamencie płaconym przez 2- 3 miesiące do zerwania umowy
i skoro taki jest twoj cel, ja nie widze powodu dla ktorego mialbym poblazac twojej wizji swiata.janbutyk pisze: taki jest mój cel
setki, tysiace? nie fantazjuj...zaq22 pisze:Pytanie podstawowe: kto zarobi na MTR kiedy setki tysiące osób przestaną się zastanawiać do jakiego operatora dzwonią?
Zakładając równomierny wzrost userów "no limit" w każdej z 4 sieci liczba użytkowników W3 z 'no limits' będzie rosła 3x szybciej niż w Play. Jaka jest szansa że użytkownik Play otrzyma połączenie od użytkownika W3 ? Odpowiem: 3x większa od usera z W3 niż z Play. Oczywiście user Play też będzie dzwonił, ale jak już to ustaliliśmy nawet przy takiej samej liczbie minut incoming i outcoming na każdej minucie Play będzie 9gr do przodu.thonka pisze: jak myslisz wiecej minut przyjmuja czy oddaja? play ma raptem 14% udzialow w calym rynku - odpowiedz jest chyba w miare prosta i logiczna, ze wiecej polaczen musi byc wykonywane po za siec niz przyjmowanych spoza niej.
czyli mam rację nie możesz podać takiego wyroku (trudno podać coś co nie istnieje) no cóż mamy inną wiedzę na ten temat, a i portal mógłby zainteresować się takimi sprawami, żeby mieć potwierdzenie swojej "pewności" że ktoś poniósł karę za dużo dzwonienia z telefonu - ja nie słyszałem a mam kilkudziesięciu kolegów sędziów, adwokatów i prokuratorów. gdybyś kiedyś słyszał, że taka sprawa ma miejsce daj znać - rozprawy (uwierz) są poza bardzo wyjątkowymi też j a w n ethonka pisze:nawet gdyby takowy byl - sady cywilne to nie SN i ich wyroki rzadko kiedy sa upubliczniane, chyba ze sami uczestnicy postepowania go naglosnia. twierdzisz, ze wyroki sa jawne? a ja twierdze, ze nie... sady w sprawach cywilnych nie podaja takich informacji kazdemu, jezeli nie bylo Ciebie na odczycie postanowienia sadu - twoja strata, jako zwykly szarak nigdy nie dowiesz sie od sadu cywilnego jaki byl wyrok w konkretnej sprawie bez zgody prezesa sadu.janbutyk pisze:mam 100 % pewności, że mimo iż pracujesz w portalu zajmującym się telekomunikacją (może pracujesz od lat) nie możesz podać żadnego (nawet jednego) wyroku aby pokazać, że ktoś został za coś takiego ukarany, ale TY W I E S Z choć nie powiesza kara umowna w podpisanej umowie to tylko niepotrzebne cyferki. jasne.janbutyk pisze:a jak operator zerwać by chciał to można mieć za 1 zł fajny telefon trochę droższym abonamencie płaconym przez 2- 3 miesiące do zerwania umowyi skoro taki jest twoj cel, ja nie widze powodu dla ktorego mialbym poblazac twojej wizji swiata.janbutyk pisze: taki jest mój cel
naprawde nie interesuja mnie twoje prywatne zazylosci z roznymi osobistosciami, bo pewnie zaraz sie okaze, ze prezes UKE jest u Ciebie na dywaniku co tydzien, wiec skoncz przechwalki, a zacznij rzeczowo dyskutowac - regulamin jest regulaminem i juz siec znajdzie bat na kombinujacych, o to sie nie boj.janbutyk pisze:ja nie słyszałem a mam kilkudziesięciu kolegów sędziów, adwokatów i prokuratorów
thonka pisze:...naprawde nie interesuja mnie twoje prywatne zazylosci z roznymi osobistosciami, bo pewnie zaraz sie okaze, ze prezes UKE jest u Ciebie na dywaniku co tydzien, wiec skoncz przechwalki, a zacznij rzeczowo dyskutowac - regulamin jest regulaminem i juz siec znajdzie bat na kombinujacych, o to sie nie boj.
....
Myślę, że o może być racja. U mnie ruch wychodzący do Play w ramach tylko mojej rodziny zamykał się w 500-800 minutach miesięcznie. Do tej pory było to w ramach Play, teraz cały ten ruch od wczoraj idzie z T-Mobile. Bez żadnych udziwnień, po prostu tyle się miesięcznie dzwoni.zaq22 pisze:Widać, że niektórzy chcą zaklinać rzeczywistość : kasujmy posty, wmawiajmy innym że ten proceder jest nieopłacalny, udawajmy że nie ma tematu to problem nie będzie istniał. Jasne jest, że nabijanie innym minut zacznie się na niespotykaną dotychczas skalę i wasze 'chcenia' nawet podyktowane uczciwością nić tu nie dadzą. Powiem więcej: księgowi play to przewidzieli a uruchomienie 'no limit' w innych sieciach jest dla Play jak manna z nieba. Dotychczas abonenci W3 musieli ograniczać rozmowy z play, bo albo rozmowy były bardzo drogie albo rozliczane w stosunku 2:1. Teraz puszczą wszystkie hamulce, ruch w sieci znacznie wzrośnie, nikt nie będzie się martwił godzinnymi rozmowami do Play, a każda minuta przychodząca do Play do 28gr brutto z MTR podczas gdy koszt minuty liczonej wg operatora to 2-5gr. Play będzie miał zyski o połowę większe z połączeń przychodzących niż W3 i wprowadzenie przez T-Mobile, Orange i dzisiaj przez Plusa taryf 'no limit' to dla nich dar z niebios. W 2Q2012 Play może być jedynym operatorem u którego wzrośnie ARPU i żadne modlitwy o niegenerowanie sztucznego ruchu nic tu nie dadzą.
thonka pisze:jak juz pisalem, skoncz z osobistymi wycieczkami, uszczypliwosciami i uprzedzeniami (ktore najwidoczniej masz w stosunku do moderatorow - patrz poczatek poprzedniej dyskusji na temat "tysiecy minut za 10zl"), i dyskutuj merytorycznie, bo poki co caly czas brniesz nie w tym kierunku co trzeba.
wyobraź sobie, że są od dawna w ofercie dla biznesuthonka pisze:janbutyk, skoro takie oferty sa obecnie nowoscia na polskim rynku to pewnie bedziesz mial dziesiatki chetnych do podzielenia sie swoim doswiadczeniem...
rece opadaja co zrobia ludzie byle by udowodnic swoja racje...
no ale gdyby się komus zdarzyło w przyszłości to niech da znać - bez problemu wygra z operatoremthonka pisze:janbutyk, skoro takie oferty sa obecnie nowoscia na polskim rynku to pewnie bedziesz mial dziesiatki chetnych do podzielenia sie swoim doswiadczeniem...
widzisz a powinieneś napisać, że tak ty myślisz, że wynika z regulaminu ale zobaczysz wkrótce, że nikomu 5000 kary nie dadzą - ponieważ prawnicy wszystkich operatorów inaczej rozumieją regulamin (myślę, że tak jak ja) i nie będą miały miejsca takie karythonka pisze:janbutyk, nigdzie nie napisalem, ze ktos zostal ukarany drogi kolego, a ze moze zostac ukarany w mysl punktow z regulaminu uslug w kazdej z sieci.
napisalem natomiast o tym co stanowia regulaminy i prosze nie lap mnie za slowka, bo to Ty pierwszy zaczales pisac o swoich znajomkach i innych waznych osobach, ktore pewnie rzetelnie wszystkie przepytales zanim napisales o braku kar ze strony operatorow, a ktore nie maja w tym temacie zupelnie nic do rzeczy.
z mojej strony koniec tematu. jakakolwiek wycieczka osobista w moja strone bedzie odpowiednio nagradzana, bo nie mam ochoty bawic sie z Toba jak z rozkapryszonym dzieckiem.
no to cieszę się, że razem uważamy, że mogę do oporu dzwonić do play (nabijając 1 za 2) a ten punkt jest na straszenie dzieci - każdy prawnik ci to powiethonka pisze: masz w regulaminie 44640 minut - nic nie powinni zrobic, ale maja w razie potrzeby punkt w regulaminie, ktory zabezpiecza ich przed naduzyciami i zapis taki jest od wielu lat.