• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#545205  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 10:53
Sig

zatrudniony, współpracujący - nie ma nikogo kto taką karę zapłacił a jak operator zerwać by chciał to można mieć za 1 zł fajny telefon trochę droższym abonamencie płaconym przez 2- 3 miesiące do zerwania umowy :)

#545210  autor: zaq22
 04 kwie 2012, 11:02
Widać, że niektórzy chcą zaklinać rzeczywistość : kasujmy posty, wmawiajmy innym że ten proceder jest nieopłacalny, udawajmy że nie ma tematu to problem nie będzie istniał. Jasne jest, że nabijanie innym minut zacznie się na niespotykaną dotychczas skalę i wasze 'chcenia' nawet podyktowane uczciwością nić tu nie dadzą. Powiem więcej: księgowi play to przewidzieli a uruchomienie 'no limit' w innych sieciach jest dla Play jak manna z nieba. Dotychczas abonenci W3 musieli ograniczać rozmowy z play, bo albo rozmowy były bardzo drogie albo rozliczane w stosunku 2:1. Teraz puszczą wszystkie hamulce, ruch w sieci znacznie wzrośnie, nikt nie będzie się martwił godzinnymi rozmowami do Play, a każda minuta przychodząca do Play do 28gr brutto z MTR podczas gdy koszt minuty liczonej wg operatora to 2-5gr. Play będzie miał zyski o połowę większe z połączeń przychodzących niż W3 i wprowadzenie przez T-Mobile, Orange i dzisiaj przez Plusa taryf 'no limit' to dla nich dar z niebios. W 2Q2012 Play może być jedynym operatorem u którego wzrośnie ARPU i żadne modlitwy o niegenerowanie sztucznego ruchu nic tu nie dadzą.

#545234  autor: Vieslav
 04 kwie 2012, 12:11
Przez dwie strony piszecie w kółko jedno i to samo. Jeśli ktoś chce zostać "biznesmenem od minut" to proszę bardzo, tylko pytam się kto to kupi? Druga kwestia - ile może być warta taka minuta? Przecież obecnie jest to tyle co nic. Ja swoich z komórki nie mogę przegadać, a mam jeszcze na stacjonarnym no limits. Także wychodzi mi +- 40 godzin miesięcznie a z wydatkami na wszystkie telefony zamykam się w 120zł/mies.
Pozostaje jeszcze inne spojrzenie na temat: nie dziwne, że Play zacznie "kosić" ogromne zyski, ale tylko z powodu braku inwestycji w infrastrukturę. Za kilka miesięcy ta sieć będzie trupem tak jak Free we Francji (chodzi mi o jakość i skuteczność zestawiania połączeń). Wtedy nawet nabijanie minut nie będzie możliwe. Niby jak, skoro sieć się zapcha? Niech sobie nawet podpiszą roaming z Aero2 i T-Mobile, przecież już teraz widzę, jak wieczorami Plus mnie wywala, Orange nie wpuszcza a Play rozłącza co 1,5 minuty na GSMie. Tak jest od wprowadzenia stanu darmowego, czyli od długiego czasu. Jak się Orange przypchało po wprowadzeniu super tanich smsów to poprawili, potem zapchali się z powodu darmowych rozmów w sieci - szybko poprawili. Plus także zapchał się od darmowych w sieci, także naprawili. Play jedyne co robi to podpisuje kolejne umowy na roaming. Bo stawianie w ciągu roku niecałego 1000 BTSów przy przypływie prawie 2mln klientów to żadna inwestycja. Pozostali postawili dwa razy tyle stacji zgarniając 10x mniej klientów (albo jeszcze mniej).
Nikomu źle nie życzę, konkurencja działa tylko i wyłącznie na naszą korzyść, ale patrzmy realnie, również pod względem technicznym.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 12:15 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#545236  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 12:14
Vieslav pisze:Przez dwie strony piszecie w kółko jedno i to samo. Jeśli ktoś chce zostać "biznesmenem od minut" to proszę bardzo, tylko pytam się kto to kupi? ....
nikt ich nie chce sprzedawać - minuta warta jest tyle ile za nią musisz zapłacić :)

#545249  autor: thonka
 04 kwie 2012, 13:35
zaq22 pisze:Dotychczas abonenci W3 musieli ograniczać rozmowy z play, bo albo rozmowy były bardzo drogie albo rozliczane w stosunku 2:1. Teraz puszczą wszystkie hamulce
mam abonament w TM od kiedy wystartowal play i zawsze w nim mialem minuty do play wliczone bez chorych wymiennikow czy ograniczen i zareczam, ze wiele osob tak mialo.
zaq22 pisze:a każda minuta przychodząca do Play do 28gr brutto z MTR podczas gdy koszt minuty liczonej wg operatora to 2-5gr. Play będzie miał zyski o połowę większe z połączeń
chyba masz nieaktualne dane... obecnie MTR dla play to jakies 18gr netto przy czym musisz pamietac, ze z ich sieci rowniez wykonuje sie duzo polaczen do sieci W3 gdzie juz minuta rozmowy nie kosztuje ich 4-5gr , ale rowniez powiekszana jest o MTR, bo z pewnoscia rozmow po za siec jest tez sporo. do tego dochodza koszty roamingu krajowego zarowno dla rozmow przychodzacych jak i wychodzacych.
janbutyk pisze:mam 100 % pewności, że mimo iż pracujesz w portalu zajmującym się telekomunikacją (może pracujesz od lat) nie możesz podać żadnego (nawet jednego) wyroku aby pokazać, że ktoś został za coś takiego ukarany, ale TY W I E S Z choć nie powiesz :D
nawet gdyby takowy byl - sady cywilne to nie SN i ich wyroki rzadko kiedy sa upubliczniane, chyba ze sami uczestnicy postepowania go naglosnia. twierdzisz, ze wyroki sa jawne? a ja twierdze, ze nie... sady w sprawach cywilnych nie podaja takich informacji kazdemu, jezeli nie bylo Ciebie na odczycie postanowienia sadu - twoja strata, jako zwykly szarak nigdy nie dowiesz sie od sadu cywilnego jaki byl wyrok w konkretnej sprawie bez zgody prezesa sadu.
janbutyk pisze:a jak operator zerwać by chciał to można mieć za 1 zł fajny telefon trochę droższym abonamencie płaconym przez 2- 3 miesiące do zerwania umowy :)
a kara umowna w podpisanej umowie to tylko niepotrzebne cyferki. jasne.
janbutyk pisze: taki jest mój cel
i skoro taki jest twoj cel, ja nie widze powodu dla ktorego mialbym poblazac twojej wizji swiata.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#545256  autor: zaq22
 04 kwie 2012, 14:48
Mylisz się thonka.
MTR to Play to konkretnie 24,78 gr netto czyli nawet ponad 30gr brutto.
Pytanie podstawowe: kto zarobi na MTR kiedy setki tysiące osób przestaną się zastanawiać do jakiego operatora dzwonią? Nie wiem czy kiedykolwiek pracowałeś w dużej firmie (ja tak) i mogę się założyć że kiedy T-Mobile ogłosiło, że wprowadza 'no limit' pan Jensen wysłał swojego stażystę do Złotych Tarasów żeby kupił najdroższego szampana jakiego tam mają. Dzisiaj kiedy Plus wprowadza 'no limit' pan Jensen zwołał swoich pracowników, wyjął najdroższy alkohol jaki miał z barku i urządził poczęstunek pod hasłem "Zdrowie wasze w gardło nasze".
Każda minuta do Play do ponad 20gr zysku netto i zniesienie ograniczeń w W3 to dla Play najlepsza informacja jaka pojawiła się dla nich w ciągu ostatnich kilku lat.[/i]

#545261  autor: thonka
 04 kwie 2012, 15:24
zaq22 pisze:Pytanie podstawowe: kto zarobi na MTR kiedy setki tysiące osób przestaną się zastanawiać do jakiego operatora dzwonią?
setki, tysiace? nie fantazjuj...

jak juz pisalem, wiele osob nie zastanawia sie czy dzwoni do play czy tez nie, bo takie minuty ma wliczone w abonament, albo za takie rozmowy najzwyczajniej w swiecie nie placi z wlasnej kieszeni i nie ma czasu na zastanawianie sie w jakim kierunku dzwoni.

o czym zapominasz to to, ze te abonamenty sa od 79zl w gore (z telefonem dopiero od 99zl i to bez papierowej faktury do ktorej wiele osob jest przyzwyczajonych) co przy srednich wydatkach abonamentowych na poziomie 60-65zl (a jak dziala srednia chyba wiemy) jest dla wielu drogi - sam play szacuje, ze ok. 5mln osob wydaje w Polsce ponad te 80zl, wiele z nich jednak juz dzisiaj dzwoni do play bez trzymania sie za kieszen.
Polacy mimo wszystko dzisiaj przychodza do operatora po niski abonament z telefonem, a nie po oferte bez telefonu i to jeszcze z oplatami w okolicach 80zl... bardziej sklanialbym sie ku szacunkom TM, ze zainteresowanych ogolnie taka oferta moze byc 500 tys. osob co daje z grubsza 1% calego rynku do podzialu na 4 operatorow z niemal identyczna oferta, a osoby te moga, ale nie musza dzwonic do play.

moze sie zwiekszyc wolumen ruchu, ale bez przesady. polaczenia te to nietylko mozliwosc dzwonienia do Play o czym zdaje sie rowniez zapominasz...

sami pobieraja ok. 25gr ale tez 15gr z tego po prostu oddaja za kazda minute po za siec. jak myslisz wiecej minut przyjmuja czy oddaja? play ma raptem 14% udzialow w calym rynku - odpowiedz jest chyba w miare prosta i logiczna, ze wiecej polaczen musi byc wykonywane po za siec niz przyjmowanych spoza niej. z pewnoscia lepiej wyjda na sprzedazy abonamentow z rozmowami w sieci, ktore ich prawie nic nie kosztuja, niz na abonamencie bez limitu, ale do wszystkich.

druga sprawa to roaming krajowy, ktory za darmo tez nie jest.

co do stawki to fakt - zalozylem, ze 47% asymetrii jest juz od teraz od od innej stawki a nie 15,2gr.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#545269  autor: zaq22
 04 kwie 2012, 15:54
thonka pisze: jak myslisz wiecej minut przyjmuja czy oddaja? play ma raptem 14% udzialow w calym rynku - odpowiedz jest chyba w miare prosta i logiczna, ze wiecej polaczen musi byc wykonywane po za siec niz przyjmowanych spoza niej.
Zakładając równomierny wzrost userów "no limit" w każdej z 4 sieci liczba użytkowników W3 z 'no limits' będzie rosła 3x szybciej niż w Play. Jaka jest szansa że użytkownik Play otrzyma połączenie od użytkownika W3 ? Odpowiem: 3x większa od usera z W3 niż z Play. Oczywiście user Play też będzie dzwonił, ale jak już to ustaliliśmy nawet przy takiej samej liczbie minut incoming i outcoming na każdej minucie Play będzie 9gr do przodu.
Teraz dodatkowy element tej gry: którzy użytkownicy dotychczas bali się dzwonić pozasieciowo? Play czy W3? Userzy play mieli takie same stawki pozasieciowe do wszystkich, a userzy W3 portkami trzęśli żeby tylko nie nadziać się na Play. Teraz te hamulce znikną.
Ja wiem że niektórzy co nas czytają jeszcze matury z matematyki nie mieli :-D, a może mieli ją bardzo dawno więc wyjaśnie w prosty sposób:
Większy ruch poza sieć-> większy zarobek na MTR-> wygrywa Play

#545278  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 16:34
thonka pisze:
janbutyk pisze:mam 100 % pewności, że mimo iż pracujesz w portalu zajmującym się telekomunikacją (może pracujesz od lat) nie możesz podać żadnego (nawet jednego) wyroku aby pokazać, że ktoś został za coś takiego ukarany, ale TY W I E S Z choć nie powiesz :D
nawet gdyby takowy byl - sady cywilne to nie SN i ich wyroki rzadko kiedy sa upubliczniane, chyba ze sami uczestnicy postepowania go naglosnia. twierdzisz, ze wyroki sa jawne? a ja twierdze, ze nie... sady w sprawach cywilnych nie podaja takich informacji kazdemu, jezeli nie bylo Ciebie na odczycie postanowienia sadu - twoja strata, jako zwykly szarak nigdy nie dowiesz sie od sadu cywilnego jaki byl wyrok w konkretnej sprawie bez zgody prezesa sadu.
janbutyk pisze:a jak operator zerwać by chciał to można mieć za 1 zł fajny telefon trochę droższym abonamencie płaconym przez 2- 3 miesiące do zerwania umowy :)
a kara umowna w podpisanej umowie to tylko niepotrzebne cyferki. jasne.
janbutyk pisze: taki jest mój cel
i skoro taki jest twoj cel, ja nie widze powodu dla ktorego mialbym poblazac twojej wizji swiata.
czyli mam rację nie możesz podać takiego wyroku (trudno podać coś co nie istnieje) no cóż mamy inną wiedzę na ten temat, a i portal mógłby zainteresować się takimi sprawami, żeby mieć potwierdzenie swojej "pewności" że ktoś poniósł karę za dużo dzwonienia z telefonu - ja nie słyszałem a mam kilkudziesięciu kolegów sędziów, adwokatów i prokuratorów. gdybyś kiedyś słyszał, że taka sprawa ma miejsce daj znać - rozprawy (uwierz) są poza bardzo wyjątkowymi też j a w n e :)

ja nie chciałem, abyś pobłażał czemukolwiek, więc se nie pobłażaj - ojejku.

kara jest istotna a grozi za złamanie reg. należy takie złamanie udowodnić a ciężar dowodu spoczywa na sieci komórkowej w tym przypadku, nie spotkałem i nie słyszałem i uważam to za n i e m o ż l i w e w naszym systemie prawnym aby ktoś za takie użycie telefonu jak ja proponuję ponosił karę

gdyby ktoś był zagrożony niech się odezwie na priv - polecę kancelarię która wybroni ;) - niech nie wierzy thonce, że cokolwiek mu za to grozi (mówimy oczywiście o tym co ja proponuję nie o użyciu karty w centralkach itp.)

#545282  autor: thonka
 04 kwie 2012, 16:56
janbutyk pisze:ja nie słyszałem a mam kilkudziesięciu kolegów sędziów, adwokatów i prokuratorów
naprawde nie interesuja mnie twoje prywatne zazylosci z roznymi osobistosciami, bo pewnie zaraz sie okaze, ze prezes UKE jest u Ciebie na dywaniku co tydzien, wiec skoncz przechwalki, a zacznij rzeczowo dyskutowac - regulamin jest regulaminem i juz siec znajdzie bat na kombinujacych, o to sie nie boj.

rozprawy sa jawne, postanowienia rowniez, ale jak jestes na jego odczytaniu.
gdy jestes osoba postronna, a nie byles na rozprawie - dostep do akt masz zamkniety, bo nie jestes strona sporu. gdyby bylo tak ja Ty chcesz to znajac naszych rodakow co drugi szukalby haka na sasiada... tylko prezes odpowiedniego sadu, na wniosek moze udzielic Tobie dostepu, ale nie musi.

starasz sie nieudolnie wyprowadzic mnie z rownowagi piszac jakies glupie komentarze, bezczelne docinki i coraz bardziej tylko sie osmieszasz jakimis wywodami, chwalisz sie znajomosciami, a zamykasz sie na jakakolwiek dyskusje, bo Ty wiesz lepiej...
skoro wiesz lepiej to zamiast uczestniczyc w dyskusji zacznij pisac bloga, zaloz strone, skoro dyskusja jest Tobie niepotrzebna. zapwniam, ze wtedy nikt nie bedzie staral sie zaburzyc idealniej wizji swiata wg. Ciebie.

zaq22, heh... i znow zapominasz, ze minut wychodzacych z play sila rzeczy musi byc wiecej skoro maja tylko 14% rynku.

nie chodzi o te 1% rynku zainteresowanych taryfami bez limitu - chodzi o sama strukture rynku, gdzie play musi miec wiecej wychodzacych, bo to ze pozostali maja 86% rynku nie oznacza, ze musza odrazu dzwonic do play, moga tez dzwonic miedzy soba.

mimo wszystko prawdopodobienstwo, ze ktos z tych 86% uzytkownikow W3 zadzwoni do innego uzytkownika W3 jest wyzsze niz do play.

druga sprawa o ktorej pisalem - te potencjalne 5mln osob placacych ponad 80zl (czesto po 200-300zl) ma najczesciej gdzies gdzie dzwoni, bo ich na to stac czy to via minuty w abonamencie, czy tez doplacajac do rachunku.

pozostali ktorzy bali sie dzwonic do play (prepaidowcy lub nizsze abonamenty bez minut do play tudziez z obnizona ich iloscia) dalej beda omijac takie polaczenia.

#545286  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 17:11
thonka pisze:...naprawde nie interesuja mnie twoje prywatne zazylosci z roznymi osobistosciami, bo pewnie zaraz sie okaze, ze prezes UKE jest u Ciebie na dywaniku co tydzien, wiec skoncz przechwalki, a zacznij rzeczowo dyskutowac - regulamin jest regulaminem i juz siec znajdzie bat na kombinujacych, o to sie nie boj.

....

złośliwości zamiast konkretów, powtarzam gdyby ktokolwiek był zagrożony taką karą proszę o info na priv - wygra sprawę w sądzie
podamy później wyrok (np. link do scanu) do wiadomości wszystkich jak operator przegrał sprawę ;)
oczywiście takie coś nie nastąpi bo inni ludzie niż thonka tam pracują i nie będą występowali o ukaranie takiego klienta - wiedzą, że to niemożliwe :)
choć thonka wie lepiej...

#545287  autor: thonka
 04 kwie 2012, 17:14
jak juz pisalem, skoncz z osobistymi wycieczkami, uszczypliwosciami i uprzedzeniami (ktore najwidoczniej masz w stosunku do moderatorow - patrz poczatek poprzedniej dyskusji na temat "tysiecy minut za 10zl"), i dyskutuj merytorycznie, bo poki co caly czas brniesz nie w tym kierunku co trzeba.

#545294  autor: szczurwa
 04 kwie 2012, 17:44
zaq22 pisze:Widać, że niektórzy chcą zaklinać rzeczywistość : kasujmy posty, wmawiajmy innym że ten proceder jest nieopłacalny, udawajmy że nie ma tematu to problem nie będzie istniał. Jasne jest, że nabijanie innym minut zacznie się na niespotykaną dotychczas skalę i wasze 'chcenia' nawet podyktowane uczciwością nić tu nie dadzą. Powiem więcej: księgowi play to przewidzieli a uruchomienie 'no limit' w innych sieciach jest dla Play jak manna z nieba. Dotychczas abonenci W3 musieli ograniczać rozmowy z play, bo albo rozmowy były bardzo drogie albo rozliczane w stosunku 2:1. Teraz puszczą wszystkie hamulce, ruch w sieci znacznie wzrośnie, nikt nie będzie się martwił godzinnymi rozmowami do Play, a każda minuta przychodząca do Play do 28gr brutto z MTR podczas gdy koszt minuty liczonej wg operatora to 2-5gr. Play będzie miał zyski o połowę większe z połączeń przychodzących niż W3 i wprowadzenie przez T-Mobile, Orange i dzisiaj przez Plusa taryf 'no limit' to dla nich dar z niebios. W 2Q2012 Play może być jedynym operatorem u którego wzrośnie ARPU i żadne modlitwy o niegenerowanie sztucznego ruchu nic tu nie dadzą.
Myślę, że o może być racja. U mnie ruch wychodzący do Play w ramach tylko mojej rodziny zamykał się w 500-800 minutach miesięcznie. Do tej pory było to w ramach Play, teraz cały ten ruch od wczoraj idzie z T-Mobile. Bez żadnych udziwnień, po prostu tyle się miesięcznie dzwoni.

Philips Fizz->Nokia 6110->Panasonic G520->Nokia 6310->Nokia 3110->Nokia 6310i->Motorola V70->Nokia 6020->Nokia 6300->Nokia 5070>Nokia N97 mini

Era->Plus->Era->Plus->idea->Orange->Era->Play

#545309  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 19:05
thonka pisze:jak juz pisalem, skoncz z osobistymi wycieczkami, uszczypliwosciami i uprzedzeniami (ktore najwidoczniej masz w stosunku do moderatorow - patrz poczatek poprzedniej dyskusji na temat "tysiecy minut za 10zl"), i dyskutuj merytorycznie, bo poki co caly czas brniesz nie w tym kierunku co trzeba.

to ty masz problem i jesteś uszczypliwy bo chyba niezbyt merytoryczne jest twoje pisanie - cytuję "zaraz sie okaze, ze prezes UKE jest u Ciebie na dywaniku co tydzien"

ale to nie uszczypliwość wg. thonki ;) cóż znowu oceniamy inaczej co jest uszczypliwością

przestań czepiać się użytkowników i odnoś się merytorycznie do tematu, a jak nie masz na poparcie tez o tym jak to operatorzy karają użytkowników dowodów to nie pisz głupot ot co.

#545314  autor: thonka
 04 kwie 2012, 19:20
janbutyk, nigdzie nie napisalem, ze ktos zostal ukarany drogi kolego, a ze moze zostac ukarany w mysl punktow z regulaminu uslug w kazdej z sieci.

napisalem natomiast o tym co stanowia regulaminy i prosze nie lap mnie za slowka, bo to Ty pierwszy zaczales pisac o swoich znajomkach i innych waznych osobach, ktore pewnie rzetelnie wszystkie przepytales zanim napisales o braku kar ze strony operatorow, a ktore nie maja w tym temacie zupelnie nic do rzeczy.

z mojej strony koniec tematu. jakakolwiek wycieczka osobista w moja strone bedzie odpowiednio nagradzana, bo nie mam ochoty bawic sie z Toba jak z rozkapryszonym dzieckiem.

#545315  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 19:21
czy ktoś z was kiedykolwiek został ukarany przez operatora np. 5000 kary umownej za to, że dzwonił na maxa "ile się da" w nielimitowanej ofercie,
jeśli ktoś dostał taką karę - oczywiście nie chodzi o używanie karty sim w centralce, ale o to że np. w ofercie no limit dzwonił dziennie 8 godzin na różne 5-10 numerów to proszę niech da znać

#545316  autor: thonka
 04 kwie 2012, 19:23
janbutyk, skoro takie oferty sa obecnie nowoscia na polskim rynku to pewnie bedziesz mial dziesiatki chetnych do podzielenia sie swoim doswiadczeniem...

#545318  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 19:24
thonka pisze:janbutyk, skoro takie oferty sa obecnie nowoscia na polskim rynku to pewnie bedziesz mial dziesiatki chetnych do podzielenia sie swoim doswiadczeniem...

rece opadaja co zrobia ludzie byle by udowodnic swoja racje...
wyobraź sobie, że są od dawna w ofercie dla biznesu

[ Dodano: 2012-04-04, 19:25 ]
thonka pisze:janbutyk, skoro takie oferty sa obecnie nowoscia na polskim rynku to pewnie bedziesz mial dziesiatki chetnych do podzielenia sie swoim doswiadczeniem...
no ale gdyby się komus zdarzyło w przyszłości to niech da znać - bez problemu wygra z operatorem :)

#545319  autor: thonka
 04 kwie 2012, 19:27
a ludzie posiadajacy firmy nie maja co robic tylko sie bawic w nabijanie minut.
a mialy te oferte az 2 sieci w cenach niedostepnych dla wiekszosci malych firm... no chyba, ze dla Ciebie min. 250zl netto to pikus.

prosze Cie po raz ostatni - zejdz na ziemie, bo mu tu naprawde tylko teoteryzujemy na temat punktow regulaminu, a Ty z uporem godnym podziwu starasz sie by twoje bylo na wierzchu...

widzisz - gdybys kilka dni temu nie wyskoczyl z kombinatorskimi "tysiacami minut za 10zl" nie byloby w ogole takie dyskusji, albo wygladalaby ona zupelnie inaczej.
po prostu wiekszosc nie popiera takich kombinatorow (a przynajmniej nie publicznie...), bo najczesciej prowadzi to do wielu ograniczen dla "normalnych" uzytkownikow.

masz w regulaminie 44640 minut - nic nie powinni zrobic, ale maja w razie potrzeby punkt w regulaminie, ktory zabezpiecza ich przed naduzyciami i zapis taki jest od wielu lat.

#545321  autor: janbutyk
 04 kwie 2012, 19:35
thonka pisze:janbutyk, nigdzie nie napisalem, ze ktos zostal ukarany drogi kolego, a ze moze zostac ukarany w mysl punktow z regulaminu uslug w kazdej z sieci.

napisalem natomiast o tym co stanowia regulaminy i prosze nie lap mnie za slowka, bo to Ty pierwszy zaczales pisac o swoich znajomkach i innych waznych osobach, ktore pewnie rzetelnie wszystkie przepytales zanim napisales o braku kar ze strony operatorow, a ktore nie maja w tym temacie zupelnie nic do rzeczy.

z mojej strony koniec tematu. jakakolwiek wycieczka osobista w moja strone bedzie odpowiednio nagradzana, bo nie mam ochoty bawic sie z Toba jak z rozkapryszonym dzieckiem.
widzisz a powinieneś napisać, że tak ty myślisz, że wynika z regulaminu ale zobaczysz wkrótce, że nikomu 5000 kary nie dadzą - ponieważ prawnicy wszystkich operatorów inaczej rozumieją regulamin (myślę, że tak jak ja) i nie będą miały miejsca takie kary :)

[ Dodano: 2012-04-04, 19:38 ]
thonka pisze: masz w regulaminie 44640 minut - nic nie powinni zrobic, ale maja w razie potrzeby punkt w regulaminie, ktory zabezpiecza ich przed naduzyciami i zapis taki jest od wielu lat.
no to cieszę się, że razem uważamy, że mogę do oporu dzwonić do play (nabijając 1 za 2) a ten punkt jest na straszenie dzieci - każdy prawnik ci to powie ;)