• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#543727  autor: Ranger
 28 mar 2012, 23:23
Ale pretensjonalny wpis :lol:

Grupa docelowa, co za ładne słowa, powiało marketingiem. Nie do końca się zgodzę; owszem - najbardziej "wartościowy" z punktu widzenia operatora jest klient, który podpisuje umowę. Operator ma zapewniony stały zysk, obwarowany karami umownymi na wypadek zerwania zobowiązania. Z drugiej strony nie lekceważyłbym też klientów na kartę - masa osób korzysta z takiego rozwiązania z różnych powodów, najważniejszy to wciąż niezmienny pt. "doładowuję kiedy chcę". Myślę, że Play nie pozwoli sobie na odpuszczenie tego sektora. Czy są operatorzy przedkładający kartę nad abonament? Pierwsza z brzegu to Heyah (choć jest córką PTC), od lat kojarzona z pre-paidem.

Pisanie o cięższej pracy i odpuszczaniu tego czy tamtego to komedia :lol: Dalsze wywody na temat szarych ludków można skwitować tylko śmiechem. Mogłeś pójść na całość i napisać, że operatorzy robią nam łaskę udostępniając możliwość rozmów, smsów i internetu (zapominając, że to wszystko jest odpłatne).

Mimo to mam nadzieję, że drgnie coś we Freszu, bo nie wiem jak w taryfach biznesowych (jeszcze nikt nie udzielił odpowiedzi).

Obrazek

#543729  autor: MADMAX
 28 mar 2012, 23:30
Czekam na regulaminy. Jeśli nie będzie wysokiej opłaty aktywacyjnej i nie będzie żadnych innych minusów jak np. to doliczanie do abonamentu rozmów na stacjonarne to ofertę uznam za atrakcyjną.

No i czekam już na ruchy konkurencji :D

Pozdrawiam

#543736  autor: satino
 29 mar 2012, 00:02
Ranger
a przypuscmy że operatorzy uznają że karta zupelnie im sie nie oplaca i zlikwidują taką kartę a zrobią umowy na czas nieokreślony ;) Dalej będziesz się upierał że ktoś nie skorzysta z abonamentu tylko dla ideologi "doładowuję kiedy chce?" :D
faceta normalnego i ogarniętego stac na samochód i dobry telefon i do tego utrzymanie rodziny ja wychodzę z takiego założenia i to mi się sprawdza jak najbardziej i wystarczy troche pracy i chęci a można sobie na większe abo pozwolic tylko jak ktos siedzi przed kompem 24 h to tak się kończy jako nieudacznik na kartę żądający masy przywilejów;)

#543738  autor: słoneczny
 29 mar 2012, 00:06
No rzeczywiście, kolega satino poleciał strasznie pretensjonalnie.
Dziwię się, bo akurat tu są wpisy raczej bardzo merytoryczne.
Kolega chyba nie zrozumiał istoty dyskusji i wszystko sprowadza do narzekania, kibicowania itp.

Swoją drogą to ja jestem ciekaw, na ile ten "No limits" zaszkodzi stacjonarkom?
A wydaje mi się, że może mocno zaszkodzić. Ludzie potrafią kalkulować, mogą zrezygnować ze stacjonarnego kosztem abonamentów tego typu. A wydatki mniej- więcej się zbilansują.

Co do karty, to z karty odławia się do Mixów, a z mixów odławia się do abonamentu.
Wszystko jest na swoim miejscu i nie ma co kombinować z "co by było gdyby?". :D

#543743  autor: Vieslav
 29 mar 2012, 00:39
Atlan pisze: Vieslav, Ale te 1500 minut do do obcych sieci dzwonisz? Czy mówimy tu o jakimś darmowym numerze do bliskiej osoby?
Orange (co w tym przypadku nie ma znaczenia) i stacjonarne, mniej więcej w stosunku 3:1.
satino, jeśli numer stacjonarny kojarzy ci się ze starym aparatem uwiązanym kablem to gratuluje inteligencji. Poczytaj sobie o VoIP i w jaki sposób uruchomić to na komórce. Na razie nie będę pisał o ogromie możliwości, jakie daje takie rozwiązanie, bo zaraz napiszesz, że to i tak nikomu niepotrzebne i nikt już na numery stacjonarne nie dzwoni.

#543755  autor: grzegi
 29 mar 2012, 07:20
satino pisze: faceta normalnego i ogarniętego stac na samochód i dobry telefon
Nie muszę kupować telefonu i samochodu, żeby się "pokazać"...
 #543791  autor: Zakrza
 29 mar 2012, 11:56
T-Mobile w 24 godziny zaprezentował swoją odpowiedź na ofertę Formuła 4.0 od Play. Oto jej szczegóły.

Największe potrzeby klientów to brak ograniczeń i kontrola kosztów oraz jakość i wiarygodność - powiedział Grzegorz Bors, członek zarządu PTC odpowiedzialny za sprzedaż i marketing.

T-Mobile frii to oferta z nielimitowanymi połączeniami i wiadomościami do wszystkich sieci mobilnych w Polsce za 79 zł. Oferta będzie dostępna od dziś od godziny 20 dla wszystkich klientów - i prywatnych, i biznesowych - w ofercie akwizycyjnej i pozyskaniowej. Oferta jest IDENTYCZNA z ofertą Formuła 4.0.

źródło: http://www.telepolis.pl/news.php?id=24657

#543792  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 11:59
Żenada - bezmyślnie skopiowali kropka w kropkę ofertę PLAY.

Z drugiej strony nikt się nie spodziewał, że w 2012 roku nastąpi "wojna cenowo-ofertowa" w abonamentach :)
DZIĘKUJEMY PLAYu !

[ Dodano: 2012-03-29, 12:07 ]
Jeszcze jedno; PLAY jest jednak na nowszych klientów TAŃSZY - gdyż abo bez telefonu i dodatków opcjonalnych, kosztuje 79 zł z e-fakturą, a w TM abo jest droższe o 10 zł w tej samej opcji.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543794  autor: Zakrza
 29 mar 2012, 12:08
Karlos, miałem Cię za rozsądnego użytkownika. Naprawdę wierzysz, jak reszta tych matołków, że taką ofertę przygotowuje się w 24 godziny?

#543797  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 12:13
Zakrza, ale zachowanie T-Mobile moim zdaniem jest nieracjonalne, kopiując czyiś pomysł, w 24 godziny od wprowadzenia nowej oferty PLAY. To oznacza, że KAŻDY może sobie czyiś pomysł skopiować i wkleić pod swoje portfolio, zmieni kilka punkcików (żeby nie było plagiatu) i tyle.
I jak mają zachować się klienci, którzy będą mieli problem z wyborem oferty? Chyba, że abo OD 79 zł nie jest dla nich, to droga jest uproszczona.
Niestety - biznes to biznes. Nie zawsze jest uczciwy. Wojna ofertowa - rozpoczęta.

Wcześniej było magiczne "29 groszy" - teraz jest "79 zł"

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543801  autor: Zakrza
 29 mar 2012, 12:24
Karlos20 pisze:Jeszcze jedno; PLAY jest jednak na nowszych klientów TAŃSZY - gdyż abo bez telefonu i dodatków opcjonalnych, kosztuje 79 zł z e-fakturą, a w TM abo jest droższe o 10 zł w tej samej opcji.
Co? Jest tak samo! Pomyliłeś rubryczki.
Karlos20 pisze:Zakrza, ale zachowanie T-Mobile moim zdaniem jest nieracjonalne, kopiując czyiś pomysł, w 24 godziny od wprowadzenia nowej oferty PLAY.
Ale kto Ci powiedział, że to T-Mobile skopiował Playa, a nie na odwrót? To, że jako pierwsi zorganizowali konferencję o niczym nie świadczy. Jakby nie patrzeć to T-Mobile jest szybszy, bo startuje już od dzisiaj.

Na moje było tak, że wyciekła informacja, że PTC zaoferuje "No limits" i dlatego Witek w swoim felietonie napisał, że to może być now oferta Heyah. Oczywiście Witek teraz się nie przyzna, że coś wiedział;p

#543802  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 12:29
Zakrza pisze:Jakby nie patrzeć to T-Mobile jest szybszy, bo startuje już od dzisiaj.
Nieznacznie szybciej. Dziś od 20 - i zacznie się tylko od BOA, a potem od jutra, w obu sieciach będzie sprzedawana także w salonach.
Zakrza pisze:Na moje było tak, że wyciekła informacja, że PTC zaoferuje "No limits" i dlatego Witek w swoim felietonie napisał, że to może być now oferta Heyah.
A ja podejrzewam, że osoby w T-Mobile czekając na konferencję Play, wykorzystały mały falstart fioletowych, a potem widząc ogrom ich prezentowanej oferty - obawiając się masowej ucieczki z TM, skopiowali na bazie P4 ofertę.

#543804  autor: Zakrza
 29 mar 2012, 12:32
Karlos20 pisze:Nieznacznie szybciej.
Ale szybciej.
A ja podejrzewam, że osoby w T-Mobile czekając na konferencję Play, wykorzystały mały falstart fioletowych, a potem widząc ogrom ich prezentowanej oferty - obawiając się masowej ucieczki z TM, skopiowali na bazie P4 ofertę.
Czyli upierasz się, że stworzyli ofertę w ciągu 24 godzin.

#543807  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 12:35
Zakrza pisze:Co? Jest tak samo! Pomyliłeś rubryczki.
Może pomyliłem, ale jedno jest pewne: oferta jest skopiowana od Play'a praktycznie w całości. Różni się tylko większym o 50 MB większym pakietem netowym (możliwości techniczne TM), ale w zamian TM ma lejek do 16 kbit/s, a Play - do 32 kbit/s.
Uważam, że Play lepiej dotrze z ofertą, gdyż osoby mają świadomość, że w taryfach głosowych, mają dostęp do 3 zasięgów (TM może mieć dostęp tylko do swoich nadajników lub ewentualnie do Orange w ramach projektu NetWorks!).

#543809  autor: Edmund
 29 mar 2012, 12:41
Zakrza pisze:Naprawdę wierzysz, jak reszta tych matołków, że taką ofertę przygotowuje się w 24 godziny?
Karlos20 pisze:A ja podejrzewam, że osoby w T-Mobile czekając na konferencję Play, wykorzystały mały falstart fioletowych, a potem widząc ogrom ich prezentowanej oferty - obawiając się masowej ucieczki z TM, skopiowali na bazie P4 ofertę.
Mam znajomych którzy pracowali jako trenerzy dla jednego z operatorów z W3 i powiedzieli mi kiedyś, że nieraz jest tak że ofertę przygotowuje się na parę dni przed jej wprowadzeniem na rynek, a przygotowanie może trwać nawet 1 dzień.

Ja sądzę, że w związku z zapowiedziami Play'a że konkurencja nie będzie zadowolona z oferty, a także tego że zamierzają się wzorować na francuskim Free (vide artykuł), to T-Mobile mogło mieć przygotowaną jakąś ofertę abonamentową "no-limit", ale zmodyfikowali ją w ostatniej chwili tak by była "ciutkę" konkurencyjna wobec Play.

Btw. Najbardziej mnie rozbawił tekst p. Borsa "To nie my kopiujemy Play, to Play wprowadza ofertę podobną do naszej".... Chyba raczej "T-Mobile wprowadza ofertę podobną do Play".

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#543811  autor: rafalik1
 29 mar 2012, 12:45
Teraz pytanie czy oferta będzie dla przedłużających też ?

I czy będzie jakaś oferta łącznie z telefonem ?

#543812  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 12:49
rafalik1 pisze:Teraz pytanie czy oferta będzie dla przedłużających też ?
Zapewne tak.
rafalik1 pisze:I czy będzie jakaś oferta łącznie z telefonem ?
Wszystko będzie wiadomo po godz. 20 lub jutro z rana.

#543813  autor: Zakrza
 29 mar 2012, 12:51
rafalik1 pisze:Teraz pytanie czy oferta będzie dla przedłużających też ?
No przecie jest zdjęcie w newsie. Tańsza opcja dla stałych abonentów czyli jak rozumiem przedłużających.

#543815  autor: Edmund
 29 mar 2012, 12:57
Mam nadzieję, że to nie będzie odebrane jako reklama konkurencyjnego portalu, ale na gsmonline.pl są już 2 artykuły ze szczegółową ofertą.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#543818  autor: rafalik1
 29 mar 2012, 13:10
Artykuł ciekawy. Wygląda na to że to może Play skopiował ofertę ? Ale w to nie wnikam.

Interesuje mnie cennik telefonów w tych taryfach 129zł i 159zł jeszcze ? Gdzieś są może już cenniki ?
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5