Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
to może też wyhamowałbyś lekko z takimi tekstamineoptb pisze:jedna i druga opcja ma dwie strony medalu. To tak jak z monetą. Poczytaj, przemyśl, wybierz.
neoptb pisze:Na prepaidzie siedzą dziadki i dzieci. Bo nie potrafią korzystać z abonamentu. EOT.
Jak widać pozjadaliście wszelkie rozumy świata, to nie będe was z błędu wyprowadzał. W myśl tego co tu wypisujecie "Prepaid Rox"
Za dokładnie 59 zł w Play Fresh do przedwczoraj dostać można było dokładnie 298 minut do wszystkich sieci (oczywiście przy wykorzystaniu pakietów kwotowych + minutowego). Zysk około DWÓCH MINUT na abonamencie. Normalnie szok!neopbt pisze:Abonament 59 zł minut 300. Podziel to przez 0.29 gr. Da Ci to 203 minuty tylko. Zysk 97 minut czyli 1,5 godziny rozmów.
Człowieku, nie żyjemy na dzikim zachodzie. Żeby opłacić rachunek za abonament też należy udać się do miasta. A jak już w tym mieście raz na jakiś czas jesteś (to nawet nie musi być miasto, może być i przydrożna stacja benzynowa), to kupujesz sobie np. dwa kupony o małej wartości na zapas, jeden wkładasz do portfela, a drugi np., po powrocie do domu do szafy i używasz wyłącznie w nagłych wypadkach.neoptb pisze:avt31 pisze: A po co biegać? Jest internet.
Tak szczególnie jak jesteś po środku zadupia gdzie nie ma niczego
Zobaczmy:kamil4862 pisze:Play, Orange, T-Mobile (oczywiście mówimy o prepaidach)uwazny pisze:jak się zgubi? U kogo jest za darmo?kamil4862 pisze: I tu widać zacofanie Plusa... U innych duplikat w ofertach prepaid masz za darmo.
Jak nie ma niczego, to i telefon się nie przyda, bo zasięgu też nie ma. I to czy jest wtedy na kartę czy na abonament, nie ma znaczenia. ;dneoptb pisze:Tak szczególnie jak jesteś po środku zadupia gdzie nie ma niczego
Nie na darmo mówi się "Orżnij"... W T i Play wymiana jest na pewno darmowa dla prepaidowców.Wymiana karty SIM2 25,00 zł
A to przepraszam. Całkiem niedawno było jeszcze za darmo (wakacje)uwazny pisze:Zobaczmy:kamil4862 pisze:Play, Orange, T-Mobile (oczywiście mówimy o prepaidach)uwazny pisze: jak się zgubi? U kogo jest za darmo?
ORANGE
cennik usług w ofercie Orange POP
z dnia 23 listopada 2011 r.
Wymiana karty SIM2 25,00 zł
kwoty te sa nizsze. PTC ladnie podaje srednie ARPUSACZI pisze:Statystyczny prepaidowiec wydaje miesięćznie około 30PLN na telefon, statystyczny abonament to coś na poziomie 90-100 PLN.
Thonka: Abonamentowcy wydzwaniają 220 minut, czy po prostu maja tyle wliczone w abonament, bo to kolosalna różnica?thonka pisze: widac tam tez ze abonamentowcy wydzwaniaja srednio 220 minut, a skoro lacznie jest ok. 140 minut to latwo policzyc przy rozkladzie sil 50-50, ze prepaidowcy wydzwaniaja tam ok. 80 minut.
Wydzwaniają niejednokrotnie więcej, bo biorą za małe abonamenty, bo myślą że tak będzie taniej, a minuta poza abo droga, o pakietach minut do wszystkich które można w abonamencie kupić też pewnie nie wiedzą.Thonka: Abonamentowcy wydzwaniają 220 minut, czy po prostu maja tyle wliczone w abonament, bo to kolosalna różnica?
Nie wiem jak oni mogli wpaść na taki dziwny pomysł. Telefon i dzwonienie? Kompletnie się kupy nie trzyma.Quetzal pisze:Ponadto widzę, że wszyscy utożsamiają już telefon z dzwonieniem.
To też jest rozwiązanie, jak się trafi dobra oferta to czasami z dwuletniej umowy można nawet na dobrze ponad rok mieć usługi całkowicie za darmo.Niektórzy biorą abonamenty żeby sprzedać telefon i wtedy nie muszą kombinować z pakietami a często wychodzi im więcej minut niż w prepaidzie
w tmobile bez problemu masz w abonamencie pakiet 1000 smsow za 5zl borac nowa umowe, starzy abonenci maja 100smsow/mmsow za 5zl lub w zobowiazaniu na min. 6 miesiecy za 4zlQuetzal pisze:Ja np. znaczeni więcej wysyłam smsów niż dzwonię a smsy w abonamencie sa z reguły znacznie droższe niż w prepaidzie..
nie kazda sieci ma takie pakiety, a jak ma to nie w formie jednorazowego pakietu, a stalej subskrybcji co ludzi odstrasza.drcox pisze:o pakietach minut do wszystkich które można w abonamencie kupić też pewnie nie wiedzą.
owszem wiele osob tak robi, ale by dostac w miare dobry telefon przy dosc niskim abonamencie to trzeba po prostu trafic na promocje tak jak np. byly htc play days, gdzie zamiast o ile dobrze pamietam 400zl desire z kosztowal 1zl.pakierhakierxd pisze:Niektórzy biorą abonamenty żeby sprzedać telefon i wtedy nie muszą kombinować z pakietami a często wychodzi im więcej minut niż w prepaidzie![]()
Telefony służyły tylko i wyłącznie do dzwonienia 20 lat temu.wtd pisze: Nie wiem jak oni mogli wpaść na taki dziwny pomysł. Telefon i dzwonienie? Kompletnie się kupy nie trzyma.![]()
Tmobile odpada dla mnie w przedbiegach - oferują wyłącznie internet z wymuszoną kompresją danych - miałem go zanim odszedłem z Ery, jakoś 1 - 2 lata temu, dziękuje, więcej nie chce.thonka pisze: tmobile bez problemu masz w abonamencie pakiet 1000 smsow za 5zl borac nowa umowe, starzy abonenci maja 100smsow/mmsow za 5zl lub w zobowiazaniu na min. 6 miesiecy za 4zl