• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#514615  autor: wlkp
 10 lis 2011, 16:40
Dziś weszła nowa promocja (wybrane telefony tańsze ) i mam pytanie związane z taryfą Delfin 2 .Mianowicie chodzi o abonament na firmę,czy można przez internet zamówić na firmę tą taryfę ? Szukam coś dla siebie na firmę i głównie przeglądałem ofertę dla biznesu wraz z aparatem SGS2 ,ale nowych ciekawych promocji nie ma z tym aparatem ,więc moja druga opcja była z aparatem Nokia N8 .A od dziś jest dość ciekawa cena na ten aparat przy abonamencie 99 zł .Wie ktoś jak wygląda sprawa ,czy mogę na firmę zabrać ten abonament ? I jeszcze jedna sprawa,w tym abonamencie jest opcja darmowych rozmów ze wszystkimi w Orange,czy ta opcja jest całkiem bezpłatna na 2 lata czy trzeba płacić coś za to dodatkowo poza abonamentem ?

#514850  autor: JW_
 11 lis 2011, 14:43
ukefake pisze:pierwsze koty za płoty: Zatrzymaj czas do wszystkich na święta LINK
Szkopuł w tym, że te bezpłatne rozmowy po 2 minutach są dostępne dopiero po wykorzystaniu minut z abo. :lol:

Ciekawe ile osób się na tą promocję nabierze...

#514856  autor: Andrzej24
 11 lis 2011, 15:15
JW_ pisze:
ukefake pisze:pierwsze koty za płoty: Zatrzymaj czas do wszystkich na święta LINK
Szkopuł w tym, że te bezpłatne rozmowy po 2 minutach są dostępne dopiero po wykorzystaniu minut z abo. :lol:

Ciekawe ile osób się na tą promocję nabierze...
Orange pogarsza oferty coraz bardzie. Bardzo długo byłem w Orange i sobie chwaliłem ale co umowa to coraz gorzej. Nie chodzi o ceny lecz rozliczanie pakietów. Te bezpłatne rozmowy po 2 min. to już porażka. Przechodzenie złotówek na kolejny miesiąc popsuli. Teraz pierwsze lecą z abo a potem to co pozostało z poprzedniego miesiąca. Taka polityka zmusiła mnie do odejścia z tej sieci. Miałem też problemy z połączeniami ale to nie było aż tak istotne bo warunki były dobre. Teraz mam na kartę w Play i o dziwo jakość połączeń mam super i to na 2G Play. Powiedziałbym, że lepsza jakość niż w Orange. Przez te zagrywki Orange straciło 2 moje numery abonamentowe. Zyskało Play.

#514890  autor: pauli05
 11 lis 2011, 16:38
tylko jakbyś miał abonament, a nie na kartę, w play to minuty nie przechodziłyby Ci nawet na ten jeden miesiąc ;) na karte wiadomo sami sobie rozporządzamy jak chcemy minutami:)

co do promocji, dodatkowe pakiety minut do wszystkich sieci wydaje mi się raczej logiczne, że są dostępne po wykorzystaniu podstawowych minut,
a są jeszcze jakieś pakiety do Orange czy darmowe rozmowy w Orange i są wykorzystywane równomiernie z podstawą

#514927  autor: Vieslav
 11 lis 2011, 18:41
Andrzej24, to jakim cudem w Orange dostałem lepsze warunki przy przedłużeniu niż w analogicznym abonamencie w Play? Raz na jakiś czas są korzystne oferty, ale trzeba polować i wiedzieć, co to jest "korzystna oferta". Zatrzymaj czas w tej wersji to porażka, choć na pewno znajdą się osoby, którym to podpasuje.

#514976  autor: szarygumis
 11 lis 2011, 22:22
Ja uważam że sieci komórkowe na abo to nie mikołaje.
Jeśli dają Ci np. telefon za free co opłaci cały abonament na 2 lata tzn. tylko jedno jesteś "dobrym klientem" i ten telefon już dawno spłaciłeś.
Mi tam niedawno się kończył jeden z abo (w orange), który był od czasów idei i rabat taki piękny dali, że za telefon który kupilem na alledrogo za 300 zł (fakt nie nowy 3 m-ce nowy kosztował 400) orange proponował za ok 400 w abo i zobowiązanie 30 zł/m-c.

Inna sprawa że telefony w sklepach na raty to ceny też kosmos jak dla mnie. Często jest to 2x cena z allegro.

Dodam że na abo małe przekroczenia były max. 10 zł ale abo nie było wielkie 25 zł.

#515014  autor: Andrzej24
 12 lis 2011, 09:35
Vieslav pisze:Andrzej24, to jakim cudem w Orange dostałem lepsze warunki przy przedłużeniu niż w analogicznym abonamencie w Play? Raz na jakiś czas są korzystne oferty, ale trzeba polować i wiedzieć, co to jest "korzystna oferta". Zatrzymaj czas w tej wersji to porażka, choć na pewno znajdą się osoby, którym to podpasuje.
Przecież nic takiego nie pisałem, że dostałem lepsze warunki w Orange od Play abonament. Ja zrezygnowałem z Orange abonamentu na rzecz Play na kartę bo nowe warunki jakie proponowało mi Orange były beznadziejne a poprzedni abonament co miałem był korzystny jeśli chodzi o rozliczenia lecz nie chcieli mi przedłużyć i dać jakieś promocje tylko na siłę wciskali nowe taryfy.

#515385  autor: kiwi7
 14 lis 2011, 14:48
Ale przecież na promocje świąteczne przyjdzie jeszcze czas. Osobiście nie kojarzę, aby w abonamencie wprowadzili jakąś tego typu promocje. Chyba, że nie mówi się o tym wprost.
W planach optymalnych wprowadzili teraz wiele nowych możliwości tzn- rabat na abonament, nielimitowane rozmowy wewnątrz sieci, obniżki na wybrane modele smartfonów etc. Mam rozumieć, że te zmiany wynikają z racji zbliżających się świąt?