• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Z ktorej uslugi korzystasz?

Jedna Idea z rachunkiem lub mix
6
10%
Jedna Idea na karte lub POP
5
8%
ERA Komfort
14
23%
ERA Komfort
14
23%
ERA Classic lub mix
1
2%
TAK TAK
4
7%
Nowy Plus
9
15%
Simplus
1
2%
Heyah
1
2%
Sami Swoi
1
2%
Inna (jaka?)
5
8%

#3704  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 19:39
Tak - ale tu Komisja Europejska nie odpuści, posypią się niezłe kary. ;)
Dwa - nie zapowiada się na zmianę Grabosia.
Trzy - to za poważna sprawa. :)

#3709  autor: xlord
 17 kwie 2005, 20:25
WitekT pisze:Tak - ale tu Komisja Europejska nie odpuści, posypią się niezłe kary. ;)
Dwa - nie zapowiada się na zmianę Grabosia.
Trzy - to za poważna sprawa. :)
Cztery - a moze zakladzidzik, ze 17 pazdziernika numerek bedzie mozna sobie przeniesc na papaierku albo nawet w marzeniach? :wink:

Pozdrawiam

#3715  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 20:57
Hmmm... Ciekawa propozycja. O co? ;)

#3728  autor: xlord
 17 kwie 2005, 21:25
WitekT pisze:Hmmm... Ciekawa propozycja. O co? ;)
Jak przegram stawiam tydzien wakacji dla dwoch osob w luksusowym osrodku wojskowym nad Zalewem Zegrzynskim, jesli wygram Ty stawiasz tydzien wakacji dla dwoch osob nad Zatoka Gdanska (moze byc Stegna ;-) ). Termin wakacji dowolny (z uprzedzeniem 3 miesiecznym), na zyczenie wygranego. Mysle, ze propozycja uczciwa, bo zalew Zegrzynski niczym nie ustepuje Zatoce oprocz zawartosci smrodu w powietrzu ;) Jako wyznacznik finalu zakladu proponuje pisemne potwierdzenie ze strony operatora/ow przeniesienie numeru calosciowego (z tzw prefiksem) z sieci do sieci.
Zeby bylo uczciwie i jasno. Rejestrujemy i aktywujemy numery w jednej z sieci i przenosimy je do dwoch pozostalych. Przykladowo: aktywacje zakupione w Idei ja przenosze do Plusa, a Ty do Ery. Jesli to sie uda przed 17 pazdziernika to wygrywasz, jesli nie to ja wygrywam.

Pozdrawiam

#3730  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 21:29
Łojezu, ale dałeś warunki... ;) Ja tam bardziej myślałem o pół litra cy cuś... ;)

#3734  autor: xlord
 17 kwie 2005, 21:42
WitekT pisze:Łojezu, ale dałeś warunki... ;) Ja tam bardziej myślałem o pół litra cy cuś... ;)
Wiesz co sie swieci i juz sciemniasz ;-) No jesli tak to proponuje literka Calvadosa (moze byc Metaxa). Zakladzik mozemy przybic osobliwie w maju albowiem wtedy bede na wystepach goscinnych na wybrzezu, ale bym sie jedak zastanowil nad moja pierwsza propozycja :twisted:

Pozdrawiam

#3737  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 21:47
Gdzie październik, a gdzie wakacje. ;)
Metaksa może być. Warunek stawiam taki - nie 17. padzdziernika, ale 31. Dajesz mi 14. dni na ewentualny poślizg i umowa stoi. :)

Plan jest bardzo konkretny ze wszystkimi datami - przed 17. jest to niewykonalne, bo dopiero od tego dnia ma być to dostępne. :)

#3740  autor: xlord
 17 kwie 2005, 22:21
Pisales: " za po roku", weic szybko policzylem i wyszlo mi 17.10.2005. Wakacje... nie precyzowalem, ktorego roku :wink: A wiec umowa stoi. Jesli uda nam sie dokonac "cudu" przed 31.10.2005 wygrales, jesli nie wygralem ja. Ale mam warunek w takim razie: robimy migracje:
idea do plusa, plus do ery, era do idei. Wszystko na pismie z pieczecia opa. I zdajesz sobe sprawe, ze akcept jest Twoja sprawa, a moim zadaniem sie postarac jedynie o pismo odmowne? :D Jesli w terminie, powiedzmy 24-31.10.2005 otrzymam choc jedna odmowe - wygralem.
Za swiadkow wszyscy sposrod uzytkownikow Telepolis.
A swoja droga chetnie odwiedze Wasza kanciapke w maju :-)

Pozdrawiam

#3743  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 22:35
OK - dostajesz jedno pismo odmowne, to wygrałeś. :)

#3804  autor: xlord
 18 kwie 2005, 23:38
A wiesz, ze nadal nie ma rozporzadzenia do ustawy? :-)

Pozdrawiam

#3809  autor: WitekT
 18 kwie 2005, 23:59
Do tego czasu błąd nadrobią 3x. ;)

#3812  autor: xlord
 19 kwie 2005, 00:03
Badzmy cierpliwi. Cierpliwosc zostanie nagrodzona. Przynajmniej w przypadku jednego z nas ;-)

Pozdrawiam

#3817  autor: WitekT
 19 kwie 2005, 00:17
To rozumiem umowa stoi? :)

#3820  autor: xlord
 19 kwie 2005, 00:27
WitekT pisze:To rozumiem umowa stoi? :)
Jasne. Nie lubie sie powtarzac. Mam juz nawet dwa POPki przygotowane do przeniesienia. Jeden do Plusa, a drugi do Ery.

Pozdrawiam

#3821  autor: WitekT
 19 kwie 2005, 00:28
Bzzzzt. Wrong. :) Przenoszenie numerów nie dotyczny UŻYTKOWNIKÓW, czyli kart prepaid.

#3823  autor: max000
 19 kwie 2005, 07:49
Zasięg w idei naprawde nie wiesza się i nie wiem co wy od ideii chcecie...
Ja spotkałem się z brakiem zasięgu tylko w szpitalu na chyba -1,czy -2...
To chyba zrozumiałe poza tym tam i tak jest zakaz telefonów komórkowych...

#3825  autor: xlord
 19 kwie 2005, 10:14
WitekT pisze:Bzzzzt. Wrong. :) Przenoszenie numerów nie dotyczny UŻYTKOWNIKÓW, czyli kart prepaid.
A tego to w ustawie nie ma :shock: . Zreszta co za roznica czy pre czy post paid. Numer jest numer. A jesli ktos ma popa, a chce sie przeniesc do Nowego PLusa to jak to sie wtedy traktuje? jako pre czy post? Ja dokladnie mysle o przeniesieniu jednego numeru Popa do Era mix. Czy Era mix traktowana jest jako post, czy pre? Zaczynam sie gubic.

Pozdrawiam

#3831  autor: WitekT
 19 kwie 2005, 12:16
Bodajże w komentarzu do ustawy było to wyjaśnione... Ale poszukam, poszukam, bo w końcu chodzi o poważny zakład. ;)

#3833  autor: xlord
 19 kwie 2005, 13:39

Prezes Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty ogłasza Stanowisko w sprawie przenośności numerów w publicznych sieciach telefonicznych.

Pojęcie przenośności numerów (number portability) oznacza uprawnienie abonenta do zachowania posiadanego numeru telefonu przy zmianie operatora sieci (dostawcy usługi), miejsca korzystania z usługi lub rodzaju usługi. Polskie prawo przewiduje obecnie takie uprawnienie tylko dla abonentów sieci stacjonarnych. Nowy projekt ustawy, przedłożony przez rząd parlamentowi w lutym br., gwarantuje takie uprawnienie także dla użytkowników sieci komórkowych. Nie dotyczy to jednak zachowania numeru pomiędzy sieciami stacjonarnymi i ruchomymi.

Bazuje na tym bo w komentarzu Prezesa URTiP nie ma na ten temat slowa.
Zreszta poczekamy i zobaczymy, bo jak na razie to oprocz rozporzadzenia brak jest tez jednolitego rozwiazania realizacji tematu.

Pozdrawiam

#3846  autor: Piotr
 19 kwie 2005, 15:04
Xlord na chwilę obecną ciężko jest przejść do innego operatora stacjonarnego przy zachowaniu dotychczasowego numeru a co do piero komora... Myślę, że jeszcze długa droga przed nami.

Pozdrawiam.