witam
mysle, ze ta odpowiedź powinna roziwać wszystkie Twoje watpliwości
http://web.playmobile.pl/pl/przejdz-do-play/oferta/
ps. chyba cos ucina adres
wejsdz na strone play, - przejdz do play - na samym dole - co zyskujesz przechodząc do play
wystarczy chciec
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Może i się pogorszy ale pewne rzeczy są opisane określonymi procedurami i nie przeskoczysz, jeżeli system ma wbite, że przejście z fresha na abo w Play nie jest zmianą sieci, a de facto nie jest, to nie przeskoczy tego najbardziej pozytywnie nastawiony do Ciebie konsultant, tak po prostu jest i się nie uda wyrwać tych dodatkowych minut. Jeżeli bardzo Ci na nich zależy to zrób tak jak napisałeś czyli przenieś numer np. do Orange i z powrotem do Play 

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)
Witam żeby nie zakładac nowego tematu tutaj opisze swój problem.
15 września kończy mi się umowa abonamentowa z orange, dzisiaj byłem w salonie orange i konsultant powiedział mi ze jesli chce przenieść numer do innej sieci to ich to nie obchodzi bo takie sprawy załatwia inna firma(w moim przypadku play) do kiedy mam czas na przeniesienie numeru? Pani która do mnie dzwoniła z oferta przedłużenia umowy powiedziała ze jeśli chce uciekać z orange to muszę to zgłosić w orange do 1 miesiąca przed zakończeniem umowy bo jeśli tego nie zrobie to umowa zostanie przedłuzona na czas nieokreślony, a ten gość z orange powiedział ze ich to nie interesuje w ogóle. I tu mam jeszcze jedno pytanie czy jak nie wyrobie sie z tym miesiącem to niedostane jakiejś kary? trochę pogmatwane ale myśle ze zrozumiecie
15 września kończy mi się umowa abonamentowa z orange, dzisiaj byłem w salonie orange i konsultant powiedział mi ze jesli chce przenieść numer do innej sieci to ich to nie obchodzi bo takie sprawy załatwia inna firma(w moim przypadku play) do kiedy mam czas na przeniesienie numeru? Pani która do mnie dzwoniła z oferta przedłużenia umowy powiedziała ze jeśli chce uciekać z orange to muszę to zgłosić w orange do 1 miesiąca przed zakończeniem umowy bo jeśli tego nie zrobie to umowa zostanie przedłuzona na czas nieokreślony, a ten gość z orange powiedział ze ich to nie interesuje w ogóle. I tu mam jeszcze jedno pytanie czy jak nie wyrobie sie z tym miesiącem to niedostane jakiejś kary? trochę pogmatwane ale myśle ze zrozumiecie

vego, robisz przeniesienie bez pelnomocnictwa. Najpierw idz do Play po papiery jak nie chcesz kiblowac w Orange kolejny miesiac a potem z nimi do Orange aby wypowiedziec umowe i potwierdzic przeniesienie...
Witam,
Widzę, że wypowiada tu się kilka osób obeznanych w tematy Play'owskie.
Właśnie zamierzam przenieść telefon firmowy do Play, tylko bardzo zależy mi na Nokii E52, w wolnej sprzedaży jest już dostępna w wielu miejscach, wiadomo czy i jeśli tak to kiedy będize w ofertach abonamentowych?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Widzę, że wypowiada tu się kilka osób obeznanych w tematy Play'owskie.
Właśnie zamierzam przenieść telefon firmowy do Play, tylko bardzo zależy mi na Nokii E52, w wolnej sprzedaży jest już dostępna w wielu miejscach, wiadomo czy i jeśli tak to kiedy będize w ofertach abonamentowych?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
APSC, wyslij maila do Play albo niech sie dowiedza w punkcie czy ten telefon bedzie dostepny na liscie na zyczenie 

apsc ten fon bedzie w ofercie najwczesniej we wrzesniu
zrobie tak samo:P ich oferta dla klientów jest bezsensu..osoby przychodzące dostaja wiecej niż przedłużające... z tydzien pewnie to potrwa;)Sławek pisze:Ale czy oni nie kumaja, ze ja przeniose numer np. do orange, a zaraz potem do nich i bede mial i tak oferte z przeniesienia, a jedynie troszke dluzej to potrwa i pogorszy im sie churn?)
A samemu to szybciej załatwię? Nie ma cyrków gdy osobiście zaniosę wszystkie papiery?Marens pisze:Bo są cyrki z przenoszeniem numerów z upoważnieniem.wujo pisze:Dlaczego miałbym nie dawać pełnomocnictwa Play? Przecież tak wydawałoby się szybciej?
Chodzi o czas nieaktywnego numeru (wg. starego prawa telekomunikacyjnego)
Hej.
Z plusem jest taka opcja, że bardzo nie lubią play - chyba po tej serii spotów informacyjnych. Opcja z pełnomocnictwem trwa niestety dłużej, gdyż plus nie stosując się do nowego prawa nie robi przeniesień w ciągu 24h. Jak zależy komuś bardzo na czasie, lepiej będzie pójść samemu. Tylko należy pamiętać, żeby najpierw wziąć wniosek od nowego operatora i z tym dopiero iść do obecnego. Jeszcze jedna uwaga. Czytajcie dokładnie pisma jakie dostajecie do podpisania. Znam przypadki gdzie rezygnacja z przedłużenia umowy na kolejne 24 m-ce wiązała się z rezygnacją z numeru. Wszystko trzeba przeczytać, a najlepiej prosić żeby wszystkie decyzje dawali Wam na piśmie firmowym i ostęplowanym.
Z plusem jest taka opcja, że bardzo nie lubią play - chyba po tej serii spotów informacyjnych. Opcja z pełnomocnictwem trwa niestety dłużej, gdyż plus nie stosując się do nowego prawa nie robi przeniesień w ciągu 24h. Jak zależy komuś bardzo na czasie, lepiej będzie pójść samemu. Tylko należy pamiętać, żeby najpierw wziąć wniosek od nowego operatora i z tym dopiero iść do obecnego. Jeszcze jedna uwaga. Czytajcie dokładnie pisma jakie dostajecie do podpisania. Znam przypadki gdzie rezygnacja z przedłużenia umowy na kolejne 24 m-ce wiązała się z rezygnacją z numeru. Wszystko trzeba przeczytać, a najlepiej prosić żeby wszystkie decyzje dawali Wam na piśmie firmowym i ostęplowanym.
a co oferuje play dla klientów chcących z play fresh przejść na abonament? powinny być równe warunki jak dla tych z obcych sieci
Mitshubishi Truim=>nokia 3310=>nokia 5510=>siemens SL42=>sony cmd-j7=>nokia 7650=>samsung c100=>motorola t720i=>philips 162=>LG u800=>samsung avila=>samsung galaxy 9003 SCL