• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#290552  autor: metpablo
 30 wrz 2008, 17:22
Jak szybko po zakończeniu okresu rozliczeniowego pojawia się u was w i-boa f@ktura? U mnie okres rozliczeniowy kończy się 27 i 28 jest dniem generowania faktury. Dziś (30.) dostałem SMSa z informacją o tym fakcie, ale niestety, po zalogowaniu do i-boa nadal jako bieżącą widzę poprzednią fakturę. O co chodzi?

#290841  autor: Cyrrus
 03 paź 2008, 11:19
Teoretycznie powinna się pojawić w ciagu 48 h. Ale zastrzegam, iż tylko teoretycznie. Ostatnio spora częśc usług w Erze działa jedynie w oparciu o teorię... :D

#290842  autor: metpablo
 03 paź 2008, 12:15
Najgorsze jest to, że po włączeniu "SMSa finansowego" przychodzi wiadomość, iż jest faktura i mogę obejrzeć szczegóły na i-boa. A na i-boa... cisza, spokój, nic się nie dzieje... Oj, chyba pociągnę w Erze już tylko do końca umowy. Niecały rok ;-)

#290957  autor: Cyrrus
 03 paź 2008, 23:38
Co do kwestii przedłużenia umowy, raczej sugeruj się faktycznymi korzyściami oferty. Elektroniczna faktura, to tylko dodatek... :wink:
A tak przy okazji. Czy może ktoś się orientuje w sprawach prawnych jeśli chodzi o wydruk faktury z internetu? Oficjalnie nie jest to dokument księgowy. Jakiś czas temu rozmawiałem ze znajomym, który ma niezłą wiedze w temacie prawa ksiegowego (wiekszą od mojej ;) ) i według niego niehonorowanie tego typu wydruków to jest jedynie wymysł naszych urzędników oparty na kilku mglistych przepisach, natomiast ogólnie prawo nasze nie zabranie używania takich wydruków. Czy może ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat?

#291541  autor: eski
 07 paź 2008, 19:41
mozna zawsze sobie zalatwic taki druczek i wszystko powypelniac:) co do iboa, jest tam rachunek szczegolowy mozna sobie wszystko obejrzec, i jest tam napisane ze rachunek nie zostal wyslany w przypadku, faktur elektronicznych, jezeli ma ktos problem w platnosciach to polecam spisac sobie numer rachunku ery i to wszystko:) bo sms przesylaja tytul przelewu i kwote, rachunek zostaje ten sam, mi sie bardziej podoba taka opcja niz papierkowa, pozdr
 #299485  autor: rav8989
 24 lis 2008, 15:13
Dzisiaj dostałem od Ery smsa o takiej treści: " Wybierz f@kture na www.era.pl zamiast papierowej. Teraz otrzymasz dodatkowe 10 min/mies na rozmowy, przez 6 m-cy. Wyślij SMS: TAK na numer 80008 (bezp.) " Czyli jednak Era zdecydowała się jakoś zachęcic klientów do korzystania z f@ktury. :-) Ciekawe tylko czy te minuty to do wszystkich czy tylko do Ery :?:
 #299539  autor: metpablo
 24 lis 2008, 18:07
rav8989 pisze:Czyli jednak Era zdecydowała się jakoś zachęcic klientów do korzystania z f@ktury. :-) Ciekawe tylko czy te minuty to do wszystkich czy tylko do Ery :?:
He he, widzę, że nie tylko mnie nie przekonało to mydlenie oczy ekologią ;-) Poczekam, aż zaproponują dodatkowe punktu Premia. Orange i Plus dają punkty za rezygnację z papieru, czemu Era tak ich skąpi swym klientom?

PS Temat e-f@ktury był już wałkowany na forum tu. Proponuję połączyć wątki.

[ Komentarz dodany przez: Kaczy: 2008-11-24, 18:22 ]
Połączono :)

[ Dodano: 2008-12-03, 16:56 ]
Jak tu zrezygnować z papieru i wziąć e-fakturę, kiedy w iBOA ciągle pojawiają się problemy. Od dwóch dni bezskutecznie usiłuję obejrzeć rachunek szczegółowy i nic. "Dane nie są dostępne w tej chwili". Mam nadzieję, że w tym miesiącu listonosz doniesie rachunek na czas.
 #305215  autor: Milon
 21 gru 2008, 12:46
rav8989 pisze:Dzisiaj dostałem od Ery smsa o takiej treści: " Wybierz f@kture na www.era.pl zamiast papierowej. Teraz otrzymasz dodatkowe 10 min/mies na rozmowy, przez 6 m-cy. Wyślij SMS: TAK na numer 80008 (bezp.) " Czyli jednak Era zdecydowała się jakoś zachęcic klientów do korzystania z f@ktury. :-) Ciekawe tylko czy te minuty to do wszystkich czy tylko do Ery :?:
Witam! Ja dostałem od ERY trochę innego: "Twoje rachunki płacą się same więc włączyliśmy Ci fakturę na www.era.pl i gratis 10min/mies. na 6mcy. Aby przywrócić wersje papierowa, wyślij NIE na 80010" Ciekawe ile mam czasu na odpowiedź? Widzę że jednak coś zmieniają. Pytanie tylko czy te minuty będą do wszystkich i w jakiej kolejności schodzą z abo. Czekam na kolejny okres rozliczeniowy...

#305329  autor: yagi
 21 gru 2008, 21:32
Ja tez dostalem tego SMS'a. Narazie nie anuluje, pasuje wykorzystac te minuty przez pol roku ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#305338  autor: Prometo
 21 gru 2008, 22:21
yagi pisze:Ja tez dostalem tego SMS'a. Narazie nie anuluje, pasuje wykorzystac te minuty przez pol roku ;)
Ja także
Milon pisze:Ciekawe ile mam czasu na odpowiedź?
No właśnie, ciekawe ile czasu? jeśli np. wykorzystam te 10 minut co m-c przez np. 5 kolejnych a w 6 zgłoszę rezygnację to co wtedy?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#305369  autor: Milon
 22 gru 2008, 07:24
Prometo pisze:No właśnie, ciekawe ile czasu? jeśli np. wykorzystam te 10 minut co m-c przez np. 5 kolejnych a w 6 zgłoszę rezygnację to co wtedy?
To samo mi przyszło do głowy! :D
Ale wątpię żeby się udało, na pewno się jakoś w regulaminie zabezpieczą ( pewnie jakaś opłata za ponownie uruchomienie usługi )
Jeszcze jedna myśl:
na jednym koncie mam dwa abo i nie jestem pewien czy na ten drugi nr tel. też dostałem darmowe minuty - to może być jakiś argument!

#305374  autor: yagi
 22 gru 2008, 08:02
Milon, minuty powinny byc dodane na obydwa numery...

Obrazek

#309077  autor: Milon
 08 sty 2009, 08:04
Nie odpisałem na smsa i ukochany operator uruchomił mi tą usługę!
Wszystko pięknie, ładnie ale..
Sms z Ery o kwocie do zapłaty, terminie itp.
Gdy się zaloguję na I-BOA nawet w rachunku szczegółowym nie ma mowy o tych dodatkowych 10 minutach!!!
Kiedyś taki sam pakiet promocyjny dostałem za korzystanie z "Polecenia zapłaty"
Czy Ktoś pamięta gdzie są ujęte te minuty w rozliczeniu. czy w ogóle widnieją na przyszły okres rozliczeniowy (np niewykorzystane przechodzące na następny okres)
Chyba że pojawią się dopiero na następnej fakturze jako wykorzystane?

#309083  autor: metpablo
 08 sty 2009, 09:32
Samo otrzymywanie "SMSa finansowego" nie jest równoznaczne z rezygnacją z papierowej faktury na rzecz e-f@ktury.

#309090  autor: Milon
 08 sty 2009, 10:23
metpablo pisze:Samo otrzymywanie "SMSa finansowego" nie jest równoznaczne z rezygnacją z papierowej faktury na rzecz e-f@ktury.
Może masz rację, ale wcześniej nie otrzymywałem takiej wiadomości i tym się zasugerowałem.
Nie odpisując na sms od Ery de facto zgodziłem się na wykonanie tej usługi.
Jednak do końca nie jestem przekonany jak to ma wyglądać - przydałoby się więcej informacji o tej promocji.
Chyba czas na kontakt z I-BOA i konkretną odpowiedź!

#309283  autor: metpablo
 08 sty 2009, 21:22
Ja bym się martwił dopiero w momencie nieotrzymania papierowej faktury. A tak to luz 8)

#309506  autor: Milon
 10 sty 2009, 09:02
metpablo, w I-BOA w moich usługach finansowych mam:
Faktura miesięczna -f@ktura pełna
sms finansowy - aktywna
to dowód że usługa jest uruchomiona i raczej papier do domu nie przyjdzie!
zaczekam więc do kolejnego okresu rozliczeniowego...

#309570  autor: yagi
 10 sty 2009, 16:25
Te minuty z tego co wiem sa uruchamiane od poczatku najblizszego cyklu rozliczenioweg, wiec bedziesz je widzial na nastepnej fakturze. Zadzwon na 602963 (29 gr za polaczenie) i sprawdz czy sa te minuty.

Obrazek

#310604  autor: maciek_28
 15 sty 2009, 12:10
ja tam nie rezygnuje z fakrtury, poki co przynajmniej, nie wiecie do kiedy trwa ta promocja?

Obrazek

#310692  autor: Tafel
 15 sty 2009, 17:56
a ja mam pytanie, czy komuś nie przyszła faktura za grudzień? ehh całkiem o tym zapomniałem i mam niezły rachunek... wrr

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji