• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#31039  autor: D@rio
 19 lis 2005, 00:18
A od kiedy to mozna migrowac z abo do POPa w Orange?? :shock:
Ja od zawsze slyszalem ze mozna tylko w jedna strone tj. POP, Orange GO => post - paid Orange (tj. Twój Plan lub ewentualnie później taryfy Orange dla Firm)...

#31061  autor: WitekT
 19 lis 2005, 11:05
Abo do POPa mniej więcej od marca.

#31071  autor: D@rio
 19 lis 2005, 12:45
O kurcze :D az mi kopara do podlogi poleciala :shock: ....no cos podobnego ;) zeby Orange zrobilo takie posuniecie, no no no .... ;)
Tylko jakos nie wiem czy nie informowali o tym czy mi umknelo bo ja pamietam tylko huczne uruchomienie przenosin z pre-paid do post-paid w cenie 25zł. .... :-)

#31081  autor: st.pauli
 19 lis 2005, 13:20
No ja z abo zmigrowałalem do pre-paida za darmo.

Przy czym procedrura u mnie ma wyglądać tak, że najpierw migruje do Orange GO,
a pozniej z Orange GO do POPa, bo przecież musiałbym być mocno ograniczony umysłowo żeby zostać w Orange GO!:)

A tak zostanie mi ten sam numer(co jest niezwykle wygodne) i spokojne oczekiwanie na lepsze i tańsze jutro w abonamencie!:)

Może w nowym roku pojawia się jakieś przyzwoite ceny za telefony w Orange to wtedy do
nich wróce.
No chyba że zdarzy się coś nieoczekiwanego( marzy mi sie 4 operator) to jako pre-paidowiec
będe miał szerokie pole manewru.

#31086  autor: D@rio
 19 lis 2005, 13:49
st.pauli pisze:No ja z abo zmigrowałalem do pre-paida za darmo.

Przy czym procedrura u mnie ma wyglądać tak, że najpierw migruje do Orange GO,
a pozniej z Orange GO do POPa, bo przecież musiałbym być mocno ograniczony umysłowo żeby zostać w Orange GO!:)

A tak zostanie mi ten sam numer(co jest niezwykle wygodne) i spokojne oczekiwanie na lepsze i tańsze jutro w abonamencie!:)

Może w nowym roku pojawia się jakieś przyzwoite ceny za telefony w Orange to wtedy do
nich wróce.
No chyba że zdarzy się coś nieoczekiwanego( marzy mi sie 4 operator) to jako pre-paidowiec
będe miał szerokie pole manewru.
tak naprawde to mamy 5 różnych ofert pre - paid ;) ...także chyba dla każdego znajdzie się coś miłego :D ;) mi się akurat najbardziej podoba Era TakTak ;) ...i SIM+ też zaczyna być coraz bardziej dodatni ostatnio ;) Czekam na podobną usługę w Erze jak w SIM+ dot. darmowych połączeń z jednym, wybranym numerem ;)

Natomiast wątpię żeby czymś specjalnym Orange Nas teraz zaskoczyło. Promocje świąteczne już znamy...

#31316  autor: piterson
 21 lis 2005, 16:15
Witam,
to mój pierwszy post tutaj, tak więc wszystkich witam serdecznie :)
Do rzeczy:
Jestem abonamentem orange od 2000 r. obecnie mam jedną idee 200 premium, rachunki płacę na poziomie 200-230 PLN.
Mam 2 pytania: czy przy takiej taryfie jest mozliwosc otrzymania telefonu po dobrej cenie ( w grę wchodzi nokia 6680 lub spv c600 i np dodatkowo jakieś gratisy w postaci dodatkowych minut?
A druga sprawa to taka, ze zalezy mi bardzo na numerze. ale zastanawiam się, czy nie przenieść numeru do innej sieci, jak już bedzie taka możliwość. Dlatego chciałym się spytać, w ktorej sieci za rachunki na poziomie 200 pln dostanę najlepszą ofertę (najwięcej minut)?
z gory dziekuję i pozdrawiam
piotrek

#31327  autor: pumba
 21 lis 2005, 16:26
nie wiem jak jest to w orange z rachunkami na takim poziomie, natomiast mogę powiedzieć jak kumpla wyrolowali w erze a miał rachunki na poziomie 200-300zł a mianowicie przez telefon obiecywali mu kokosy w postaci zniżek na aboanament i telefon ale jak co do czego przyszło i kurier przyjechał to w umowie już nic nie było mowy o wcześniejszych ustalonych zniżkach i także za telefon miał więcej do zapłacenia niż wcześniej było ustalane więc radzę uważać na tą sieć

#31364  autor: Misza
 21 lis 2005, 18:51
pumba pisze:nie wiem jak jest to w orange z rachunkami na takim poziomie, natomiast mogę powiedzieć jak kumpla wyrolowali w erze a miał rachunki na poziomie 200-300zł a mianowicie przez telefon obiecywali mu kokosy w postaci zniżek na aboanament i telefon ale jak co do czego przyszło i kurier przyjechał to w umowie już nic nie było mowy o wcześniejszych ustalonych zniżkach i także za telefon miał więcej do zapłacenia niż wcześniej było ustalane więc radzę uważać na tą sieć
Ale podpisał papiery? Ja bym w diabły pogonił kuriera i zrobił małe ura-bura w BOK. A później spytałbym się jaka jest procedura przejścia do innej sieci.

[ Dodano: Pon 21 Lis, 2005 ]
To może ja się pochwalę co ja wywojowałem od pomarańczowych. Może pomoże komuś złapać orient co można zdziałać.
Mam NIdF 100, sam zadzwoniłem, bo niecierpliwy jestem. Praktycznie zaraz od momentu przysługiwania Propozycji. Bąknęłem, że zastanawiam się nad zmianą operatora i zapytałem się co mi zaproponują żeby mnie zatrzymać. Przy rachunkach rzędu 70-90 zł udało mi się wydębić:
- 6230i za 20zł
- 100 min do Orangutana na dwa lata
- 40% zniżki na abo (ale powiązane z pakietem 10MMS) na rok

I to bez większej walki. Może było można gościa jeszcze pocisnąć ale to mnie usatysfakcjonowało. Może za miękki jestem?? ;)
Chyba nieźle? Mistrzostwo świata toto nie jest ale lepiej jak ostatnio 6610 za 180zł i chyba 20 min na rok.

Pozdrówka :smt006
Misza

#31408  autor: pumba
 21 lis 2005, 21:24
Misza pisze:
pumba pisze:nie wiem jak jest to w orange z rachunkami na takim poziomie, natomiast mogę powiedzieć jak kumpla wyrolowali w erze a miał rachunki na poziomie 200-300zł a mianowicie przez telefon obiecywali mu kokosy w postaci zniżek na aboanament i telefon ale jak co do czego przyszło i kurier przyjechał to w umowie już nic nie było mowy o wcześniejszych ustalonych zniżkach i także za telefon miał więcej do zapłacenia niż wcześniej było ustalane więc radzę uważać na tą sieć
Ale podpisał papiery? Ja bym w diabły pogonił kuriera i zrobił małe ura-bura w BOK. A później spytałbym się jaka jest procedura przejścia do innej sieci.
Oczywiście że nie podpisał odesłał kuriera z powrotem a na następny dzień miał telefon z BOKu i powiedział im co o nich myśli że nie ma zamiaru pozostać w sieci w której pracują niekompetentni ludzie i że rezygnacje już wysłał bo widocznie nie zależy im na klientach którzy płacą rachunki miesięcznie 200-300zł i że w najbliższym czasie wyśle skarge na konsultantów którzy obiecywali mu te kokosy

#31444  autor: D@rio
 22 lis 2005, 00:21
piterson pisze:Witam,
to mój pierwszy post tutaj, tak więc wszystkich witam serdecznie :)
Do rzeczy:
Jestem abonamentem orange od 2000 r. obecnie mam jedną idee 200 premium, rachunki płacę na poziomie 200-230 PLN.
Mam 2 pytania: czy przy takiej taryfie jest mozliwosc otrzymania telefonu po dobrej cenie ( w grę wchodzi nokia 6680 lub spv c600 i np dodatkowo jakieś gratisy w postaci dodatkowych minut?
A druga sprawa to taka, ze zalezy mi bardzo na numerze. ale zastanawiam się, czy nie przenieść numeru do innej sieci, jak już bedzie taka możliwość. Dlatego chciałym się spytać, w ktorej sieci za rachunki na poziomie 200 pln dostanę najlepszą ofertę (najwięcej minut)?
z gory dziekuję i pozdrawiam
piotrek
Przy takich rachunkach w Orange powinienes dostac bardzo dobra oferte utrzymaniowa ;) Mysle ze masz szanse powalczyc o N6680 u tegi SPV C600 w naprawde dobrych cenach! ;) Dodatkowo, oczywiscie walcz o jakies minuty no i rzecz jasna o znizke na abonametn :D ;) Mysle ze z takiej oferty powinienes byc jak najbardziej zadowolony :) Natomiast co do abonamentow.....wiadomo ze sa to wyzsze abonamenty. Jesli chodzi o te kwestie to zastanowilbym sie nad taryfa MaxProfit200! w PlusGSM albo przeniesienie numeru do sieci Era i tam wybor taryfy NowyKomfortVIP z abonamentem 200zł. (promocyjnie). A tak swoja droga...jak to jest jak sie ma kwote deklarowana 200zł. w Orange? Miales jakiegos osobistego konsultanta przydzielonego tylko do Twojej obslugi albo jakies inne profity? (bo normalnie powinienes, w koncu klient "Orange Premier") Pochwal sie :) ...

#31448  autor: piterson
 22 lis 2005, 00:36
hej,
na poczatku dziękuję za pomoc i odpowiedzi. W takim razie będę ostro walczył :)
W odpowiedzi na pytanie to tak:
w premium jestem od maja 2005, wczesniej mialem IJ 150, ale się nie wyrabiałem, a poza tym w 200 min kosztuje 0,67 brutto, a nie 0,75. przez ten czas kontaktowalem się z BOKiem 2 albo 3 razy, zeby wyłączyć pocztę głosową i z jakimś tam banalnnym pytaniem co zrobić, zeby wyłączyć połączenie oczekujące. nie mialem przydzielonego konsultanta, fakt, ze krotko czekalem na to, aż ktos odebral. Poza tym przez ten caly czas nikt z boku do mnie nie dzwonil, zeby np zaproponowac jakies pakiety czy inne profity :) tak więc nie odczułem żadnej różnicy pomiędzy byciem a nie byciem w gronie "profitowców". aaaa przez pewnien czas miałem pocztę głosową gold (bo to przysługuje w proficie), ale potem wyłączyłem :P
tak więc zobaczę co mi zaproponuję w orange i będę informował na bieżąco jaka jest sytuacja :)
pozdrawiam

#31453  autor: D@rio
 22 lis 2005, 01:00
To przyznam sie szczerze ze cos cienko jak na klienta z linii "Premier". Bo jak informuje Orange to z tego tytulu powinienes miec:

#
bezpłatny złoty numer lub numer na życzenie,
#
bezpłatne połączenie z Orange Biurem Obsługi Klienta pod numerem *100,
#
obsługę dedykowanych konsultantów, którzy zawsze gotowi są udzielić Ci wszelkich informacji i niezbędnej pomocy,
#

bezpłatną Orange Pocztę Głosową Gold w standardzie,
#
bezpłatny rachunek szczegółowy wysyłany do Ciebie co miesiąc,

...najbardziej wlasnie mnie ciekawi jak to jest z tymi konsultantami ;) Ale widze ze troche Orange nie dotrzymuje slowa chyba :( Pozatym podobno tacy ludzie sa pod stala opieka konsultantow Orange a wiec powinni do Ciebie dzwonic i zadac Ci glupie pytanie "Czy jest Pan zadowolony z uslug Naszej sieci?" ...szkoda ze tego nie zrobili. To tylko pogorsza moje mysli o tej calej Orange.
Natomiast walcz, walcz o dobra oferte utrzymaniowa a jak nie to zapraszam z tym samym numerkiem do sieci Era i do taryfy NowyKomfortVIP ;) ktora rowniez wydaje sie byc bardzo atrakcyjna :) Jak cos to pisz na bierzaca ;) Bede odpowiadal :) ...

P.S
W jednej Idei kwota deklarowana sie nie nazywala "PROFIT". Profit to program lojalnosciowy dla abonentow Orange. Tylko wlasnie wypadlo mi cholerka jaka nazwe mialo to w IDEI :/ ...

#31478  autor: piterson
 22 lis 2005, 10:13
witam,
tak jak pisalem wczsniej, ja zmieniałem na premium z taryfy JI 150, i oczywiscie zostawilem swoj nr, dletego nie pisalem o tej opcji złoty numer.

fakt, zapomniałem, ze jest darmowe połączenie z BOK-iem.
rachunek szczegółowy miałem już wcześniej, więc różnicy po zmianie nie zauważyłem ;)
o poczcie pisałem-była gold, ale ja z niej nie korzystałem.
Chyba najbardziej zastanawiająca jest rola konsultantów.
Kiedyś obiło mi się o uszy, że dedykowani konsultanci to wyodrębniona grupa osob z BOKu i że jak się dzwni do BOKu to jest krótszy czas oczekiwania. ale tak jak pisałem wczesniej, przez ten czas ani razu do mnie nikt z Idei/orange nie zadzwonił.
pozdr.

#32734  autor: gemelli
 01 gru 2005, 09:13
witam wszystkich forumowiczów. to będzie mój pierwszy post...więc do działa...

pod koniec grudnia 2005r. kończy mi się dwuletnia umowa z siecią Orange. W sumie w sieci jestem 6 lat. Przez ostatnie 9 miesięcy średnia rachunków to około 65 zł. Wcześniej, około 25-30% więcej. Czas leci szybko i niebawem koniec roku, postanowiłem więc zainteresować się sprawą i pokrótce rozejrzeć w ofercie...

interesuje mnie przede wszystkim w dobrej cenie NOKIA 6230i, jakieś zniżki na jeden numer...itp

teraz pytanie, może ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację do mojej, co ORANGE mu zaproponowało? i za ile? Jak z nimi rozmawiać, czy sami zadzwonią z ofertą...???

byłbym wdzięczny za odpowiedź, bądź podpowiedź.
 #32739  autor: kosty
 01 gru 2005, 10:10
Witam.
Taryfa Nowa Idea dla Firm 100. Rachunki około 100-130 zł brutto na miesiąc.
Na poczatku listopada dostałem:
- Nokia 6230i za 1 zł
- dodatkowe 20 minut do wszystkich sieci tj. razem 120 minut
- upust na abonament 30% przez 1 rok
- pozostałem w starej taryfie. Abo 71+2(Tanie połaczenia)=73 zł, połączenia do innych sieci kom 0,71 zł za minutę, połaczenia na stacjonarne i wewnątrz sieci 0,31 zł.
Cyrograf na 2 lata.
 #32740  autor: gemelli
 01 gru 2005, 10:15
kosty pisze:Witam.
Abonament Nowa Idea dla Firm 100. Rachunki około 100-130 zł brutto na miesiąc.
- Nokia 6230i za 1 zł
- dodatkowe 20 minut do wszystkich sieci
- pozostałem w starej taryfie. Abo 71+2(Tanie połaczenia)=73 zł, połączenia do innych sieci kom 0,71 zł za minutę, połaczenia na stacjonarne i wewnątrz sieci 0,31 zł.
Cyrograf na 2 lata.
no właśnie nie wspomniałem, że mam abonament Jedna Idea z rachunkiem 50 zł :(
 #32741  autor: kosty
 01 gru 2005, 10:24
gemelli pisze:
- Nokia 6230i za 1 zł
Cyrograf na 2 lata.
jak dobrze powalczysz dostaniesz tę nokię 6230i za 23,18 zł brutto. 100%.
 #32742  autor: gemelli
 01 gru 2005, 10:31
kosty pisze:
gemelli pisze:
- Nokia 6230i za 1 zł
Cyrograf na 2 lata.
jak dobrze powalczysz dostaniesz tę nokię 6230i za 23,18 zł brutto. 100%.
BYŁBYM BARDZO ZADOWOLONY, TYLKO JAK "WALCZYĆ". Znasz jakieś kruczki, zagrywki....

#32743  autor: Marcin
 01 gru 2005, 10:59
Powiedz ,że cię interesuje tylko to i ,że możesz pszedlużyć umowe tylko na takich warunkach jak nie to powiedz dowidznia i zadzwoń do nich (jeśli sie nie odezwą)po miesiącu.Wtedy powinni się juz zgodzić i jeszcze napomknij przy drugiej rozmowie ,że w plusie maja taki telefon od ręki i to za niższą cenę.

#32744  autor: Kaczy
 01 gru 2005, 11:00
gemelli pisze:
byłbym wdzięczny za odpowiedź, bądź podpowiedź.
Hmm... najlepszym rozwiązanie jest zadzwonienie pod nr *400 (koszt 50 gr (netto) bez względu na czas trwania połączenia).
Tam powidzą Ci wszystko.

Podajesz nr telefonu i jaki tel. Cię interesuje.
Można również zamówić tele, a za kilka dni pojawi się kurier z paczką i aneksem do umowy.