keczup80 ja wszytsko rozumiem ze Iphone to modny telefon bo ma jabłko jako logo, ale to sprzet z 2010 roku, Ascend mial premiere w polowie czerwca 2013, wzialem go moze dlatego ze lubie miec cos innego niz wszyscy, poza tym w kwocie do 600zl mialem do wyboru tylko Xperie SP
Ascend ma sporo wiekszy ekran, procesor ma wyzsze taktowanie az o 0,5 gb, sporo lepsza bateria, slot na karty micro SD, lepszy aparat itd...
Lukaszek78 mysle ze w tej cenie warto, ja w cenniku nie znalazlem nic co by sie bardziej oplacalo wziąć. Ascend jest przede wszystkim dobrze wykonany, na czym mi bardzo zalezalo, aluminiowa obudowa ze srebrną ramka wokół - naprawde extra. Do tego to rzeczywiscie bardzo cieniutki telefon, ale dzieki tej obudowie nie wygina sie nawet uzywajac sily, jest dobrze spasowany, nic nie trzeszczy. Duzy wyswietlacz kiedy jest podkrecony jasnoscia na max robi wrazenie, wszystko jest czytelne i z przyjemnoscia korzysta sie z telefonu, nie zauwazylem zadnych opoznien w reakcji, chociaz juz poinsalowalem troche aplikacji, wszystko dziala plynnie. Wygodnie przeglada sie internet i korzysta z poczty.
Aparat robi calkiem niezle zdjecia, nie tak dobre jak z mojej N8, ale tam jest lampa xenon i tego mi tutaj mocno brakuje, ale w dzien nie ma problemu zeby zrobic dobre zdjecie, przednia kamerka tez jest ok, i fajnie ze ma dwie;)
Co do dzwieku tez nie mam zastrzezen, wspiera go system Dolby Digital plus, fajnie to gra, mozna bez obaw sluchac radia internetowego czy mp3 i jest w porzadku.
Jak ktos chce miec dobrze wykonany telefon, a nie plastkiowe badziewie do tego ze sporymi mozliwosciami multimedialnymi, a nie zalezy mu na logo Samsuga, Sony czy Apple to polecam ten model Huawei:)
Wady (wedlug mnie):
-logo Huawei, zamiast tego mogloby byc: "Ascend"
-metalowana zaslepka mini jack (sluzaca tez do otwierania gniazd mico sim i micro SD) - fajny pomysl, ale łatwo ją zgubic, ja juz sie z nią pozegnalem
- Android - wzbranialem sie przed tym szpiegowskim systemem bardzo dlugo, no ale i na mnie przyszedl czas... chociaz wiem ze wroce do Blackberry czy Nokii za jakis czas;)