• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 199 z 208
  • 1
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 208

#577793  autor: ubuntulnx
 26 sie 2012, 18:45
Jak ja się cieszę, że nie muszę już słuchać narzekań tych malkontentów co dla 6zł netto by Ci oko wydrapali.

Obrazek

#577803  autor: Bartolus
 26 sie 2012, 19:19
Witam, mojej mamie kończy się niedługo umowa, jest klientka orange od kilku lat.mam parę pytań:
1. czy numer *400 to jest ten numer na który został przekierowany kolega orfi w salonie? pod *400 mogę zadzwonić jak rozumiem 3 miesiące przed zakończeniem umowy?
2.interesuje mnie abonament pantera 89 ale koniecznie z rabatem 25-30%, bez żadnych dodatkowych minut itp.tylko rabat na abo.czy jest realna szansa na wynegocjowanie tego?
3.chce nabyc oczywiście motke razr, czy jak się dogadam z konsultantem co do ewentualnego rabatu to będę mógł przedłużyć umowę przez internet, żeby tel nabyć w cenie niższej niż w salonie? w ogóle jak to wszystko się odbywa?
Pozdrawiam

#577832  autor: Krisu6230i
 26 sie 2012, 22:03
rzucę szybko co można plus minus uzyskać, podpowiedzcie co jeszcze powinienem negocjować :)
abo 62 pln 600min do wszystkich i 1,5GB net. jaka cena może być w takiej konfiguracji na xperia S?

z góry dzięki, pozdrawiam!

EDIT i darmowe do orange jeszcze są

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#577970  autor: Bobrov
 27 sie 2012, 15:04
Witam.
Mojej mamie proponują taką ofertę:
liczba minut w abonamencie: 150
cena za minutę po abonamencie: 0,29 zł
30 minut extra za 0zł przez 6 miesięcy.
100% więcej minut do wszystkich przez 24 miesiące
5 wybranych numerów

Telefon: Sony Xperia U za 3 zł

Co myślicie o tej ofercie Orange ???

#577981  autor: Krisu6230i
 27 sie 2012, 15:43
@up
a jaka kwota abonamentu?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#577986  autor: Bobrov
 27 sie 2012, 15:51
Abonament za 59,90 zł na 24 miesiące ;)

#578595  autor: marciza
 29 sie 2012, 23:18
chce przejsc z karty na abonament myslalem o przejsciu na pantere 69,90 zl widze ze jest galaxy ace 2 za 3 zl . czy sa teraz jakies rabaty na abonament przy przejsciu na abo? jakies kody czy cos takiego?

#578996  autor: paw3l
 31 sie 2012, 12:20
jako że to mój pierwszy post to witam,

na dniach kończy mi się umowa w Orange, w temacie wyczytałem że można uzyskać 30% rabatu na kolejny abonament - czy to dalej aktualne? i jaki jest sposób na uzyskanie tej magicznej zniżki? :)

interesuje mnie pantera za 70zł

#579950  autor: Gaborn
 04 wrz 2012, 12:39
Witam wszystkich forumowiczow :-)
30 listopada 2012 r. Konczy mi sie umowa, obecnie posiadam abonament Pantera za 99,90 zl.
W orange jestem 10 lat.
Oczywiscie jestem zainteresowany przedluzeniem umowy - oferta Pantera II za 89,90 zl
Nie ukrywam,ze interesuja mnie 3 modele telefonow SG III,HTC One X,Motorolka Razr.
Odrazu chcial bym zaznaczyc na wstepie,ze konsultanci z salonu oraz telefoniczni nie zachecili mnie do przedluzenia umowy, gdyz ceny tych telefonow zwalily mnie prawie z nog.Oczekiwalem jakies fajnej oferty, za to ze jestem tyle czasu w orange a tu takie rozczarowanie.Czy jest jakas szansa zeby cos u nich ponegocjowac?Czy jest szansa zeby te telefony byly tansze,a nie po 1400 zl lub 900. Zalezy mi na telefonach nie na 600 minutach bo i tak wydzwaniam 200, internet na poziomie 1Gb moze zostac nie potrzebuje 1,5Gb.
Z gory dziekuje za odpowiedzi

Przepraszam za brak polskich znakow

#580135  autor: Gaborn
 05 wrz 2012, 07:58
Masterjam77 pisze:A czasem w panterze 89,90 Razr nie jest za 3zł przy przedłużeniu przez internet ?

http://www.orange.pl/portal/map/map/wiz ... =89518#cur
Jest,ale za 99 zl.( nie chodzi o koszt,bo niewielki) Bardziej zalezy mi na dwoch pierwszych ,motorolka to trzecia opcja i nie koniecznie bede chcial ten telefon

#580250  autor: apoq
 05 wrz 2012, 17:37
Witam,
Za około miesiąc czasu będę mógł przedłużyć umowę.
Czy ktoś orientuje się jakie mogę dostać propozycje cen telefonów w abonamencie ok 100zł (mam obecnie podobny i mi wystarcza). Interesuje mnie HTC One X, Glaxy SII lub SIII i iPhone 4s 8GB.
Pytam, ponieważ zastanawiam się nad przejściem do Play (abonament bodajże 139 i iPhone za 400,-)
Pozdrawiam

#580444  autor: jurgin
 06 wrz 2012, 17:08
mijają dwa lata i pojawia się kolejny dylemat. Czy tylko mi się wydaje czy przy każdym przedłużeniu umowy jest trudniej coś dobrać?

Obecnie mam panterę za 99zł

z tego co widzę w tej chwili pasuje mi pantera II 300 za 89zł

czy jakieś rabaty na abonament są możliwe?
i doradźcie mi jaki wybrać telefon, teraz mam Samsung Galaxy S, no i zastanawiam się nad czymś podobnym, ale w rozsądnych cenach widzę tylko Motorolę RAZR, ceny lepszych smartfonów są raczej zaporowe, chyba że też możliwe są jakieś sensowne rabaty?
Ogólnie ciężko jest coś dobrać. Fajna jest oferta połączona z deezerem, ale tam brakuje netu, błędne koło.
Potrzebuje abo z około 250minutami/miesiąc, 300smsów, 1GB netu i do tego smartfon który robi dobre zdjęcia i nie będzie kosztował 1500zł przy abonamencie 80-100zł.

edit. pogadałem dzisiaj z Panią z *400 i w sumie nic mi nie zaproponowała :/ motorola u niej kosztuje 899zł, a na stronie 99zł. A bez telefonu zaproponowała mi standardową ofertę bez limitu - lipa.

#580737  autor: Marens
 07 wrz 2012, 23:06
Dziś wynegocjowałem u znajomej następujące warunki:

:arrow: 490min do wszystkich
:arrow: pakiet 80SMS
:arrow: Pogaduchy w Orange 9mies za darmo
:arrow: 41,93zł/mies

Umowa na 24mies, mogłem wziąć identyczne warunki na 12mies (bez pogaduch) ale uznałem, że weźmiemy na 24m ale mieć spokój z przedłużaniem na następne 2 lata mając dobre warunki.

(Podwojony pakiet minut czyli 2*150min + 5*30min + Rozmowy do Wszystkich + SMS do Wszystkich oraz abonament -30%)

Powiem, że całkiem nieźle, bo na *100 dawali 180min (standardowy Delfin 39,90), na *400 dawali 220min + 80 sms (Delfin 39,90 + Rozmowy do Wszystkich + SMS do Wszystkich ). Konsultantka w salonie nie mogła dać nic więcej poza standardowym Delfinem + SMS za 3zł czy minuty za 3zł ale po połączeniu ze specjalnym działem i podaniu magicznych kodów oraz formułki "klient chce przedłużyć umowę na rozsądnych warunkach lub przenosi numer do Playa" (czyt. sezamie otwórz się) dostaliśmy dobrą ofertę.

Jeszcze w pakiecie przedłużyliśmy na 12mies Orange Stacjonarny
:arrow: 115min przez pierwsze 9mies
:arrow: 75min przez pozostały czas trwania umowy (3mies)
:arrow: 6mies - 30zł
:arrow: 6mies - 35zł

#580892  autor: Alfred!
 08 wrz 2012, 19:07
Witam,
po pierwsze chciałbym się przywitać bo jestem tutaj nowy.

A teraz do rzeczy
za kilka dni kończy mi się umowa, obecnie korzystam z oferty pelikan a kwota zobowiązania to około 105zł (piszę około ponieważ do abonamentu za 99zl coś jest dobrane, sam juz nie pamętam co). Jestem abonentem od około 10-12 lat. Moje rachunki zawsze wynosily 100zl + miesięcznie.

Teraz chciałbym obnizyć zdecydowanie koszty tego abonamentu ponieważ nie jest to jedyny telefon z którego korzystam. Byłem zainteresowany taryfą Pantera 69.90 ale wyczytałem na forum, że można negocjować obniżenie ceny abonamentu, a z tego co widzę jest to okolo 30%. W takim razie bardziej interesowała by mnie taryfa pantera 89,90 ponieważ po obniżcze kwota zobowiązania i tak była by niższa a przynajmniej porównywalna a wtej ofercie telefony dostępne są w o wiele bardziej przyjemnych cenach (np motorola razr zamiast 1269 -> 99). I teraz moje pytanie, jedni piszą że wystarczy zadzwonić po *400 a inni, żeby udać się do salonu i tam poprosic o połączenie z konsultantem (czy działem utrzymania klienta). Która opcja jest bliższa prawdy i jak się do takich negocjacji zabrać ? powiedzieć wprost, że interesuje mnie abonament 89,90 ale chcę do tego obniżkę o te 25-30% czy to konsultant sam wychodzi z taką inicjatywą ? dla mnie (zanim wszedłem na to forum) logicznym bylo, że konsultant po moim stwierdzeniu, że dana kwota zobowiązania jest zbyt wysoka zaproponuje niższą a nie upust.

Prosiłbym o poradę, ewentualnie jeśli "czai się" wśród nas jakiś konsultant prosiłbym o kontakt i możemy załatwić tą sprawę drogą służbową :)

Z góry dziekuję za pomoc.
Pozdrawiam !

#580931  autor: ciekawy
 08 wrz 2012, 21:58
Alfred

może odpowiem troche nie w temacie ale to co mi się rzuciło w oczy kiedy czytałem co napisałeś to to, że płacisz około 105 zł, a chcesz płacić 89 zł czyli około 90 zł, to może pomyśl o ofercie nielimitowanych rozmów do wszystkich sieci za około 100 zł, z telefonem w umowie na 2 lata, chyba 99 zł, nie wiem czy w Orange jest taka oferta ale te oferty nielimitowanych rozmów chyba są w zbliżonych stawkach w każdej sieci jeśli nie w takich samych, różnią się raczej niewiele.

jak chcesz negocjować z konsultantem to musisz marudzić, że oferta ci nie odpowiada, może być więcej niż jedna rozmowa, żeby coś lepszego dostać, niektórzy marudzą, że odejdą do PLAY bo warunki są "do niczego", a najlepiej jak się uda po dodzwonieniu się na biuro obsługi poprosić o przełączenie do kogoś kto ma poziom negocjacji na maxa, że może coś więcej zaoferować.

konsultanci orange podobno niechętnie odpisują przez net bo chyba są za to jakieś kary czy coś.

#580941  autor: Alfred!
 08 wrz 2012, 22:53
pisalem, że interesuje mnie abonament 89.90 jeśli uda mi się wytargować tą magiczną zniżkę 25-30% na abonament, wtedy uzyskałbym kwotę która mnie satysfakcjonuje. W przeciwnym razie bardziej skłaniam się do kwoty 69.90.

Mimo wszystko dziękuję za pomoc. A może podpowiesz coś na temat tych zniżek na abonament, trzeba spełnić jakieś kryteria/wymagania czy poprostu trafić na życzliwego konsultanta ?

#580943  autor: ciekawy
 08 wrz 2012, 22:58
Alfred

nie wiem tak dokładnie, firmy takie rzeczy ukrywają, gdyby klienci wiedzieli jak dostać lepszą ofertę to by to wykorzystywali.

poziom negocjacji na maxa może mieć nieżyczliwy konsultant, życzliwy może mieć niższy poziom, więc nie myl życzliwości z poziomem negocjacji.

chyba są jakies 3 progi wydatkowe gdzie konsultant może dać jakieś zniżki czy coś.

ogólnie zostaje ci marudzić, nawet złożyć wypowiedzenie pisemne i mówić podczas rozmowy, że oferta cię nie zadowala i w PLAY będziesz miał lepsze warunki to może uda ci się dostać lepsze warunki.

#580950  autor: kamil1221
 08 wrz 2012, 23:14
Ogólnie czasem straszenie, że pójdzie się do P4 działa w inna stronę. Wtedy konsultant ma wyjebane i myśli "a idź w pi***" więc nie warto ryzykować. Lepiej podejść z ludzkim podejściem luźnym i fajny - po ludzku !

#580956  autor: ciekawy
 08 wrz 2012, 23:39
kamil1221 pisze:Ogólnie czasem straszenie, że pójdzie się do P4 działa w inna stronę. Wtedy konsultant ma wyjebane i myśli "a idź w pi***" więc nie warto ryzykować. Lepiej podejść z ludzkim podejściem luźnym i fajny - po ludzku !
no jasne, jak się opłaca sieci tracić klientów to niech przechodzą do PLAY.
  • Strona 199 z 208
  • 1
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 208
  • 1
  • 197
  • 198
  • 199