• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 197 z 208
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 208

#568184  autor: sosen
 17 lip 2012, 08:03
Propozycja Orange dla Stałych Klientów

*400 - z telefonu Orange

501 400 400 - w Polsce, z telefonu komórkowego innego operatora lub z telefonu stacjonarnego

Będziesz mógł porozmawiać o swojej ofercie bo jest ona ustalana indywidualnie.

#568225  autor: dzi0bas
 17 lip 2012, 11:08
Te połączenie jest płatne?

Myślałem, że w no limit smsy idą z minut ale jeśli są doliczane do faktury to bye bye abonament. Lepiej brac na kartę.

#568305  autor: sosen
 17 lip 2012, 14:53
Połączenie z numerem *400 jest płatne 1,50 za połączenie, niezależnie od
czasu jego trwania (jak dzwonisz z numeru Orange). Możesz również skorzystać z przedłużenia umowy przez internet. Szczegóły
tutaj

#568388  autor: romanmrw
 17 lip 2012, 20:19
ciekawy

kolo 1000 minut z tego co pamietam, internet 2 gb , ab cos ponizej stowki, telefon za niecale 600zl umowa na 24 miesiace, mniej wiecej takie warunki proponowal mi konsultant ma do mnie dzwonic w przyszlym tygodniu bo poprosilem o troche czasu na przemyslenie tej oferty

#568508  autor: malysek
 18 lip 2012, 08:38
Witam
we wrześniu kończy mi się umowa Delfin II 59 zł. Jestem już 12 lat w sieci rachunki średnio około 80 zł. Co mógłbym "ugrać" przy przedłużeniu umowy? Interesują mnie takie rzeczy jak:
1. umowa na 12 miesięcy Pantera II 89 ze zniżką na abonament 30% przez cała umowę
lub
2. umowa na 2 lub 3 lata z Delfinem II z jakimś telefonem (obecnie mam Galaxy S2 więc raczej nic ciekawszego nie dostanę w sensownej cenie)
lub w ostateczności
3. czy warto zrezygnować z abonamentu z przejściem na OFnK ponieważ te przekroczenia abonamentu to głównie pakiety do netu.
Dużo nie dzwonię i nie przekraczam abonamentu a wręcz nie wykorzystuję większości minut.

Dzwoniłem na Propozycję ale już nie chce mi się słuchać ich propzycji tylko chciałbym konkrety.

Pozdrawiam

#571413  autor: wisienka1985
 31 lip 2012, 11:53
witam poszukuje kogos kto przedluza umowy ... zalezy mi na przedluzeniu 2 numerow bo sie konczy na nich umowa ....prosze o kontakt na priv to podam wiecej szczegulow

#571626  autor: matt_pl
 01 sie 2012, 12:59
Witam. Mam ofertę delfin 59. Chciałbym przedłużyć umowę na rozmowy bez limitu 39,99zł, tyle, że interesuje mnie internet 2GB zamiast 300MB, oczywiście ze stosowną dopłatą. W salonie konsultantka powiedziała, że nie da się tego zrobić, ale dostałem ulotkę na której jest informacja:
"Wkrótce w Orange specjalna oferta dla Klientów z kilkuletnim stażem - dodatkowy darmowy pakiet SMS oraz więcej danych na korzystanie z internetu w telefonie."
Czy wiecie coś więcej na ten temat?

#571650  autor: dreapheus
 01 sie 2012, 14:42
Pierwsze słyszę. Możesz wrzucić skan lub zdjęcie ulotki?

#571680  autor: pers
 01 sie 2012, 19:54
dzien dobry, mam od baaardzo dawna baaardzo stary i niekorzystny plan taryfowy, nie mialam czasu zajac sie zmiana. w orange jestem od kiedy pamietam, chyba 8 lat. duzo rozmawiam, zalezy mi na bezplatnych rozmowach z orange i smsach bez ograniczen (ktos mi to ostatnio oferowal w salonie), poza tym korzystam z orange free - oddzielny numer.
juz kilka razy prosilam o przygotowanie oferty w salonie i wciaz sie nie udalo, czasem ktos do mnie dzwoni, ale zwykle wtedy nie moge rozmawiac. czy moge w tej sytuacji zadzwonic pod *400 i poprosic o przygotowanie oferty? czy mozna skomponowac oferte, porozumiewajac sie z konsultantem droga mailowa? bardzo licze, ze moj dlugi staz w orange pozwoli dobrac korzystne warunki. (w salonie proponowano mi kiedys cos takiego: 225 minut + 90min + 5x30min czyli 455min do wszystkich sieci, pogaduchy z orange, smsy na okraglo za 25zl. do tego musialabym dokupic orange free. ale nawet nie wiem, czy taka oferta jeszcze jest mozliwa). bede wdzieczna za rade, jak najlepiej postapic, z gory dziekuje bardzo, pozdrawiam

#572732  autor: Orfi
 05 sie 2012, 17:43
Chciałbym się dowiedzieć czy aktualnie obowiązują w Orange jakieś poziomy negocjacji ceny zakupu telefonu, przy aneksie umowy. Za kilkanaście dni kończy mi się aktualna umowa, którą chciałbym przedłużyć wybierając abonament Pantera II za 129,90 zł. na okres 24 miesięcy i telefon Samsung Galaxy S II na którego zakup mogę przeznaczyć 450 zł. Aktualnie korzystam z pierwszej wersji Pantery za 99 zł, ale średnie rachunki są trochę wyższe, ponieważ doładowuję konto POP, więc wychodzi ok.120 zł. Kilku konsultantów, którzy kontaktowali się ze mną w tej sprawie za każdym razem proponowali mi ten telefon za 659 zł. i jak twierdzili nie jest to cena którą można negocjować, co najwyżej mogę podpisać umowę na 30 miesięcy i wtedy oni są w stanie zaproponować mi ten telefon za 549 zł.( niestety, przy tej długości umowy również nie mogą zejść z ceny na 500 zł lub poniżej). Dlatego właśnie chciałbym się dowiedzieć od Was ( może ktoś miał podobną sytuację) czy jest jeszcze jakiś poziom negocjacji dzięki której można obniżyć koszt zakupu telefonu. Jeżeli jest to z kim się można skontaktować w takiej sprawie? Z ciekawości byłem też w punkcie Orange i cena za ten telefon jest u nich taka sama jak u konsultantów telefonicznych. Nie łudzę się, że mój staż w sieci Orange ma dla nich w ogóle jakieś znaczenie, ale płatność co miesiąc określonej kwoty już pewnie tak, tym bardziej, że jestem zdecydowany na podwyższenie opłacanego abonamentu (nie jest to tak mało, bo przez 24 mies. daje kwotę 3117,6 zł.), do tego dochodzi koszt zdjęcia simlocka za 77 zł, nie lubię telefonów z tym dodatkiem, ale niestety Orange dalej to stosuje.Wtedy i tak w sumie Orange zarobi na mnie na dzień dobry ponad 500 zł zakładając, że telefon kosztuje 450 zł.

Orfi

#572799  autor: ManiacGSM
 05 sie 2012, 21:02
ewentualnie jak nic nie wskórasz to bierz abonament jaki Cię interesuje , z jakimś innym telefonem tylko i wyłącznie na sprzedaż a potem kupisz samsunga.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#572964  autor: Orfi
 06 sie 2012, 15:13
Na razie konsultanci przestali do mnie dzwonić, chociaż tak z tydzień temu były to przynajmniej 3 telefony dziennie, z tym, że tak jak opisałem powyżej nie było żadnej możliwości negocjacji. Proponowali telefon w cenie 659 zł bez możliwości jakiegokolwiek nawet niewielkiego upustu rzędu 20-30zł. Ewentualnie proponowali jakąś low-end słuchawkę za 1 zł. Rozumiem, że operator to nie firma charytatywna, w ostateczności przystałbym na cenę za telefon w okolicach 600 zł ( w umowie na 24 miesiące, bo 30 to już zdecydowanie za długo), ale okazało się, że takiej możliwości też nie ma, bo konsultant ma sztywno określony cennik i nie może inaczej skalkulować ceny. Jeżeli taka sytuacja utrzyma się do momentu przejścia umowy na czas nieokreślony to rozwiążę ją z przejściem na prepaid a telefon kupię w sklepie na raty i pewnie wyjdzie to taniej. Nie chcę brać innego telefonu i później "bujać" się z jego sprzedażą, bo nawet na Allegro telefony z Orange "chodzą" taniej niż z innych sieci a poza tym większość jest z simlockiem na co nawet w komisach kręcą nosem i proponują niższą cenę niż za ten sam telefon, który jest z innej sieci. Chyba, że stanie się cud i cenniki się zmienią, ale na takie rozwiązania specjalnie nie liczę.

Orfi

#573204  autor: blazej1984
 07 sie 2012, 07:25
Orfi
Wejdź na stronę Orange i tam jest Wirtualny doradca
W moim przypadku trafiłem na fajną babke [dla jaj tam wszedłem]
wcześniejsze propozycje można było sobie wsadzić za przeproszeniem w ... .
Dostałem rabat specjalny na tel 200 lub 300 zł co w moim przypadku było dużo a wcześniej można było tylko pomarzyć.

#573336  autor: kucharz19
 07 sie 2012, 15:27
W panterze (na internet) za 129,9, przy kontrakcie na 24 m-c, s II kosztuje 499 zł. Oferta jest dostępna przez sklep internetowy. Sprawdzałeś tam ofertę?

Pozdrawiam,
Michał

#573476  autor: Orfi
 07 sie 2012, 23:05
Dzięki za informację @ Kucharz19 :D Właśnie tam zajrzałem i faktycznie jest tak jak napisałeś. Różnica pomiędzy moim założeniem (450 zł. za telefon) a ceną proponowaną przez sklep Orange jest faktycznie niewielka (49 zł.), więc pozostaje zamówić i mieć nadzieję, że będą mieli towar na stanie, tak, żeby do mnie dotarł. O dziwo zaglądałem tam jakieś 10 dni temu i cena na pewno była o wiele wyższa. Nie monitorowałem tego na bieżąco i to był duży błąd.

Orfi

#573513  autor: kucharz19
 08 sie 2012, 08:04
Ceny w sklepie się ciągle zmieniają, trzeba co jakiś czas sprawdzać. S II jest dostępny i raczej prędko się nie skończy :) sporo jej jest

Pozdrawiam,
Michał

#574003  autor: maykel
 10 sie 2012, 10:16
Witam,
jestem abonentem Orange od ładnych paru lat.
Obecny abonament Pelikan II 39.90pln/mies. Rachunki z racji pakietów (np. internet 100MB, minuty do wszystkich) między 50-60pln.
Wczoraj dzwonili do mnie z działu utrzymania klienta i zaproponowali:

abonament 39.90pln bez telefonu
120 minut do wszystkich sieci
nielimitowane sms do Orange
400 sms do innych sieci
pakiet 100MB -70% rabat (lub 75%, nie pamiętam dokładnie). 1,70 pln czy coś koło tego.

W związku z tym mam pytanie, czy to wszystko na co mogę liczyć? Czy walczyć dalej? :)

#574005  autor: kucharz19
 10 sie 2012, 10:18
Możesz negocjować, pomarudź trochę, może dadzą więcej. A i czy to ofertę z telefonem czy bez?

Pozdrawiam,
Michał

#574329  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 20:05
jak jest w Orange - trzeba wypowiedzieć umowe, żeby mieć lepsze warunki przedłużenia umowy ?
  • Strona 197 z 208
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 208
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197