• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 196 z 208
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 208

#566247  autor: pic
 07 lip 2012, 22:47
pomaranczowy pisze:
dzi0bas pisze:WItam, chciałbym przedłużyc umowę z delfina na romowy bez limitu za 39... ale chcialbym do tego pakiet sms :) prosze o kontakt konsultanta.
Coś mi się wydaje, że w tej sprawie nikt się do Ciebie nie odezwie.. Musisz brać ten plan taki jaki jest lub brać inny.

jesteś klientem indywidualnym czy biznesowym ( z tego co piszesz to indywidualnym) ?

[ Dodano: 2012-07-07, 22:50 ]
jqb pisze:Czy jak złożyłem wypowiedzenie umowy z możliwoscia przejscia na karte to czy mam szanse by któs z Orange do mnie dzwonił jeszcze z propozycjami? I czy w punkcie bedą jakies oferty? Orientuje się ktos?
raczej mozesz przedluzyc, zwykle nadal pojawia sie taka mozliwosc w systemie

#566260  autor: pomaranczowy
 08 lip 2012, 00:09
pic pisze:
pomaranczowy pisze:
dzi0bas pisze:WItam, chciałbym przedłużyc umowę z delfina na romowy bez limitu za 39... ale chcialbym do tego pakiet sms :) prosze o kontakt konsultanta.
Coś mi się wydaje, że w tej sprawie nikt się do Ciebie nie odezwie.. Musisz brać ten plan taki jaki jest lub brać inny.

jesteś klientem indywidualnym czy biznesowym ( z tego co piszesz to indywidualnym) ?

[ Dodano: 2012-07-07, 22:50 ]
jqb pisze:Czy jak złożyłem wypowiedzenie umowy z możliwoscia przejscia na karte to czy mam szanse by któs z Orange do mnie dzwonił jeszcze z propozycjami? I czy w punkcie bedą jakies oferty? Orientuje się ktos?
raczej mozesz przedluzyc, zwykle nadal pojawia sie taka mozliwosc w systemie
Z tego co widzę po sposobie pisania to jesteś pracownikiem. Jeżeli jest tak jak kolega pisał i zrobił migrację na prepaid to oczywiście, że po zrobieniu tego w systemie nie ma takiej możliwości aby przedłużyć umowę. Nie będę dokładnie tłumaczył. Należy udać się do salonu, w którym kolega podpisywał umowę i powiedzieć, że jednak chce przedłużyć. Pracownicy będą wiedzieli co robić.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#566347  autor: romanmrw
 08 lip 2012, 19:18
Witam, jestem w orange juz 3 lata, niedlugo koncza mi sie umowy. jestem klientem biznesowym.
Interesowal mnie samsung galaxy s3 ale ceny sa poprostu szokujace, przedluzajac umowe w t-mobile dostalem go za niecale 600 zl, przy abonamencie 80 albo 90 zl, nie pamietam dokladnie bo to numer syna. W orange przy abonamencie kolo 100zl telefon kosztuje grubo ponad tysiac zlotych :roll: Czy ceny w orange sa "sztywne" czy mozna jakos negocjowac? tysiac zlotych roznicy miedzy jedna siecia a druga to jakies nieporozumienie i zastanawiam sie czy tych numerow ine przeniesc do innej sieci.

Druga sprawa, jak zapytalem o oferte bez telefonu, zaproponowano mi za niecale 100zl polaczenia i smsy bez ograniczen do wszystkich sieci, oraz 2 gb internetu. Czy taka oferta jest korzystna? Czy jednak inni operatorzy maja korzystniejsze ceny w taryfach bez telefonu?

#566349  autor: Mordrag
 08 lip 2012, 20:11
romanmrw, co jak co, ale telefonu w Orange nie opłaca się brać, nie tylko ze względu na wysokie ceny, ale też przez brandowane, które działa bardzo niestabilnie oraz nie jest aktualizowane przez producenta. Jako jedyna sieć w Polsce Orange zakłada simlocka na telefony. Rozmowy to do wszystkich sieci za tą cenę czy tylko do Orange ? Orange lubi nie doinformowywać, bo jest to dla nich wygodniejsze.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#566350  autor: romanmrw
 08 lip 2012, 20:20
bezpłatne rozmowy ze wszystkimi krajowymi operatorami, tak mi napisali, jakis haczyk w tym jest?

#566352  autor: Mordrag
 08 lip 2012, 20:43
romanmrw, wygląda na to, że nie. Ale upewnij się czy przez cały okres trwania umowy 24h na dobę.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#566422  autor: MADMAX
 09 lip 2012, 13:26
Kłaniam się

Co można obecnie wytargować w przedłużeniu posiadając taryfę Delfin II 60 (39,90zł) w ofercie z telefonem i bez telefonu?

Zostały zaproponowane 2 opcje:
Z telefonem (jakimś niszowym za złotówkę):
- Umowa na 24 m-ce
- Abonament 39zł
- 400 smsów do wszystkich sieci
- 125 minut do wszystkich sieci
- Darmowy numer (nie pamiętam już czy w sieci ale pewnie tak)

Bez telefonu:
- Umowa na 18 m-cy
- Abonament 39zł
- 350 minut do wszystkich sieci
- W sieci bez limitu

Ta druga opcja wydaje mi się korzystniejsza. Telefon nie jest istotny, natomiast ważne byłyby te minuty do wszystkich sieci + przynajmniej 1 gratisowy w sieci.

Czy to są dobre oferty przedłużeniowe czy można ugrać coś więcej?

Pozdrawiam

#566594  autor: Masterjam77
 10 lip 2012, 09:52
staruch pisze:
Kari pisze:Witam:)
Posiadam numer w sieci orange od 8 lat;)
w październiku kończy mi się umowa:)
została złożona rezygnacja w tej sprawie
jednak zaczynam rozważać przedłużenie jej:)
Dzwoniono do mnie z dziwnego numeru orange lecz nie odebrałem okazało sie że jest to numer z którego dzwonią w sprawie klientów rezygnacyjnych numer po kilku dniach jednak przepadł
kontaktowałem sie w tej sprawie z salonem jak i przedłużeniem umowy pod nr *400 jednak powiedziano mi że nie przebiją umowy własnie z działu rezygnacyjnego
Na jakie warunki mogę liczyć??
Dodam że abonament jaki płacę wynosi 85 zł:)
Pani pod numerem *400 powiedziała że SE Xperia Arc S w cenie 200 zł i obnizenie abonamentu do 30 % jest to realne?? teraz z pewnością interesował by mnie abonament 59 zł co za tym idzie obniżka do 40 kilku zł i telefon za około 200 zł:)
jest to realne.
Zastanawiam sie tylko czy ten rabat jest realny, sam szukam ale kody na rabat były ważne do 01.07. Więc dopytaj sie dokładnie czy to nie jest rabat na 6 miesięcy. Jesli nie dziła na przedłużeniu a na rezygnacje mogą udzielić to sam wypowiem umowę

#566950  autor: sepe
 11 lip 2012, 17:16
Rozmowy bez limitu dla biznesu w orange maja haczyk .Podczas przedluzania umowy na kilka miesiecy przed zakonczeniem umowy musimy liczyc sie z tym,iz po 12 lub 18 miesiacach konczy sie no limit,a zaczyna sie Plan Optymalny...Wczesniej pojawila sie taryfa MAX dla Biznesu,ale nie jestem pewny czy ona jest dostepna tylko u przedstawicieli handlowych?
http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=31234 nowa firma max
http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=31479 Cały Kraj w Orange dla Firm -nie wiem,czy to wogole istnieje?
http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=31348 oferta z haczykiem ;)

#566957  autor: kamil1221
 11 lip 2012, 18:00
Mordrag pisze:romanmrw, co jak co, ale telefonu w Orange nie opłaca się brać, nie tylko ze względu na wysokie ceny, ale też przez brandowane, które działa bardzo niestabilnie oraz nie jest aktualizowane przez producenta. Jako jedyna sieć w Polsce Orange zakłada simlocka na telefony. Rozmowy to do wszystkich sieci za tą cenę czy tylko do Orange ? Orange lubi nie doinformowywać, bo jest to dla nich wygodniejsze.
Jak dobrze że są ludzie jak Ty, zawsze potraficie poprawić mi humor. :smt005

Wysokie ceny - ceny są różne. Jedne model trafi się droższy, inny tańszy.
Bajki z niestabilnym oprogramowaniem - ciekawe... chętnie zobaczę.
Owszem zakłada - mają do tego w zupełności prawo.
Lubi nie doinformowywać - jak każdy operator w PL.

Na 12 mies. w taryfie Firma Bez Ograniczeń za 79zł (netto) masz bez limitu do wszystkich sieci i na stacjonarne. 2GB internetu z pełną prędkością - po tym zwalnia.

#566962  autor: kamil1221
 11 lip 2012, 18:11
MADMAX pisze:
- Umowa na 24 m-ce
- Abonament 39zł
- 400 smsów do wszystkich sieci
- 125 minut do wszystkich sieci
- Darmowy numer (nie pamiętam już czy w sieci ale pewnie tak)

Bez telefonu:
- Umowa na 18 m-cy
- Abonament 39zł
- 350 minut do wszystkich sieci
- W sieci bez limitu
1. Jeśli już to taryfa za 39,90 i to jest Pelikan
Max 120 minut do wszystkich sieci, SMSy do Orange bez limitów, 400 SMSów do innych sieci. Darmowy numer pewnie jako gratis czyli w sieci (1200 minut/mies.).

2. Taryfa za 39,99zł - dokładnie
Fakt 350 minut do innych i na stacjonarne + bez limitów na Orange. Jedyny minus jest taki że w tej taryfie każda wiadomość SMS jest doliczana do FV.

#566986  autor: dedosik
 11 lip 2012, 19:51
Witam wszystkich,
mogę już przedłużyć umowę w Orange, obecnie mam abonament 59.9 + 5pln za pakiet internetowy 100mb, rachunki na poziomie 75-80 złotych. Obecnie interesuje mnie Pantera II z abonamentem 89.9 wraz z Motorolą Razr za 99zł. Jeśli któryś z konsultantów byłby mi w stanie zaoferować coś takiego ale koniecznie z jakąś zniżką na abonament i może większą ilością minut niż w standardzie to prosiłbym o kontakt na prv.
Pozdrawiam

#567061  autor: kejran
 12 lip 2012, 02:58
Witam, mam dwa pytania :
Czy konsultant w salonie Orange ma duże przywileje jeśli chodzi o promocje ??
Czy korzystając z oferty smartfon po 9 miesiącach można dostać jakąś ciekawą promocje (mam dwa numery w orange dla firm, staż 8lat, a w grudniu kończy mi się plan optymalny 150)???
Bardziej zależy mi na dobrym telefonie niż na abonamencie.
Z góry dziękuje za pomoc.

#567100  autor: romanmrw
 12 lip 2012, 12:10
Jednak wybiore tmobile, cena abonamentu podobna a telefon 500 zl tanszy, pol banki piechota nie chodzi :wink:

#567606  autor: Realista
 14 lip 2012, 15:09
dedosik z naszych prawcowników nikt nie odezwie się na PW za to są zbyt duże konsekwencje - patrz zwolnienie z pracy. Idź do salonu i porównaj z ofertą z www wtedy ze świadomością i pewnością weźmiesz przez stronę :)

Tam telefon jest tani w porównaniu z salonem.

Pracownik salonu może proponować każdemu to samo i przywilejów żadnych do ofert nie ma chyba że ładnie ubiera to w słowa tylko.

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#567660  autor: sosen
 14 lip 2012, 19:23
Zawsze możesz zadzwonić do działu propozycji i posłuchać co ci dają. Cenę motoroli masz w sklepie internetowym i za 99 zł w żadnej sieci jej nie kupisz w tym abo.

#567724  autor: ciekawy
 14 lip 2012, 23:25
romanmrw pisze:Jednak wybiore tmobile, cena abonamentu podobna a telefon 500 zl tanszy, pol banki piechota nie chodzi :wink:
możesz napisać co dokładnie będziesz miał w T ?
na ile miesięcy umowa ?
jaki abonament będziesz płacił ?
ile minut miesięcznie będziesz miał w abonamencie ?
jaki telefon i w jakiej cenie ? - z sim lockiem czy bez ? brandowany czy nie?

#567770  autor: Ranger
 15 lip 2012, 12:14
A ja spytam o coś innego - czy kupując telefon w Orange na abo (w salonie czy przez internet) który ma simlocka, mogę potem podejść do salonu i zdjąć go za darmo? Jak sprzedawanie telefonów z simlockiem ma się do ustaleń UE?

A oprócz tego czy wgranie niebrandowanego oprogramowania może być podstawą do utraty gwarancji? Dzięki za info :)

Obrazek

#567787  autor: kamil1221
 15 lip 2012, 12:59
Blokadę możesz ściągnąć w salonie "Własnym" PTK Centertel lub kontaktując się z BOK pod numerem *100. Koszt zdjęcia blokady to 77 zł.

UE nic do blokad.
Owszem wgranie oprogramowania na własną rękę może (ale nie musi) być podstawą do cofnięcia gwarancji. O tym już decyduje serwis a nie Orange.

#568078  autor: grzegorz646
 16 lip 2012, 18:36
Witam w pażdzierniku kończy mi się umowa z orange jestem w sieci od ośmiu lat obecnie mam obonament za 55zł na jaką mogę liczyć propozycję przy przedłużeniu umowy interesuje mnie umowa z telefonem.
  • Strona 196 z 208
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 208
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196