• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 194 z 217
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 217

#576328  autor: lukasiu
 20 sie 2012, 23:03
st.konsultant pisze:
lukasiu pisze:Ile czeka się na kuriera z telefonem i umową? We wtorek wieczorem rozmawiałem i przedłużyłem umowę i do tej pory nic nie ma, niby mówiła, że do 3 dni roboczych ale wolę się upewnić. I druga sprawa czy umowę może podpisać ktoś z rodziny np. syn albo żona? Bo jest ona na ojca a jego w tej chwili nie ma, oczywiście dowód osobisty jego mam. Kurier może robić jakieś problemy?
Masz numer listu przewozowego? Do tej pory powinien już dawno być. Jak masz to sprawdź na stronie dhl status przesyłki.
Nie mam nic, a jak loguję się na iboa to mam taki komunikat: "Status Twojego zamówienia: Przepraszamy, wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie." i tak od południa.

Zobaczymy jutro jeszcze bo biorę poprawkę, że w środę święto było to najwcześniej w czwartek nadali. Jak nie będzie to czekać dalej czy spróbować zadzwonić do nich?

#576360  autor: DANY-D4
 21 sie 2012, 07:19
Ja zamawiałem we wtorek 14, telefony dotarły w czwartek(środa święto). Żona odebrała swój i mój. Nie miała mojego dowodu.

#576397  autor: st.konsultant
 21 sie 2012, 10:45
lukasiu pisze:
st.konsultant pisze:
lukasiu pisze:Ile czeka się na kuriera z telefonem i umową? We wtorek wieczorem rozmawiałem i przedłużyłem umowę i do tej pory nic nie ma, niby mówiła, że do 3 dni roboczych ale wolę się upewnić. I druga sprawa czy umowę może podpisać ktoś z rodziny np. syn albo żona? Bo jest ona na ojca a jego w tej chwili nie ma, oczywiście dowód osobisty jego mam. Kurier może robić jakieś problemy?
Masz numer listu przewozowego? Do tej pory powinien już dawno być. Jak masz to sprawdź na stronie dhl status przesyłki.
Nie mam nic, a jak loguję się na iboa to mam taki komunikat: "Status Twojego zamówienia: Przepraszamy, wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie." i tak od południa.

Zobaczymy jutro jeszcze bo biorę poprawkę, że w środę święto było to najwcześniej w czwartek nadali. Jak nie będzie to czekać dalej czy spróbować zadzwonić do nich?

coś jest raczej nie tak....nie czekaj tylko dzwoń do BOA

#576398  autor: UndiscloseD
 21 sie 2012, 10:47
lukasiu pisze:Nie mam nic, a jak loguję się na iboa to mam taki komunikat: "Status Twojego zamówienia: Przepraszamy, wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie." i tak od południa.
No to teraz nic nie sprawdzisz, bo ten numer był podawany w iBOA. Skoro na stronie jest napisane, że mają 4 dni na dostarczenie to trzeba tyle czekać, jak już minęło te 4 dni to powinieneś do nich zadzwonić i zapytać co jest nie tak- tylko jak będziesz dzwonić to przygotuj sobie hasło abonenckie bo będą o nie pytać. (Numer to 602900- musisz tylko chwilę się z automatem pomęczyć.) :D

#576401  autor: lukasiu
 21 sie 2012, 10:56
Z samego rana napisałem maila do nich. A wieczorem jak nic nie będzie to zadzwonię. Poirytowałem się, tym bardziej jak DANY-D4 też zamawiał we wtorek a w czwartek już miał... :?

#576405  autor: UndiscloseD
 21 sie 2012, 11:06
lukasiu pisze:Z samego rana napisałem maila do nich. A wieczorem jak nic nie będzie to zadzwonię.
Mail to nie do końca dobre rozwiązanie, bo mogą Ci odpisać dopiero za tydzień albo i później. Dlatego lepiej byłoby gdybyś zadzwonił, bo przynajmniej wiedziałbyś od razu co się dzieje, a tak to będziesz się niepokoił cały dzień.
lukasiu pisze:Poirytowałem się, tym bardziej jak DANY-D4 też zamawiał we wtorek a w czwartek już miał... :?

U mnie było tak samo.

#576468  autor: st.konsultant
 21 sie 2012, 16:06
UndiscloseD pisze:
lukasiu pisze:Z samego rana napisałem maila do nich. A wieczorem jak nic nie będzie to zadzwonię.
Mail to nie do końca dobre rozwiązanie, bo mogą Ci odpisać dopiero za tydzień albo i później. Dlatego lepiej byłoby gdybyś zadzwonił, bo przynajmniej wiedziałbyś od razu co się dzieje, a tak to będziesz się niepokoił cały dzień.

Odpowiedź na maila (innego niż reklamacja) dostaje się w przeciągu 48 godzin.

#576535  autor: lukasiu
 21 sie 2012, 19:51
Okazało się, że NEOV nie mają na stanie... Tylko z tego wszystkiego nie dopytałem się ile trzeba teraz czekać (w ogóle nie mogłem się z babka dogadać, a hitem było jej: "no ja panu tego telefonu nie stworzę"). Był ktoś w takiej sytuacji? Ile to się czeka? Bo jak tygodniami to przynajmniej będę wiedział i uzbroję się w cierpliwość.

#576559  autor: st.konsultant
 21 sie 2012, 20:41
lukasiu pisze:Okazało się, że NEOV nie mają na stanie... Tylko z tego wszystkiego nie dopytałem się ile trzeba teraz czekać (w ogóle nie mogłem się z babka dogadać, a hitem było jej: "no ja panu tego telefonu nie stworzę"). Był ktoś w takiej sytuacji? Ile to się czeka? Bo jak tygodniami to przynajmniej będę wiedział i uzbroję się w cierpliwość.

Ten telefon nie będzie już w ogóle zamawiany. Także najbardziej prawdopodobna opcja to taka, że się wcale nie doczekasz. Lepiej pomyśl o innym modelu.

#576562  autor: lukasiu
 21 sie 2012, 21:08
st.konsultant pisze:
lukasiu pisze:Okazało się, że NEOV nie mają na stanie... Tylko z tego wszystkiego nie dopytałem się ile trzeba teraz czekać (w ogóle nie mogłem się z babka dogadać, a hitem było jej: "no ja panu tego telefonu nie stworzę"). Był ktoś w takiej sytuacji? Ile to się czeka? Bo jak tygodniami to przynajmniej będę wiedział i uzbroję się w cierpliwość.
Ten telefon nie będzie już w ogóle zamawiany. Także najbardziej prawdopodobna opcja to taka, że się wcale nie doczekasz. Lepiej pomyśl o innym modelu.
No nie gadaj :(. Skąd masz taką informację? Mam nadzieję, że jakimś cudem jeszcze kilka modeli znajdą....

#576583  autor: st.konsultant
 21 sie 2012, 22:25
lukasiu pisze:
st.konsultant pisze:
No nie gadaj :(. Skąd masz taką informację? Mam nadzieję, że jakimś cudem jeszcze kilka modeli znajdą....
Pracuje w TM 8)
Telefon jest na liście telefonów, które były tylko do wyczerpania zapasów i nie będą już zamawiane. Czy coś się jeszcze znajdzie? Nikłe szanse są, np może ktoś nie odbierze zamówionej wcześniej przesyłki i towar wróci do magazynu. Ale musiałbyś mieć farta. Równie dobrze możesz czekać w nieskończoność....

#576585  autor: tMati
 21 sie 2012, 22:30
Witam,
Przedłużałem wczoraj i również chciałem wziąć Xperię Neo V, ale w SUK-u dowiedziałem się, że nie mają ich na stanie. Konsultantka sugerowała, że może coś się zmieni za 2 tygodnie. Nie czekałem i wziąłem Ace 2.

P.S. Dostałem Rodzinę 60: 400 minut + 250 MB z lejkiem, za 59,90 zł i Ace 2 za 79 zł. Kurier już jutro :-D

Wielkie dzięki za ten wątek, dzięki wam trochę zaoszczędzę na abo 8)

#576593  autor: lukasiu
 21 sie 2012, 22:55
To i ja chyba wezmę tego ACE 2 w takiej sytuacji bo jak mam czekać tygodniami to mi się nie uśmiecha, a i to pewne nie jest, że w końcu będzie... :wink:. Chociaż już się podpaliłem na tego NEO V nawet pokrowiec i folie ochronną kupiłem, i ogólnie mi się o wiele bardziej podoba. No ale nic, jakoś przeżyję :).

#576629  autor: mrbzyq
 22 sie 2012, 08:23
A ja mam pytanko do st.konsultanta - czy w najbliższym czasie T-M planuje jakieś nowe cenniki dla telefonów z kurierem - bo dzisiaj znikły te z 08.08.2012 ze strony ?

#576639  autor: katrin242
 22 sie 2012, 09:27
lukasiu pisze:To i ja chyba wezmę tego ACE 2 w takiej sytuacji bo jak mam czekać tygodniami to mi się nie uśmiecha, a i to pewne nie jest, że w końcu będzie... :wink:. Chociaż już się podpaliłem na tego NEO V nawet pokrowiec i folie ochronną kupiłem, i ogólnie mi się o wiele bardziej podoba. No ale nic, jakoś przeżyję :).
Jak to wynegocjowałeś?

Mi zaproponowano 400 minut za 69,9zł + ten sam telefon(ACE2) ale za 249 zł i to wszystko bez internetu!!!

#576640  autor: Zrazik
 22 sie 2012, 09:41
Widać nie rozmawiałaś z SUK :)
Dałabyś radę myślę w ramach Rodzina 60 dostać 400 minut za 59 zł + 100mb internetu :)

Mnie zastanawia kwestia tych 100mb - czy po ich wykorzystaniu transfer zwalnia i nadal jest za darmo czy po przekroczeniu tego pakietu są dodatkowe koszty ?

#576642  autor: matman83
 22 sie 2012, 09:58
Zrazik pisze:... Dałabyś radę myślę w ramach Rodzina 60 dostać 400 minut za 59 zł + 100mb internetu :)

Mnie zastanawia kwestia tych 100mb - czy po ich wykorzystaniu transfer zwalnia i nadal jest za darmo czy po przekroczeniu tego pakietu są dodatkowe koszty ?
SUK oferuje:
Rodzina 60 -> 400 minut + 250MB z LEJKIEM i to wszystko za dokładnie 59,90 zł.

#576643  autor: Zrazik
 22 sie 2012, 10:05
matman83 pisze:
Zrazik pisze:... Dałabyś radę myślę w ramach Rodzina 60 dostać 400 minut za 59 zł + 100mb internetu :)

SUK oferuje:
Rodzina 60 -> 400 minut + 250MB z LEJKIEM i to wszystko za dokładnie 59,90 zł.
No chyba że tak :) ciekawe czy przy abonamencie R40 dadzą też 250MB z lejkiem :P

#576646  autor: thonka
 22 sie 2012, 10:25
st.konsultant pisze:Mnie zastanawia kwestia tych 100mb - czy po ich wykorzystaniu transfer zwalnia i nadal jest za darmo czy po przekroczeniu tego pakietu są dodatkowe koszty ?
wszystkie pakiety danych w TM dostepne obecnie w abonamentach sa bez dodatkowych kosztow po ich wykorzystaniu. predkosc spada jednak do oszalamiajacych 16kbit/s i czesto nawet mail nie chce sie poprawnie sciagac...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#576647  autor: tMati
 22 sie 2012, 10:39
Zrazik pisze: No chyba że tak :) ciekawe czy przy abonamencie R40 dadzą też 250MB z lejkiem :P
Jeśli się nie mylę to 250 MB z lejkiem dodają do już od R20, przy R330 dają 5 GB, ale to abo za 250 zł.
  • Strona 194 z 217
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 217
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194