• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 193 z 217
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 217

#575255  autor: Indoctrine
 16 sie 2012, 07:49
@thonka

Tym niemniej, operatorzy mają telefony w cenniku znacznie droższe niż one realnie kosztują.
Ta nieszczęsna Xperia S w cenniku detalicznym to około 2300, podczas gdy kosztuje na rynku około 1500-1800. Co jak co, ale operator na pewno ma znacznie taniej niż klient detaliczny :)

Przy przedłużaniu umowy nie zapłacę 1000 złotych za telefon... Kiedyś były punkty za staż i regularne opłacanie abonamentu, teraz nie ma. Oczywiście, rozumiem że kryzys itp, ale czy dla firmy rozsądne jest takie podejście? Rozważam przejście do konkurencji choćby dla samej zasady. Telefon kupię za gotówkę, a w takim Play czy innej sieci jakiś tani abo bez fona. W T-Mobile nie zostanę bo nie mają jak mnie zatrzymać :(

#575290  autor: DANY-D4
 16 sie 2012, 12:27
Witam,
Dzisiaj dotarł do mnie aneks negocjowany w SUK. 45 zł, 240 min i 250MB.

#575306  autor: SACZI
 16 sie 2012, 13:59
Indoctrine pisze:@thonka

Tym niemniej, operatorzy mają telefony w cenniku znacznie droższe niż one realnie kosztują.
Ta nieszczęsna Xperia S w cenniku detalicznym to około 2300, podczas gdy kosztuje na rynku około 1500-1800. Co jak co, ale operator na pewno ma znacznie taniej niż klient detaliczny :) ...
Pokaż mi, gdzie mogę taki telefon za 1500 PLN kupić!
O allegro zapominamy, bo tam telefony są jakby "pół-nowe".
W EURO taki telefon 2k kosztuje:
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... arny.bhtml

Oczywiście masz rację, że operatorzy życzą sobie horrendalne kwoty za telefony.

Indoctrine pisze:... Rozważam przejście do konkurencji choćby dla samej zasady. Telefon kupię za gotówkę, a w takim Play czy innej sieci jakiś tani abo bez fona. W T-Mobile nie zostanę bo nie mają jak mnie zatrzymać :(
Szerokiej drogi!
Ani Ty (Ja) operatorowi łaski nie robisz, ani on Tobie (mnie) również.
Ja również zastanawiam się nad opuszczeniem TM, ale ze względu na zasięg.

#575488  autor: Indoctrine
 17 sie 2012, 08:40
okaż mi, gdzie mogę taki telefon za 1500 PLN kupić!
O allegro zapominamy, bo tam telefony są jakby "pół-nowe".
Chodzi Ci o to, że są kupowane w promocji na firmy u operatorów za złotówkę i odsprzedawane?

Ani Ty (Ja) operatorowi łaski nie robisz, ani on Tobie (mnie) również.
I to mnie trochę boli. Kiedyś traktowali inaczej klientów. 2 lata temu jak zaproponowali X10i, 4 lata temu C902...

#575552  autor: thonka
 17 sie 2012, 12:39
Indoctrine, nie od dzisiaj tak jest, ze ceny telefonow u operatorow sa wyzsze. tylko kto kaze Tobie kupowac telefon u operatora? sukcesywnie od 2-3 lat stale obnizane sa dotacje telefonow i widac to u kazdego operatora. kuriozalnie to wyglada zwlaszcza, gdy niektore modele siedza w cenniku latami, a ich cena wraz z uplywem czasu nie maleje...

czasy, gdy w abonamencie 40-60zl dalo sie wyrwac cos ciekawego za sensowne pieniadze dawno minely i trzeba teraz miec ok. 300-400zl na cos lepszego, a oferta sprzed troche ponad pol roku z SGS+ niech bedzie tu przykladem na wyjatek (50zl przy 60zl abonamencie). my nic na to nie poradzimy.

niemniej jednak jak pisalem - kazdy ma wolny wybor i nikt nie zmusza nikogo do brania abonamentu ani tym bardziej telefonu od operatora, i coraz wiecej osob tak robi, bo to zaden problem przeliczyc sobie cene calkowita abonamentu z telefonem oraz cene abonament/karta + telefon ze sklepu/z drugiej reki.

ja jednak bylbym ostrozny w szafowaniu cenami z allegro - mimo wszystko u operatora kupujesz tak jak w zwyklym stacjonarnym sklepie typu MM czy Euro.
znam wiele przypadkow problemow z telefonami z allegro, bo ktos nie chce dac paragonu/faktury, a to nie ma karty gwarancyjnej, a to telefon jest bez "czegos"...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#575640  autor: SACZI
 17 sie 2012, 20:26
Indoctrine pisze:... Chodzi Ci o to, że są kupowane w promocji na firmy u operatorów za złotówkę i odsprzedawane?
...
Oczywiście.
thonka też o tym pisze:
thonka pisze:...
ja jednak bylbym ostrozny w szafowaniu cenami z allegro - mimo wszystko u operatora kupujesz tak jak w zwyklym stacjonarnym sklepie typu MM czy Euro.
znam wiele przypadkow problemow z telefonami z allegro, bo ktos nie chce dac paragonu/faktury, a to nie ma karty gwarancyjnej, a to telefon jest bez "czegos"...
Sam kupiłem 2 telefony na allegro i obydwa musiałem odesłać, bo w jednym karta Playa powodowała restart telefonu (soft Orange) w drugim wyświetlacz był porysowany.
A niby "nowe, otwarte tylko po to, żeby sprawdzić, czy działa i czy jest komplet".

#575839  autor: pawel2503
 18 sie 2012, 19:40
Konsultant w mailu poprosił mnie o przesłanie numeru telefonu, na kogo jest zarejestrowany, hasła abonenckiego, BOA kodu i numeru kontaktowego. Przesyłanie takich informacji przez maila chyba nie jest całkiem bezpieczne?

#575862  autor: ciekawy
 18 sie 2012, 21:18
pawel2503

to czy wysłanie i odbierania maili jest bezpieczne czy nie zależy od tego czy nie masz zawirusowanego kompa/notebooka/laptopa, czy korzystasz z połączenia szyfrowanego, więc nikt na to pytanie nie odpowie nie znając stanu twojego kompa/notebooka/laptopa i nie wiedząc czy korzyatsz z połączenia szyfrowanego podczas korzystania z maila.

#575875  autor: Ra_Ald
 18 sie 2012, 21:51
Na diabła konsultantowi Twoje hasło i kod BOA? Przecież to jest potrzebne tylko Tobie do weryfikacji użytkownika przy logowaniu się na konto. Powinien wystarczyć mu numer telefonu. Jeżeli będzie się upierał to sobie odpuść i po prostu zadzwoń do BOA.

Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

#575898  autor: st.konsultant
 18 sie 2012, 23:43
Ra_Ald pisze:Na diabła konsultantowi Twoje hasło i kod BOA? Przecież to jest potrzebne tylko Tobie do weryfikacji użytkownika przy logowaniu się na konto. Powinien wystarczyć mu numer telefonu. Jeżeli będzie się upierał to sobie odpuść i po prostu zadzwoń do BOA.

Jeżeli ktoś chce uzyskać jakieś dane z konta poprzez zapytanie mailem, to takie dane są wymagane. Chyba, że zapytanie wysyłane jest bezpośrednie z IBOA.

#575971  autor: pawel2503
 19 sie 2012, 12:24
Czyli pytanie o takie dane nie jest niczym podejrzanym i mam je wysyłać?

#575998  autor: klientTM
 19 sie 2012, 14:51
klientTM pisze:Widzę, że wszystko się dynamicznie zmienia, a ja jeszcze nie przedłużyłem umowy.
W związku z tym mam kilka pytań (najlepiej jakby odpowiedział jakiś Pracownik T-Mobile):

1. Czy jest jakiś SUK-owy cennik telefonów DLA BIZNESU - SUK chyba w biznesie nie bierze cen z multimedialnej?
2. Czy mógłby ktoś podlinkować (albo sprawdzić mi na PW niektóre ceny telefonów) aktualny cennik telefonów w Pakiecie dla Biznesu + 25% Pakiet wartościowy
3. Czy rzeczywiście jest 50% rabat na aparat w SUK? Czy jeżeli wziąłbym PdB+25%, to ewentualny rabat byłby liczony od +25 czy +50?
4. Czy aktualnie SUK udziela 10% rabatu na abonament? Jeżeli tak, czy rabat na abonament i rabat na telefon łączą się?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź! :)
Nikt nie wie? :(

#576110  autor: ciekawy
 19 sie 2012, 23:25
pawel2503 pisze:Czyli pytanie o takie dane nie jest niczym podejrzanym i mam je wysyłać?
Jak wysyłasz na oficjalny adres sieci komórkowej to nie ma w tym nic podejrzanego.

#576266  autor: lukasiu
 20 sie 2012, 19:15
Ile czeka się na kuriera z telefonem i umową? We wtorek wieczorem rozmawiałem i przedłużyłem umowę i do tej pory nic nie ma, niby mówiła, że do 3 dni roboczych ale wolę się upewnić. I druga sprawa czy umowę może podpisać ktoś z rodziny np. syn albo żona? Bo jest ona na ojca a jego w tej chwili nie ma, oczywiście dowód osobisty jego mam. Kurier może robić jakieś problemy?

#576299  autor: klabar
 20 sie 2012, 21:11
Przesyłkę należy odebrać osobiście. Nam nie chcieli się zgodzić nawet na upoważnienie z dowodem!
Coś długo czekasz. My czekaliśmy 3 dni właśnie. Może sprawdź skrzynkę - awizo?

#576302  autor: thonka
 20 sie 2012, 21:20
wg. naszych sieci (wbrew polskiemu prawu) bez notarialnego poswiadczenia nie mozna podpisac za kogos umowy, a u kuriera nawet w przypadku notariusza i tak nic nie zalatwisz, a przynajmniej kurier nie powinien dac Tobie nic do podpisania jezeli sie przyznasz, ze umowa nie jest na Ciebie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#576308  autor: UndiscloseD
 20 sie 2012, 21:40
lukasiu,
Na dostarczenie przesyłki każą czekać do 4 dni roboczych, jednak u mnie zazwyczaj telefon dochodził na 3 dzień.
lukasiu pisze:I druga sprawa czy umowę może podpisać ktoś z rodziny
W moim przypadku nie było z tym żadnych problemów. Osobiście odbierałem 3 telefony od kuriera. Trzeba mieć tylko dowód osoby, na którą jest zarejestrowany numer i oczywiście na umowie podpisać się za tą osobę. Ale to może nie wszyscy kurierzy tak pozwalają.

#576317  autor: thonka
 20 sie 2012, 22:16
wszystko zalezy od uczciwosci kuriera... wszak on ma za kazda doreczona przesylke i podpisana umowe prowizje...
ostatecznie podpisanie sie za kogos to czyn karalny tak jak niepowiadomienie o byciu swiadkiem takiego czynu :roll:

#576319  autor: lukasiu
 20 sie 2012, 22:25
Kurde, mam nadzieję, że nie będzie problemów robił... Ojciec za granicą siedzi a teraz planowany powrót to koniec października więc nie uśmiecha mi się tyle czekać a zapomniałem o tym wspomnieć w rozmowie telefonicznej z babką bo wtedy jeszcze był i myślałem, że do niedzieli jakoś dojdzie. No nic, trzymajcie kciuki żeby się udało.

#576322  autor: st.konsultant
 20 sie 2012, 22:47
lukasiu pisze:Ile czeka się na kuriera z telefonem i umową? We wtorek wieczorem rozmawiałem i przedłużyłem umowę i do tej pory nic nie ma, niby mówiła, że do 3 dni roboczych ale wolę się upewnić. I druga sprawa czy umowę może podpisać ktoś z rodziny np. syn albo żona? Bo jest ona na ojca a jego w tej chwili nie ma, oczywiście dowód osobisty jego mam. Kurier może robić jakieś problemy?
Masz numer listu przewozowego? Do tej pory powinien już dawno być. Jak masz to sprawdź na stronie dhl status przesyłki.
  • Strona 193 z 217
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 217
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193