• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 191 z 318
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 318

#310578  autor: mdrops
 15 sty 2009, 08:36
wojcio7 pisze:11 stycznia skończyła mi się umowa, teraz jadę na czasie nieokreślonym bo nie chcę narazie przedłużać . Aktualnie mam 2 oferty uniwersalne. W IBOA w zakładce plan trayfowy pojawiły mi się do wyboru taryfy w cenach dla nowych. ......
Czy to oznacza, ze jak nie podpiszę aneksu przed zakończeniem umowy terminowej to po przejściu na czas nieokreślony przestaję być stałym abonentem i traktują mnie jak nowego????
Dobrze to rozumiem?
Co to więc znaczy dla ery "stały" abonent?

#310594  autor: thonka
 15 sty 2009, 11:38
po zakonczeniu umowy promocyjnej, jezeli nie przedluzysz jej na czas, przeksztalca sie ona w umowe na czas nieokreslony i mozesz w ten sposob ja miec na starych warunkach 'do konca swiata i o jeden dzien dluzej' tylko tracisz promocyjne znizki (kazdy pakiet kosztuje wtedy 30zl). w twoim interesie jest podpisac aneks lub rozwiazac umowe, ale napewno nie zostajesz 'nowym', gdy tylko skonczy Ci sie okres promocyjny...

cytowany przez Ciebie przypadek moglbym po prostu bledem w systemie. przypadki sie zdarzaja.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#310628  autor: 2rx
 15 sty 2009, 14:04
Jako iż pisze tu po raz pierwszy to witam serdecznie wszystkich.
Właśnie kończy mi się umowa 2-letnia z erą i zastanawiam się czy warunki które mi proponują są odpowiednie. Moje rachunki do tej pory są bardzo niskie (więc wiem, że specjalnie o mnie nie będą walczyli) -do tej pory płaciłem 20-30zł w abonamencie 20zł (oferta 40 minut do wszystkich + kilkaset minut do sieci era do wykorzystanie po abonamencie- z racji tego, że nigdy nie biorę telefonu). Dziś zadzwonił miły Pan z ery i zaproponował nową umowę bez telefonu (nie jest mi potrzebny) na okres 24 miesięcy w kwocie 30zł w tym 120 minut do wszystkich (wychodzi 25groszy za minutę). Jako iż znaczną większość znajomych mam w erze zamierzam przedłużyć umowę. To co mi zaproponowali wygląda całkiem nieźle jak na 1 propozycję. Moje pytanie brzmi- czy da się coś jeszcze ugrać przy tak niskim abonamencie czy po prostu brać i cieszyć się ze 120 minut ? dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)

#310633  autor: DiAbOlO
 15 sty 2009, 14:16
Przed zadaniem pytania (podobne było chyba już ze sto razy), chyba warto przejrzeć chociaż kilka, kilkanaście stron by mieć pewność, że się nie powtarza i nie zawraca głowy tym samym...

A co do posta, to w umowie bez telefonu nic więcej nie ugrasz, niż to co przedstawiono.

...:::DiAbOlO:::...

#310645  autor: 9tak
 15 sty 2009, 15:00
Play wyjechał dziś z niezłą promocją dla osób przechodzących od innych operatorów - 50 zł za 166 min do wszystkich, przez pierwsze 6 miesięcy za 25 zł. Może to zmotywuje Erę do przygotowanie atrakcyjniejszej oferty dla stałych abo.
Tak przy okazji ponawiam pytanko (o ile ktoś jest zorientowany) - czy po 1 lutym można się spodziewać lepszych warunków dla przedłużających umowy? Nowe słuchawki? niższe ceny obecnie dostępnych ? Jak sądzicie ....

#310691  autor: Tafel
 15 sty 2009, 17:55
Właśnie czytałem o tej ofercie Play, i to dobry argument do walki z Erą :) tylko czy Era jest podatna na sugestie, mi ciężko się z nimi rozmawia... może lada moment przed wygaśnięciem będą bardziej skłonni do rozmów

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji

#310710  autor: robsoneq
 15 sty 2009, 18:56
Tafel pisze:Właśnie czytałem o tej ofercie Play, i to dobry argument do walki z Erą :) tylko czy Era jest podatna na sugestie, mi ciężko się z nimi rozmawia... może lada moment przed wygaśnięciem będą bardziej skłonni do rozmów
Myślę, że są podatni na sugestie!:)
Ja ostatnio przedłużałem umowę na jednym z moich firmowych numerów. Rachunki na tym numerze były średnio 60-70zł. Umowę musiałem przedłużyć na 2 miesiące przed wygaśnięciem umowy(choć chciałem czekać do ostatnich dni na lepszą ofertę), ponieważ skończył się niestety promocyjny aneks!
Zadzwoniłem więc do BOA i oczywiście usłyszałem standardowe warunki przedłużenia od 1-ego konsultanta,więc powiedziałem, że chcę rozwiązać umowę - przełączono mnie do działu utrzymania klienta(i tam już zaczęła się zabawa :lol: ) - trafiłem na bardzo miłą panią, która zaczęła wychwalać Erę itp, żebym nie rezygnował...ja mówiłem cały czas, że Play ma o wiele ciekawszą ofertę itp itd...pani się ciągle produkowała przedstawiając mi raz oferty przedłużenia dla taryf biznesowych a raz to z oferty dla klientów indywidualnych - ja ciągle upierałem się, ze to za drogo w końcu jestem z nimi 8-10 dobrych lat :) i jedynie przedłużę umowę jak mi zaproponują jakieś upusty na abonament (najlepiej przez rok!)...ona na to, że nie może...ale po kilku minutach przekonywania powiedziała, że max co może dać to 3mies(ciągle sie przy tym śmiała :) )ja jej mówię, że jakbym dostał na rok to nawet bym się nie zastanawiał tylko od razu przedłużał - kazała mi poczekać chwilę...pogadała z 15 sek z kierownikiem i okazało się, że owszem jednak może mi zaoferować zniżkę 50% przez pierwszy rok. Wziąłem więc NE100 za 50zł przez 1szy rok a potem 85zł przez kolejny - co daje srednią 67zł - więc tyle co obecnie do tego Nokię E51 za 1zł.
Cała rozmowa trwała ok 40min!! Ale było warto i odbywała się w bardzo miłej atmosferze(ale to pewnie już w zależności na kogo się trafi). Ogólnie myślę, że wszyscy mogą od razu dać 50% zniżki przez 1szy rok ale mają zabronione od razu dawać wszystkim...ale wystarczy troszeczkę cierpliwości i dostaniemy co chcemy :wink:

#310731  autor: jowita
 15 sty 2009, 19:34
9tak pisze: 1 lutym można się spodziewać lepszych warunków dla przedłużających umowy? Nowe słuchawki? niższe ceny obecnie dostępnych ? Jak sądzicie ....
Ja też się nad tym zastanawiam - u mowa mi wygasa pod koniec maja i zapewne neidługo pojawi się jakaś oferta na koncie. Mam taryfę uniwersalną razy 4, płacę miesięcznie 85-100 zł, więc nie sądzę, żebym mogła się czegoś specjalnego spodziewać.

Rozmyślam nad inną sprawą - zależy mi na telefonie z wi-fi w ludzkiej cenie i na razie czekam na Nokię E51. Ponieważ jednak ten telefon od dawna jest w ofercie, zaczynam się bać, żeby mi go nie wycofali. Ceny innych słuchawek tego typu są dla mnie zaporowe, a co do IPhone'a, też nietaniego, mam mieszane uczucia i szczerze mówiąc, wolę coś, co znam (mam teraz E50.) To nie jest post z pytaniem jaki telefon wybrać! To jest pytanie, czy lepiej poczekać na jakieś duże niespodzianki w cenach nowoczesnych telefonów (od dawna nie spadały...) czy lepiej przedłużyć umowę tak szybko, jak się tylko pojawi, bo może zabraknąć tego, co by mi się przydało. Czy ja panikuję? :roll:

#310847  autor: Ryszard Lubicz
 16 sty 2009, 07:55
Mi najpierw proponowali rabat po 20 zł przez 3 miesiące - powiedziałem z góry , ze to niepoważne traktowanie klienta, w końcu jestem 6 lat u nich, odpowiedzieli że nic innego isę nie da zrobić. Wysłałem rano faks z rezygnacją. Po 2 godzinach otrzymałem telefon - a dla czego, a po co, czy nie żal? A dla tego że play mi zrobi lepiej :lol: !! Zaciekawiło mnie to że ta pani znała dokłądnie osertę playa!!!Kazdy szczegół! Czyli jednak czują oddech konkurencji.Zaproponowała mi nokię 65 00 slide, abonament 65zł (przez 12 mcy 50% upustu). Wiec się zgodziłem.
Sztuczka z faksem jest najlepsza!!!

Grażynko wybacz...

#310854  autor: zaspany
 16 sty 2009, 09:39
Tzn ja bylem przygotowany i po 5 minutach rozmowach z bok kiedy konsultant stwierdził ze nie moze mi dac wiecej niz standardowa oferta powiedzialem ze chce wymowic umowe -przełonczenie telefonu i znowu 5 minut rozmowy o ofercie z PLAY i jak wiekszosc dostalem NE80 (170minut) 12 miesiecy-40zł 12 miesiecy 65zł telefon e51 za 1zł (upust 50zł za era premia)+sluchawki bluetooth.

Odebralem przesylke od kuriera w poniedzialek tylko ze dzis 15-01-2009 oferta z Play jest juz o 210 zł lepsza od era w skali rok +e51 za 1 zł

Teraz zwracał ktos juz telefon z umową? Bo mam na to 10 dni. A moze jeszcze ponegociowac z BOK?

#310864  autor: tarak
 16 sty 2009, 11:02
wiecie może od kiedy bedzie nowy cennik telefonów w erze w ofercie dla stałych?
teraz jakoś czy może dopiero od lutego?

#310876  autor: maciek_28
 16 sty 2009, 11:55
ja bym bardziej luty obstawial......

Obrazek

#310886  autor: Milon
 16 sty 2009, 13:20
tarak
aktualny regulamin wymiany jest ważny do 31.01.2009r., dla "nowych" do 22.01.09 r. po tej dacie może dadzą jakąś promocję na karnawał a tym samym drobne zmiany w cenniku.
ale jak bym nie liczył na cuda i super obniżki, najwyżej zejdą z ceny jakiś staroci co zalegają na magazynach :!:
no chyba że wystraszą się aktualnej promocji w PLAY (notabene bardzo atrakcyjna i kusząca propozycja)

#310890  autor: 9tak
 16 sty 2009, 13:26
Mam tylko nadzieję, że nowa oferta nie będzie gorsza od aktualnie obowiązującej ... Ponieważ moje umowy kończą się marzec/kwiecień, więc mam jeszcze trochę czasu. Z jednej strony chciałoby się już mieć nową słuchawkę, ale z drugiej może warto poczekać z 2 tygodnie i zobaczyć co dadzą ciekawego. Mi brakuje w aktualnej ofercie jakiś fajnych telefonów SE z linii W - te które proponują to jakieś badziewie :(

Mam nadzieję, że jednak nowa oferta playa wpłynie na propozycje Ery - a jak nie, to się z nimi pożegnam, i też nie stracę :)

#310896  autor: tarak
 16 sty 2009, 13:58
dzieki Milon.
znizke 50% na abo przez pierwszy rok dla ojca juz wywalczylem wiec poczekam juz do lutego, moze zejda z ceną e51 tak do 99zl i wtedy sie ja wezmie za 1zl po obnizce z punktow.

#310947  autor: Guciu
 16 sty 2009, 18:02
Czy w taryfach nowy pakiet biznes lub firma jest jakaś możliwość obniżenia ceny smsów do sieci Era?
Przedłużam umowę za jakieś 2 miesiące w taryfach dla firm i nie wiem jak to zrobić. Bo z tego co wiem smsy nie liczą się ani w promocji 10 numerów za grosz. Ani w minutach w firmie. Z kolei w pakiet biznes 1 sms to 24 gr.
Ktoś ma jakąś rade?
Można ugrać darmowe smsy do ery jak się przedłuża umowę?

#310959  autor: Mr.Exclusive
 16 sty 2009, 19:18
Witam,

Po wielu e-mailach z kierownikie ds. utrzymania klienta otrzymalem tylko 50% znizki na pierwsze 3 miesiace. Pozostale w standardowej ofercie abonamentowej.
Wczoraj napisalem pismo o rozwiazanie umowy z dniem ukonczenia dotychczasowej umowy. Zobaczymy czy cos to da.

#311002  autor: carmi
 16 sty 2009, 22:41
Guciu jeżeli zależy ci na dużej ilości sms/mms to możesz skorzystać z taryf Nowa Era dla klientów indywidualnych. Biznes też często z nich korzysta, szczególnie dlatego, że jest tam możliwość wydzwonienia minut do UE. W teryfie Nowa Era możesz wykupić sobie dodatkowy pakiet 500sms/100mms za 5zł.

#311005  autor: Guciu
 16 sty 2009, 22:45
carmi pisze:Guciu jeżeli zależy ci na dużej ilości sms/mms to możesz skorzystać z taryf Nowa Era dla klientów indywidualnych. Biznes też często z nich korzysta, szczególnie dlatego, że jest tam możliwość wydzwonienia minut do UE. W teryfie Nowa Era możesz wykupić sobie dodatkowy pakiet 500sms/100mms za 5zł.
No kurcze właśnie bardzo mi pasuje te 10 numerów po groszu w taryfach dla firm i ceny telefonów zawsze to niższe są.

Swoją drogą to głupota. minuta rozmowy za 1 gr a sms za 24 gr. Gdzie tu logika? Może coś zmienią od lutego.

#311011  autor: carmi
 16 sty 2009, 23:02
W biznesie nie licz, że coś się zmieni pod względem sms. Sms to po prostu nie jest usługa dedykowana dla biznesu - tu bardziej Era rozwija takie usługi jak e-mail, blueconnect, tanie rozmowy między pracownikami, itp.

Bardzo dużo tych smsów wysyłasz??
  • Strona 191 z 318
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 318
  • 1
  • 189
  • 190