Tafel pisze:Właśnie czytałem o tej ofercie Play, i to dobry argument do walki z Erą

tylko czy Era jest podatna na sugestie, mi ciężko się z nimi rozmawia... może lada moment przed wygaśnięciem będą bardziej skłonni do rozmów
Myślę, że są podatni na sugestie!:)
Ja ostatnio przedłużałem umowę na jednym z moich firmowych numerów. Rachunki na tym numerze były średnio 60-70zł. Umowę musiałem przedłużyć na 2 miesiące przed wygaśnięciem umowy(choć chciałem czekać do ostatnich dni na lepszą ofertę), ponieważ skończył się niestety promocyjny aneks!
Zadzwoniłem więc do BOA i oczywiście usłyszałem standardowe warunki przedłużenia od 1-ego konsultanta,więc powiedziałem, że chcę rozwiązać umowę - przełączono mnie do działu utrzymania klienta(i tam już zaczęła się zabawa

) - trafiłem na bardzo miłą panią, która zaczęła wychwalać Erę itp, żebym nie rezygnował...ja mówiłem cały czas, że Play ma o wiele ciekawszą ofertę itp itd...pani się ciągle produkowała przedstawiając mi raz oferty przedłużenia dla taryf biznesowych a raz to z oferty dla klientów indywidualnych - ja ciągle upierałem się, ze to za drogo w końcu jestem z nimi 8-10 dobrych lat

i jedynie przedłużę umowę jak mi zaproponują jakieś upusty na abonament (najlepiej przez rok!)...ona na to, że nie może...ale po kilku minutach przekonywania powiedziała, że max co może dać to 3mies(ciągle sie przy tym śmiała

)ja jej mówię, że jakbym dostał na rok to nawet bym się nie zastanawiał tylko od razu przedłużał - kazała mi poczekać chwilę...pogadała z 15 sek z kierownikiem i okazało się, że owszem jednak może mi zaoferować zniżkę 50% przez pierwszy rok. Wziąłem więc NE100 za 50zł przez 1szy rok a potem 85zł przez kolejny - co daje srednią 67zł - więc tyle co obecnie do tego Nokię E51 za 1zł.
Cała rozmowa trwała ok 40min!! Ale było warto i odbywała się w bardzo miłej atmosferze(ale to pewnie już w zależności na kogo się trafi). Ogólnie myślę, że wszyscy mogą od razu dać 50% zniżki przez 1szy rok ale mają zabronione od razu dawać wszystkim...ale wystarczy troszeczkę cierpliwości i dostaniemy co chcemy