• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 20 z 350
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 350

#598585  autor: AERO2 USER
 02 gru 2012, 16:34
Capeok pisze:Najpierw trzeba podpisać umowę, a ją również wiezie kurier, więc 10 dni liczy się od jego wizyty :-)
Zamawiając przez telefon nie zawierasz nowej umowy tylko zmieniasz warunki już istniejącej. Operator nagrywa rozmowę i musi ją przechowywać 12 miesięcy w razie reklamacji. Warunki zmian na piśmie ma Ci dostarczyć w ciągu jednego miesiąca. http://www.uokik.gov.pl/faq_telefonia_k ... hp#faq1333

#598611  autor: colins
 02 gru 2012, 20:40
Ale się tu straszycie. Z odstąpieniem od umowy nie ma żadnego problemu, co ostatnio przećwiczyłem i szeroko tutaj opisywałem (wystarczy poszukać leniuszki :-D). Natomiast firma kurierska przywozi towar na drugi dzień od nadania (w dni robocze). Skoro ktoś czeka dłużej to znaczy, że paczka nie została po prostu jeszcze nadana. Zresztą operator czyli w tym przypadku T-Mobile po nadaniu paczki wysyła nam smsa z numerem przesyłki żebyśmy mogli sobie śledzić jej podróż. Nie napędzajcie się więc niepotrzebnie, bo na zawał zejdziecie. :mrgreen:

#598613  autor: trzeszcz
 02 gru 2012, 21:25
Jeszcze nie podpisałem aneksu a już na Iboa mam nową taryfę i dziękują mi za podpisanie aneksu, WTF?

#598615  autor: colins
 02 gru 2012, 21:31
Normalne i też tak miałem. Nic tylko się cieszyć, bo już Ci leci umowa i coraz bliżej do kolejnego jej przedłużenia. :mrgreen:
Spójrz też w zakładkę Płatności. Zapewne masz już tam widoczną opcję: Raty za sprzęt. :-D

#598616  autor: trzeszcz
 02 gru 2012, 21:56
No właśnie mam i mam też już pierwszą ratę (1zł) zaksięgowaną.
Gdzie sie pojawia ta informacja o stanie wysyłki?

#598617  autor: Guciu
 02 gru 2012, 21:57
colins pisze:Normalne i też tak miałem. Nic tylko się cieszyć, bo już Ci leci umowa i coraz bliżej do kolejnego jej przedłużenia. :mrgreen:
Spójrz też w zakładkę Płatności. Zapewne masz już tam widoczną opcję: Raty za sprzęt. :-D
Chyba to źle interpretujesz... Podpisałeś Aneks już teraz a umowa kończy się np. za 3 miesiące. Okres przedłużenia 24M (lub 30M) liczy się więc od dnia kiedy umowa miała się skończyć, czyli "od za trzy miesiące".

#598620  autor: vespero
 02 gru 2012, 22:15
No dobra Panowie więc od aneksu nie można odstąpić?
Rozmawiałem 28.11 i na iboa już mam od tego dnia liczony nowy cykl mam nową taryfę i nie mam telefonu, tzn. że przez zmianę taryfy jaka została dokonana na moim koncie i wykonanie połączenia nie mam możliwości odstąpienia.

#598624  autor: colins
 02 gru 2012, 22:39
Guciu pisze:
colins pisze:Normalne i też tak miałem. Nic tylko się cieszyć, bo już Ci leci umowa i coraz bliżej do kolejnego jej przedłużenia. :mrgreen:
Chyba to źle interpretujesz... Podpisałeś Aneks już teraz a umowa kończy się np. za 3 miesiące. Okres przedłużenia 24M (lub 30M) liczy się więc od dnia kiedy umowa miała się skończyć, czyli "od za trzy miesiące".
Przecież po to dałem na końcu ikonki :mrgreen: :-D żeby było wiadomo, że sobie żartuję.
Natomiast traktując sprawę poważnie oczywiście jest tak jak piszesz.

#598625  autor: trzeszcz
 02 gru 2012, 22:42
vespero pisze:No dobra Panowie więc od aneksu nie można odstąpić?
Rozmawiałem 28.11 i na iboa już mam od tego dnia liczony nowy cykl mam nową taryfę i nie mam telefonu, tzn. że przez zmianę taryfy jaka została dokonana na moim koncie i wykonanie połączenia nie mam możliwości odstąpienia.
Razem z kurierem dostaniesz dokument, który możesz wypełnić i wysłać im jeżeli chcesz odstąpić (tak mi powiedziała pani w SUK) i masz na to 10 dni od momentu wizyty kuriera, więc spokojnie można odstąpić :)

#598627  autor: colins
 02 gru 2012, 22:49
No to nie wiem co Ty w takim razie namotałeś? :|
Ja przedłużyłem umowę podobnie jak Ty. Podobnie zmiany pojawiły mi się w IBOA jeszcze zanim przyjechał kurier z aneksem i nowym telefonem. W tym czasie wykonywałem połączenia. A potem najnormalniej w świecie wypełniłem kwitek o odstąpieniu od umowy i odesłałem wszystko z powrotem do T-Mobile, a oni przyjęli bez szemrania.
Z tym, że u mnie powodem odstąpienia był wadliwy telefon i odstępując powiadomiłem ich, że jestem nadal zdecydowany podpisać aneks, ale pod warunkiem, że przyślą mi nowy, sprawny aparat. Tak też zrobili i wtedy podpisałem ponownie aneks.
Być może zaczynają robić problemy w sytuacji, gdy chcesz odstąpić od umowy całkowicie. :?
Choć nie wydaje mi się i nie przejmuj się zawczasu. Kurier na pewno przyjedzie i wśród papierów, które Tobie wręczy będzie też kwitek, o którym pisze kolega wyżej. I jeśli coś Ci nie będzie pasować, to go wypełnisz i po prostu odeślesz zabawki i tyle.

#598638  autor: zygikuleczka
 02 gru 2012, 23:31
vespero, możesz odstąpić, jeśli nie minęło 10 dni. Odeślij im druk odstąpienia razem z aneksem albo zanieś to wszystko do punktu.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#598648  autor: st.konsultant
 03 gru 2012, 01:59
AERO2 USER pisze:@Vespero 10 dni jest chyba od momentu zmiany taryfy ? Bardziej powinno martwić Cię to że jak skorzystasz z nowych warunków umowy, czyli np. zadzwonisz, wyślesz smsa w nowej taryfie to przepada 10 dni.

Okres 10 dni liczony jest od momentu wizyty kuriera. Wykonanie połączenia po zmianie taryfy absolutnie niczego nie zmienia. Nadal można od umowy odstąpić.

[ Dodano: 2012-12-03, 02:00 ]
zygikuleczka pisze:vespero, możesz odstąpić, jeśli nie minęło 10 dni. Odeślij im druk odstąpienia razem z aneksem albo zanieś to wszystko do punktu.
Obecnie nie ma możliwości odstąpienia w punkcie. Trzeba wszystko odsyłać.

[ Dodano: 2012-12-03, 02:01 ]

Ktoś wyżej napisał jakieś głupoty odnośnie braku możliwości odstąpienia po wykonaniu połączenia w nowej taryfie. Nie ma czegoś takiego.

[ Dodano: 2012-12-03, 02:02 ]
trzeszcz pisze:Jeszcze nie podpisałem aneksu a już na Iboa mam nową taryfę i dziękują mi za podpisanie aneksu, WTF?
W przypadku wymiany telefonu normalna sytuacja.

#598659  autor: vespero
 03 gru 2012, 09:24
No to sie uspokoilem. Bo kuriera nie ma telefonu nie ma, a czas leci.

Czekam dalej, z reka na sercu zeby sie cennik nie zmienil na zlosc.

#598663  autor: zygikuleczka
 03 gru 2012, 09:36
st.konsultant pisze:Obecnie nie ma możliwości odstąpienia w punkcie. Trzeba wszystko odsyłać.
Ja z tydzień temu odstąpiłem i jak najbardziej się dało.
vespero pisze:Bo kuriera nie ma telefonu nie ma, a czas leci.
To w takim razie jeszcze nie leci.

#598665  autor: colins
 03 gru 2012, 09:59
A tak swoją drogą, to po co w ogóle zawracacie tym ludziom z T-Mobile gitarę skoro za chwilę chcecie odstępować od umowy? Jak baby w ciąży z kaprysami. :-D Skoro przedłużam aneks, to chyba wiem co podpisuję i czego mogę oczekiwać. Czyż nie? :(

#598670  autor: zygikuleczka
 03 gru 2012, 10:58
colins, Zachowaj proszę tego rodzaju uwagi dla siebie. Padło pytanie o odstąpienie w kontekście przedłużania kontraktu i jest to jak najbardziej prawo przysługujące klientowi. Są różne sytuacje w których odstąpienie to jedyne rozwiązanie. W stylu "baby w ciąży" jest wtrącona przez Ciebie uwaga.

#598677  autor: vespero
 03 gru 2012, 11:29
Szybko odpowiadam koledze po co odstapic od umowy.

Zanim dotrze kurier telefon tanieje o 100zl. Nikt nie chce placic wiecej.

Przesylka byla traktowana jak pilka do koszykowki wolisz ja oddac niz latac rok czasu do serwisu.

#598694  autor: colins
 03 gru 2012, 12:13
No i takie powody są całkowicie zrozumiałe i uzasadnione. Zresztą sam tak odstąpiłem od umowy, bo jeden z dwóch telefonów, które zamawiałem, przyjechał uszkodzony. Natomiast takie odstępowanie z myślą, że być może oferta stanieje może się na nas srodze zemścić. Sam się o tym przekonałem czekając na ofertę świąteczną, która w sumie okazała się gorsza niż wcześniejsze proponowane przez SUK, gdzie był pakiet danych 500 MB. I w rezultacie musiałem zadowolić się pakietem 250 MB.
A potem przekonało się o tym też parę osób, które liczyły na obniżkę cen niektórych telefonów, a było wprost odwrotnie i np.Sony Xperia J w abonamencie R40 zamiast stanieć z 99 zł, to zdrożała do bodajże 299 zł.
Tak więc kolego zigikuleczka nie bulwersuj się od rana boś przecież nie baba w ciąży. :-D
To że odpisałem akurat pod Twoim postem, to był czysty przypadek. Po prostu zauważyłem, że wiele osób zastanawia się nad odstąpieniem od umowy jeszcze przed wizytą kuriera więc skrobnąłem posta zaczepnego, :mrgreen: z którym przecież kolega zgadzać się nie musi. W końcu jest wolność słowa czy nie? :wink:

#598697  autor: st.konsultant
 03 gru 2012, 12:32
zygikuleczka pisze:
st.konsultant pisze:Obecnie nie ma możliwości odstąpienia w punkcie. Trzeba wszystko odsyłać.
Ja z tydzień temu odstąpiłem i jak najbardziej się dało.
Z telefonem czy bez?

#598705  autor: zygikuleczka
 03 gru 2012, 12:56
st.konsultant, bez.
sorbo, każdy oprócz Ciebie, bo Ty nie czytasz a my tak.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 13:06 przez zygikuleczka, łącznie zmieniany 1 raz.

• Strona 20 z 350
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 350
  • 1
  • 18