vespero pisze:No dobra Panowie więc od aneksu nie można odstąpić?
Rozmawiałem 28.11 i na iboa już mam od tego dnia liczony nowy cykl mam nową taryfę i nie mam telefonu, tzn. że przez zmianę taryfy jaka została dokonana na moim koncie i wykonanie połączenia nie mam możliwości odstąpienia.
No to nie wiem co Ty w takim razie namotałeś?
Ja przedłużyłem umowę podobnie jak Ty. Podobnie zmiany pojawiły mi się w IBOA jeszcze zanim przyjechał kurier z aneksem i nowym telefonem. W tym czasie wykonywałem połączenia. A potem najnormalniej w świecie wypełniłem kwitek o odstąpieniu od umowy i odesłałem wszystko z powrotem do T-Mobile, a oni przyjęli bez szemrania.
Z tym, że u mnie powodem odstąpienia był wadliwy telefon i odstępując powiadomiłem ich, że jestem nadal zdecydowany podpisać aneks, ale pod warunkiem, że przyślą mi nowy, sprawny aparat. Tak też zrobili i wtedy podpisałem ponownie aneks.
Być może zaczynają robić problemy w sytuacji, gdy chcesz odstąpić od umowy całkowicie.

Choć nie wydaje mi się i nie przejmuj się zawczasu. Kurier na pewno przyjedzie i wśród papierów, które Tobie wręczy będzie też kwitek, o którym pisze kolega wyżej. I jeśli coś Ci nie będzie pasować, to go wypełnisz i po prostu odeślesz zabawki i tyle.