niekoniecznie musiala zawinic era. wszystko zalezy od tego czy maja twoj telefon na stanie i czy nie musza na niego czekac.markopolus pisze:ta era to syf ,traktują klienta jak śmiecia.
gdy kurier dostanie paczke ma max. 3 dni na dostarczenie przesylki.
pamietaj jednak, ze czesto praktykowane jest, ze kurierzy nie kontaktuja sie telefonicznie wczesniej ("nie mam takiego obowiazku/nie mam na to czasu"), by uzgodnic godzine dostawy (ustalanie godziny jest bez sensu, ostatnio chcialem by kurier przyjechal po odbior laptopa na serwis miedzy 11-13, a byl po 15 "bo taka mial trase"). natomiast jak kogos nie zastana, to czesto nie dzwonia tylko zostawiaja awizo na drzwiach wejsciowych (najczesciej do klatki schodowej) i znikaja, a potem radz sobie sam.
raz pamietam sytuacje, ze kurierowi nie chcialo sie wchodzic do mnie na gore (gdzie jest winda) z dokumentami z banku "bo to 8 pietro, to za wysoko".
jezeli do teraz go nie bylo to interweniuj w BOK'u w koncu od tego przeciez tam ludzie sa

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet