• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 189 z 208
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 208

#551202  autor: ubuntulnx
 30 kwie 2012, 19:08
blazej1984 pisze:Ja tam się chłopakowi nie dziwię, że nie chce pomagać na PW.
Sam, jak jeszcze pracowałem w Orange, z początku pomagałem na PW, ale kilka powtarzających się sytuacji mnie do tego skutecznie zniechęciło, m.in.
1. Zalew pytań niezwiązanych z Orange/ogólny zalew pytań i wieczne ciskanie się dlaczego tak długo coś trwa itp, zupełnie jakby mi płacono za czas poświęcony forum po pracy.
2. ludzie, do których dzwoniłem z forum w większości traktowali mnie jako porównywarkę i narzędzie do licytowania się z innymi działami Orange, może kilka razy usłyszałem 'dzięki', choć niejednokrotnie zdarzały się obelgi.
3. nagłe zainteresowanie innych pracowników O, z jakiego miasta jestem, gdzie pracuję, jak się nazywam - przyznam niezdrowe i zmierzające tylko do jednego konkretnego celu. W tym miejscu macham wam serdecznie panowie i panie.

Tak że niejednokrotna krnąbrność, brak podstawowej kultury itd wielu forumowiczów skłoniła mnie wtedy do umieszczenia w podpisie podobnej informacji, jak kolega Realista.

Apropos
Właśnie czytnołem text i szok ... bynajmniej u mnie ...
mam umowe na przedłużenie .... wszystko byłoby git .... gdyby moja wypowiedż o zmianie operatora ,że za 30 zł da się wyżyć (rozmowy + net) oraz pytanie za ile jest Xperia arc s ?
w delfinie za 59 zł MOŻNA DOSTAĆ PAKIET NETA 0,5 MB... dacie wiare ???
resztę polecam szanownym użytkownikom
oczywiście przedłużający się obraził !!!! ,....widocznie mając na myśli xperie a podniesienie abonamentu na pantere jest wykonalne
Umm a mógłbyś jaśniej?

Obrazek

#551208  autor: blazej1984
 30 kwie 2012, 20:06
Apropos
Właśnie czytnołem text i szok ... bynajmniej u mnie ...
mam umowe na przedłużenie .... wszystko byłoby git .... gdyby moja wypowiedż o zmianie operatora ,że za 30 zł da się wyżyć (rozmowy + net) oraz pytanie za ile jest Xperia arc s ?
w delfinie za 59 zł MOŻNA DOSTAĆ PAKIET NETA 0,5 MB... dacie wiare ???
resztę polecam szanownym użytkownikom
oczywiście przedłużający się obraził !!!! ,....widocznie mając na myśli xperie a podniesienie abonamentu na pantere jest wykonalne

Dotyczy to całego Forum które ma pomagać innym a w sumie skupia się na niepotrzebnych Postach i potem zamiast 30 stron robi się 251!

Czemu zabieracie głos jak nie macie nic do powiedzenia !!!
Ważne ...nie OBY TAK DALEJ

#551212  autor: staruch
 30 kwie 2012, 20:17
[quote]zamówiłem abonament 23.04 a dzisiaj przyjechał kurier z telefonem i umową , wchodzę na orange.pl a tam okres rozliczeniowy 6.04.2012 > 5.05.2012 ? nie powinien być od 23.04 lub 27.04 ?[quote][quote/]

okres rozliczeniowy nadaje system i rozrzuca tak aby nie bylo sytuacji ze wszyscy abonenci Orange maja okres rozliczeniowy jednego dnia bo banki nie wytrzymaja.
Dlatego czesc ma tego dnia czesc innego.

Zgadzam sie z przedmowcą-jest tu wielu konsultantow Orange ktorzy zdradziliby Wam mase sekretów na to jak zmniejszyc/zwiekszyc abonament lub liczbe minut przy przedluzeniu itp itd...lecz istnieje cos takiego jak tajemnica firmy i kazdy sie boi odpowiedzialnosci.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 20:20 przez staruch, łącznie zmieniany 2 razy.

pozdro

#551213  autor: ubuntulnx
 30 kwie 2012, 20:18
blazej1984 pisze:Dotyczy to całego Forum które ma pomagać innym a w sumie skupia się na niepotrzebnych Postach i potem zamiast 30 stron robi się 251!

Czemu zabieracie głos jak nie macie nic do powiedzenia !!!
Ważne ...nie OBY TAK DALEJ
nadal nie rozumiem...

Obrazek

#551215  autor: staruch
 30 kwie 2012, 20:25
dudi89 pisze:Ok. Dzięki za odpowiedź. Pierwszy raz zdecydowałem się na zakup przez internet, ponieważ mają świetne ceny telefonów w porównaniu do tego co oferują w salonach. Telefon który w orange.pl kosztuje powiedzmy 800 zł, w salonie oferują mi za 1600, 1700 zł przy tym samym abonamencie, podobnie jak u innych operatorów. Do tego mam Voucher ze zniżką 200 zł na dowolny telefon, tylko brakuje mi własnie pakietu na internet i nie ukrywam rozczarowania, że dla klietnów z prawie 8 letnim stażem oferty są takie same jak dla nowych. Skończy się umowa zostawiam telefon i przechodze do innej sieci z ofertą bez tel.
Ty skumaj temat.Przychodzi Pan do salonu.
-Panie nokia jest za 500 przez internet a za 600 u Was w salonie.To ja tam wezme!
-poczeka Pan-mowi konsultant-po pol godziny klient wychodzi z 400zl tanszym telefonem niz przez internet i dziekuje za pomoc.

DAJ WIARE ZE TYM KONSULTANTEM BYLEM JA.
Tylko po co mam dawac kazdemu klientowi telefon z maksymalnym rabatem skoro nic z tego nie mam?

pozdro

#551758  autor: kornel90
 03 maja 2012, 19:33
Czy na niższych abo np delfinie za 29zł bez telefonu jest możliwa zniżka 30% jak przy wyższych?

#552126  autor: Egon
 05 maja 2012, 20:07
Witam mam pytanie dostałem następującą ofertę przedłużeniową
Rabat 30 % na 24 miesiące na abonament na Panterę 89 czyli wychodzi 64 a za to

405 min do wszystkich, za darmo w sieci Orange, jeden nr stacjonarny za darmo , internet 1 gb za free , potem zmieiszona prędkość , pakiet TV i telefon Sony Xperia acs S za 29 zł.
Doradżcie czy warto? jaki ewentualnie lepszy telefon ostatnio nie orientuje się w nowinkach:)

#552171  autor: Pierre
 06 maja 2012, 00:45
dla nowych jest 1,5 GB więc niech dodadzą ci jeszcze 0.5GB

#552181  autor: Egon
 06 maja 2012, 08:47
A co do telefonu? może być raczej powiem szczerze będą to moje początki z smartfonem trzeba się przełamać w końcu:)
Dostałe propozycje takich telefonów:
Nokia N8 - 49 zł, Lumia 710 -49, S+Galaxy, 59, ARC S -29 ...co byście wzięli z tych telefonów? Czy np. Lepiej wziąść delfina 79,9 + pakiety internetowe?
 #552386  autor: mourning
 07 maja 2012, 00:13
Dobry wieczor i dzien dobry bo niektorzy pewnie przeczytaja ta wiadomosc rano.Obecnie posiadam plan taryfowy Optymalny z internetem 450.Umowa konczy mi sie 13 wrzesnia tego roku.Bedac na czacie z konsultantem zadalem pytanie na ile dni przed koncem umowy moge podpisac nowa.Uzyskalem odpowiedz ze na 130 dni przed koncem.Dzisiaj tj.7 maja jak dobrze licze bedzie 129 dni do konca umowy.Chcialem zobaczyc jaka oferte dostane przez sklep orange w necie i po kliknieciu na przedluz umowe dostaje komunikat ze nie moge przedluzyc umowy przez internet i ze musze zadzownic na infolinie.Czemu nie moge przedluzyc umowy przez neta?Interesuje mnie najlepsza oferta z telefonem HTC One X.

#552438  autor: staruch
 07 maja 2012, 10:52
Pierre pisze:dla nowych jest 1,5 GB więc niech dodadzą ci jeszcze 0.5GB
obowiazkowo-jest to darmowy pakiet dzieki ktoremu masz neta bez limitu i nie boisz sie o rachunek.

Z telefonow polecam:do zdjec ARC S do neta gier i muzyki S+.Sam wybralbym S+.Ciagle go nie ma w salonach bo poprostu ludzie go kupuja i sa z niego zadowoleni.

pozdro

#552445  autor: Pierre
 07 maja 2012, 11:25
z tego najlepszym wyborem Arc S , jest ICS (kulawy ale jest) - zapewne będą poprawki w przyszłości. Ja osobiście brałem dwa tygodnie temu również Pantara za 89,90 z BB9900 za złotówkę i sprzedałem Blackberry za niecałe 1300 i kupiłem zaplombowany Galaxy SII z orange ;)

#552699  autor: pkjack
 08 maja 2012, 07:42
Ja mam nastepujace pytanie :)

Od kilku lat jestem w Orange obecna umowa konczy mi się w grudniu 2013r. (czyli zostało jeszcze około 1,5 roku) w abonamencie delfina za 59zl. Przedłuzyłęm umowe w promocji z nowym smartfonem w taryfie Pantera za 89zl w promocji 59zl przez poł roku. Umowa miała byc na okres dwoch lat tak przynajmniej wybrałem :).
Cały czas myslałem ze nowa umowa zacznie obowiazywac dopiero po wygasnieciu starej czyli dopieroa za 1,5 roku. Jak sie okazało nowa taryfe włączyli mi juz teraz i tutaj rodzi sie moje pytanie. Ogolnie musze zostac z orange 1,5 roku okresu ze starej umowy + 2 lata nowej czyli 3,5 roku. Skoro właczyli mi pantere juz teraz to po okresie promocyjnym 59zl wychodzi ze bede musiał płacic abonament po 89zl przez 3 lata!!! Czy to jest zgodne z prawem skoro przedłuzajac umowe przez internet wybrałem Pantera za 89zl na dwa lata w promocji 59zl przez pol roku?

#552701  autor: Egon
 08 maja 2012, 07:44
Wstępnie wybrałem Sony Xperia ARC S , pewnie się przełamie i nie sprzedam :) na czym polega tv w Orange . Samsung II wg info z Orange cięzko go dostac no i cena przy moim układzie 400 zł

#552708  autor: robertowy
 08 maja 2012, 08:10
Egon pisze:Witam mam pytanie dostałem następującą ofertę przedłużeniową

405 min do wszystkich, za darmo w sieci Orange, jeden nr stacjonarny za darmo , internet 1 gb za free , potem zmieiszona prędkość , pakiet TV i telefon Sony Xperia acs S za 29 zł.
Doradżcie czy warto? jaki ewentualnie lepszy telefon ostatnio nie orientuje się w nowinkach:)
Witam,

Jak Ci się udało osiągnąć ten rabat? Mi się umowa kończy 2.07.2012 i nikt nie był łaskaw zaproponować takiej opcji :(

#552718  autor: kamil1221
 08 maja 2012, 08:40
Bo nie każdy może otrzymać taki rabat.

#552729  autor: robertowy
 08 maja 2012, 10:00
kamil1221 pisze:Bo nie każdy może otrzymać taki rabat.
Rozumiem, że jak mam teraz panterę I za 99zł (średnia rachunków 105-110zł), to nie przysługuję mi rabat 30%? Są jakieś bliżej lub dalej określone reguły uzyskiwania takiego rabatu?

#552736  autor: kamil1221
 08 maja 2012, 10:31
Nie.

#552738  autor: Egon
 08 maja 2012, 10:50
robertowy pisze:

Witam,

Jak Ci się udało osiągnąć ten rabat? Mi się umowa kończy 2.07.2012 i nikt nie był łaskaw zaproponować takiej opcji :(
W Orange jestem od 10 lat obecnie miałem delfina za 40 zł , od 2 okresów przedłużeniowych nie brałem telefonów średnia rachunków na poziomie 80 zł i zlecenie stałe za rachunek, do salonu udałem się z mocnym postanowieniem rozwiązania umowy i na pierwszą propozycję i 2 kolejne odmówiłem dopiero późniejsza rozmowa z panią konsultant z centrali mnie przekonała, ogólnie bardzo miła Pan,i podobno rabaty z poziomu 4 nie wiem co to oznacza:) a oferta naprawdę ok?

A i 2 koszulki Euro wydębiłem :)

#552747  autor: robertowy
 08 maja 2012, 11:19
Egon pisze:
robertowy pisze:

Witam,

W Orange jestem od 10 lat obecnie miałem delfina za 40 zł , od 2 okresów przedłużeniowych nie brałem telefonów średnia rachunków na poziomie 80 zł i zlecenie stałe za rachunek, do salonu udałem się z mocnym postanowieniem rozwiązania umowy i na pierwszą propozycję i 2 kolejne odmówiłem dopiero późniejsza rozmowa z panią konsultant z centrali mnie przekonała, ogólnie bardzo miła Pan,i podobno rabaty z poziomu 4 nie wiem co to oznacza:) a oferta naprawdę ok?

A i 2 koszulki Euro wydębiłem :)
Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Spróbuję być równie uparty jak Ty, zbyt wiele do stracenia nie mam :)

[ Dodano: 2012-05-08, 11:20 ]
kamil1221 pisze:Nie.
Ok, dziękuję za info.
  • Strona 189 z 208
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 208
  • 1