• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 184 z 318
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 318

#304953  autor: Prometo
 19 gru 2008, 21:12
kajfasz pisze:Tak tylko pokrótce, bo widzę że niektórzy się obruszyli;

Nie mam czasu/nie chce mi się tym wszystkim zajmować ani szperać po ofertach, dlatego też sądziłem, że rejestracja na specjalistycznym forum, gdzie każdy użytkownik ma licznik ile razy komuś pomógł, i napisanie posta #1 spowoduje, że te osoby które naprawdę głęboko w tym siedzą i zęby na tym zjadły, będą w stanie bez większego trudu w 3 sekundy mi odpowiedzieć; w żadnym razie nie oczekiwałem odpowiedzi w stylu "wiesz co chłopie, co prawda nie wiem co ci odpisać, ale jak chcesz to podejmę za ciebie trud szperania i jak wszystko przefiltruję to ci odpiszę czarno na białym".

Skoro postawa taka jak moja jest tu niemile widziana, to w takim razie jakie posty dominują w tym temacie na wszystkich 244 stronach ?
Czy aż tak trudno przeczytać te choćby 20 stron wstecz, czy nie chce się Tobie przeczytać z czystego lenistwa? Wyznajesz zasadę: może znajdę jelenia, który skupi się tylko na moim poście, bo nie ma nic więcej do roboty? Zobacz na innych i zastanów się co napisałeś. Koniec offtopa.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#305080  autor: Natan
 20 gru 2008, 17:03
Witam, mam możlwość przedłużenia umowy w Erze, abonament płacę obecnie 100 zł,klientem ery jestem od 6 lat - ciagle z kwotą ab ca.100 zl. Interesuje mnie obniżenie ab., tak by łączna suma wynosiła maks 80 zł za miesiąc. Konsultant zaoferował mi standard - nowa era 60 i do tego pakiecik minut za 15 zl, do tego telefony lg shine, albo SE k770i. Na pytanie o iphone'a 3g odparł, ze za taką sume moge o nim zapomnieć..., po chwili dociekania raczyl mi odpowiedziec ze kolo 500 zł przy aneksie na 2 lata. kiedy odparłem, że jeszcze sie zastanowię nad ofertą, bo raczej oplacalniejsze bedzie dla mnie przeniesienie numeru do innej sieci,bo warunki maja ciekawsze, ten huknał"to prosze sobie isc do innych sieci".. Nie spodziewalem sie takiego poziomu obslugi..

Czy istnieje możliwość abym obniżyłsobie ab. na 65 lub 80 zł, do tego dostał jakas znizke i minut, a do tego iphone 3g 16gb?

#305113  autor: yagi
 20 gru 2008, 20:46
Natan, nie licz na cuda jesli chodzi o cene iPhone'a... Jeszcze zostaje NE60 za 65 zl ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#305428  autor: Pytlusek
 22 gru 2008, 12:32
Ponieważ nie obsługiwał cie cie pracownik ERY,tylko autsortsing, i zapewne nie mial monitorowanych romoów oraz zmiał zły dzien :D. Jeśłi odebrał by gosc z ERY i pracujacy dla niej to napewno, sparwa zakonczyła sie inaczej, mozesz zadzwonic i powiedzieć ze poprzedni konsultant zaproponował ci opryskliwym głosem zebys zmienił siec, mozesz tez maila wystosowac w tej spartwie :D, a chciałbys doinformowac sie o ofercie specialnie dla ciebie.

"Vista error ' warrning, keyboard not found. press any key to continue... '"

#305431  autor: skibi
 22 gru 2008, 12:48
A ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ofertą indywidualną przygotowaną dla mnie przez ERA :)

Dziś, wkurzony nieziemsko, ponieważ od kilku dni dostaję od BOA głuche telefony, zadzwoniłem, żeby wyjaśnić tą sprawę. Wytłumaczono mi, że to prawdopodobnie błąd systemu, ale telefony związane są z przedłużeniem umowy.

Zaproponowano mi NE120 w OI: 60zł przez pierwszy rok, 100zł przez drugi rok trwania umowy i do tego: MDA IV (HTC Touch Pro bodajże) za 399,50zł, ewentualnie SE c905 w tej samej cenie.

Panasonic GD30 -> Siemens c35i -> Nokia 3310 -> Motorola T722i -> Nokia 7650 -> SE T610i -> Nokia 3510i -> Siemens cxt70 -> Nokia 6020 -> Nokia 6280 -> SE k800i -> MDA Compact IV/Nokia 6300

Od zawsze wierny Erze... Do czasu...

#305447  autor: Natan
 22 gru 2008, 14:12
Rozmawialem dzisiaj z konsultantką, oprócz tego, że była miła to nic nowego nie wniosła.. zaoferowała mi wyjątkową ofertę specjalnie dla mnie:
Ab za 100 zł (normalnie 120),280 min do sieci,po wykorzystaniu ab minuta 49 gr brutto, do tego aparacik fotograficzny samsunga. za AJ-fona zyczą sobie 350 zł przy aneksie na 2 lata.
Druga opcja ab za 85 zł (normalnei 100zl) i tu juz 500 zl za ajfona.
Dziwi mnie to ze za tanszego lg kc910 chcą wiecej kasy niz za apple.... za lg przy ab za 100 placilbym 550 zl a za ajfonka 350. dziwna siec:D
Myslicie ze jest sens brac? Walczyc o cos wiecej? Bo na pytanie o znizke abonamentu mowila, ze niestety nie jest mi w stanie tego dać..

#305573  autor: inthend
 22 gru 2008, 22:53
Przedłużał ktoś ostatnio umowę na firmę? Na razie zaproponowano mi standardową ofertę przedłużeniową - umowa do 16.04.2009 (w taryfie Firma: 325 minut do wszystkich + 175 do wszystkich + 500 do Ery na 24 miesiace za 158 pln). Jakie procentowo rabaty udzielają w takich taryfach?
Poza tym: dobrze rozumiem że ten pakiet promocyjny schodzi przed minutami podstawowymi?
Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. Darmowe minuty nie będą
uwzględnione jako pierwsze w danym Cyklu rozliczeniowym w przypadkach: zmiany taryfy, zawieszenia usług w trakcie Cyklu rozliczeniowego lub
obciążenia faktury Abonenta usługami z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego. Połączenia: z numerami 602 950 000, 602 963, 608 908, Numerami premium,
Numerami bezpłatnymi, przeniesienia, połączenia typu faks i dane, Połączenia międzynarodowe i roamingowe – nie są zawarte w Pakietach bezpłatnych
minut.

#305576  autor: mick
 22 gru 2008, 23:00
Rozmawialem dzisiaj z konsultantką, oprócz tego, że była miła to nic nowego nie wniosła.. zaoferowała mi wyjątkową ofertę specjalnie dla mnie:
Ab za 100 zł (normalnie 120),280 min do sieci,po wykorzystaniu ab minuta 49 gr brutto, do tego aparacik fotograficzny samsunga. za AJ-fona zyczą sobie 350 zł przy aneksie na 2 lata.
Druga opcja ab za 85 zł (normalnei 100zl) i tu juz 500 zl za ajfona.
Dziwi mnie to ze za tanszego lg kc910 chcą wiecej kasy niz za apple.... za lg przy ab za 100 placilbym 550 zl a za ajfonka 350. dziwna siec:D
Myslicie ze jest sens brac? Walczyc o cos wiecej? Bo na pytanie o znizke abonamentu mowila, ze niestety nie jest mi w stanie tego dać..
Jeżeli ta Pani ze specjalną ofertą była z Działu Utrzymania / Działu Rezygnacji (nie pamiętam dokładnej nazwy) to bierz - więcej Ci już raczej nie zaproponują.

Jeżeli była to klientka z tego niskiego, zwykłego szczebla to żądaj wprost połączenia z tym działem mówiąc, że "rezygnujesz i chcesz porozmawiać z kimś z tego pionu", a jak już tam się dodzwonisz to gadaj tak długo, aż Ci zaproponują "specjalną ofertę", tylko utrzymaniową.

Generalnie to wygląda tak, że mają zawsze kilka szczebli, na każdym inne uprawnienia i zniżki:
1/ najniżej jest outsourcing, salony itp - tam zdzierają ile się da
2/ wyżej jest zwykły BOK - standardowe taryfy, niewielkie zniżki jeśli ich pociągniesz za język
3/ wyżej Dział Utrzymania / Rezygnacji lub coś podobnego - zniżki zwykle do 30% na abo za cały okres w różny wariantach (np. 50% za pierwsze 12 miechów i 20% za resztę)
4/ najwyżej tzw. Dział Klientów Kluczowych, ale tutaj trzeba mieć kilkaset numerów, aby zaczynać rozmowy

Mylne wyobrażenie mają ludzie, którzy myślą, że:
a) liczy się staż - kiedy ja przy pierwszym przedłużeniu wynegocjowałem maks w Dziale Utrzymania
b) traktują Cię indywidualnie - kiedy jesteś traktowany jak bydło; ot, sprawdzają do jakiej komórki w tabelce zniżek się klasyfikujesz; liczą się: średnie rachunki, terminowości ich opłacania, czy jesteś firma czy os. fizyczna, wykorzystanie pakietu itp.
c) na przedłużeniach jest lepiej - bzdura totalna, jak przedłużasz w Erze to masz prze***e, bo proste zestawienie w Excelu pokarze Ci, że to nowi mają w 90% przypadków lepiej; przedłużasz to musisz walczyć

Anyway - ajfon 3g za 300zł brutto + abo za 100zł brutto wydaje mi się kompromisowym i dosyć dobrym rozwiązaniem.

BTW, pożyczyłem trochę Twojego keczupu do pizzy.

Pozdro.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:01 przez mick, łącznie zmieniany 4 razy.

#305578  autor: Wit.Ek.
 22 gru 2008, 23:04
inthend pisze:Przedłużał ktoś ostatnio umowę na firmę? Na razie zaproponowano mi standardową ofertę przedłużeniową - umowa do 16.04.2009 (w taryfie Firma: 325 minut do wszystkich + 175 do wszystkich + 500 do Ery na 24 miesiace za 158 pln). Jakie procentowo rabaty udzielają w takich taryfach?
Poza tym: dobrze rozumiem że ten pakiet promocyjny schodzi przed minutami podstawowymi?
ja też jestemn ciekawy jakie są mozliwości negocjacji w przypadku telefonów zarejestrowanych na firme.
Co do minut w taryfie firma to najpierw leci to co jest w abonamencie bez względu na kierunek. Kiedy minuty z abonamentu sie skoncza wtedy kasowane są dodatkowe minuty z pakietu odpowiedniego dla połączenia.

#305658  autor: Sensej
 23 gru 2008, 14:31
Witam!

Dostałem wczoraj sms z ery ze maja dla mnie oferte ;)
Dziś popatrzyłem w neta i kicha co daja ;) To mnie wkoncu pchnęło żeby się tu zarejestrować a nie tylko czytać :)

Poczytałem temat i zadzwoniłem, oczywscie pierwszy etap że chce rezygnować i jak to mam zrobic i mnie rzucili do słynnego działu ;)

Aktualny abonament mój 60 zł -> 120 minut. + drugi abonament na tej fakturze 25 zł

I tu się zaczeło ;)

Dlaczego chce rezygnować mówi że Play daje mi lepsze warunki :D a się kurde nie przygotowałem za bardzo i mnie chłop troche po zaginał ;P Ale coś tam sie wyplatałem. Pytanie dlaczego chce odejść. Ja mówie wiecej minut ;) i lepsze tansze telefony

On jaki chce abo itp itd. Mówie mu że jak dostane fajne zniżki to mogę wziaść wyższy bo chce zrezygnować z 2 telefonów i mieć tylko jeden (jako zacheta że bede wiecej dzwonić i odbierać)

Dostałem 3 miechy znizki po 50 % i ceny telefonów z kosmosu
2 mnie intersujące
F480 -> 799
MDA IV -> 899

Mówie że lipa że zazwyczaj tak jest że przy przedłużeniu trzeba sie nagadac że tak samo jest z kablówka z internetem że przy przedłużeniu idą na łatwizne i że ostatnio dostałem dłuższa zniżke na abo (nawet nie pamietam jaka ;P)

Koleś mówi że może mi dać te obiecane 12 miesiecy z 50% zniżka (tu się chyba sam zamotał bo mówił wczesniej o 3 miesciach) Czyli pierwszy rok 50 zł pozniej 85 zł i w tym 220 minut.

I tu już zaczołem pytać o inne telefony bo nie dam 800 za tel w abo.
I wyszło
C902 - 99 zł
E51 6500 albo 6650 nie pamietam za 150 zł
a tamte po starej cenie. I z wielkim przekonaniem że na telefonach nic nie ugramy prócz 100 z moich era premii.

No to gadka szmatka że powinna być słuchaweczka za złotóweczke ;) I oczywiście się znalazła :) i później czy nie da się na 2 lata zniżki na abo a tu że się nie da. Ale moge dostac przez 2 miechy po 60 min do ery.

Na prośbę że oddzwonie, groźba że oferta nie może się powtorzyć ;) i tu sie złamałem :/ bo oferta wydaje sie dobra, ale uratował mnie dowód że potrzebują nowy bo maja stary, ja mówie że nie mam przy sobie i że bede miec popoludniu dopiero. I tu sie pozeganaliśmy i nic nie mówił że przepadnie :)

Podsumowując:
Aktualnie ABO 60 zł -> 120 + drugi w fakturze na 25. Płatne w terminie

Oferta
Abo 85 zł zniżka przez rok do 50zł czyli około 40%
w Abo 220 minut
120 w dwa miesiace do Ery
Telefon chyba najlepszy pod wzgledem ceny
C902 za 99 zł:( Ale mi się nie podoba i chyba lipny z tego co czytam.
Słuchawka za 1 zł
I gratis kurier do domu (to mnie rozbawiło:D)

Jak myślicie czy jestem coś wiecej urwać? Czy na serio na te telefony nie da sie żniżek nawet ja mu powiedziałem że na allegro za f480 zapłace tylko 50zł niż w abo u nich to nic nie zmiękł :(

Kolejny plus umowa kończy się w kwietniu czyli zyskuję 4 miesiące.

#305694  autor: kuwejt
 23 gru 2008, 18:32
4 miesiecy nie zyskasz. nowe taryfy wejda "w zycie" na Twoim koncie co prawda prawodpodobnie od nowego okresu rozliczeniowego jednak czas umowy nowych 24-ech miesiecy bedzie liczony od konca starej umowy czyli od kwietnia :wink:

#305734  autor: Wit.Ek.
 23 gru 2008, 21:37
No i ja dziś rozmawiałem z działem utrzymania klienta biznesowego. Propozycje są dwie:

W taryfach Firma w przypadku wybrania taryf Firma 700,Firma 445,Firma 325 zniżka 30% na abonament plus do tego pakiety te które przysługują klientowi każdemu biznesowemu w ramach tych taryf. Zniżka na tel nie wchodzi w gre. Dla niższych taryf zniżka 20%
W taryfach Nowy Pakiet Biznes Prestiż i Nowy Paiet 230 zniżka 50%, Tarya NPB 120 zniżka chyba 30%. Brak zniżek na tel.

Brak zniżek na tel mnie nie martwi bo Pakiet Biznes 230 za 115 netto i do tego MDA Compact IV i oproramowaniem gps zgodniem z cennikiem to 95zł więc targowac się nie będe tym bardziej że mam jeszcze EraPremia punkty...

#305790  autor: serek
 24 gru 2008, 10:44
Właśnie zakończyłem rozmowę z Działem Utrzymania Klienta - dzięki wskazówkom uzyskanym tutaj bez większych problemów przedłużyłem umowę. Mam w Erze dwa numery - moje średnie rachunki z tego roku to 200 pln, płacone zawsze w terminie. Jestem w sieci 9 lat. Wynegocjowałem abonament Nowa Era 100 (220 minut) za 50 pln w pierwszym roku i 85 pln w drugim roku trwania umowy (dla obu moich nr) oraz Nokie 6650 za złotówkę (standard) a także samsunga omnia za 549 pln (w tym rabat 150 pln za punkty era premia). Pani najpierw proponowała Samsunga za 1400 pln... Myslę, że to całkiem niezłe warunki.
pozdrawiam

#305927  autor: rred
 25 gru 2008, 12:39
Kolejny plus umowa kończy się w kwietniu czyli zyskuję 4 miesiące.
4 miesiecy nie zyskasz. nowe taryfy wejda "w zycie" na Twoim koncie co prawda prawodpodobnie od nowego okresu rozliczeniowego jednak czas umowy nowych 24-ech miesiecy bedzie liczony od konca starej umowy czyli od kwietnia :wink:
Nowa taryfa wejdzie w "życie" następnego dnia, od momentu podpisania aneksu - nie od nowego okresu rozliczeniowego.
Swoją drogą oferta jest dobra i nic więcej nie utargujesz.

#306219  autor: GuzioR
 27 gru 2008, 15:29
Witam.

Czy Dział Utrzymania Klienta dziś pracuje (sobota i ta godzina?)?

Jeśli zgłosi się pierwsza linia co mam powiedzieć żeby mnie przełączyli od razu do samego centrum (nie chcę gadać o pierdołach z konsultantami, którzy nie mogą za wiele dać).

Pozdrawiam

#306227  autor: Wit.Ek.
 27 gru 2008, 16:12
GuzioR pisze:Witam.

Czy Dział Utrzymania Klienta dziś pracuje (sobota i ta godzina?)?

Jeśli zgłosi się pierwsza linia co mam powiedzieć żeby mnie przełączyli od razu do samego centrum (nie chcę gadać o pierdołach z konsultantami, którzy nie mogą za wiele dać).

Pozdrawiam
Jeszcze pół godziny temu pracował...

#306235  autor: GuzioR
 27 gru 2008, 16:54
No więc zadzwoniłem i dostałem (oraz nie dostałem) z miejsca:

- NE80 za 40zł przez 12 mc. i 65zł przez kolejne 12 mc.
- 0% zniżki na telefon (jestem w segmencie B)
- 0 dodatkowych minut (muszę zadzwonić jeszcze raz żeby wybrać telefon, więc może coś jeszcze utarguję)

Nie ukrywam, że dobrze by było dla mnie przedłużyć umowę już, a nie czekać do końca kwietnia, ponieważ ostatnio wychodzę poza abonament i muszę dopłacać, a teraz mając 50minut więcej mógłbym zaoszczędzić $ już od kolejnej faktury...

Bawić się dalej w negocjacje (oprócz tych dodatkowych minut przez powiedzmy 2 miesiące, które da się wywalczyć), czy dać sobie spokój (np. ze zniżką na telefon)?

#306247  autor: krzemyk1981
 27 gru 2008, 18:14
witam
dzięki Wam i Waszym poradom po trzydniowej korespondencji pozostałem w gronie abonentów ery. 12 m-cy 50% zniżki potem standart. Nie targowałem się o inne bonusy, bo bym nie dostał (obecnie moje rachunki wachają się w okolicach 50 pl więc nie chciałem stracić tego co wynegocjowałem)
pozdrawiam. i do zobaczenia 09/10.2009 kiedy to będzie się kończyła umowa żony i trzeba będzie znowy o coś zawalczyć.
pozdrawiam

#306353  autor: bebe
 28 gru 2008, 10:46
Zaraz po Nowym Roku będę miał możliwość przedłużenia umowy na dwa numery. I tu zastanawiam się, czy prowadząc negocjacje mam szanse na jakieś bonusy, skoro podpisać chcę jednocześnie dwie umowy? Poza tym mam u nich 4 numery komórkowe + numer stacjonarny. Interesuje mnie na jednym numerze taryfa NE 80, a na drugim NE 40. Wiem, że na wyższy abo wynegocjuje bez problemu zniżkę 50 % na 12 miesięcy, ale czy uda się wynegocjować jakąkolwiek zniżkę na taryfę NE 40? Na tym numerze jest obecnie abo 20 pln, ale ostatnio rachunki z tego numeru wynoszą ok. 40 pln.

#306375  autor: jolka13
 28 gru 2008, 12:56
he!

czy można otrzymać zniżkę lub dodatkowe minuty przy abonamencie telefoniczna okazja.
taryfa za 45zł 70minut to drogo, ale np telefon nokia 6650 jest za 99zł .
Natomiast przy NE60 abonament bez zniżek 45zł 120 minut ale telefon nokia 6650 399zł

pozdrawiam

jolka
  • Strona 184 z 318
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 318
  • 1
  • 182