Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem n/t przedłużenia umowy.Interesowała mnie NE80 i Nokia 6500 slide.
Oczywiście standardowo najpierw rozmawiałem z szeregowym konsultantem który mi nic nie mógł ciekawszego niż standard zaproponować - starał się chłopak( zaczął coś nawet nawijać, że Era jest siecią prestiżową i że nie każdego na nią stać i takie tam blablabla), grzecznie poprosiłem go o przedstawienie procedury rozwiązania umowy i przeniesienia numeru do innej sieci, na co on stwierdził że przełączy mnie do działu zajmującego się rezygnacjami.
Tam zgłosił się następny konsultant, z którym zaczęła się poważna rozmowa. Powiedziałem mu co mi proponuje Play ( z przeliczeniem na konkretne sumy ile by mnie wyniósł abo u nich a ile w Play przez 24 miesiące) na co on mi zaproponował 50 % upustu przez 1 rok( 40 zł), potem przez drugi normalnie( 65 zł), słuchawkę bt za 1 zł, i tą Nokię za 149 zł. Powiedziałem że może by mi to pasowało jakby dołożył jakieś dodatkowe minuty( mogą dodać tzw good wille) - no to on ciach 60 minut do Ery i 40 do wszystkich na 2 miesiące i powiedział, że postara się zrobić tak, żeby cena telefonu spadła o 50 zł ( brakowało mi 500 punktów Era premia). Powiedziałem, że przyjmę tę propozycję jak mi zrobi tą zniżkę na telefon. Więc pan się na chwilę wyciszył, poszedł się zapytać przełożonego no i dołożył mi te brakujące punkty. W ten oto sposób po 24 minutach rozmowy mam to co chciałem

. Trochę to trwało bo wydzwaniali do mnie 3 razy z tą samą ofertą zanim im powiedziałem że rezygnuję. Jak widać słowo rezygnacja na nich podziałało i udało mi się wyciągnąć od nich max.
A teraz info dla ludzi pytających o to czy można dostać zniżkę na aparat od ceny z cennika:
system Ery rozdziela klientów według segmentów na podstawie rachunków, terminowości wpłat itp. itd. Są 4 segmenty: A B C D.
segment A - najlepsi - czyli ci co znacznie przekraczają abonament( powiedzmy mają abo 50 zł a rachunki 150, 200 zł)
segment B - zwykli klienci
segment C - nie wiele się różni od segmentu B
segment D - klienci którzy są kosztem dla Ery
Tylko i wyłącznie klienci z segmentu A mogą otrzymać upust 50% od ceny aparatu z cennika. Mogą też wywalczyć zniżki na abo.
Klienci segmentu B - mogą powalczyć o zniżki na abo ale nie dostaną zniżki 50% na tel
Klienci segmentu C - raczej to samo co klienci segmentu B, choć może być trudniej.
Klienci segmentu D - nie dostaną nic, żadnych zniżek na abo, co gorzej nie będą mieli nawet możliwości pozostania na podobnych warunkach jakie mieli - jeżeli będą chcieli przedłużyć do tylko w przypadku wzięcia wyższego o tzw "oczko" abonamentu. Jeżeli złożą rezygnację to Era nawet nie będzie o nich zabiegać.
Więc jak będziecie dzwonić to pytajcie się w jakim jesteście segmencie - bedziecie wiedzieć na co możecie liczyć i usłyszycie ja fajnie się konsultanci motają w odpowiedziach na temat segmentu

Pracowałem w CC to wiem.