• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 182 z 318
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 318

#301943  autor: yagi
 05 gru 2008, 21:45
Od dzisiaj nowy cennik telefonow...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#302182  autor: kotylozaur
 07 gru 2008, 10:23
W związku z nowym cennikiem to dadali Xperie i LG KC910. A może ma ktoś stary cennik lub zauważył czy obiniżyli ceny aparatów?

#302202  autor: yagi
 07 gru 2008, 11:42
Ceny sie nie zmienily. Dodano tez MDA Vario IV ;)

Obrazek

#302218  autor: poko
 07 gru 2008, 12:49
kotylozaur pisze:W związku z nowym cennikiem to dadali Xperie i LG KC910. A może ma ktoś stary cennik lub zauważył czy obiniżyli ceny aparatów?
http://telepolis.pl/news.php?id=13315

"Obniżono ceny następujących telefonów: SonyEricsson K850i (w wersji z drukarką i bez), Nokia 6500 slide, Samsung SGH-U600 oraz Sagem my721X."

z tego co pamiętam to U600 o 130 zł w Nowej Erze 25/40

#302428  autor: ravtec
 08 gru 2008, 11:01
Witam
Oto co udalo mi sie wynegocjować: NE 60 pierwsze 12 mc 50% rabatu kolejne 12mc 25%. Słuchawkę bluetooth za 1 zl, 50% rabatu na telefon. Co sądzicie o tej ofercie? Pierwszy raz negocjuje i nie wiem czy da się ejszcze cos wycisnąc:) Kom która mnie interesuje itak jest za 1 zl wiec zamiast 50% rabatu wolalbym np pakiet minut ale jakos nie chcieli mi dac...:) W erze jestem od 4 lat, od 4 lat każdy rachunek terminowo oplacony średnia z ostatnich 6 mc to jakies 100- 150 zl

Pozdrawiem i dziekuje za opinie:)

#302433  autor: plustik
 08 gru 2008, 11:23
ravtec pisze:Witam
Oto co udalo mi sie wynegocjować: NE 60 pierwsze 12 mc 50% rabatu kolejne 12mc 25%. Słuchawkę bluetooth za 1 zl, 50% rabatu na telefon. Co sądzicie o tej ofercie? Pierwszy raz negocjuje i nie wiem czy da się ejszcze cos wycisnąc:) Kom która mnie interesuje itak jest za 1 zl wiec zamiast 50% rabatu wolalbym np pakiet minut ale jakos nie chcieli mi dac...:) W erze jestem od 4 lat, od 4 lat każdy rachunek terminowo oplacony średnia z ostatnich 6 mc to jakies 100- 150 zl

Pozdrawiem i dziekuje za opinie:)
mysle ze i tak juz duzo Ci dali i raczej nic nowego sie nie da "wyciagnac".
Co do sluchawki: mozesz przeciez ewentualnie wziasc lepszy telefon i pozniej go sprzedac i kupic sobie na allegro nowy jaki chcesz i... zarobic na tym 8)

#302434  autor: ravtec
 08 gru 2008, 11:40
plustik pisze: mysle ze i tak juz duzo Ci dali i raczej nic nowego sie nie da "wyciagnac".
Co do sluchawki: mozesz przeciez ewentualnie wziasc lepszy telefon i pozniej go sprzedac i kupic sobie na allegro nowy jaki chcesz i... zarobic na tym
No tak dobry pomysł :)
Ale przed chwila dzwonił do mnie miły Pan z Ery i do tego wszystkiego dał mi jeszcze pakiet 40 minut na 3 mc więc jestem zadowolony :) Tylko co do telefonu się pomyliłem, se c702 jest dla nowych abo za 1 zl juz od telefonicznej okazji 45 a dla dotychczasowych abo jest według cennika czyli 299 nawet w ne 60 ..:( wiec tu przydal sie ten 50% rabat :)

#302440  autor: metpablo
 08 gru 2008, 12:33
Przedłużając i biorąc telefoniczną okazję 45 też będziesz miał c702 za 1 zyla 8)

#302493  autor: kacperfx
 08 gru 2008, 17:39
Da się w Erze wynegocjować cenę telefonu? Interesuje mnie Omnia w taryfie biznesowej, zaproponowali mi ja przy abonamencie 90zł netto za 1200zł brutto, to trochę sporo biorąc pod uwagę innych operatorów. W sumie nic mnie nie trzyma przy Erze, więc pewnie zrezygnuje bo akurat ten telefon mi się podoba, ale cena zaporowa jak dla mnie.
Z tego co dobrze patrze dla nowych abonentów w Plusie albo w Orange w podobnych cenowo abonamentach ten telefon jest dwa razy tańszy. Czy to normalne, że w Erze są takie ceny telefonów?

#302712  autor: plustik
 09 gru 2008, 17:23
kacperfx pisze:Da się w Erze wynegocjować cenę telefonu? Interesuje mnie Omnia w taryfie biznesowej, zaproponowali mi ja przy abonamencie 90zł netto za 1200zł brutto, to trochę sporo biorąc pod uwagę innych operatorów. W sumie nic mnie nie trzyma przy Erze, więc pewnie zrezygnuje bo akurat ten telefon mi się podoba, ale cena zaporowa jak dla mnie.
Z tego co dobrze patrze dla nowych abonentów w Plusie albo w Orange w podobnych cenowo abonamentach ten telefon jest dwa razy tańszy. Czy to normalne, że w Erze są takie ceny telefonów?
Jak przedłuzasz umowe to mozesz negocjowac cene telefonu - niektorym nawet daja 50% cenu sluchawki. Wszystko zalezy od dotychczasowych faktur ktore placiles + czas polaczen odebranych + jaki teraz bierzesz abo. Jezeli bierzesz za 90zl to mysle ze mozesz dostac jakis upust jeszcze.

Era ma takie ceny, to normalne i nie ma sie czmu dziwic:)

#303110  autor: BABEL
 11 gru 2008, 17:44
Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem n/t przedłużenia umowy.Interesowała mnie NE80 i Nokia 6500 slide.
Oczywiście standardowo najpierw rozmawiałem z szeregowym konsultantem który mi nic nie mógł ciekawszego niż standard zaproponować - starał się chłopak( zaczął coś nawet nawijać, że Era jest siecią prestiżową i że nie każdego na nią stać i takie tam blablabla), grzecznie poprosiłem go o przedstawienie procedury rozwiązania umowy i przeniesienia numeru do innej sieci, na co on stwierdził że przełączy mnie do działu zajmującego się rezygnacjami.
Tam zgłosił się następny konsultant, z którym zaczęła się poważna rozmowa. Powiedziałem mu co mi proponuje Play ( z przeliczeniem na konkretne sumy ile by mnie wyniósł abo u nich a ile w Play przez 24 miesiące) na co on mi zaproponował 50 % upustu przez 1 rok( 40 zł), potem przez drugi normalnie( 65 zł), słuchawkę bt za 1 zł, i tą Nokię za 149 zł. Powiedziałem że może by mi to pasowało jakby dołożył jakieś dodatkowe minuty( mogą dodać tzw good wille) - no to on ciach 60 minut do Ery i 40 do wszystkich na 2 miesiące i powiedział, że postara się zrobić tak, żeby cena telefonu spadła o 50 zł ( brakowało mi 500 punktów Era premia). Powiedziałem, że przyjmę tę propozycję jak mi zrobi tą zniżkę na telefon. Więc pan się na chwilę wyciszył, poszedł się zapytać przełożonego no i dołożył mi te brakujące punkty. W ten oto sposób po 24 minutach rozmowy mam to co chciałem :D . Trochę to trwało bo wydzwaniali do mnie 3 razy z tą samą ofertą zanim im powiedziałem że rezygnuję. Jak widać słowo rezygnacja na nich podziałało i udało mi się wyciągnąć od nich max.

A teraz info dla ludzi pytających o to czy można dostać zniżkę na aparat od ceny z cennika:
system Ery rozdziela klientów według segmentów na podstawie rachunków, terminowości wpłat itp. itd. Są 4 segmenty: A B C D.
segment A - najlepsi - czyli ci co znacznie przekraczają abonament( powiedzmy mają abo 50 zł a rachunki 150, 200 zł)
segment B - zwykli klienci
segment C - nie wiele się różni od segmentu B
segment D - klienci którzy są kosztem dla Ery

Tylko i wyłącznie klienci z segmentu A mogą otrzymać upust 50% od ceny aparatu z cennika. Mogą też wywalczyć zniżki na abo.
Klienci segmentu B - mogą powalczyć o zniżki na abo ale nie dostaną zniżki 50% na tel
Klienci segmentu C - raczej to samo co klienci segmentu B, choć może być trudniej.
Klienci segmentu D - nie dostaną nic, żadnych zniżek na abo, co gorzej nie będą mieli nawet możliwości pozostania na podobnych warunkach jakie mieli - jeżeli będą chcieli przedłużyć do tylko w przypadku wzięcia wyższego o tzw "oczko" abonamentu. Jeżeli złożą rezygnację to Era nawet nie będzie o nich zabiegać.
Więc jak będziecie dzwonić to pytajcie się w jakim jesteście segmencie - bedziecie wiedzieć na co możecie liczyć i usłyszycie ja fajnie się konsultanci motają w odpowiedziach na temat segmentu :P
Pracowałem w CC to wiem.
 #303131  autor: Guciu
 11 gru 2008, 19:02
Witam,

Jestem 3 miesiące przed zakończeniem umowy w Erze biznes.
moje rachunki to zazwyczaj standardowe 80 pare złotych. Czasem przekraczam te wartości.
W Erze mam 2 telefony.
Co mogę ugrać??
Na razie zaproponowali mi 2 opcje:
1. 25% mniejszy abonament przez cały okres
2. 120 minut miesięcznie dodatkowo do wszystkich sieci przez cały okres umowy

No dla mnie to są to śmieszne warunki.
Co o tym myślicie??

#303184  autor: wojcio7
 11 gru 2008, 21:37
BABEL--> co może być powodem przypisania do segmentu D?

#303225  autor: yagi
 12 gru 2008, 07:51
wojcio7, jak to co? Wysokosc miesiecznych rachunkow ;) Zawsze sie liczy to ile kasy zostawiasz w kieszeni operatora :P

Obrazek

#303239  autor: szmigier
 12 gru 2008, 10:12
Niestety BABEL, ale wydaje mi się, że faktycznie jest to trochę inaczej i/lub nie zawsze trzymają się przedstawionych przez Ciebie reguł. Przykładem może być mój kumpel, którego "prowadzę" przez tą ścieżkę negocjacji - czyli radzę - nie odpuszczać, i właśnie udało mu się na 2 tyg. przez końcem umowy wynegocjować zniżkę abo na rok 50% i 50% ceny telefonu, a do tej pory miał dwie oferty Nowy Komfort i nie wychylał się poza abo. Fakt faktem, że zajęło mu to trochę czasu i był gotów już się poddać wcześniej. Ja osobiście będę działa wytaczał gdzieś marzec-kwiecień, ale też będę walczył do upadłego, wcześniej udało mi się pakiety po 16,50 więc myślę, że i teraz coś ciekawego ugram.

#303246  autor: Pytlusek
 12 gru 2008, 10:26
to sie pochwal póznije jak wynegociujesz cos ciekwaego i jakimi argmentami ich zalewałeś

"Vista error ' warrning, keyboard not found. press any key to continue... '"

#303313  autor: metpablo
 12 gru 2008, 17:36
Proszę, aby któraś z osób, które wynegocjowały 50% zniżki na abo na 12 pierwszych miesięcy umowy przedłużeniowej podały w tym wątku nr oferty promocyjnej z aneksu. Wielkie dzięki!

#303409  autor: bebe
 13 gru 2008, 09:33
Mówisz i masz ;-) Przedłużałem ostatnio aneks tak, że mam 50% zniżki na abo przez rok i na umowie widnieje kod: HR1SUK.

#303442  autor: BABEL
 13 gru 2008, 12:58
szmigier a może miał w dużo połączeń odbieranych i na podstawie MTR system go zakwalifikował do segmentu A? Wiesz ja nie wiem na jakich konkretnie podstawach system segmentuje. Piszę to co wiem.
Czy wy myślicie że za każdym razem dzwonią do was konsultanci z Ery? Era ma 130 konsultantów w swoim CC na dziale sprzedażowym a umów kończą sie setki tysięcy. Tego czego Era nie może obsłużyć zlecają na zewnątrz i dzwonią do was ludziki z outsourcingu przedstawiający się jako Era. Jestem pewien że do kogoś z was obecnych na forum ja dzwoniłem i zapewniam że nie pracowałem w Erze.

#303483  autor: Guciu
 13 gru 2008, 16:28
BABEL pisze:szmigier a może miał w dużo połączeń odbieranych i na podstawie MTR system go zakwalifikował do segmentu A? Wiesz ja nie wiem na jakich konkretnie podstawach system segmentuje. Piszę to co wiem.
Czy wy myślicie że za każdym razem dzwonią do was konsultanci z Ery? Era ma 130 konsultantów w swoim CC na dziale sprzedażowym a umów kończą sie setki tysięcy. Tego czego Era nie może obsłużyć zlecają na zewnątrz i dzwonią do was ludziki z outsourcingu przedstawiający się jako Era. Jestem pewien że do kogoś z was obecnych na forum ja dzwoniłem i zapewniam że nie pracowałem w Erze.
Zadzwoń do mnie :-D
Jakoś byśmy się dogadali :lol:
  • Strona 182 z 318
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 318
  • 1
  • 180