Kosmas pisze:Witam wszystkich na forum!
Panowie i Panie, mam zagwłostkę ze swoim abonamentem, a mianowicie z przedłużeniem umowy. Obecnie jestem posiadaczem pakietu LongPlay II 99 i moje wydatki miesięcznie wynoszą 95zł. Jest to spory wydatek i przez dwa lata płacenia stwierdziłem, że czas ograniczyć koszty, tym bardziej, że nie jest potrzebna mi umowa z telefonem. Istotnym dla mnie elementem umowy są nieograniczone rozmowy do wszystkich sieci komórkowych oraz sms/mms plus pakiet Internet min. 1 GB. Wszystkie te czynniki chciałbym mieć za max 50zł, czyli połowę tego co płacę. Niestety odbyłem już kilka bezowocnych rozmów z konsultantami, którzy mogą zaoferować to czego oczekuje za min 59 zł bez telefonu i umowa na 24 miesiące. Dla mnie jako wieloletniego klienta Play jest to nie do zaakceptowania. Dlatego jestem zmuszony do złożenia wypowiedzenia umowy, aby mam nadzieję, zyskać lepsze warunki. Tu pojawia się moje pytanie do Was.
Czy jeżeli złożę, wypowiedzenie i tak się stanie, że nikt do mnie nie zadzwoni z nową ofertą to czy wówczas stracę swój nr telefonu? Czy można złożyć wypowiedzenie w jakiś sposób, aby po okresie wypowiedzenia mieć swój nr telefonu "na ręku" i dopiero wtedy zadecydować w jakiej sieci chciałbym mieć swój nr telefonu. Jeżeli jest taka opcja to czy dotyczy ona tylko oferty pre-paid czy również mogą być to ofery abonamentowe.
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Spokojnie mozesz domagać się takiej opcji:
Abonament 44,99 zł
nielimitowane połączenia do Play
nielimitowane połączenia do pozostałych sieci komórkowych
do wyboru jedna z opcji: nielimitowane połączenia na stacjonarne lub sms/mms
pakiet danych 2Gb / miesiąc
umowa na 15 miesięcy.
Zauważyłem, że oni maja człowieka za imbecyla. Uważają, że jak ktoś płacił przez kilka lat wysoki rachunek to nadal można go doić.
Proponuję ci złożyć w salonie wniosek o rozwiązanie umowy z upływem okresu minimalnego na jaki została zawarta, tylko koniecznie z OPCJĄ PRZEJŚCIA NA KARTĘ.
Po przejściu na kartę, skaczesz na chwilę do innego operatora, a później przenosisz numer do Redbull Mobile na warunkach:
29 zł / miesiąc i nielimitowane połączenia do wszystkich + 2Gb Internetu co miesiąc w cenie + za dodatkowe 9 zł / mieś nielimitowane sms/mms do wszystkich.
Ja tak właśnie zamierzam zrobić z dniem 1 lipca
Na tą chwilę dzwonią do mnie z jakimiś żenującymi ofertami, a przez ostatnie 4 lata płaciłem 69-75 zł / miesiąc.