• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 181 z 692
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 692

#725247  autor: Shadowm
 14 cze 2014, 20:18
Czyli potwierdza się to, o czym mówił KA. Dzięki rtx, jeśli się uda to powalczę o te warunki jeszcze przed zakończeniem umowy. W innym przypadku zastosuję taktykę albo z wypowiedzeniem albo z poczekaniem, aż umowa przejdzie na czas nieokreślony.

#725250  autor: Sowolog
 14 cze 2014, 20:31
Ja złożyłem wypowiedzenie i nikt mi nie zaproponował korzystniejszej wersji obecnej taryfy (400/450 minut do wszystkich, nie pamiętam dokładnie, wymieniane na sms/mms oraz 1GB danych). Ponieważ nie udało mi się skorzystać z kodu VIP (za długi okres do końca umowy), a obecna oferta jest moim zdaniem bardzo słaba (nie potrzebuję nolimitów bez stacjonarnych lub sms/mms, ani 2GB danych; natomiast potrzebuję 1GB danych oraz minuty do wszystkich w tym też na stacjonarne) tak więc czeka mnie wyprowadzka z Play w najbliższym czasie. Jeszcze do tego wszystkiego można dołożyć bardzo kiepską ofertę w zakresie telefonów, prawie wszystko fajne jest albo niedostępne albo w cenach zbliżonych do Allegro. Szkoda, bo nie mam ochoty zmieniać sieci.

#725267  autor: Kaj
 14 cze 2014, 22:22
bizon pisze:Do mnie w środę dzwonili i przedłużyłem na dobrych warunkach (bez składania wypowiedzenia). Do połowy sierpnia miałem mieć umowę na abonament Firma 25 Tylko SIM (300 minut do wszystkich wymienne na SMS/MMS) +stan darmowy (dokupione) +250MB neta (dokupione) w sumie za wszystko 30 PLN brutto. Teraz dostałem za darmo pakiet 500MB neta miesięcznie, co obniża rachunek do 22 PLN brutto, bo nie muszę kupować paczki 250 MB za 8,6 PLN. Jestem bardzo zadowolony.
Ja to mam za 12,30 brutto:)

Ostatnio wypowiedziałam umowy na firme na 4 numery i najlepsza oferta jaka dostałem to taryfa komfort bez telefonu umowa na 24 mies, zaproponowano mi 8 miesięcy gratis czyli 2 wiecej niż na www ale netu tylko 2 gb na 4 numery czyli mało, maja jeszcze dzwonić

#725308  autor: Nikita_Bennet
 15 cze 2014, 09:58
@Kaj

Widzę że chyba opłaci mi się zrobić cesję jeszcze jednego numeru z "indywidualnego" na "dla firm" ;)

Masz może neta w play? Bo się zastanawiam czy nie przenieść karty sim siostry (obecnie 49zł/msc gdzie wykorzystuje max 5-6GB). Przenieść poprzez umowę cesji, dotrzymać te 2-3 miechy a potem wziąć za 11,99 bez urządzenia (~16zł brutto to nie to samo co 49 ;)).

#725309  autor: nowaja
 15 cze 2014, 10:07
Witam
Piszecie o opcji przy przedłużaniu umowy o zniżce na telefon 400zł.Mi nikt takiej zniżki nie zaproponował.Z jaką opcją ja proponują?

#725362  autor: Braymer
 15 cze 2014, 13:30
@znaffca nikt chyba nie zna ofert przedłużeniowych Play Online bo chyba nikt nie przedłuża tego ... :D

Z tego co znalazłem w postach z 2-3 poprzednich miesięcy:

-14+2 GB , darmowe noce na 3 m-ce, abonament 29 zł, umowa 12 m-cy

-6 GB, 3 m-ce abonamentu za 0zł, potem 19,99 zł/mc, umowa na 12 m-cy

-14 GB , darmowe noce, 10MB/s, abonament 39.99zł/mc, umowa na 18 m-cy oraz tu cytat: "chyba jakiś modem" :)

Znajomy zamierzał przedłużyć, więc popatrzyłem co i jak z tą ofertą.
Jest tak tragicznie, że gorzej się już nie da 8) hehe

Jeden z operatorów daje lepsze warunki(co prawda z dłuższą umową) dla nowych klientów, niż play dla przedłużających i to przedłużających po złożeniu wypowiedzenia :)

...dobra miałem trochę pośmiać się z tego pleja ale daruję sobie :mrgreen: :mrgreen:

znaffca, popatrz na inne oferty i wcale nie czekaj na telefon z GU Play tylko szukaj internetu gdzie indziej :wink:

#725365  autor: goral2099
 15 cze 2014, 14:01
Ja gdzieś w listopadzie przedłużałem PO. 14GB, 10Mb/s, 12m-cy, 29,99 PLN, darmowe LTE przez 6m-cy.

Co by nie mówić, to obecna oferta nie zachwyca - na tle innych wygląda przeciętnie.

#725623  autor: bizon
 16 cze 2014, 14:19
@Kaj:
Z ciekawości, mógłbyś przybliżyć Twoją ofertę za te 12,3 brutto?
Obecnie na www dają 6 miesięcy, ale nie gratis tylko za 6,15 pln brutto. Poza tym pisałeś o najniższym abo (w którym jest 250MB neta, bez SMS/MMS i stacjonarnych w cenie) czy o tym z 2 GB neta (ale tutaj już cena samego abonamentu jest prawie 2x wyższa).

#725655  autor: Stavsky
 16 cze 2014, 17:48
Panowie, kiedy najlepiej złożyć wypowiedzenie umowy? 3 miesiące przed końcem umowy czy wcześniej również można bez stary "pozycji negocjacyjnej"?

Oraz drugie pytanie, na co mogę liczyć oczekując: no limit do play, jakieś 300-400 min do wszystkich wymienne na sms, oraz jakiś niewielki pakiet internetowy? Może być z telefonem albo bez.

#725702  autor: Kosmas
 16 cze 2014, 23:31
Witam wszystkich na forum!
Panowie i Panie, mam zagwłostkę ze swoim abonamentem, a mianowicie z przedłużeniem umowy. Obecnie jestem posiadaczem pakietu LongPlay II 99 i moje wydatki miesięcznie wynoszą 95zł. Jest to spory wydatek i przez dwa lata płacenia stwierdziłem, że czas ograniczyć koszty, tym bardziej, że nie jest potrzebna mi umowa z telefonem. Istotnym dla mnie elementem umowy są nieograniczone rozmowy do wszystkich sieci komórkowych oraz sms/mms plus pakiet Internet min. 1 GB. Wszystkie te czynniki chciałbym mieć za max 50zł, czyli połowę tego co płacę. Niestety odbyłem już kilka bezowocnych rozmów z konsultantami, którzy mogą zaoferować to czego oczekuje za min 59 zł bez telefonu i umowa na 24 miesiące. Dla mnie jako wieloletniego klienta Play jest to nie do zaakceptowania. Dlatego jestem zmuszony do złożenia wypowiedzenia umowy, aby mam nadzieję, zyskać lepsze warunki. Tu pojawia się moje pytanie do Was.

Czy jeżeli złożę, wypowiedzenie i tak się stanie, że nikt do mnie nie zadzwoni z nową ofertą to czy wówczas stracę swój nr telefonu? Czy można złożyć wypowiedzenie w jakiś sposób, aby po okresie wypowiedzenia mieć swój nr telefonu "na ręku" i dopiero wtedy zadecydować w jakiej sieci chciałbym mieć swój nr telefonu. Jeżeli jest taka opcja to czy dotyczy ona tylko oferty pre-paid czy również mogą być to ofery abonamentowe.

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam

#725709  autor: dolek69
 17 cze 2014, 00:16
Kosmas, Z tego co się orientuję, jeśli złożysz wypowiedzenie bez żadnych żądań to po okresie trwania umowy numer przepada. Jeśli natomiast nie złożysz wypowiedzenia to po okresie tzw. "promocyjnym" umowa zmieni charakter z "na czas określony" na "na czas nieokreślony". Jest jeszcze opcja, tak jak zauważyłeś, wypowiedzenia umowy z zastrzeżeniem przeniesienia numeru po okresie "promocyjnym" do oferty przed płaconej. Wtedy zachowujesz swój numer i możliwość zmiany operatora w każdej chwili. Uważam, że ta ostatnia opcja jest najkorzystniejsza, na pewno daje możliwości rozpoczęcia jakichkolwiek negocjacji. ;)

#725727  autor: wujoo933
 17 cze 2014, 07:48
Witam Wszystkich ! :D

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę więcej utargować z działem utrzymania klienta ?
A więc tak, jestem klientem play od 5/6 lat, posiadam u nich 3 numery, aktualne abonamenty to 2 x 29 zł i 49 zł bez telefonów.
Umowa kończy się 19.07.2014 r

Po wczorajszej rozmowie utargowałem:

1.Nr Abonament 99 zł (zeszli do 79.99 zł) w tym HTC ONE za 449 zł, Nielimitowane rozmowy w sieci oraz u innych operatorów, nielimitowane sms/mms, 1000min na odbieranie roamingu w europie, 2 GB internetu, Darmowy internet LTE do końca roku. ( Za żadne skarby nie chcieli zejść z ceny telefonu, jest możliwość obniżki ceny telefonu?)

2.Nr Abonament 49 zł (zeszli do 37.99/36.99) w tym Lg L9 II za 250 zł, nielimitowane rozmowy w sieci oraz u innych operatorów, nielimitowane sms/mms rozmowy na stacjonarne przez pierwszy miesiąc za darmo, później 10 zł/miesiąc. (Również niby nie było możliwości rabatu na telefon )

3.Nr Abonament 29 zł ( zero rabatu powód ? i tak niski abonament ?!) w tym Samsung Galaxy Trend Plus za 99 zł. Bez żadnych dodatków, zniżek rabatów.

Chciałbym zaznaczyć że w Niedzielę udało mi się połączyć z osobą na konkretnym stanowisku z GU, która rabatowała ceny telefonów np. HTC ONE 419 zł przy abo za 67.90 w tym 2 GB i LTE do końca roku za darmo, lecz niestety w połowie rozmowy coś przerwało, w następnej rozmowie poinformowali mnie że system im padł i nie wiedzą z którą osobą rozmawiałem...

#725755  autor: emitar
 17 cze 2014, 10:02
wujoo933 pisze:Witam Wszystkich ! :D

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę więcej utargować z działem utrzymania klienta ?
A więc tak, jestem klientem play od 5/6 lat, posiadam u nich 3 numery, aktualne abonamenty to 2 x 29 zł i 49 zł bez telefonów.
Umowa kończy się 19.07.2014 r ...
Kilka stron wcześniej masz rozpisane co można 'wytargować'.
Oferty PLAY GU:

1. Z rabatem na abonament
- 37.99 zamiast 49.99 za FORMUŁĘ 4.0 UNLIMITED
- 44.99 zamiast 59.99 za FORMUŁĘ 4.0 UNLIMITED Z smsami lub stacjonarnymi
- 57.99 zamiast 69.99 za FORMUŁĘ 4.0 + 2gb
- 64.99 zamiast 79.99 za FORMUŁĘ 4.0 + 2gb + smsy lub stacjonarne
- 79.99 zamiast 99.99 za FORMUŁĘ EUROPA + 2GB

Ceny telefonów takie jak na stronie.

2. Z rabatem na telefon
- 45 zł Formuła Specjalna (PLAY rozmowy no limit, 200 min wymiennych na 300 smsow, 500 mb). Rabat na dowolny telefon 130z. HTC Desire 500 zamiast za 149zl jest za 1zl a core plus zamiast 199zl jest za 1zl).
- 59.99 zł FORMUŁA 4.0 + 750 mb (smsy lub stacjo + 10zl) rabat na dowolny tel to 450zl, np. LG G2 mini za 1zl zamiast 439zl lub Sony Xperia M2 również za 1zl zamiast 439zl
- 89.99 zl FORMUŁA EUROPA + 750 mb. Ceny tel wzięte z abonamentu za 119.99zl czyli np HTC ONE za 19zl, Samsung S IV LTE za 339zl, Sony Xperia Z1 za 399zl.

#725783  autor: Yahoou
 17 cze 2014, 12:16
Kosmas pisze:Witam wszystkich na forum!
Panowie i Panie, mam zagwłostkę ze swoim abonamentem, a mianowicie z przedłużeniem umowy. Obecnie jestem posiadaczem pakietu LongPlay II 99 i moje wydatki miesięcznie wynoszą 95zł. Jest to spory wydatek i przez dwa lata płacenia stwierdziłem, że czas ograniczyć koszty, tym bardziej, że nie jest potrzebna mi umowa z telefonem. Istotnym dla mnie elementem umowy są nieograniczone rozmowy do wszystkich sieci komórkowych oraz sms/mms plus pakiet Internet min. 1 GB. Wszystkie te czynniki chciałbym mieć za max 50zł, czyli połowę tego co płacę. Niestety odbyłem już kilka bezowocnych rozmów z konsultantami, którzy mogą zaoferować to czego oczekuje za min 59 zł bez telefonu i umowa na 24 miesiące. Dla mnie jako wieloletniego klienta Play jest to nie do zaakceptowania. Dlatego jestem zmuszony do złożenia wypowiedzenia umowy, aby mam nadzieję, zyskać lepsze warunki. Tu pojawia się moje pytanie do Was.

Czy jeżeli złożę, wypowiedzenie i tak się stanie, że nikt do mnie nie zadzwoni z nową ofertą to czy wówczas stracę swój nr telefonu? Czy można złożyć wypowiedzenie w jakiś sposób, aby po okresie wypowiedzenia mieć swój nr telefonu "na ręku" i dopiero wtedy zadecydować w jakiej sieci chciałbym mieć swój nr telefonu. Jeżeli jest taka opcja to czy dotyczy ona tylko oferty pre-paid czy również mogą być to ofery abonamentowe.

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Spokojnie mozesz domagać się takiej opcji:
Abonament 44,99 zł
nielimitowane połączenia do Play
nielimitowane połączenia do pozostałych sieci komórkowych
do wyboru jedna z opcji: nielimitowane połączenia na stacjonarne lub sms/mms
pakiet danych 2Gb / miesiąc
umowa na 15 miesięcy.

Zauważyłem, że oni maja człowieka za imbecyla. Uważają, że jak ktoś płacił przez kilka lat wysoki rachunek to nadal można go doić.

Proponuję ci złożyć w salonie wniosek o rozwiązanie umowy z upływem okresu minimalnego na jaki została zawarta, tylko koniecznie z OPCJĄ PRZEJŚCIA NA KARTĘ.

Po przejściu na kartę, skaczesz na chwilę do innego operatora, a później przenosisz numer do Redbull Mobile na warunkach:

29 zł / miesiąc i nielimitowane połączenia do wszystkich + 2Gb Internetu co miesiąc w cenie + za dodatkowe 9 zł / mieś nielimitowane sms/mms do wszystkich.

Ja tak właśnie zamierzam zrobić z dniem 1 lipca ;)
Na tą chwilę dzwonią do mnie z jakimiś żenującymi ofertami, a przez ostatnie 4 lata płaciłem 69-75 zł / miesiąc.

#725791  autor: grotp
 17 cze 2014, 13:01
Forumowicze mam zapytanie odnosnie tego co moge ugrac w ramach przedluzenia umowy :

01/06/2014 skonczyla mi sie umowa, mam taryfe FORMUŁA S dla Firm (wzieta na 12 mies bez tel) a w niej:

- 300min wymienne na smsy
- play rozm i sms za darmo
- na stacjonarne za darmo
- + co miesiac wykupuje sobie pakiet internet 500mb (+7,38zl)

za to wszystko place 12,30zl + 7,38zl

Z tego co wiem jest teraz taka promo ze dostajesz extra pakiet w ramach przedluzenia umowy i zostajesz na tych samych warunkach ale z tego co slyszalem u mnie to nie zadziala.

Ma ktos moze ten sam abonament co ja i dostal ta extra paczke ?

Dziekie za odp

#725837  autor: wujoo933
 17 cze 2014, 15:59
emitar, Dzięki, musiałem przeoczyć.
Masz może jakieś wskazówki jak zagadać z GU o rabat na telefon ?
Bo przy każdej próbie negocjacji cen telefonu zarzekają się że ceny telefonów są sztywne i nic nie da się ugrać(rozmawiałem z 4 osobami z GU i żadna nie mogła zaoferować mi tego co pierwszy konsultant z którym rozmawiałem w niedziele, HA i jeszcze mówią że tamta oferta jest niemożliwa)

#725852  autor: solidburn
 17 cze 2014, 16:53
grotp pisze:Forumowicze mam zapytanie odnosnie tego co moge ugrac w ramach przedluzenia umowy :

01/06/2014 skonczyla mi sie umowa, mam taryfe FORMUŁA S dla Firm (wzieta na 12 mies bez tel) a w niej:

- 300min wymienne na smsy
- play rozm i sms za darmo
- + co miesiac wykupuje sobie pakiet internet 500mb (+7,38zl)

za to wszystko place 12,30zl + 7,38zl

Z tego co wiem jest teraz taka promo ze dostajesz extra pakiet w ramach przedluzenia umowy i zostajesz na tych samych warunkach ale z tego co slyszalem u mnie to nie zadziala.

Ma ktos moze ten sam abonament co ja i dostal ta extra paczke ?

Dziekie za odp
za 23,98 brutto
- 300min wymienne na 2x smsy/mms
- play rozm za darmo
do tego 1GB neta teraz za przedłożenie 12 miesięcy dodali jeszcze 500MB

#725854  autor: deskjet
 17 cze 2014, 16:56
Mam pytanie, czy trzeba wypowiedzieć umowę, żeby móc rozmawiać z działem utrzymania?
Oraz jak lepiej wypowiedzieć umowę, w salonie czy przez maila, żebym mógł szybciej negocjować z GU?

Pozdrawiam :)

#725903  autor: Kaj
 17 cze 2014, 20:30
bizon pisze:@Kaj:
Obecnie na www dają 6 miesięcy, ale nie gratis tylko za 6,15 pln brutto. Poza tym pisałeś o najniższym abo (w którym jest 250MB neta, bez SMS/MMS i stacjonarnych w cenie) czy o tym z 2 GB neta (ale tutaj już cena samego abonamentu jest prawie 2x wyższa).
Za 12,3 mam abo firma 25 ok 300min wymiennych na SMS no limit play i stacjonarne, za przedłużenie jest 0,5Gb netu lub 250sms

Na stronie w taryfie komfort jest napisane ze gratis 6 miesięcy a poniżej ze 6,15 za miesiąc:) dziwne mi konsultant mówił ze 8 mies gratis i mówił ze do 4 numerów zamiast 2gb da 3gb, miał dzwonić wczoraj nie zadzwonił

#725933  autor: grotp
 17 cze 2014, 23:07
@Kaj ja mam ten samo abo co Ty tj 12,30 (300 min, play i stacj za free) i akurat w tej taryfie z tego co mi Doradca Biznesowy powiedzial nie ma mozliwosci wlaczyc paczki extra (500mb/250sms) w ramach przedluzenia umowy

Tobie sie to udalo ?
Kaj pisze:
bizon pisze:@Kaj:
Za 12,3 mam abo firma 25 ok 300min wymiennych na SMS no limit play i stacjonarne, za przedłużenie jest 0,5Gb netu lub 250sms

Na stronie w taryfie komfort jest napisane ze gratis 6 miesięcy a poniżej ze 6,15 za miesiąc:) dziwne mi konsultant mówił ze 8 mies gratis i mówił ze do 4 numerów zamiast 2gb da 3gb, miał dzwonić wczoraj nie zadzwonił
  • Strona 181 z 692
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 692
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181