Witam ponownie

dzisiaj sfinalizowałem aneks z Erą. Było troche z tym kabaretu, ale do rzeczy. Dotychczas negocjowałem swoje warunki mailowo i otrzymałem 3 miesiące zniżki na abo. Oczywiście nie satysfakcjonowało mnie to, więc postanowiłem poczekać co zaproponują. No i zadzwonili. Konsultantka przedstawiła mi wg niej super ofertę, która rozłożyła mnie na łopatki. Proponowała standardową ofertę, mimo iż dostałem już lepsze warunki. Na moje pytanie, dlaczego proponuje mi gorszą ofertę od tej którą mi zaproponowano nie potrafiła odpowiedzieć. Przeprosiła i przełączyła mnie do działu utrzymania klienta, gdzie powiedziałem gościowi, że oferta mnie nie satysfakcjonuje. Trn do mnie, że jeśli podczas rozmowy zdecyduję się na podpisanie aneksu da mi ekstra 3 miechy zniżki na abo. Normalnie ręce opadają!!! Czy oni nie umieją słuchać klienta co mówi? A swoją drogą muszą tam mieć niezły burdel, skoro nie wiedzą co już mi proponowali. Ale wracając do negocjacji, oczywiście odrzuciłem ofertę jako słabą i kpiącą z klienta. No to gość na to, że da mi zniżkę na 6 miesięcy na abo. Ja mu na to, że oferta mizerna, tym bardziej, że mam 4 telefony zarejestrowane na siebie i płacę regularnie spore rachunki przez polecenie zapłąty, więc żadnych opóźnień w płatnościach nie ma. No to konsultant na to, że proponuje mi ostatecznie 9 miesięcy zniżki na abo. Stwierdziłem, że nie satysfakcjonuje mnie to i poprosiłem o informację jak przenieść numer do sieci Play. Koleś powiedział co i jak, ale poprosił o chwilę cierpliwości i po chwili zaproponował zniżkę na abo na 12 miesięcy.
Wziąłem Nowa Era 60
1. rok- abo 30 pln
2. rok- abo 45 pln
Nokia 6300 za 1 pln, jako, że to telefon dla ojca a on jest budowlańcem, więc potrzebował wytrzymałego na upadki telefonu
pakiet 1200 minut na 5 miesięcy na numerze stacjonarnym.
Podsumowując: Trzeba się trochę bardziej napocić, żeby dostać te 12 miesięcy zniżki na abo. Widzę, że dołożyli nowe progi zniżek 6 i 9 miesięcy. Mam nadzieję, że ten opis komuś pomoże. Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji.