• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 181 z 318
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 318

#300161  autor: kishar
 27 lis 2008, 21:14
To pokazuje tylko typowe podejście ery do klienta, dlatego się nimi rozstałem, a wysyłanie do każdego klienta takich samych szablonowych odpowiedzi jest dziwne i nie profesjonalne przede wszystkim, że nie odpowiadają na "pytania" klientów i są z nimi rozbieżne.

#300691  autor: Natalinka
 30 lis 2008, 08:50
kishar pisze:To pokazuje tylko typowe podejście ery do klienta, dlatego się nimi rozstałem, a wysyłanie do każdego klienta takich samych szablonowych odpowiedzi jest dziwne i nie profesjonalne przede wszystkim, że nie odpowiadają na "pytania" klientów i są z nimi rozbieżne.
Ta ofertę którą przedstawia konsultant w salonie, jest standrdowym aneksem, dlatego najlepiej negocjować sobie przedłużenie umowy przez biuro obsługi klienta.

#300730  autor: kishar
 30 lis 2008, 11:52
Natalinka pisze:
kishar pisze:To pokazuje tylko typowe podejście ery do klienta, dlatego się nimi rozstałem, a wysyłanie do każdego klienta takich samych szablonowych odpowiedzi jest dziwne i nie profesjonalne przede wszystkim, że nie odpowiadają na "pytania" klientów i są z nimi rozbieżne.
Ta ofertę którą przedstawia konsultant w salonie, jest standrdowym aneksem, dlatego najlepiej negocjować sobie przedłużenie umowy przez biuro obsługi klienta.
Przeczytaj sobie poprzednie posty, bo właśnie Mr.Exclusive prowadził negocjacje z biurem obsługi klienta i taką dostał odpowiedz.

#300951  autor: racuch
 01 gru 2008, 13:31
Ja dostałem kolejne przedłużenie - jako, że nie mam czasu na negocjacje, przenoszenie numerow i roznych innych, nie chciało mi się dyskutować...

- oferta przedstawiona 6 miesiecy przed koncem dotychczasowej umowy
- trafiona, bo akurat zepsuł mi się telefon
- znudził też ;>

- rachunki 100 zł

Dali:
SE c902 za 99 zł
słuchawkę bt 1 zł
abonament NE 100 za 80 zł

#300962  autor: thonka
 01 gru 2008, 14:40
racuch pisze: - oferta przedstawiona 6 miesiecy przed koncem dotychczasowej umowy
eee?
dla prywatnych chyba dzwonia dopiero ok 3 mies. przed planowanym koncem umowy.
jezeli byloby tak jak piszesz, to do mnie na 1 aktywacje w prestiz 100 juz powinni dzwonic od 2 tygodni...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#301279  autor: lukastel
 02 gru 2008, 23:43
Ciekawe, że biorą pod uwagę rozmowy wychodzące i przychodzące. Pewnie, dlatego mi nie robili problemu, bo na tamten numer przychodzi mnóstwo rozmów z obcych sieci więc generuję duży zysk z MRT dla Era. To dużo tłumaczy dlaczego przy tych samych rachunkach każdemu oferują co innego.

#301290  autor: bebe
 03 gru 2008, 02:20
Witam ponownie :-) dzisiaj sfinalizowałem aneks z Erą. Było troche z tym kabaretu, ale do rzeczy. Dotychczas negocjowałem swoje warunki mailowo i otrzymałem 3 miesiące zniżki na abo. Oczywiście nie satysfakcjonowało mnie to, więc postanowiłem poczekać co zaproponują. No i zadzwonili. Konsultantka przedstawiła mi wg niej super ofertę, która rozłożyła mnie na łopatki. Proponowała standardową ofertę, mimo iż dostałem już lepsze warunki. Na moje pytanie, dlaczego proponuje mi gorszą ofertę od tej którą mi zaproponowano nie potrafiła odpowiedzieć. Przeprosiła i przełączyła mnie do działu utrzymania klienta, gdzie powiedziałem gościowi, że oferta mnie nie satysfakcjonuje. Trn do mnie, że jeśli podczas rozmowy zdecyduję się na podpisanie aneksu da mi ekstra 3 miechy zniżki na abo. Normalnie ręce opadają!!! Czy oni nie umieją słuchać klienta co mówi? A swoją drogą muszą tam mieć niezły burdel, skoro nie wiedzą co już mi proponowali. Ale wracając do negocjacji, oczywiście odrzuciłem ofertę jako słabą i kpiącą z klienta. No to gość na to, że da mi zniżkę na 6 miesięcy na abo. Ja mu na to, że oferta mizerna, tym bardziej, że mam 4 telefony zarejestrowane na siebie i płacę regularnie spore rachunki przez polecenie zapłąty, więc żadnych opóźnień w płatnościach nie ma. No to konsultant na to, że proponuje mi ostatecznie 9 miesięcy zniżki na abo. Stwierdziłem, że nie satysfakcjonuje mnie to i poprosiłem o informację jak przenieść numer do sieci Play. Koleś powiedział co i jak, ale poprosił o chwilę cierpliwości i po chwili zaproponował zniżkę na abo na 12 miesięcy.

Wziąłem Nowa Era 60
1. rok- abo 30 pln
2. rok- abo 45 pln

Nokia 6300 za 1 pln, jako, że to telefon dla ojca a on jest budowlańcem, więc potrzebował wytrzymałego na upadki telefonu

pakiet 1200 minut na 5 miesięcy na numerze stacjonarnym.

Podsumowując: Trzeba się trochę bardziej napocić, żeby dostać te 12 miesięcy zniżki na abo. Widzę, że dołożyli nowe progi zniżek 6 i 9 miesięcy. Mam nadzieję, że ten opis komuś pomoże. Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji. :-D

#301299  autor: kuwejt
 03 gru 2008, 08:47
a czy komuś udało sie może wziąć pakiet "Wybrana osoba 2000" i dostać na niego zniżke? normalna cena to 20zl/miesiac. Bo z tego co widze to bylo tu pisane ze od NE80 mozna miec "5 wybranych osob 2000" z obniżka 50% czyli zamist 30zl placi sie 15 i ciekawi mnie czy taka znizke mozna tez odstac na pakiet "wybrana osob 2000"?? jak rozumiem tak czy siak ewentualne znizki na te pakiety sa od taryfy NE80 a w nizszych taryfach wg cennika? tego cennika

#301302  autor: skibi
 03 gru 2008, 09:24
Witam na forum.

Właśnie wczoraj dostałem ofertę dla przedłużających umowę.
Krótko o moim koncie abonenckim: 6 lat w sieci, obecnie abonament: oferta indywidualna - 4 oferty uniwersalne w cenie 75zł miesięcznie w sumie, rachunki przez ostatnie 6 m-cy ca 125zł.

Oczywiście zaproponowano mi standardowe warunki, na które się nie zgodziłem.
Od razu wyciągnąłem ciężką artylerię i od ręki otrzymałem:

NE100 w cenie: 50zł przez pierwszy rok i 85zł przez drugi rok, telefon SE c902 za 49zł. Umowa wiadomo - na dwa lata.

Zgodzić się, czy próbować wyciągać więcej? Do końca umowy zostało mi 4 miesiące... Kiedy wchodzi nowa oferta Ery? Chyba, że już na tym etapie mi się opłaca zaryzykować. Ewentualnie ktoś poleca jakiś inny telefon niż c902?

Panasonic GD30 -> Siemens c35i -> Nokia 3310 -> Motorola T722i -> Nokia 7650 -> SE T610i -> Nokia 3510i -> Siemens cxt70 -> Nokia 6020 -> Nokia 6280 -> SE k800i -> MDA Compact IV/Nokia 6300

Od zawsze wierny Erze... Do czasu...

#301317  autor: Andy
 03 gru 2008, 12:28
Tak wszyscy mówią, że ciężko dostać zniżkę 50% na pierwsze 12 miesięcy, więc pozwolę sobie opisać jak wyglądały moje negocjacje w sprawie przedłużania umowy.

A więc umowa kończy się 13 stycznia 2009. Mój pierwszy telefon w sprawie przedłużenia wykonałem dziś. Odbiera pani, mówię jej, że chciałbym uzyskać informację na temat rezygnacji i procedury przeniesienia numeru do innej sieci. Pani łączy mnie z panem :wink: Mówię panu to samo co powiedziałem pani. Pan pyta czy przedstawiono mi już ofertę jaką mogę uzyskać przedłużając umowę, mówię że dostałem ofertę pocztą i że porównując ją do obecnej promocji Play'a z 50% rabatem na 6 pierwszych miesięcy niezbyt mnie interesuje ich oferta. No więc Pan sam z siebie, bez dalszego naciskania z mojej strony ( :shock: ) od razu proponuje taryfę NE80 przez pierwsze 12 m-cu za 50zł i przez kolejne 12 m-cy za 65zł. W związku z tym, że intersował mnie abonament NE60 pytam jak by to wyglądało w tym przypadku. Pan mówi, że przez pierwsze 12 m-cy opłata będzie wynosić 30zł, a kolejne 12 m-cy 45zł. Do tego Nokia 5310 za 1zł i wizyta kuriera jutro albo pojutrze.

Byłem w szoku, że tak sprawnie i bezproblemowo dostałem to na co liczyłem.
Dla uzupełnienia informacji: umowa od 2003 roku, polecenie zapłaty, rachunki na średnim poziomie 50zł.
ERA mnie kolejny raz nie zawiodła :mrgreen:

#301318  autor: kotylozaur
 03 gru 2008, 13:01
To wszystko czynnik ludzki, czy konsultant po 2. stronie, jeden bedzie mial lepszy dzien, jednemu bedzie zalezalo, a inny po prostu oleje klienta, nie przekieruje go nawet do odpowiedniego dzialu tylko powie mu jak napisac rozwiazanie umowy...
Mam podobna (prawie identyczna pod wzgledem rachunkow i umowy) sytuacje jak Ty, ale czekam do ostatniej chwili az moze stanieje omnia lub diamond...pewnie nie, ale czegos sie musze trzymac.

#301325  autor: racuch
 03 gru 2008, 13:46
Era "wysłała" kurierem umowę i telefon rzekomo w niedzielę - wtedy otrzymałem nr listu przewozowego. Konsultant powiedział, że będzie we wtorek. Dziś jest środa, nr listu DPD nie ma w swojej bazie, konsultantka z BOA DPD powiedziała, że Era tak robi sobie, wystawia numer przewozowy wcześniej i zapomina o paczce. Jest możliwość podpisania umowy w salonie Ery i odebrania telefonu na tych samych warunkach z kurierem? Moj tel się zepsuł, jestem na lodzie ;/

#301326  autor: vinc
 03 gru 2008, 13:50
racuch spokojnie :wink: jak masz numer listu przewozowego to możesz sprawdzić gdzie aktualnie znajduje się przesyłka na stronie DPD

Obrazek

#301329  autor: vinc
 03 gru 2008, 13:57
Nie pamiętam już jak dokładnie wygląda numer listu przewozowego do paczek z aneksami ery, ale to wszystko co dostałeś (nr) pokombinuj wpisując. Jeśli w dalszym ciągu nic to nie da to kontak z BOK Ery pozostaje.

Obrazek

#301330  autor: shakur
 03 gru 2008, 14:00
Co myślicie o tej ofercie Ery? (dodam, że łącznie mam 3 abonamenty)
oferta na 4 miesiące przed zakończeniem umowy:
NE100 -> 12 m-cy 50 pln, później 85 pln
pakiet do Ery 2000 min za 15 pln
Niestety telefon jaki mnie interesuje to 500 pln po zniżkach...

#301385  autor: Osk92
 03 gru 2008, 18:14
Witam siebie samego w mega wątku :D

Sytuacja ta sama co 2 lata temu ;)

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf
Nie ma problemu, bo mi wszystko pasuje, w ofercie tylko nurtuje mnie jedna rzecz. Raczej dwie.
Wejdźcie proszę w linka do pdfu z cennikiem. Mniej więcej w połowie dokumentu pojawia się opcja nr II. I tam są ceny telefonów inne niż w Opcji nr I. Np. interesujący mnie SE C702 za 1zł w NE60, a w opcji nr I za 199zł.
Do tego te powiązania z promocyjnymi zestawami słuchawkowymi. Baaardzo by mnie interesował bonusowy HPM-85 za 1zł, ale... żaden telefon nie jest z nim powiązany.
Ktoś coś wie? :)

#301450  autor: yagi
 03 gru 2008, 20:59
Osk92 pisze:o tego te powiązania z promocyjnymi zestawami słuchawkowymi. Baaardzo by mnie interesował bonusowy HPM-85 za 1zł, ale... żaden telefon nie jest z nim powiązany.
Ktoś coś wie? :)
On jest tylko do W880i i z tego co pamietam W850i...

Osk92, druga opcja to Telefoniczna okazja - NE20 za 25 zl, NE40 za 45 zl, itp.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#301578  autor: Osk92
 04 gru 2008, 17:01
Aaa to wszystko tłumaczy :) Dziękować :)

#301902  autor: ziel_arz
 05 gru 2008, 18:10
shakur co za zniżki na telefon miałeś na myśli?? punkty premia??

Mi udało sie wynegocjowac 12 miesiecy znizki 50 % na abonament ale jeszcze nic na telefon.
Jestem w erze od 4 lat. rachunki ok100zł. Orentuje sie moze ktos czy dają jakieś zniżki na telefony?? Może ktos był w podobnej sytuacji jak ja i cos wie :)
  • Strona 181 z 318
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 318
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181