• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 217
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 217

#446536  autor: Mediana
 13 gru 2010, 12:20
Special than's for traber i thonka.

Traber oglądałem forum z telefonu i jakoś mi ten link do ery przeoczył.

Swoją drogą czy mi Era zejdzie do ok. 200 zł za nokię N8, bo jak nie to Plus.
Oferty orange nie sprawdzałem bo zasięg tego operatora w miejscu zamieszknia mam słaby.

Pogrzmijcie - lubie burzę. :)

Raz jeszcze dziekuję i
Pozdr.
M...

#446615  autor: krzyszsz
 13 gru 2010, 19:16
Czy ktoś z użytkowników forum przedłużał ostatnio umowę w taryfach Nowy Pakiet Biznes?
Bodajże, stronę lub 2 wcześniej ktoś napisał, że otrzymał rabat na abonament (do wykorzystania 80 netto, opłata abonamentowa 48 netto). Chciałbym zapytać, jak wyglądają rabaty przy wyższych abonamentach (szczególnie zależy mi na Nowy Pakiet Biznes za 140 zł netto i 240 zł netto). Być może st. Konsultant ma jakąś wiedzę na ten temat. Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Krzyszsz

P.S st. Konsultant, czy niewykorzystane środki na pakietu kwotowego przechodzą na następny miesiąc? Albo czytałem nieuważnie, albo nie ma takiej informacji w regulaminie. Rozumiem, że opłaty za wszystkie usługi (internet, pakiety sms, połączenia za grosz) schodzą mi z pakietu kwotowego. Wyjątek stanowią SMSY Premium.

#446616  autor: st.konsultant
 13 gru 2010, 19:18
Mediana pisze:
Oferty orange nie sprawdzałem bo zasięg tego operatora w miejscu zamieszknia mam słaby.

M...
Tylko EP. Chyba, że masz rachunki w okolicach 300 zł.
Od dziś oferty z telefonem powinny znowu pojawiać się 4,5 miesiąca przed końcem umowy.

#446620  autor: Maly745
 13 gru 2010, 19:35
[quote="krzyszsz"]Czy ktoś z użytkowników forum przedłużał ostatnio umowę w taryfach Nowy Pakiet Biznes?
Bodajże, stronę lub 2 wcześniej ktoś napisał, że otrzymał rabat na abonament (do wykorzystania 80 netto, opłata abonamentowa 48 netto). Chciałbym zapytać, jak wyglądają rabaty przy wyższych abonamentach (szczególnie zależy mi na Nowy Pakiet Biznes za 140 zł netto i 240 zł netto). Być może st. Konsultant ma jakąś wiedzę na ten temat. Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.

Specjalny upust do abonamentu na cały okres trwania umowy, który nie pomniejsza kwoty do wykorzystania z Pakietu Warto¶ciowego.

- Pakiet dla Biznesu 240 w promocyjnej cenie 219,60 zł z VAT
- Pakiet dla Biznesu 140 w promocyjnej cenie 102,48 zł z VAT
- Pakiet dla Biznesu 80 w promocyjnej cenie 58,56 zł z VAT
Tak wygląda propozycja

#446621  autor: kryl4
 13 gru 2010, 19:40
st.konsultant pisze:
Mediana pisze:

M...
Tylko EP. Chyba, że masz rachunki w okolicach 300 zł.
Od dziś oferty z telefonem powinny znowu pojawiać się 4,5 miesiąca przed końcem umowy.
Mam rachunki w okolicy 500 zł, mogę wówczas negocjować cenę telefonu? Myślałem, że jest to niemożliwe?

#446627  autor: krzyszsz
 13 gru 2010, 19:53
Maly745 pisze:
krzyszsz pisze:Czy ktoś z użytkowników forum przedłużał ostatnio umowę w taryfach Nowy Pakiet Biznes?

Specjalny upust do abonamentu na cały okres trwania umowy, który nie pomniejsza kwoty do wykorzystania z Pakietu Warto¶ciowego.

Tak wygląda propozycja

Wielkie dzięki za odpowiedź. Oferta wygląda bardzo dobrze i na pewno jest warta przemyślenia. Rozumiem, że biorąc numery za grosze, wartość kwotowa jest pomniejszana o wysokość abonamentu i grosze jakie kosztują rozmowy z tymi numerami telefonu. Z tego co pamiętam jedynym (głównym) zarzutem do nowych pakietów biznes było wykluczenie z pakietu kwotowego Sms Premium. Czy ktoś ma jeszcze jakieś zastrzeżenia do oferty?

Pozdrawiam

Krzyszsz

#446638  autor: twardym
 13 gru 2010, 20:23
Witam !
W sobotę 11.12.2010 r. zadzwoniłem do BOA aby zapytać o szczegóły przygotowanej dla mnie oferty z wymianą telefonu. Po przedstawieniu przez konsultanta oferty zwróciłem się o rabat na abonament (ktoś mi kiedyś powiedział że jest to możliwe), jednak konsultant odpowiedział mi, że cena abonamentu nie podlega negocjacji. Poprosiłem o połączenie z Działem Utrzymania Klienta na co usłyszałem odpowiedź, że w BOA czegoś takiego nie ma. Lekko zdezorientowany w końcu przystałem na zaproponowane warunki. Pod koniec rozmowy konsultant poinformował mnie o prawie odstąpienia od przedłużenia umowy w terminie 10 dni od daty rozmowy tj. od 11.12.2010 r.
Coś mnie tknęło, bo wieczorem poszperałem w sieci i trafiłem na to właśnie forum.
Proszę o podpowiedź co w takim przypadku mogę zrobić aby jednak uzyskać rabat.
pozdrawiam

#446642  autor: st.konsultant
 13 gru 2010, 20:36
krzyszsz pisze:
Maly745 pisze:
krzyszsz pisze:Czy ktoś z użytkowników forum przedłużał ostatnio umowę w taryfach Nowy Pakiet Biznes?

Tak wygląda propozycja

Wielkie dzięki za odpowiedź. Oferta wygląda bardzo dobrze i na pewno jest warta przemyślenia. Rozumiem, że biorąc numery za grosze, wartość kwotowa jest pomniejszana o wysokość abonamentu i grosze jakie kosztują rozmowy z tymi numerami telefonu. Z tego co pamiętam jedynym (głównym) zarzutem do nowych pakietów biznes było wykluczenie z pakietu kwotowego Sms Premium. Czy ktoś ma jeszcze jakieś zastrzeżenia do oferty?

Pozdrawiam

Krzyszsz
Abonament za usługi dodatkowe nie jest rozliczany z pakietu wartościowego. Przykład:

- pakiet 10 numerów za grosz w cenie 5 zł netto. Ta opłata 5 zł nie pomniejszy pakietu, tylko będzie do niego doliczona. Oczywiście same połączenia za grosz będą już rozliczane w pakiecie.

Tak samo jest z innymi usługami, typu tanie połączenia, paczka BC, zniżka do UE itd.

Niewykorzystany pakiet przechodzi na kolejny miesiąc i tam jest rozliczany jako pierwszy.

[ Dodano: 2010-12-13, 20:40 ]
kryl4 pisze:
st.konsultant pisze: Tylko EP. Chyba, że masz rachunki w okolicach 300 zł.
Mam rachunki w okolicy 500 zł, mogę wówczas negocjować cenę telefonu? Myślałem, że jest to niemożliwe?
Zdarzają się przy tak wysokich rachunkach (średnia na jeden numer) upusty 50% na telefon.

#446646  autor: Mediana
 13 gru 2010, 20:49
Thanks st.konsultant.

EP ?
A jak sądzisz moje rachunki to przeciętnie trochę powyżej 150 zł, a ostatnie miesiące to okolice 200 zł, mój abonament to coś ok. 115zł, taryfa na osobę prywatną, dodatkowo bardzo dużo osób do mnie dzwoni, bo chyba to też się liczy. Staż w Erze 12 lat.
Upss , uciekło pytanie. :p
Ile może mnie kosztować Nokia N8, wezmę abo za 120zł.

Pozdr.
M...

#446649  autor: skibi
 13 gru 2010, 20:59
Kilka godzin temu zakończyłem negocjacje z BOA w sprawie przedłużenia umowy. I to podczas jednej rozmowy telefonicznej z Działem Rezygnacji.

Udało mi się dostać abo Rodzina60 (standard - 75zł) obniżony do 57zł, konsultant dołożył mi kilkaset punktów Era Premia, dzięki czemu SE Xperia x10 mini pro dostanę za 1zł i bonusowo 200 minut do wszystkich na najbliższe 2 miesiące.

Nie rozmawiałem o sieci rodzinnej, bo jakoś średnio jestem nią zainteresowany, podobnie jak pakietem smsów, aczkolwiek nad tym drugim się jeszcze zastanowię - chyba można go włączyć po podpisaniu aneksu...

Poza tym, aktualnie korzystam ze służbowego telefonu, również w Erze, z pakietem wartościowym 230zł, więc w zupełności mi to wystarcza.

Szczerze powiem, że nie miałem siły i ochoty na utarczki z BOA, jak przy poprzednim podpisywaniu aneksu ;)
Kiedyś pisałem tutaj, jak wówczas przebiegły negocjację, o czym przypomnę:
NE120 za 100zł, MDA Compact IV (zbrandowany HTC Touch Diamond) obniżony z 899 -> 349zł, aparat foto za 1zł, słuchawka bluetooth za 50gr.
Tym razem chciałem znacząco obniżyć abonament, więc 57zł to nieco ponad połowa tego, co mam teraz.

Panasonic GD30 -> Siemens c35i -> Nokia 3310 -> Motorola T722i -> Nokia 7650 -> SE T610i -> Nokia 3510i -> Siemens cxt70 -> Nokia 6020 -> Nokia 6280 -> SE k800i -> MDA Compact IV/Nokia 6300

Od zawsze wierny Erze... Do czasu...

#446663  autor: st.konsultant
 13 gru 2010, 21:26
Mediana pisze:Thanks st.konsultant.

EP ?
A jak sądzisz moje rachunki to przeciętnie trochę powyżej 150 zł, a ostatnie miesiące to okolice 200 zł, mój abonament to coś ok. 115zł, taryfa na osobę prywatną, dodatkowo bardzo dużo osób do mnie dzwoni, bo chyba to też się liczy. Staż w Erze 12 lat.
Upss , uciekło pytanie. :p
Ile może mnie kosztować Nokia N8, wezmę abo za 120zł.

Pozdr.
M...
EP czyli Era Premia. Jak nie zbierasz punktów to możesz liczyć na cenę po prostu z cennika:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

#446664  autor: SACZI
 13 gru 2010, 21:28
skibi pisze:Kilka godzin temu zakończyłem negocjacje z BOA w sprawie przedłużenia umowy. I to podczas jednej rozmowy telefonicznej z Działem Rezygnacji.

Udało mi się dostać abo Rodzina60 (standard - 75zł) obniżony do 57zł, konsultant dołożył mi kilkaset punktów Era Premia, dzięki czemu SE Xperia x10 mini pro dostanę za 1zł i bonusowo 200 minut do wszystkich na najbliższe 2 miesiące.
Czepiając się, niczego nie "wynegocjowałeś"!
Dostałeś najbardziej standardową ofertę dla abonentów tych "upartych", aczkolwiek jest to bardzo dobra oferta (sam bym dzisiaj przedłużył umowę na takich warunkach).
Dla przekory podam CI linka do oferty Playa (LongPlay 69), który odrobinę lepsze warunki daje każdemu z łapanki:
http://www.playmobile.pl/pl/oferta/play ... index.html :mrgreen:

#446668  autor: skibi
 13 gru 2010, 21:47
może i masz rację, ale za ten sam telefon musiałbym zapłacić 3 stówki... A na tym też mi po trosze zależało...

Panasonic GD30 -> Siemens c35i -> Nokia 3310 -> Motorola T722i -> Nokia 7650 -> SE T610i -> Nokia 3510i -> Siemens cxt70 -> Nokia 6020 -> Nokia 6280 -> SE k800i -> MDA Compact IV/Nokia 6300

Od zawsze wierny Erze... Do czasu...

#446673  autor: 9tak
 13 gru 2010, 21:57
twardym pisze:Witam !
W sobotę 11.12.2010 r. zadzwoniłem do BOA aby zapytać o szczegóły przygotowanej dla mnie oferty z wymianą telefonu. Po przedstawieniu przez konsultanta oferty zwróciłem się o rabat na abonament (ktoś mi kiedyś powiedział że jest to możliwe), jednak konsultant odpowiedział mi, że cena abonamentu nie podlega negocjacji. Poprosiłem o połączenie z Działem Utrzymania Klienta na co usłyszałem odpowiedź, że w BOA czegoś takiego nie ma. Lekko zdezorientowany w końcu przystałem na zaproponowane warunki. Pod koniec rozmowy konsultant poinformował mnie o prawie odstąpienia od przedłużenia umowy w terminie 10 dni od daty rozmowy tj. od 11.12.2010 r.
Coś mnie tknęło, bo wieczorem poszperałem w sieci i trafiłem na to właśnie forum.
pozdrawiam
Po pierwsze - zadzwoń w dni powszednie pomiędzy godz. 8 a 18 - wtedy pracuje SUK.
Po drugie - nie proś o przełączenie do SUK, tylko po wysłuchaniu standardowej oferty powiedz, że Cię ona nie interesuje i prosisz o informacje dotyczące sposobu rozwiązania umowy. Konsultant grzecznie Ci powie, że przełączy Cię do innej osoby, która udzieli Ci odpowiednich wyjaśnień i po chwili ... rozmawiasz z pracownikiem SUK, któremu tłumaczysz dlaczego nie zadawala Cię aktualna propozycja Ery.

#446698  autor: edek
 13 gru 2010, 23:15
A wiecie coś na temat słuchawek iPhone 4 - mianowicie czy są w magazynach Ery? próbuję przedłużyć umowę już któryś tydzień i cały czas dostaję tekst od konsultanta, że co są dostawy to od razu schodzą i w moment ich nie ma... i trzeba czekać... :/

#446701  autor: st.konsultant
 13 gru 2010, 23:25
edek pisze:A wiecie coś na temat słuchawek iPhone 4 - mianowicie czy są w magazynach Ery? próbuję przedłużyć umowę już któryś tydzień i cały czas dostaję tekst od konsultanta, że co są dostawy to od razu schodzą i w moment ich nie ma... i trzeba czekać... :/
Tak to niestety wygląda. Trzeba mieć szczęście, żeby je trafić, albo umówić się z jakimś konsultantem żeby oddzwonił jak się pojawią.
Jutro mogą być.

#446704  autor: edek
 13 gru 2010, 23:31
No właśnie konsultant trzyma rękę na pulsie, a nie ukrywam, że bosko by było jakbym dostał przesyłkę na święta...

#446718  autor: krzyszsz
 14 gru 2010, 03:33
st.konsultant pisze:
Abonament za usługi dodatkowe nie jest rozliczany z pakietu wartościowego. Przykład:

- pakiet 10 numerów za grosz w cenie 5 zł netto. Ta opłata 5 zł nie pomniejszy pakietu, tylko będzie do niego doliczona. Oczywiście same połączenia za grosz będą już rozliczane w pakiecie.

Tak samo jest z innymi usługami, typu tanie połączenia, paczka BC, zniżka do UE itd.

Niewykorzystany pakiet przechodzi na kolejny miesiąc i tam jest rozliczany jako pierwszy.
st. Konsultant. Bardzo dziękuję za informację. A czy istnieje możliwość aby jednak wynegocjować obciążenie pakiet kwotowego abonamentem za każdy numer w numerkach za grosze? Chciałbym wziąć "tylko" 3 numery z czego jeden do Orange. Tak naprawdę inne usługi są mi obojętne ponieważ raczej nie będę z nich korzystał. A może masz jakąś wiedzę, czy Era wróci do starej praktyki rozliczania pakietu kwotowego czyli kupowania wszystkich usług w ramach pakietu? W sumie nie spieszy mi się szczególnie, mam jeszcze ok 40 dni aby zdecydować się na konkretną ofertę ale wiem, że kwestie, o których napisałem wyżej są dla mnie kluczowe. Ponadto, zauważyłem w cenniku, że Blackberry Bold 9700 jest modelem o ograniczonej dostępności. Tymczasem, w cenniku dla klientów indywidualnych oraz w taryfach Blacberry (i chyba w multimedialnych) aparat ten jest normalnie dostępny. Czy powinienem spodziewać się problemów z otrzymaniem tego właśnie modelu? Wybacz, że tak zawracam Ci głowę. Z góry dziękuję za czas jaki poświęcisz na przeczytanie mojej wiadomości.

Pozdrawiam

Krzyszsz

-----
poprawa cytowan - tho
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 16:17 przez krzyszsz, łącznie zmieniany 1 raz.

#446729  autor: kuwejt
 14 gru 2010, 10:09
twardym pisze:Witam !
pozdrawiam
10 dni od daty rozmowy? Przecież nic przez telefon nie podpisałeś :lol: Masz 10 dni na odstąpienie od odebrania od kuriera/podpisania aneksu. Najlepiej wogole odeślij kuriera i nie przyjmuj przesyłki, tak będzie najłatwiej dla Ciebie i Ery jak nie chcesz oferty na jaką się zgodziłeś. Potem postępuj podobnie jak napisał kolega 9tak

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#446738  autor: _karolka_
 14 gru 2010, 11:14
Witam ! Tak czytam o tym kiedy jest oferta jakaś nowa dla abonentów którym kończy się umowa. No i jedna umowa kończy mi się w połowie marca a druga w połowie lutego i jak na razie widziałam tylko na koncie na stronie ery ofertę bez telefonu dla obu umów. I nikt z ery nie dzwonił i nie proponował nic nowego. Paru osobom z rodziny kończyła się też umowa i dzwonili już pół roku przed zakończeniem umowy a u mnie cisza. Czym może być to spowodowane??
Mógłby mi ktoś powiedzieć jaka była by kara jakbym chciałabym zerwać umowę i przenieść numery do innej sieci np na początku stycznia?? Moje abo to nowa era 20 i 40.
  • Strona 19 z 217
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 217
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19