• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 187
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 187

#495045  autor: SACZI
 08 sie 2011, 00:34
Sel pisze:
SACZI pisze:stokrotek, osobiście nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego ludzie mają abonament w Plusie - sieci, która ma chyba najwyższe ceny na całym rynku.
Jeżeli "nie musisz" mieć z Plusem umowy, to jej nie podpisuj. Jeżeli nie dostaniesz dobrej (wg ciebie) oferty, po prostu przenieś się do innej sieci.
Same "fajne" reklamy to nie wszystko. Oferta i jakość usługi się liczy.
Hmm, dziwne ja w plusie obecnie dostałem umowę bardzo zbliżoną do tej co dostałbym w playu - i telefon którego w życiu bym nie dostał w playu w takiej cenie więc nie wszystko złote co się świeci.
Tutaj akurat się zgadzam, ale bez szczegółów oferty się nie obejdzie.
Ja mam abo w TM i porównując ofertę Playa uważam, że mam korzystniejsze warunki.

neoptb pisze:...
SACZI pisze:stokrotek, osobiście nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego ludzie mają abonament w Plusie - sieci, która ma chyba najwyższe ceny na całym rynku.
Jeśli odnosisz się do cen telefonów to tak, ale nie usług...
Odnoszę się do cen telefonów i usług.
Porównuje oferty dla nowych abonentów i aneksujacych umowy na podstawie min tego wątku.
W abonamentach do 60PLN Plus jest daleko w tyle za resztą W3 o P4 nie wspominając.
W żadnym miejscu nie pisałem, że PLUS to tandeta pod względem jakości.

neoptb pisze:...
SACZI pisze:Oferta i jakość usługi się liczy.
A co Ci się nie podoba w jakości usług?
Nie pisałem tutaj o jakości Plusa, a ta ponoć należy do najlepszych na rynku.
Cały czas mam na myśli "operatora alternatywnego do W3", który ma doskonałą ofertę, ale już problemy z jej realizacją. Przynajmniej w moim przypadku.
Kiedyś zacząłem dyskusję z moim kumplem nt operatorów.
Argumentowałem właśnie ceną usług oferowaną przez PLUS'a vs inni operatorzy.
W zasadzie nie był w stanie odeprzeć moich racji, ale powiedział, że w jego miejscowości TYLKO PLUS ma dobry i stabilny zasięg więc nie zmieni operatora.
On musi zostać przy PLUSie, ja nie, bo W3 ma bdb sygnał w mojej "wsi" i korzystam z usług tańszego.
Właśnie do takiego postępowania próbuję namówić kol. stokrotka.

#495050  autor: zielony71
 08 sie 2011, 06:28
Sel pisze:
Jeżeli "nie musisz" mieć z Plusem umowy, to jej nie podpisuj. Jeżeli nie dostaniesz dobrej (wg ciebie) oferty, po prostu przenieś się do innej sieci.
Same "fajne" reklamy to nie wszystko. Oferta i jakość usługi się liczy.
Hmm, dziwne ja w plusie obecnie dostałem umowę bardzo zbliżoną do tej co dostałbym w playu - i telefon którego w życiu bym nie dostał w playu w takiej cenie więc nie wszystko złote co się świeci.
Tez jestem bardzo ciekawy szczegolow;-)
U mnie to wygladalo tak, ze od kilku lat przy przedluzeniu umowy dostawalem dobry smartfon za zlotowke (taniej o 200 do 300 zl) i pakiet minut znaczaco wiekszy niz klient z ulicy, przy abonamencie 36-40 zl. Tak, ze dla mnie Ci, ktorzy twierdza, ze dzial utrzymania mial taka sama oferte jak w salonie sa po prostu zalosni;-)
W tym roku dostalem warunki gorsze niz dla nowego klienta, poza oferta na internet - 4 gb miesiecznie bez lojalki za 18,50 zl.
Cena dobra tylko, ze jakosc internetu z plusa u mnie ostatnio jest fatalna. Dlatego nie skorzystalem.
W play fresh minuta rozmowy do wszyskich kosztuje mnie teraz okolo 3,3 gr. To dlatego, ze kupilem na wyprzedazy w realu startery play 30 po 10 zl/szt. Watpie zeby plus dal takie warunki przy jakimkolwiek abonamencie;-)us dal takie warunki przy jakimkolwiek abonamencie;-)

#495145  autor: MK_
 08 sie 2011, 13:21
To dlatego, ze kupilem na wyprzedazy w realu startery play 30 po 10 zl/szt
Było całą skrzynkę pod pachę wziąć i na Allegro :lol:

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#495169  autor: zielony71
 08 sie 2011, 15:44
Tyle to nie mieli:-( Jak to na wyprzedazy. Ale skromne 10 szt na wlasny uzytek kupilem;-)
Poza tym, chyba nie jest to taka wielka okazja bo przenoszac prepaida z innej sieci dostaje sie 60 zl po doladowaniu za 5 zl. To koszt minuty wychodzi jeszcze nizszy.

#495206  autor: Sel
 08 sie 2011, 18:16
MK_ pisze:
Zdradź szczegóły - bo ja za równe 9 dni przechodzę do Sim+ a potem Fresh bo Plus za każdym razem prezentował żałosną ofertę (a nikogo się prosić/kombinować nie zamierzam bo już wystarczająco dużo razy ta sieć traktowała ludzi jak debili)
Jesli Cię interesuje taryfa biznesowa to mogę przesłać na pm wyślij mi tylko wiadomość.
neoptb pisze:
zielony71 pisze:Niestety ale po zmianie wlasciciela Plus chyba zmienil polityke dot stalych klientow.
bzdura...

stokrotek, w plusie jeśli klient jest rentowny to DM może coś dorzucić, nie mniej jednak przedstawia tą samą ofertę co pracownik salonu.
Sel pisze:(bez porównania do tych w salonie).
Joke :mrgreen: Dostałeś inna cenę telefonu + ewentualnie mały pakiet minut. Konsultant telefoniczny ma ta samą ofertę co sprzedawca w salonie...
Jeśli odnosisz się do cen telefonów to tak, ale nie usług...
SACZI pisze:Oferta i jakość usługi się liczy.
A co Ci się nie podoba w jakości usług?
neoptb wkurzasz mnie za przeproszeniem, negujesz wypowiedzi wszystkich po kolei uchodząc za guru (a może nawet właścicielem jesteś?) plusa, nie wiesz co dostałem w salonie nie wiesz co dostałem od konsultanta i tak porównałem to z ofertą na stronie i dalej uważam że jest lepsza od tego co bym dostał normalnie. Także moja dobra rada, trochę wiecej pokory w stosunku do Twojej jakże skromnej osoby. A co do jakości usług można się zawsze przyczepić (chociaż trzeba przyznać na infolinii prezentują dość dobry poziom).

#495209  autor: waeren
 08 sie 2011, 19:03
Podbijam bo utonęło bez odpowiedzi :wink:

Mam pytanie odnośnie aktualnego przedłużenia w opcji Biznes. Czy są taryfy z pakietami kwotowymi, bo z tego co zrozumiałem taryfy Do Usług są tylko z minutami, wszystko co poza, czyli sms, mms, roaming idzie ponad abo, nawet jak minut nie wygadam?
Drugie, pakiet sms znalazłem, a czy jest jakiś mms?
I ostatnie, czy pakiet internetowy Non Stop działa tylko w fonie, czy mogę podpiąć telefon do lapka i korzystać jak z modemu?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#495243  autor: neoptb
 08 sie 2011, 22:24
zielony71 pisze:Tak, ze dla mnie Ci, ktorzy twierdza, ze dzial utrzymania mial taka sama oferte jak w salonie sa po prostu zalosni;-)
wole tego nie komentować...
Sel pisze:negujesz wypowiedzi wszystkich po kolei uchodząc za guru
:mrgreen: i znowu :lol:

Gdybym nie wiedział o czym pisze, nie wypowiadałbym się... dla mnie to jest logiczne, ale widzę,że ty nie ogarniasz sprawy...
Sel pisze: (chociaż trzeba przyznać na infolinii prezentują dość dobry poziom).
Szkoda,że nie wszyscy klienci podzielają twoją opinię.na 15 klientów 8 zostało zrobionych w konia. Coś dodasz?

waeren pisze:wszystko co poza, czyli sms, mms, roaming idzie ponad abo, nawet jak minut nie wygadam?
W taryach biznesowych normalnych masz tylko minuty w abonamencie + ewentualnie pakiet internetowy. Smsy i roaming poza.

Ciebie ratuje taryfa "pod kontrolą", jest to forma pakietu kwotowego.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#495248  autor: Sel
 08 sie 2011, 22:49
neoptb pisze:
zielony71 pisze:Tak, ze dla mnie Ci, ktorzy twierdza, ze dzial utrzymania mial taka sama oferte jak w salonie sa po prostu zalosni;-)
wole tego nie komentować...
Sel pisze:negujesz wypowiedzi wszystkich po kolei uchodząc za guru
:mrgreen: i znowu :lol:

Gdybym nie wiedział o czym pisze, nie wypowiadałbym się... dla mnie to jest logiczne, ale widzę,że ty nie ogarniasz sprawy...
Sel pisze: (chociaż trzeba przyznać na infolinii prezentują dość dobry poziom).
Szkoda,że nie wszyscy klienci podzielają twoją opinię.na 15 klientów 8 zostało zrobionych w konia. Coś dodasz?

waeren pisze:wszystko co poza, czyli sms, mms, roaming idzie ponad abo, nawet jak minut nie wygadam?
W taryach biznesowych normalnych masz tylko minuty w abonamencie + ewentualnie pakiet internetowy. Smsy i roaming poza.

Ciebie ratuje taryfa "pod kontrolą", jest to forma pakietu kwotowego.
Chłopie na jakim świecie Ty żyjesz ? Chcesz żeby za darmo coś rozdawali ? Są nastawieni na zysk i trzeba się z tym liczyć. Jezdzisz po plusie jak nie wiem co, skoro 8 na 15 klientów zostało zrobionych w jajo to skąd mają dalej tylu abonentów ? Z księżyca ? Powiedz mi dlaczego żadna poważna firma którą znam nie ma swoich telefonów w Play ?

Dla Ciebie jest wszystko super logiczne a wszyscy inni to żółtodzioby. Świetnie, żyj dalej w tym swoim utopijnym świecie.

#495263  autor: neoptb
 08 sie 2011, 23:49
Sel pisze:Chłopie na jakim świecie Ty żyjesz ?
wtf? Skąd ty się urwałeś? :lol: Przeczytaj sobie moje wypowiedzi, tak po 500-800 razy. To może zrozumiesz ich sens. :) Bo na razie coś z myśleniem u ciebie pod górkę.
Sel pisze:Powiedz mi dlaczego żadna poważna firma którą znam nie ma swoich telefonów w Play ?
A po co ma się przenosić skoro mu w + dobrze?

Mniejsze firmy się przenoszą np. takie,które prowadzą jednoosobową działalność gospodarczą tudzież małe spółki cywilne.
Sel pisze:Świetnie, żyj dalej w tym swoim utopijnym świecie.
:lol:
:lol: :lol:

A to taki istnieje, ja się z miła chęcią tam przeniosę. Przynajmniej nie będe czytał twoich wypocin nie na temat ;)

żyj i pozwól żyć.

#495282  autor: stokrotek
 09 sie 2011, 09:30
Czyli jednak się okazalo że dział utrzymania ma inną ofertę(lub tą samą ale ciekawszą) niż oferta standardowa + że ewentualna zwłoka może(żeby nie wywoływać flejmów MOŻE ale nie MUSI) przynieść profity w postaci dodatkowych pakietów. Choć tyle.

Plus jest jak najbardziej siecią dobrej jakości - z tym że ja korzystam z telefonu praktycznie tylko w Warszawie gdzie play ma zasięg nawet w metrze;).
Dla mnie liczy się to co dana sieć mi ofertuje:
-Plus - abonament 80zl w sumie 450 minut do wszystkich sieci, galaxy s2 za 1600 i tyle
-Play - abonament 75, 450 minut do wszystkich, free do playa, pakiet 1gb + fb za free, galaxy s2 za 1300.

Z plusa bym nie odchodził - nie mam ostrego ciśnienia na to, z tym ze play daje mi po prostu ciekawszą ofertę. W przypadku plusa musiałbym placić dodatkowe 15/20 zł za pakiet internetowy.

Drugą kwestią jest to że zastanawiam się nad zmniejszeniem abonamentu - wtedy play jest jeszcze korzystniejszy.

Czekam na telefon od plusa i zobaczymy jak cała sytuacja się rozwinie. Jeżeli po wypowiedzeniu umowy zaoferują mi coś dużo lepszego to prawdopodobnie przedłużę umowę.

Zapraszam na Fiskalne.com, gdzie szczegółowo są omawiane takie urządzenia jak Kasa fiskalna czy drukarka fiskalna.

#495296  autor: neoptb
 09 sie 2011, 10:51
stokrotek, w plusie jest są jeszcze 2 pośrednie abonamenty 74 i 84 zł. Ale żadko spotykane, wybrani klienci je tylko otrzymują. Daj znać co otrzymałeś o marketingu ;)

P.S. Co do play to odstrasza mnie koszt połączenia innych do nich. Oczywiście abonamentowcy nie muszą się przejmować, ale wszyscy z kart tak :)

żyj i pozwól żyć.

#495361  autor: stokrotek
 09 sie 2011, 15:27
Zadzwoniła dziś Pani z plusa- na hasło play przerwała swój monolog (w który wtrącałem pojedyncze słowa) i powiedziała że jak będę chciał przedłużyc umowę to żebym sam zadzwonił.

Ogólnie spoko - z tym że myślałem iż jako długoletni klient - państwu z plusa będzie na mnie bardziej zależało. Choć znając życie do końca trwania umowy dostanę jeszcze 50 telefonów z tej sieci;)

ten abonament 74 zł mnie zaciekawił:) co w zamian się dostaje?

Zapraszam na Fiskalne.com, gdzie szczegółowo są omawiane takie urządzenia jak Kasa fiskalna czy drukarka fiskalna.

#495367  autor: MK_
 09 sie 2011, 15:40
na hasło play przerwała swój monolog (w który wtrącałem pojedyncze słowa) i powiedziała że jak będę chciał przedłużyc umowę to żebym sam zadzwonił
No i coś najlepszego narobił, pani z Plusa walnęła focha :lol: U mnie na to hasło stwierdziła że niestety nie ma takiej oferty (nawet podobnej, bo gdzie tu ma konkurować 140 minut za 39zł ze 120 minut za 19zł w Play)

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#495378  autor: piotr10
 09 sie 2011, 16:05
Stokrotek nie wiem czy wiesz, ale w Play przy przenoszeniu korzystając z promocji Super MNP All Inclusive MAX otrzymujesz od Play nie 450 minut, a 650 minut i przez 3m-c 50% rabatu. Cena telefonu to 1269 zł.

#495391  autor: stokrotek
 09 sie 2011, 16:39
O faktycznie 650 minut :) wydawało mi się że 450. To tym lepiej - choć nie wiem czy w takim wypadku nie zmniejsze abonamentu bo nie potrzebuje aż 650 minut. Przy 65 zł jest 400 minut - stan darmowy neich się skończy po pół roku - nie jest mi potrzebny.

Zobaczymy może coś jednak dostanę ciekawego od plusa;) jak nie to nic mnie w nim nie trzyma. Najwyżej "napcham kiesę" playowi.

#495410  autor: neoptb
 09 sie 2011, 18:03
stokrotek pisze:ten abonament 74 zł mnie zaciekawił:) co w zamian się dostaje?
300 minut+wybrane numery (5) o ile się nie mylę ;) Rzadko spotykane przy pwa ale jednak jest.

żyj i pozwól żyć.

#495657  autor: stokrotek
 10 sie 2011, 16:40
Dzięki za info. W każdym razie na chwilę obecną wygrywa play. Zobaczymy czy coś sie zmieni w tym temacie.

#496302  autor: gaskabalbinka
 13 sie 2011, 13:27
Jak narazie pwa w plusie to totalna porażka.

Ale jestem zrażony zapewne tym, że niecałe 2 lata temu wziąłem sobie ofertę dla pracowników.

za 60zł 220min wymienne na sms 3/1, plus 5 darmowych numerów.
Muszę powiedzieć, że oferta idealnie dopasowana do mnie, bo mieszczę się cały czas w abo.

Na chwilę obecną w 59zł dają 200+20 wymienne 1/1, plus darmowe numery, paczka netu to dodatkowa dycha.

Do tego telefony w nienajfajnieszych cenach i wybór też sału nie robi..

Mam nadzieję, że nie przyjdzie mi przedłużyć umowy na gorszych warunkach niż mam teraz.

Jedyne co mnie trzyma przy decyzji o zostaniu to numer, z którym wykorzystuję prawie 2tyś minut darmowych..

#496313  autor: neoptb
 13 sie 2011, 14:31
gaskabalbinka pisze:Na chwilę obecną w 59zł dają 200+20 wymienne 1/1, plus darmowe numery, paczka netu to dodatkowa dycha.
Nie prawda...

Przy przedłużeniu w 59 masz (200+50+ albo 50 albo 5 numerów plus i stacjonarne bez limitu+ stała opłata za rozmowę w plusie, czyli pierwsza minuta płatna od drugiej masz za darmo). No i oczywiście stawki 0.29 gr. za minutę po wykorzystaniu abonamentu.

Dodatkowo możesz korzystać z oferty smartfonowej, dzięki której dostajesz pakiet danych co miesiąc nie limitowany i dużo tańsze smartfony (różnice nawet do 300 zł, zależnie od modelu).
gaskabalbinka pisze:za 60zł 220min wymienne na sms 3/1, plus 5 darmowych numerów.
Nie było taryfy o takiej kwocie... Prawdopodobniej miałeś taryfę syberyjska 55 lub rarkę, gdzie 5 numerów nie było nie limitowane, tylko było ograniczone konkretną ilością minut.

żyj i pozwól żyć.

#496319  autor: gaskabalbinka
 13 sie 2011, 14:50
Mam taryfę syberyjską 120 z rabatem 50% bodajże.

Co do przedłużenia.

Może mi wytłumaczysz jaśniej, bo jak zajrzałem kiedyś do punktu to się ludzie bardzo mylą w zeznaniach.

Powiedzmy, że biorę 59zł w opcji ze smartfonem.

Dostaję 200+50+ darmowe numery+ stała opłata za połączenie+ paczka danych 500mb w ramach abo? Bo na stronie czytałem, że pakiet kosztuje 10zł miesięcznie.

Jest jakaś możliwość manipulacji między pakietami? Nie potrzebuję stałej opłaty za połączenie, a w zamian da radę włączyć coś innego?

[ Dodano: 2011-08-13, 15:22 ]
W sumie da się tę ofertę jakoś dopasować..
Wzorując się na tym http://www.plus.pl/indywidualna/Aboname ... aInternet/

wybieram 59 - 200 + 50 stażowego + 50 z pakietu dodatkowego + wybrane numery za 5zł + paczka netu za 10zł co da mi 75zł abo co w sumie nie byłoby najgorsze..
Ciekawe jak wyglądają ceny telefonów. Nowi w tym abo mają Galaxy Ace za 199zł mi w punkcie powiedzieli, że przy przedłużeniu dostanę go za 449zł :shock:
  • Strona 19 z 187
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 187
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19