• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 35
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35

#173092  autor: Dideq
 11 kwie 2007, 20:37
Ja tez dostałem SMS, ale pisma jeszcze nie. Pytanko, pismo przychodzi do skrzynki czy poleconym? :)

#173101  autor: epiotr
 11 kwie 2007, 21:01
poleconym

#173113  autor: ozp
 11 kwie 2007, 21:30
moja siosta ma zdziERE i jej przyszło z rachunkiem...to ja już nie wiem jak to jest...A apropos tego opa to polecam artykuł na media2...era podaje ich do sądu ;)

:::...ReMeMbEr Me...:::

#173244  autor: JacekG
 12 kwie 2007, 10:37
nie wiem czy wiecie ze od 2 tygodni nie mozna przez salon wyslac faxu do Ery :) widac za duzo ludzi wypowiedzenia ta droga slalo :)

#173312  autor: lechuslupsk
 12 kwie 2007, 14:22
W końcu jest oficjalne stanowisko UKE. Otrzymałem dzisiaj pismo z PTC. Wciąż powtarzają to samo,jak katarynka. Czy tam u nich nie ma nikogo myślącego zdroworozsądkowo? Teraz jeszcze więcej ludzi od nich odejdzie i stracą dużo więcej. Twarz już prawie stracili i żadne odnowienie nie pomoże. Wyobrażacie sobie koszt ponownego wysłania pism do tylu milionów klientów? Odbiją sobie na klientach zapewne. A miało być tak słodko. Myśleli że uda im się obejść prawo, tak po chamsku.Na oczach wszystkich. Cóż,nie zawsze pod latarnią najciemniej. BRAVO, SZANOWNA PANI STREŻYŃSKA i cały UKE!!!

#173316  autor: gentillo
 12 kwie 2007, 14:40
teraz żeby mnie nawet w tyłek całowali to już u nich nie zostanę. Z drugiej strony jest mi trochę smutno. Zawsze bardzo poważałem tą sieć. I niestety bardzo się rozczarowałem.

#173317  autor: piwosz
 12 kwie 2007, 14:51
prawnicy z ery polecieli ze stołków :twisted: nie napisali ze można odejść bo myśleli że nie trzeba :lol: plus jak zmieniał regulamin pisał o tym. no cóż odszedł ten komu era zawadzała w jakiś sposób, albo liczy na nowy telefonik w innej sieci :P reszta ludzików została... paradoksalnie za rok sie chyba do ery przepisze, szkoda że jeszcze sie na T-Mobile nie zamienili.... :D

:occasion5:

#173392  autor: czemu
 12 kwie 2007, 18:34
Dzisiaj dostałem urocze pisemko z karą 900zł ;) Nic nie będę odpisywał.

Raz już dzwonili z Ery pytać co u mnie, jak przeszkodziłem pani na samym początku wstawką 'rozmowa jest nagrywana i zostanie w razie problemów udostępniona UKE/UOKiK' to pani powiedziała, że chyba sobie żarty z niej robie i się rozłączyła :p (wiem, mogłem nie informować, no ale chciałem :mrgreen: )

Tak, czy owak - po dostaniu pisma skierowałem do UOKiK pismo, w którym przedstawiam swoje podejrzenie dotyczące naruszenia zbiorowych interesów konsumentów przez PTC. Przy okazji zadzwoniłem na infolinie krajową UKE z zapytaniem, co zrobić ze wspomnianym pismem.

Poinformowano mnie, że w związku z wydanymi zaleceniami pokontrolnymi przez UKE nie muszę nic robić, a operator wysyła pisemka aby 'nastraszyć' (co zaznaczyłem w skardze do UOKiK) rezygnujących abonentów.

Powiem szczerze - wcześniej zależało mi tylko na rezygnacji z jednej aktywacji (telefonu i tak już nie mam po ukradli, a i od czasu podpisania umowy sytuacja materialna mi się trochę pogorszyła i nie stać mnie na ten abonament). Teraz mam ochotę zrezygnować ze wszystkich, bo takie pisemka to przegięcie.

Aha - pamiętajcie - nie musicie im wskazywać żadnych punktów, które Wam się nie podobają w regulaminie! Piszcie, że się nie zgadzacie ze zmianą wzorca i tyle. Nie musicie się z tego tłumaczyć.

Jak przyjdzie (o ile przyjdzie) poprawiony regulamin z informacją, że można wypowiedzieć umowę, tak wypowiem umowy rodziców. Co jak co, ale dobrego klienta powinno się inaczej traktować (nie, nie jestem typem który wygada abonament i koniec, rodzice także - chociaż to akurat nie ma większego znaczenia - każdego klienta powinno się traktować tak jak swojego pana). Póki co na wojnie jestem sam w domu, ale to tylko dlatego, żeby rodzice nie musieli być ewentualnie ciągani po sądach i straszeni krukami ;)

PS. Może inni też napiszą skargę do UOKiK? Urząd powinien zareagować na tak ewidentne i chamskie łamanie przepisów prawa. Pamiętajcie tylko, aby zapoznać się z wytycznymi skarg do UOKiK (nie mogą być anonimowe!) http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_kons ... nsumentow/

pozdrawiam odważnych :mrgreen:

#173397  autor: gentillo
 12 kwie 2007, 18:45
czemu, jestem z Tobą. I jeśli do mnie przyjdzie takie pismo to momentalnie piszę skargę do UKE. To jest po prostu żenada. Podejrzewam, że oni do końca będą walić w kulki. I udawać że czarne jest białe. Ale mam olbrzymią nadzieję że się to na nich zemści. Za to że jestem dla nich tylko baranem który ma płacić rachunki. I siedzieć cicho jak robią mnie w bambuko. Takiego wała.

#173400  autor: czemu
 12 kwie 2007, 18:48
gentillo pisze:czemu, jestem z Tobą. I jeśli do mnie przyjdzie takie pismo to momentalnie piszę skargę do UKE.
UKE już się tym zajmuje (będzie jedna kara), proponuje do UOKiK pisać (będzie druga :mrgreen: ). Najlepiej pisać właśnie w sprawie zbiorowego naruszenia interesów konsumentów.

#173402  autor: MADMAX
 12 kwie 2007, 18:50
Chciałbym tylko zobaczyć jak PTC nasyła bandytów z bejsboalmi na niepokornych abonentów i ciąga ich po sądach. Przecież ERA nie może być aż tak głupia, żeby nie wiedzieć iż wszystkie ewentualne sprawy mają przegrane! :roll:
Wiec wątpię by na z góry przegrane sprawy chcięli przeznaczać fundusze tylko po to by uprzykrzyć życie ludziom. To by było kompletnie nielogicznie - media zjadłyby ich na śniadanie a szykanowani ex-klienci z pewnością będą skuteczną antyreklamą.

Dlatego wydaje mi się iż regulaminy zostaną ponownie wysłane a sprawa rozejdzie się po kościach. Ci co się wystraszyli i nie skorzystali z okazji - ich sprawa.
Szkoda, że to nie trafiło na mnie (gdyż nie mam umowy w ERZE...) :twisted:

Pozdrawiam

#173403  autor: przemek910
 12 kwie 2007, 18:54
CYBER pisze:Dlatego wydaje mi się iż regulaminy zostaną ponownie wysłane a sprawa rozejdzie się po kościach. Ci co się wystraszyli i nie skorzystali z okazji - ich sprawa.
Że niby co? Przyjdzie nowy regulamin - będzie możliwość rozwiązania umowy. Nic straconego.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#173406  autor: czemu
 12 kwie 2007, 18:57
Że niby co? Przyjdzie nowy regulamin - będzie możliwość rozwiązania umowy. Nic straconego.
Skoro § 30 pkt 3 regulaminu koliduje z art. 59 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne, to śmiem wspomnieć, że regulamin będzie i tak trzeba znowu zmienić :-P

#173411  autor: dede
 12 kwie 2007, 19:04
czy wszyscy dostawaliscie odpowiedzi od ery poleconym ? dostalem jakies awizo i sie wlasnie zastanawiam czy to przypadkiem nie od nich ...

#173414  autor: czemu
 12 kwie 2007, 19:07
Ja dostałem poleconym. Zależy im chyba na tym, aby ktoś odebrał, bo wysłali na adres zamieszkania i na adres do korespondencji.

#173425  autor: piecia
 12 kwie 2007, 19:19
Ja też dzisiaj dostałem polecony niebyło nikogo w domu i nikt nieodebrał, więć musze się sam pofatygować na pocztę a mi się niechce..... Ale jak odbiorę to odrazu pisze do naszych przyjaciół w Warszawie ( UOKiK ) :D

#173437  autor: ozp
 12 kwie 2007, 19:43
heheheh a ja się rąbnąłem... u mojej siostry była tylko informacja o tym że dostanie polecony ;) Dobrze się stało bo płakała że nie ma za co płacić rachunku ;)

:::...ReMeMbEr Me...:::

#173446  autor: czemu
 12 kwie 2007, 19:56
Ja mam takie pytanko do Redakcji - czy macie jakies dojscia do rzecznikow PTC? Czy skomentowali juz zalecenia pokontrolne UKE? Jak wyglada realizacja zalecen pokontrolnych? Czy PTC moze sie gdzies odwołać od decyzji Prezesa UKE? A może zalecenia pokontrolne mają rygor bezdyskusyjnej wykonalności?

Byłbym wdzięczny za rozjaśnienie tychże rozmyśleń ;)

#173452  autor: epiotr
 12 kwie 2007, 20:07
a jak sie ma sprawa z mixem bo na abo. dostalem nowy regulamin a na mixa nie?
  • Strona 19 z 35
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19