Dzisiaj dostałem urocze pisemko z karą 900zł

Nic nie będę odpisywał.
Raz już dzwonili z Ery pytać co u mnie, jak przeszkodziłem pani na samym początku wstawką 'rozmowa jest nagrywana i zostanie w razie problemów udostępniona UKE/UOKiK' to pani powiedziała, że chyba sobie żarty z niej robie i się rozłączyła :p (wiem, mogłem nie informować, no ale chciałem

)
Tak, czy owak - po dostaniu pisma skierowałem do UOKiK pismo, w którym przedstawiam swoje podejrzenie dotyczące naruszenia zbiorowych interesów konsumentów przez PTC. Przy okazji zadzwoniłem na infolinie krajową UKE z zapytaniem, co zrobić ze wspomnianym pismem.
Poinformowano mnie, że w związku z wydanymi zaleceniami pokontrolnymi przez UKE nie muszę nic robić, a operator wysyła pisemka aby 'nastraszyć' (co zaznaczyłem w skardze do UOKiK) rezygnujących abonentów.
Powiem szczerze - wcześniej zależało mi tylko na rezygnacji z jednej aktywacji (telefonu i tak już nie mam po ukradli, a i od czasu podpisania umowy sytuacja materialna mi się trochę pogorszyła i nie stać mnie na ten abonament). Teraz mam ochotę zrezygnować ze wszystkich, bo takie pisemka to przegięcie.
Aha - pamiętajcie - nie musicie im wskazywać żadnych punktów, które Wam się nie podobają w regulaminie! Piszcie, że się nie zgadzacie ze zmianą wzorca i tyle. Nie musicie się z tego tłumaczyć.
Jak przyjdzie (o ile przyjdzie) poprawiony regulamin z informacją, że można wypowiedzieć umowę, tak wypowiem umowy rodziców. Co jak co, ale dobrego klienta powinno się inaczej traktować (nie, nie jestem typem który wygada abonament i koniec, rodzice także - chociaż to akurat nie ma większego znaczenia - każdego klienta powinno się traktować tak jak swojego pana). Póki co na wojnie jestem sam w domu, ale to tylko dlatego, żeby rodzice nie musieli być ewentualnie ciągani po sądach i straszeni krukami
PS. Może inni też napiszą skargę do UOKiK? Urząd powinien zareagować na tak ewidentne i chamskie łamanie przepisów prawa. Pamiętajcie tylko, aby zapoznać się z wytycznymi skarg do UOKiK (nie mogą być anonimowe!)
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_kons ... nsumentow/
pozdrawiam odważnych