• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 180 z 217
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 217

#560065  autor: wlacha
 11 cze 2012, 23:45
phonemaniac pisze:
wlacha pisze:
phonemaniac pisze:Jestem po wstępnych rozmowach z SUK. Zaproponowano mi przedłużenie umowy w taryfie Nowa firma 600 (110 zł netto) z 1760 min, 5 GB netu, 1200 sms-ow, lub w taryfie Pakiet dla biznesu, z pakietem wartosciowym zwiekszonym o 75% (oplata za czynnosci aneksowe moze konsultant zniesc). Niestety ciezko sie negocjuje, bo w tej chwili nie ma rabatow na abonamenty :( (a ze chce Galaxy SIII). Może jestem w stanie jeszcze cos ugrac??
szkoda tylko że pierwszy pakiet minut nie jest do PLAY czyli te 600 minut dopiero ten drugi pakiet 1160 minut
No nie jest, ale ponoc jak dzwonie do play, to jest to sciagane z odpowiedniego pakietu (system rozpoznaje z jakiego z pakietu sciagnac minuty)
jeśli tak jest to biorę nikt mi o tym nie powiedział :?

#560087  autor: paolo1pl
 12 cze 2012, 01:03
Jest na pewno tak, jak napisał phonemaniac.
No i ważne, że Play rozliczany jest w stosunku 1:1, czyli niejako cena minuty w tym pakiecie jest taka sama, jak w przypadku pozostałych sieci.

#560103  autor: mario_vincento
 12 cze 2012, 09:33
Grimi pisze:Wziąłem opcję 59zł, 400min, 100mb i NEO V za 1zł. Nie starałem się jakoś bardziej pogłębiać temat, bo ta opcja mnie satysfakcjonuje.
Mógłbyś podać więcej szczegółów?? przyznam że i mnie satysfakcjonowałayb taka oferta ale nie mogę jej wogóle dopasować do żadnej oferty t-mobile. Cena tel z multimedialnej to ok ale paczaka 100mb to skąd ??w multi jest 250 mb a w "lubisz rozmawiać " nie ma wogóle paczki w pakiecie :/

#560104  autor: arasel
 12 cze 2012, 09:42
Przeczytaj choć kilka stron wstecz. :roll:

#560105  autor: Grimi
 12 cze 2012, 09:49
mario_vincento pisze:
Grimi pisze:Wziąłem opcję 59zł, 400min, 100mb i NEO V za 1zł. Nie starałem się jakoś bardziej pogłębiać temat, bo ta opcja mnie satysfakcjonuje.
Mógłbyś podać więcej szczegółów?? przyznam że i mnie satysfakcjonowałayb taka oferta ale nie mogę jej wogóle dopasować do żadnej oferty t-mobile. Cena tel z multimedialnej to ok ale paczaka 100mb to skąd ??w multi jest 250 mb a w "lubisz rozmawiać " nie ma wogóle paczki w pakiecie :/
Opcję taką zamówiłem po rozmowie z SUK. W zwykłej ofercie masz 400min za 79zł i 250MB na internet co dla mnie było nie dorzeczne. W SUK powiedziałem, że Play jednak minutowo przebija ofertę i dali mi opcję tańszą od standardowej o 20zł z tym, że na internet jest tylko 100MB. Ale jak konsultant stwierdził za 10zł można dokupić paczkę 1GB co jest dla mnie ok rozwiązaniem. Nie wiem jak z ceną telefonu jest. Coś dziś widziałem, że w ofercie multimedialnej Neo V jest za 99zł, gdzie we wczorajszej rozmowie z SUK dostałem go za 1zł. Czekam na kuriera teraz, mam nadzieję, że się nie zdziwię.

#560107  autor: arasel
 12 cze 2012, 09:56
Cenniki są ogólnodostępne i cena telefonu się zgadza - 1PLN w tej taryfie. Wspominałeś wcześniej, że przeczytałeś 50 stron wstecz, zatem nie zdziwisz się też pozycją "rata za telefon" na fakturze, którą konsultant na pewno Ci wyjaśnił. Nie ma powodu do obaw :)

#560111  autor: Grimi
 12 cze 2012, 10:22
Akurat tego mi nie wyjaśnił. Ale z tego co przeczytałem taka rata jest wliczona w abonament więc co mnie to interesi? Bardziej interesuje mnie fakt, że jeszcze do niedawna Neo V w zwykłej ofercie multimedialnej przy abo 79zł był za 1zł, dziś patrzę na stronkę a tam już za 99zł. Podnieśli ceny za tel w związku za upust 50% za abonament przez 6 miechów?

#560112  autor: arasel
 12 cze 2012, 10:29
To nie byłoby znów takie dziwne, że urodzinowo podnieśli ceny. Natomiast fakt jest taki, że nie podnieśli i jest za 1PLN. http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

#560115  autor: Victor
 12 cze 2012, 11:02
Grimi pisze:
arasel pisze:Powinieneś zacząć od przeczytania choćby ostatnich kilku stron. Wszystkiego się dowiesz. :wink:
Racja. Poprzeglądałem temat z 50 stron wstecz. Generalnie dziś zadzwoniłem, o dziwo przełączono mnie bez problemu gdy poprosiłem o rozmowę z SUK. Wziąłem opcję 59zł, 400min, 100mb i NEO V za 1zł. Nie starałem się jakoś bardziej pogłębiać temat, bo ta opcja mnie satysfakcjonuje. Natomiast inną mam kwestie. Czy można negocjować jeszcze lepsze warunki w momencie gdy np moja faktura wychodzi więcej niż ustawa przewiduję gdyż często przekraczam darmowe minuty? Chcę prostą odpowiedź. Fakt mnie zastanawia bo kumpel jakiś czas temu dostał ofertę 60zł, 600min, 1gb i arc s za 100zł. On czasem przekraczał darmowe minuty. Więc o co tu halo?
A czy dostałeś przez pierwsze pół roku abonament za pół ceny?

#560117  autor: arasel
 12 cze 2012, 11:20
Grimi pisze:Przy umowie na 36 miesięcy 1PLN, przy 24m-c 99PLN.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... az_fri.pdf

No chyba, że ja już czegoś nie rozumiem.
Odpuszczę sobie złośliwości :P

Ja linkuję cennik dla przedłużenia, Ty cennik dla nowej umowy.

#560118  autor: Grimi
 12 cze 2012, 11:42
Konsultant o czymś takim mnie nie poinformował więc wątpię.
arasel pisze:Ja linkuję cennik dla przedłużenia, Ty cennik dla nowej umowy.
Masz rację :oops:

#560121  autor: arasel
 12 cze 2012, 11:49
Grimi pisze:
Konsultant o czymś takim mnie nie poinformował więc wątpię.
Nie dostał.

#560153  autor: klientTM
 12 cze 2012, 14:56
Czy ewentualnie podczas trwania umowy można ZWIĘKSZYĆ wartość abonamentu/pakietu wartościowego? Obecnie mam NF270 + Pakiet Promocyjny 330 min i nie wykorzystuję tego... A SMSy itp. mam doliczane dodatkowo do abonamentu i rachunki mam zawsze ok. 120-140zł... Zastanawiam się czy nie lepszy byłby dla mnie PdB 80 + np. pakiet wartościowy powiększony o 50% + bezpłatnie Zawsze Biznes?

#560198  autor: st.konsultant
 12 cze 2012, 17:04
klientTM pisze:Czy ewentualnie podczas trwania umowy można ZWIĘKSZYĆ wartość abonamentu/pakietu wartościowego? Obecnie mam NF270 + Pakiet Promocyjny 330 min i nie wykorzystuję tego... A SMSy itp. mam doliczane dodatkowo do abonamentu i rachunki mam zawsze ok. 120-140zł... Zastanawiam się czy nie lepszy byłby dla mnie PdB 80 + np. pakiet wartościowy powiększony o 50% + bezpłatnie Zawsze Biznes?

W regulaminie masz zapewne zapis, że zmiana taryfy może nastąpić tylko w obrębie taryf Nowa Firma (oczywiście mowa o zmianie na wyższy abonament). Być może niestandardowo dostaniesz zgodę na przejście na Pakiet dla Biznesu, aczkolwiek taryfa musi być równa lub wyższa i jest to goła taryfa z cennika. Czyli bez podwyższenia o 50 %.

#560221  autor: klientTM
 12 cze 2012, 18:32
st.konsultant pisze:
klientTM pisze:Czy ewentualnie podczas trwania umowy można ZWIĘKSZYĆ wartość abonamentu/pakietu wartościowego? Obecnie mam NF270 + Pakiet Promocyjny 330 min i nie wykorzystuję tego... A SMSy itp. mam doliczane dodatkowo do abonamentu i rachunki mam zawsze ok. 120-140zł... Zastanawiam się czy nie lepszy byłby dla mnie PdB 80 + np. pakiet wartościowy powiększony o 50% + bezpłatnie Zawsze Biznes?

W regulaminie masz zapewne zapis, że zmiana taryfy może nastąpić tylko w obrębie taryf Nowa Firma (oczywiście mowa o zmianie na wyższy abonament). Być może niestandardowo dostaniesz zgodę na przejście na Pakiet dla Biznesu, aczkolwiek taryfa musi być równa lub wyższa i jest to goła taryfa z cennika. Czyli bez podwyższenia o 50 %.
Chyba to niezrozumiale opisałem :oops:
Obecnie mam NF270 + Pakiet Promocyjny 330 min, a kończy mi się umowa.
Nie wykorzystuję minut z Nowej Firmy, a za SMSy płacę dodatkowo. Więc zastanawiam się, czy przedłużenie w taryfie Pakiet dla Biznesu 80 + powiększenie 50% byłoby dla mnie lepsze? A o zwiększenie wartości abonamentu pytałem na wypadek, gdyby PdB80 okazał się dla mnie za mały - czy w takim przypadku da się zwiększyć.
Jak myślicie, PdB 80 + np. 50% byłby dla mnie ok?

#560250  autor: st.konsultant
 12 cze 2012, 20:33
klientTM pisze:
st.konsultant pisze:

Chyba to niezrozumiale opisałem :oops:
Obecnie mam NF270 + Pakiet Promocyjny 330 min, a kończy mi się umowa.
Nie wykorzystuję minut z Nowej Firmy, a za SMSy płacę dodatkowo. Więc zastanawiam się, czy przedłużenie w taryfie Pakiet dla Biznesu 80 + powiększenie 50% byłoby dla mnie lepsze? A o zwiększenie wartości abonamentu pytałem na wypadek, gdyby PdB80 okazał się dla mnie za mały - czy w takim przypadku da się zwiększyć.
Jak myślicie, PdB 80 + np. 50% byłby dla mnie ok?
Jak wysyłasz dużo smsów to Nowa Firma będzie lepsza. Możesz tam dokupić przy aneksie pakiet 1200 smsów/mmsów do wszystkich z wyjątkiem Heyah za (chyba) 6,15 zł.

#560252  autor: klientTM
 12 cze 2012, 20:47
W sumie nie wysyłam tak dużo SMSów, ale jednak wysyłam (kilkanaście, kilkadziesiąt) - i tutaj schodziłoby to z Pakietu a nie doliczało się.
Tak samo roaming, miałbym potrącany z pakietu?
Tylko zastanawiam się czy np. PdB +50% = 147,60 zł brutto do wykorzystania wymieni się na 200 min, czy ten pakiet nie będzie za mały, jeżeli wykorzystuję ok. 200 min/mc. Ale licząc koszt 1 min jako 35gr, wychodzi koszt połączeń 70 zł + ew. roaming - czyli ta taryfa powinna być ok?

#560314  autor: zzz
 13 cze 2012, 08:55
i mamy nowy cennik telefonów...
w PB oczywiście wzrosły :)
w cenniku PB m.in. samsungi galaxy poszły w górę

no cóż.... jeżeli daja możliwość negocjacji cen i obniżenia ceny telefonu rezygnując z części pakietu wartościowego to najlepiej zrobić podwyżkę :)

klient się cieszy, że kupił tel o 100 zł taniej a firma zadowolona, że zarobiła podwójnie...

#560319  autor: arasel
 13 cze 2012, 09:30
Mogli by zmienić cennik indywidualny w końcu :wink: Ciekawe czy pojawią się HTC One V, Sony Xperia P i U czy Samsung Galaxy Advance w dobrej cenie w R60 :)
  • Strona 180 z 217
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 217
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180