Oto odpowiedz na e-maila otrzymanego od sieci Era
Witam ponownie,
Po zapoznaniu się z oferta , która została przedstawiona przez sieć Era informuje ,iż spodziewałem się lepszej oferty dla stałego abonenta. Została mi przedstawiona standardowa oferta, która dostaje każdy abonent, przedłużający umowę z siecią. Tak jak wspominałem w poprzedniej wiadomości nie jestem zainteresowany standardowa oferta przedłużenia umowy. Poza tym wiem, iż warunki , o których będę pisał poniżej każdy abonent dostaje po pewnych negocjacjach - czasem mając niższy abonament i płacąc niższe rachunki niż ja.
Jestem abonentem od 4 lat w sieci , płacę regularnie rachunki, których średnia miesięczna z ostatniego roku to ca 120 zł. Moje rachunki składają się z minut wliczonych w abonament , minut, które wykorzystałem poza abonamentem - dodatkowo płatnych oraz okresowo z roamingu. W tym roku podpisałem dodatkowo umowę na 2 lata w Era Mix 25. W związku z tym oczekuje znacznie lepszych warunków. Operatorowi powinno zależeć na tym aby abonent pozostał w sieci i przedłużył umowę – jednakże po przedstawionych mi warunkach nie widzę sensu kontynuowania współpracy.
Poniżej przedstawiam Moje warunki, które nie podlegają negocjacji.
1. Abonament Nowa Era 100 z upustem 50% przez pierwsze 12 miesięcy ( 50 zł / m-c) oraz na pozostałe 12 miesięcy w cenie 85 zł / m-c
lub
Abonament Nowa Era 80 z upustem 50% przez pierwsze 12 miesięcy ( 40 zł / m-c) oraz na pozostałe 12 miesięcy w cenie 65 zł / m-c
2. 50% upustu na telefonu z oferty przesłanej w poprzednim e-mailu
3. Dodatkowo pakiet 2000 lub 200 minut do jednej osoby w cenie zaproponowanej przez siec Era ( nie interesuje mnie standardowa oferta)
W przypadku braku akceptacji moich warunków proszę o informacje w jaki sposób mogę przenieść numer do sieci PLAY, która zaoferowała mi znacznie lepsze warunki dla nowego abonenta niż siec Era dla stałego abonenta. Przedstawiam warunki poniżej:
Abonament 95 zł - w przypadku przeniesienia numeru z Ery 50% zniżki na 6 miesięcy ( do negocjacji), dodatkowo pakiet 3000 minut na 6 miesięcy .
Wliczone minuty - 243 minuty do wszystkich sieci ( cena minuty 39 groszy po przekroczeniu limitu minut wliczonych w abonament – W Era 49 groszy)
Dostępne aparaty:
HTC Touch Diamond (MDA Compact IV) – 839 zł ( w Era 1099zł)
Nokia N95 8 GB – 739 zł ( w Era 1599 zł)
Nokia E66 – 429 zł ( w Era 1099 zł)
Nokia E71 – 469 zł ( w Era 1099zł)
SE P1i – 599 zł ( w Era 799 zł)
Proszę również o informacje w jaki sposób oraz gdzie mogę złożyć rezygnacje z dalszego przedłużania umowy z siecią Era. Dodatkowo proszę o informacje o kosztach zerwania umowy na dzień dzisiejszy gdyż nie widzę sensu kontynuowania współpracy z Era i wg mojej wiedzy zerwanie umowy i przeniesienie sie do sieci Play będzie o wiele bardziej opłacalne.
Z wyrazami szacunku
P.S. Informuje jednocześnie iż jest to ostatni e-mail w tej sprawie do sieci Era , ponieważ nie mam czasu i chęci aby prosić sie o warunki, które powinny zostać przedstawione przez operatora bez moich prośb.