• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 18 z 187
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 187

#491171  autor: waeren
 22 lip 2011, 11:37
Mam pytanie odnośnie aktualnego przedłużenia w opcji Biznes. Czy są taryfy z pakietami kwotowymi, bo z tego co zrozumiałem taryfy Do Usług są tylko z minutami, wszystko co poza, czyli sms, mms, roaming idzie ponad abo, nawet jak minut nie wygadam?
Drugie, pakiet sms znalazłem, a czy jest jakiś mms?
I ostatnie, czy pakiet internetowy Non Stop działa tylko w fonie, czy mogę podpiąć telefon do lapka i korzystać jak z modemu?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#491770  autor: gm
 24 lip 2011, 20:21
Witam. Jaka jest szansa przedłużyć umowę w taryfie GODZINY 55 z rabatem 50%. Używam tej taryfy od kiedy pojawiły się i tego roku zrobiły się schody. Dostałem odmowną odpowiedź na reklamację. Złożyłem wypowiedzenie i już dostałem smsa o kontakcie z 2699, ale nie dzwonię, bo po kilku rozmowach mam już dość. Co mogę dostać po złożeniu wypowiedzenia? A może od razu przyładować z grubej rury i złożyć pismo o przeniesieniu numeru?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#491771  autor: MK_
 24 lip 2011, 20:24
Jaka jest szansa
Bardzo marna.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#491773  autor: gm
 24 lip 2011, 20:32
A co można dostać ponad standard gdybym zdecydował się do taryfy DO USŁUG? Ilość rozmów do Plusa będzie prawie nieograniczona tylko szkoda mi przelicznika minuta:wiadomości, bo w GODZINACH jest to 1:5 (sms lub mms). Gdybym zgodził się na DO USŁUG to warto walczyć o pakiety czy o lepszą cenę za telefon? Skusiłbym się na Nokie e6.

#491775  autor: MK_
 24 lip 2011, 20:36
Mi po złożeniu wypowiedzenia nie zaproponowali nic ponadto co jest na stronie (podstawowy+pakiet do wszystkich+stażowe). Umowa bez telefonu to samo, tylko że na 12 miesięcy. Są stuprocentowo i wręcz absurdalnie żałośni.

#491971  autor: gm
 25 lip 2011, 13:17
Dzisiaj otrzymałem telefon z 2699 i mam GODZINY 55 z rabatem 50% + pakiet 40 minut co miesiąc z umową na 12 miesięcy. Tym ostatnim akurat nie jestem zainteresowany, ponieważ są to minuty schodzące na końcu. Najważniejsze, że są GODZINKI :-)

#494480  autor: stokrotek
 05 sie 2011, 13:20
Witam, Mam pytanie - mam telefon w plusie od 8 lat - i nadchodzi radosny czas końca umowy.
Zaoferowano mi abonament za 79 zl + 450 minut do wszystkich sieci (zwykly pakiet 375 + 75 "za staż").
Wydaje mi sie że powinienem dostać nieco więcej za tyle lat współpracy (+ posiadam jeszcze 4 inne telefony w tej sieci - tzn korzysta ktoś inny ale są na mnie).

PYtanie czy raczej uderzać w dodatkowe minuty czy w cenę nowego telefonu?
Rozumiem że za 1zł nie dadzą mi galaxy s2. Ma ktoś może doświadczenie i wie ile mogą mi realnie zaoferować?
To był pierwszy telefon z ofertą przedłużenia.

Obecnie posiadam iphona 3gs ale moze bylbym skłonny go wymienić jeżeli dostanę jakąś dobra ofertę.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Zapraszam na Fiskalne.com, gdzie szczegółowo są omawiane takie urządzenia jak Kasa fiskalna czy drukarka fiskalna.

#494674  autor: neoptb
 06 sie 2011, 00:16
gm pisze:Wydaje mi sie że powinienem dostać nieco więcej za tyle lat współpracy (+ posiadam jeszcze 4 inne telefony w tej sieci - tzn korzysta ktoś inny ale są na mnie).
Nie. W jakim świecie ty żyjesz? Dostałeś kiedyś coś więcej niż powinieneś? Chyba,że w "ryj".

Każdy numer telefonu jest rozliczany osobno i nie ważne czy ma się ich 1 czy 4.

A poza tym to w ofercie jest 300 minut + 75 za staż + 75 dodatkowych lub 5 numerów do plusa i stacjonarne bez limitu.
stokrotek pisze:PYtanie czy raczej uderzać w dodatkowe minuty czy w cenę nowego telefonu?
Zależy czego bardziej potrzebujesz... Dużo rozmawiać czy wypasionego telefonu...
stokrotek pisze:Rozumiem że za 1zł nie dadzą mi galaxy s2.
i może jeszcze dom na Hawajach gratis?
stokrotek pisze:Ma ktoś może doświadczenie i wie ile mogą mi realnie zaoferować?
Czego?

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#494698  autor: stokrotek
 06 sie 2011, 10:27
Mówiłem o "nieco więcej" niż zaproponowana oferta - nie ma żadnego rozróżnienia czy ktoś posiada telefon 2 lata i 8 lat?
Zależy czego bardziej potrzebujesz... Dużo rozmawiać czy wypasionego telefonu...
Nie rób ze mnie idioty. Pytam czy konsultanci mają większą możliwość oferować dodatkowe pakiety minutowe czy obniżać ceny telefonów?
i może jeszcze dom na Hawajach gratis?
Masz problemy ze zrozumieniem kontekstu? Jasne jest że mi nie dadzą mi smartfona za 2k - ale chciałbym uzyskać nieco lepszą ofertę.
Ustalanie umowy abonamentowej też opiera się na negocjacjach.

W orange mają system trójstopniowy - od najsłabszej do najlepszej oferty.
Wiem też że zwlekaniem z podpisaniem umowy można ugrać dosyć sporo.

Chciałem uzyskać odpowiedź od kogoś kto był w podobnej sytuacji i wynegocjował lepsze warunki niż te które otrzymałem.
Jeżeli nie potrafisz udzielić takiej odpowiedzi to po co się wypowiadasz?

Zapraszam na Fiskalne.com, gdzie szczegółowo są omawiane takie urządzenia jak Kasa fiskalna czy drukarka fiskalna.

#494709  autor: neoptb
 06 sie 2011, 11:18
stokrotek pisze:Mówiłem o "nieco więcej" niż zaproponowana oferta - nie ma żadnego rozróżnienia czy ktoś posiada telefon 2 lata i 8 lat?
Nie.
stokrotek pisze:Pytam czy konsultanci mają większą możliwość oferować dodatkowe pakiety minutowe czy obniżać ceny telefonów?
Tele marketing może coś Ci dorzucić, ale nie ma takiego obowiązku. Ceny telefonów czasami się zmieniają po interwencji.
stokrotek pisze:Ustalanie umowy abonamentowej też opiera się na negocjacjach.
Nie. Idź i negocjuj warunki do jakiegokolwiek punktu plusa to się przekonasz. :)
stokrotek pisze:Jeżeli nie potrafisz udzielić takiej odpowiedzi to po co się wypowiadasz?
lol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

żyj i pozwól żyć.

#494795  autor: ubuntulnx
 06 sie 2011, 19:42
stokrotek pisze:W orange mają system trójstopniowy - od najsłabszej do najlepszej oferty.
Bzdura. 4 stopniowy.
stokrotek pisze:Wiem też że zwlekaniem z podpisaniem umowy można ugrać dosyć sporo.
Bzdura jeszcze większa.

Ale to zawsze pociesznie brzmi, gdy ktoś, kto z przedłużaniem ma stycznośc raz na 2 lata wyraża teorie głosem mędrcy i to jeszcze nie o swoim opie.

Obrazek

#494835  autor: zielony71
 07 sie 2011, 04:42
Niestety ale po zmianie wlasciciela Plus chyba zmienil polityke dot stalych klientow.
W poprzednich latach, po wypowiedzeniu umowy zawsze dostawalem dosyc dobra oferte przedluzeniowa. A w tym roku nic. I 2 numery zasilily Play.

#494873  autor: stokrotek
 07 sie 2011, 12:39
Jakim głosem mędrca? Zapytałem grzecznie Neopthb wypowiedział się merytorycznie dopiero w drugiej wiadomości a ty zarzucasz mi kłamstwo.
W orange możliwe że istnieje system czterostopniowy - niech będzie.
Ale z tym że niby zwlekając nie można nic ugrać to mnie dopiero rozśmiesza. Przykład- znowu z orange - dziewczyna ostatnio przedłużała umowę bez telefonu. Zaoferowano jej konkretne warunki z których dziewcze nie było zadowolone - stwierdziła że rezygnuje i przenosi się do Playa. Nieco ponad miesiąc przed końcem umowy dzwoni konsultant (czy też ktoś z salonu orange- nie wiem) i zaoferował sporo korzystniejsze warunki -ok. kilkudziesięciu minut więcej niż w przypadku poprzedniej oferty. Bzdura? raczej nie skoro miałem przed oczami jej umowę. Przedłużałem umowę dwa lata temu z plusem i również zwlekałem- otrzymałem korzystniejszą ofertę minutową (jakiś pakiet minut do plusa) + telefon o 150 zł tańszy. Kolejna bzdura?

Zielony@ dzięki za normalną odpowiedź wreszcie. O tym nie wiedziałem - rozumiem że plus woli przestać rywalizować z playem tylko pozwala swobodnie klientom zmienić sieć. Ciekawe podejście.

#494902  autor: ubuntulnx
 07 sie 2011, 14:07
stokrotek pisze:Ale z tym że niby zwlekając nie można nic ugrać to mnie dopiero rozśmiesza. Przykład- znowu z orange - dziewczyna ostatnio przedłużała umowę bez telefonu. Zaoferowano jej konkretne warunki z których dziewcze nie było zadowolone - stwierdziła że rezygnuje i przenosi się do Playa. Nieco ponad miesiąc przed końcem umowy dzwoni konsultant (czy też ktoś z salonu orange- nie wiem) i zaoferował sporo korzystniejsze warunki -ok. kilkudziesięciu minut więcej niż w przypadku poprzedniej oferty. Bzdura? raczej nie skoro miałem przed oczami jej umowę. Przedłużałem umowę dwa lata temu z plusem i również zwlekałem- otrzymałem korzystniejszą ofertę minutową (jakiś pakiet minut do plusa) + telefon o 150 zł tańszy. Kolejna bzdura?
Bzdura jakich mało. Strasząc w Orange kogokolwiek odejściem do innej sieci można ugrac co najwyżej pobłażliwy uśmiech konsultanta.

Jak widac do glowy Ci nie przyszlo, że może dostała umowę z wyższego poziomu negocjacji (hej, czy to przypadkiem nie Ty wspomniałeś, że takowe w O są?), albo poprzedni konsultant nie powiedział o wszystkich usługach, które miał w zanadrzu? A może w przeciągu tygodnia oferta się zmieniła?

Ale co ja tam wiem. Pracuję w O ponad 3 lata, Ty przedłużasz umowę raz na 2 lata, gdzie tam moje zorientowanie...

Nie wiem, co w PLUSIE można ugrac zwlekaniem, wiem że w O nic.

Obrazek

#494962  autor: stokrotek
 07 sie 2011, 18:25
A czy ja napisałem że konkretnie w O można? Jasne że wchodzi w grę przejście na "wyższy"poziom. Z tym że to też element negocjacji- mówisz że rezygnujesz itd i dostajesz lepszą ofertę.
Z tego co pamiętam w starej erze (przed T-m) była przygotowana specjalna oferta dla osob które chcą zrezygnować.

Czytaj też uważnie co piszę:
stokrotek napisał/a:
Wiem też że zwlekaniem z podpisaniem umowy można ugrać dosyć sporo.

Bzdura jeszcze większa.
Nie wiem, co w PLUSIE można ugrac zwlekaniem, wiem że w O nic.
Jesteś specem od Orange - ok wierzę ci. Ale jak sam przyznałeś nie wiesz jak wygląda sprawa w plusie - a o tym rozmawiamy od samego początku. Wiec dlaczego napisałeś że to bzdury??

#494964  autor: Sel
 07 sie 2011, 18:53
Przestańcie offtopować bo później ktoś przeglądając wątek musi czytać ten syf. Mówimy o plusie a nie orange, t-mobile, erze i cholera wie czym jeszcze.

Obecnie mam ofertę biznesową, 4 godziny po złożeniu rezygnacji telefon od konsultanta z sensownymi warunkami (bez porównania do tych w salonie). Ogólnie konsultant o wiele bardziej przede wszystkim KOMPETENTNY aniżeli piękna pani w salonie (która proponowała abonament dla indywidualnych na telefony firmowe).

Rozmowy trwają, prosiłem jeszcze o obniżenie ceny telefonu zobaczymy czy się uda ;)

#494994  autor: SACZI
 07 sie 2011, 21:05
stokrotek, osobiście nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego ludzie mają abonament w Plusie - sieci, która ma chyba najwyższe ceny na całym rynku.
Jeżeli "nie musisz" mieć z Plusem umowy, to jej nie podpisuj. Jeżeli nie dostaniesz dobrej (wg ciebie) oferty, po prostu przenieś się do innej sieci.
Same "fajne" reklamy to nie wszystko. Oferta i jakość usługi się liczy.

#495026  autor: Sel
 07 sie 2011, 22:25
SACZI pisze:stokrotek, osobiście nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego ludzie mają abonament w Plusie - sieci, która ma chyba najwyższe ceny na całym rynku.
Jeżeli "nie musisz" mieć z Plusem umowy, to jej nie podpisuj. Jeżeli nie dostaniesz dobrej (wg ciebie) oferty, po prostu przenieś się do innej sieci.
Same "fajne" reklamy to nie wszystko. Oferta i jakość usługi się liczy.
Hmm, dziwne ja w plusie obecnie dostałem umowę bardzo zbliżoną do tej co dostałbym w playu - i telefon którego w życiu bym nie dostał w playu w takiej cenie więc nie wszystko złote co się świeci.

#495027  autor: MK_
 07 sie 2011, 22:29
Hmm, dziwne ja w plusie obecnie dostałem umowę bardzo zbliżoną do tej co dostałbym w playu - i telefon którego w życiu bym nie dostał w playu w takiej cenie więc nie wszystko złote co się świeci.
Zdradź szczegóły - bo ja za równe 9 dni przechodzę do Sim+ a potem Fresh bo Plus za każdym razem prezentował żałosną ofertę (a nikogo się prosić/kombinować nie zamierzam bo już wystarczająco dużo razy ta sieć traktowała ludzi jak debili)

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#495028  autor: neoptb
 07 sie 2011, 22:30
zielony71 pisze:Niestety ale po zmianie wlasciciela Plus chyba zmienil polityke dot stalych klientow.
bzdura...

stokrotek, w plusie jeśli klient jest rentowny to DM może coś dorzucić, nie mniej jednak przedstawia tą samą ofertę co pracownik salonu.
Sel pisze:(bez porównania do tych w salonie).
Joke :mrgreen: Dostałeś inna cenę telefonu + ewentualnie mały pakiet minut. Konsultant telefoniczny ma ta samą ofertę co sprzedawca w salonie...
SACZI pisze:stokrotek, osobiście nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego ludzie mają abonament w Plusie - sieci, która ma chyba najwyższe ceny na całym rynku.
Jeśli odnosisz się do cen telefonów to tak, ale nie usług...
SACZI pisze:Oferta i jakość usługi się liczy.
A co Ci się nie podoba w jakości usług?

żyj i pozwól żyć.
  • Strona 18 z 187
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 187
  • 1