• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 170 z 318
  • 1
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 318

#288202  autor: Pytlusek
 13 wrz 2008, 18:03
Za niedługo minie 4 Lata w Erze.
Abonament 40 zł ale zawsze wydzownie do 50.
Możena jakos ich postraszyc ze odejde żeby mi zaproponowali lepsze warunki np,darmowy numer, duzo minut + ladny telefon i inne pierdoły??

#288248  autor: vinc
 14 wrz 2008, 08:19
painkiller7 dostałes standardową ofertę, ale z takimi rachunkami to wątpię czy coś będziesz mógł wytargować. Jesli chodzi o ceny telefonów i abonamentów to wszystko jest na stronie Ery http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

Pytlusek postraszyć zawsze warto może wytargujesz zniżkę abonamentu o 50% na 12 miesięcy... :wink:

Obrazek

#288250  autor: aga
 14 wrz 2008, 08:44
painkiller7 nic nie wytargujesz. Wiem to z własnego doświadczenia. Jeden z moich numerów z abonamentem 20 zł nie przekraczał tej kwoty (a jeśli już to niewiele), a połączenia w przeważającej większości były wykonywane do Ery i ewentualnie na stacjonarne. Nic nie udało się wytargować ani telefonicznie ani mailowo. Odpowiedź zawsze była taka sama, że przy takich rachunkach i takim profilu dzwonienia nic więcej nie dostanę i w grę wchodzi tylko oferta standardowa. Umowę rozwiązałam, a osoba która używała tego numeru wzięła abo w Playu.

#288351  autor: merw
 14 wrz 2008, 21:13
Chciałbym podziękować za rady.
Przedłużyłem umowę. 4lata w era,zniżki dostałem po 1szym e-malu do BOA.
i mam NE100- 12cykli za 50zł kolejne za 85zł i do tego SE c902 za 99zł minus 3500pkt= 1zł. 60 dni na dostosowanie dodatkowych opcji czyli 2000min/mc do 5 os za 15zł, 2mc blueconnect 2mce za 0zł oraz 1200 min na stacjonarne na 5mcy.- z oferty
:D

#288521  autor: Adami
 15 wrz 2008, 20:56
aga pisze:painkiller7 nic nie wytargujesz. Wiem to z własnego doświadczenia. Jeden z moich numerów z abonamentem 20 zł nie przekraczał tej kwoty (a jeśli już to niewiele), a połączenia w przeważającej większości były wykonywane do Ery i ewentualnie na stacjonarne. Nic nie udało się wytargować ani telefonicznie ani mailowo. Odpowiedź zawsze była taka sama, że przy takich rachunkach i takim profilu dzwonienia nic więcej nie dostanę i w grę wchodzi tylko oferta standardowa. Umowę rozwiązałam, a osoba która używała tego numeru wzięła abo w Playu.
Chyba to było jakiś czas temu obecnie bez większego problemu dostanie się rabat 50% przynajmniej na kilka miesięcy :)

#288593  autor: TommyB
 16 wrz 2008, 13:10
Niestey nie, ja ostatnio przerabiałem własnie abo 25zł i 3 razy pisałem, i jedyne co mi się udało uzyskać to oferta standardowa, absolutnie nic nie idzie wskurać w tej kwestii... jak się komuś uda to niech da znać.

#288595  autor: Kostek
 16 wrz 2008, 13:20
witam,

a ja po pierwszej odpowiedzi z BOA, napisałem maila i otrzymałem 3 miesiące zniżki na tenże abonament :) [ 3*20 + 21*25 ] może to nie jakaś rewelacja, ale zawsze coś :)

PS. Dziś są kalendarzykowe urodziny ery, więc może dzisiaj się ugną ;)

pozdrawiam :)

#288663  autor: rafcyk
 16 wrz 2008, 19:51
TommyB, Kostek, ja również po pierwszym mailu otrzymałem zniżkę na 3 miesiące. Dopiero po drugim telefonie dali mi 50% zniżki na 12 miesięcy. Jednak sprawa dotyczyła wyższego abonamentu. Naprawdę wątpię, czy przy tak niskim dają coś więcej.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#288702  autor: Kostek
 16 wrz 2008, 23:04
rafcyk, przy wyższym abo - jak u Ciebie, zniżkę na 12 miesięcy faktycznie da się uzyskać bez większych problemów ;)- a przy tych najniższych, w ogóle chętni nie są - potem pisałem, że urodziny sieci, że coś tam, ale nie ugięli się :P Dobre i zawsze 3 miesiące :)

Zresztą i tak uważam, że 25 zł za 70 min + tel. to i tak dobra oferta :)

#288707  autor: kier
 16 wrz 2008, 23:28
sprawa generalnie przedstawia sie tak :)
4 miesiace (bez jednego dnia) do konca umowy, zagladam do i-boa, a tam......
cudowna wspaniala oferta bez wymiany aparatu, aneks na 24 m

Napisałem maila z pytaniem o oferte

Loguje sie na konto, a tam juz oferta.... z wymiana telefonu jest dostepna

No to maila do nich ze chce na 12m i jeszcze gratis w postaci minut do ery dodatkowych (całkowicie mi nie potrzebnych ;)

Mail od nich, ze oferta na dzien dzisiejszy ostateczna, bo za duzo czasu do konca umowy, i ze wazna jest 30 dni

Wyslalem maila z pytaniem jak rowiazac umowe....

No i na nastepny dzien oferta taka jak chcialem, czyli aneks na 12 m (oczywiscie bez minut do ery, ale i tak mi nie sa potrzebne)

Teraz czekam na kuriera z nowa umowa :]

P.S. Pani w boa, jak dzwonilem przedluzac oczywiscie na dzien dobry proponowala standardowe umowy, ale jak powiedzialem, ze dostalem maila, to od razu znalazla ten dodatek :]

P.P.S. Nie targowalem sie o wiecej bo zalezy mi na drastycznym, bardzo szybkim, obnizeniu abonamentu ;)

P.P.P.S. Jak kurier nie dotrze w ciagu 5 dni to umowy nie odbiore i niech sie martwia :)

P.P.P.P.S. Jak nie aktywuja w ciagu 7 dni od podpisania aneksu to odstąpię od aneksu i niech się martwią.

P.P.P.P.P.S. Na mnie mieli spory zysk bo tylko w erze dzwonilem, i zawsze jakos tak przedłużałem umowę nie wgryzając się w aktualne promocje.

#288739  autor: wolti
 17 wrz 2008, 11:44
Witam, szczęśliwie znalazłem ten wątek bo dostałbym standard a tak kombinuje.
Więc po kolei, pierwsze podejście nieudane:
Treść:
Witam,
Proszę o przedstawienie korzystnej oferty abonamentowej opartej na taryfie Nowa Era 80 bądź Nowa Era 60 w opcji II na 24 miesiące z telefonem Sony Ericsson C 902. Chciałbym przy tym zaznaczyć iż oferta standardowa nie jest dla mnie korzystna zważywszy choćby na to, że przykładowo operator P4 ma płaską opłatę za minutę do wszystkich sieci i telefony o podobnej funkcjonalności w tej cenie. Ze względu na to, że jestem od długiego czasu związany jestem z Państwa marką a nasza współpraca przebiegała pomyślnie proszę o poważne potraktowanie mojej korespondencji gdyż uważam, że wciąż mogą Państwo stanowić konkurencję dla innych operatorów a tym samym utrzymać mnie jako klienta.
Z poważaniem,

w odpowiedzi
Witam

Uprzejmie dziękuję za korespondencję skierowaną do Internetowego Biura Obsługi Abonenta.

Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pana.

Jeżeli priorytetem dla Pana jest wymiana dotychczas użytkowanego telefonu na nowy oraz optymalizacja kosztów połączeń zachęcam do wyboru oferty wymiany aparatu.

Gwarantuję realizację oferty z taryfą Nowa Era oraz promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert.

W taryfie Nowa Era stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,49 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 80, 100, 120, 200) lub 0,59 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 20, 40, 60) za minutę połączenia oraz 0,72 zł z VAT za minutę połączenia do sieci PLAY (niezależnie od planu taryfowego), a koszt SMS-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów oferty Telefoniczna okazja ( OPCJA II):

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 65,00 zł z VAT oraz
telefon Sony Ericsson C902 w cenie 99zł w umowie na 24 miesiące
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 85,00 zł z VAT
telefon Sony Ericsson C902 w cenie 1zł w umowie na 24 miesiące

Informuję, iż wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

Dodatkowo, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pan możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:

Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

SMS-y lub MMS-y - 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.

Blueconnect w telefonie - nawet do 500 MB do wykorzystania za pomocą erawap, erainternet, Hotspot w sieci Era.

Szczegóły dotyczące poszczególnych Usług oraz ich cenników znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.era.pl

Zmiany można dokonać samodzielnie bezpłatnie poprzez witrynę www.era.pl (logując się do serwisu i-BOA) oraz TeleErę dzwoniąc pod numer telefonu 602909, lub poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).

Nadmieniam, że jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Pana adres, co pozwoli Panu na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Pana zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.

a teraz pytania:
-czy walczyć? (Era 10 lat, biznes 60, rachunki średnio ~90, przy czym chce Nową Ere 60)
-jakie argumenty stosować?
-na ile mogę sobie pozwolić?
-co mogę dostać

#288750  autor: Tajemniczy28
 17 wrz 2008, 13:13
Nie jestem abonenetem ery ale na to na co pozwala mi moja wiedza uważam że dostałeś owszem tańszy telefon i to jest na + ale warunki oferty prawie takie same lub niewiele różniące się jak dla nowych klientów.

#288752  autor: wolti
 17 wrz 2008, 13:28
Ano właśnie :)
Właśnie zaznajomiłem się z ofertą P4, zrobiłem porównanie i montuje kolejną wiadomość do ERY;] zobaczymy co odpowiedzą, mimo wszystko proszę bardziej zaawansowanych forumowiczów o pomocne wypowiedzi.

#288755  autor: kier
 17 wrz 2008, 13:54
1' najpierw pomysl co chcesz, obnizke abonamentu, czy tanie uslugi dodatkowe, czy tani telefon
2' napisz do nich co chcesz
3' jak nie spelnia wszystkich(!!!) Twoich zadan wyslij emaila z pytaniem jak rozwiazac umowe?
4' no i wybieraj / przebieraj ;)

--
pozdrawiam
kier

#288768  autor: DiAbOlO
 17 wrz 2008, 15:06
Trzeba wybrać, czy rybki, czy akwarium - tak jak już wspomniano... Nie można mieć wszystkiego... To po pierwsze... A po drugie, to warto czasem skorzystać i zajrzeć do przynajmniej kilku poprzednich stron tego tematu... Odpowiadanie co rusz na - można powiedzieć - to samo pytanie jest bez sensu. Proponuję przeskoczyć do np. 220 podstrony i poczytać.

Pozdrawiam

...:::DiAbOlO:::...

#288778  autor: wolti
 17 wrz 2008, 15:37
Hmm, oczywiste jest że za darmo nic nie dostane, wyczytane nawet dalej wstecz. Sam tutaj nie wyszedłem z konkretną propozycja co chce, miałem nadzieję że po porównaniu z ofertą PLAY (3mies połowa abo, 5 mies pakiet sms) sami coś wymyślą, Tajemniczy28 ten tel jest w standardowej cenie dla stałych abonentów, dlatego chciałbym np upust na abonament.
Ale rozumiem że każda taka sprawa to indywidualna kwestia dlatego pytam choćby o szanse.
PS. na 2 maila dostałem odmowę, poprosiłem o warunki przeniesienia numeru. Zobaczymy..

#288779  autor: ramzes
 17 wrz 2008, 15:40
Witam,
nie dawno zakończyłem negocjację z erą :lol: z tego co zauważyłem to pisanie maili przez BOA to strata czasu, po 3 mailach nadal proponowano mi standard. W końcu zadzwoniłem do Biura obsługi klientów i powiedziałem, iż w związku z przedstawionymi mi warunkami umowy przechodzę do PLAY. Bardzo miła Pani z działu utrzymania klienta zaproponowała mi Nową Erę 80, przez pierwsze 12 miesięcy za 40 złotych, a w pozostałych 12 miesiącach będę płacił standardowo czyli 65 złotych, do tego dostałem Nokię E51 za 49 złotych :lol: dodam, iż punkty z era premia nie były potrzebne by osiągnąć taką cenę telefonu.
Moje poprzednie rachunki z 6 ostatnich miesięcy były w granicach 75 złotych, w erze jestem od 2 lat.

#288988  autor: Gosia
 18 wrz 2008, 20:27
Witam wszystkich :D
Na początku chciałam podziękować za wszystkie porady odnośnie negocjacji, które jednym słowem - bardzo mi pomogły :)
W Erze jestem od 6 lat i dzisiaj udało mi się osiągnąć to, co zmierzałam - przez 1 rok abonament 30zł, przez drugi rok - 45 zł (Nowa Era 60). Do tej pory mój abonament wynosił 40zł, w tym 40 min. do wszystkich, 100min do sieci, przy czym dużo dzwoniłam w sieci i rzadko kiedy przekraczałam abonament, tzn rachunki w wysokości 40-42zł.

Negocjacje podjęłam w połowie sierpnia (umowa wygasa w połowie października). Rozpoczęłam od maila przez I-BOA. Era odpowiadała mailami, w końcu również dzwonili i rozmawiałam z osobą z działu utrzymania klienta. Podawałam rzeczowe argumenty, np. takie, że do tej pory miałam w sumie 140 min. za 40 zł (dużo dzwonię w Erze), a teraz mam płacić 45zł za 120 min. Było to jeszcze przed 1.września, kiedy oferta dla nowych abonentów była korzystniejsza niż dla mnie (oferta standardowa), co tłumaczyłam Pani z BOA (Pani nie miała na to żadnych kontrargumentów :P ). W końcu wyszło na to, że miałam otrzymać zniżkę na abonament 50% przez trzy pierwsze miesiące oraz jakieś darmowe min. do Ery. Nie przyjęłam oferty.
Po 1. września zapytałam się, czy oferta dla mnie się zmieniła - w mailu otrzymałam odp., że nie (jedynie zmieniły się ceny telefonów - wg standardowej oferty).
Pisałam maile z pytaniami, jak rozwiązać umowę oraz do kiedy mam czas na wykorzystanie pkt. z Era Premia. Era odpowiadała rzeczowo, ale ani słowa o innych warunkach podpisania umowy.

Dopiero po dzisiejszym mailu do Ery z pytaniem, kiedy otrzymam pismo z przewidywaną datą rezygnacji (2 tyg. temu wysłałam do Ery wypowiedzenie), odebrałam tel. Pan z Ery zapytał wprost, jakie chcę warunki, aby przedłużyć umowę(powyżej). Zgodził się na nie bez słowa i teraz czekam na kuriera z umową i SE K770i za 1zł, w pełni usatysfakcjonowana.

Podsumowując, mam nadzieję, że moje doświadczenia przydadzą się komuś. Trzeba wykazać dużą cierpliwość w kontaktach z Erą i nawet przy niskim abonamencie można mieć zniżkę na rok:) Poza tym nic tak nie działa na Erę jak wypowiedzenie umowy. Mam wrażenie, że inne argumenty do nich zupełnie nie trafiały. Ale to już tylko moja opinia;)

#289023  autor: dawoo1
 18 wrz 2008, 22:40
A czy próbował ktoś z Was wynegocjować żeby płacić tyle samo przez 24 mieś. np37zł zamiast płacić przez 12mieś.30zł i przez kolejne 12mieś 45zł? Da się tak?

#289043  autor: lukas63
 19 wrz 2008, 00:51
Nie da się - Era zmieniła sposób przyznawania rabatów
  • Strona 170 z 318
  • 1
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 318
  • 1