• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 169 z 208
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 208

#517353  autor: ubuntulnx
 22 lis 2011, 17:35
pauli05,

mylisz pojęcia automatycznego przedłużenia z przyblokowaniem propozycji.

Obrazek

#517355  autor: Krzychu007
 22 lis 2011, 17:55
Za miesiąc kończy mi się umowa- najniższy OA. Na priv mogę podesłać nr- chcę sprawdzić co da radę dostać - może jakieś pakiety lub rabat na fon, jak nie to pewnie na kartę trzeba przejść ;)

#517373  autor: pauli05
 22 lis 2011, 19:28
ubuntulnx pisze:pauli05,
mylisz pojęcia automatycznego przedłużenia z przyblokowaniem propozycji.
no nie wiem, przez jakiś tydzien była przyblokowana faktycznie, ale później był już normalnie status zrealizowano, klient w końcu się zebrał po jakis 2 tygodniach, zadzownił do BOK-u i po jakimś tygodniu znów był uprawniony

#517416  autor: Damian67
 22 lis 2011, 23:33
Mam pytanie skąd na allegro biorą się te pakiety orange 400minut do wszystkich (w tym play) na miesiąc za około 15 zł??

#517448  autor: bora1410
 23 lis 2011, 10:45
Jak wygląda sytuacja gdybym przechodził z karty na abonament (firmowy lub dla osób fizycznych) i doładował sobie tymi promocyjnymi 400minutami x 5. Zostały by mi one dodane do konta abonamentowego? Normalnie jeśli było coś na koncie prepaid to przechodziło w abonament i mogliśmy to wykorzystać. Wie ktoś jak to może wyglądać.

#517632  autor: Raskus
 24 lis 2011, 00:10
Dodatkowe pakiety możesz wybrać tylk oz tych które masz w danej taryfie, np pakiety jakie masz na firmie biorąc abo na firme lub identycznie mając na indywidualną osobę.

Doradca klienta inwydualnego Orange

#517774  autor: Soq
 24 lis 2011, 17:53
Zapraszam na priv konsultanta. Za miesiąc kończy się abo. w Mega. Zainteresowany jestem Delfinem za 59 i Nokię E52. Da radę dostać jakieś pakiety? ;)

#517786  autor: konsultantemeryt
 24 lis 2011, 18:32
Panowie, oferty Orange nie ogarniam w ogóle. Czy istnieje zbicia kosztów telefonu jakimiś dodatkowymi pakietami np. internetem itp itd.

Dokładnie chodzi mi o abonament mniej więcej 70 zł z Nokią N8 (w miarę rozsądnych cechach)

Wiem, że w abo. 89 zł brutto N8 jest za 99 zł brutto

Pozdrawiam!

P.s chodzi i nową aktywację. W razie czego jestem zainteresowany.

#517801  autor: cynicus
 24 lis 2011, 19:23
Witam forumowiczów!
Podobny wątek był już poruszany wcześniej, ale moim zdaniem odpowiedź nie była zbyt jednoznaczna. Chodzi o to, że konsultanci przy przedłużaniu umowy twierdzą, że jej nowe warunki wchodzą w życie wraz z najbliższym okresem rozliczeniowym, czyli de facto obowiązują np. 25 a nie 24 okresy rozliczeniowe, chociaż na aneksie podpisuje się umowę właśnie na te 24 miesiące. To na jakiej zasadzie działa to miesiąc wcześniej? Konsultant nie potrafił mi tego jakoś wyjaśnić, ale twierdził, że tak właśnie jest i on nie widzi problemu, bo przecież przed zakończeniem nowej umowy wcześniej do mnie zadzwonią i zaproponują nowe warunki, które też będą działały wcześniej. A co wtedy jeśli nie przedłużę tej nowej umowy? Brak logicznej odpowiedzi... Czy ktoś potrafi to wyjaśnić?

#517803  autor: Rurens
 24 lis 2011, 19:25
czesc wszystkim. mam telefon w orange juz od okolo 5 lat i chce sobie przedluzyc umowe. dotychczas nie potrzebowalem wiele, ale zmeczla mnie juz ciagla kontrola kosztow / ciagle doladowania konta. korzystam z delfina mixa za 29, ktory jest tragedia i chce sie go juz pozbyc : / w salonie mi powiedziano, ze dadza mi max to co jest w necie, konsultant nie mial N-I-C w porownaniu z innymi sieciami. chcialbym jednak zostac w orange, podniesz wysokosc zobowiazania, wziac drozszy telefon. wiem ze pod *400 mozna dostac o wiele wiecej, ale nie wiem, jak mam z nimi rozmawiac zeby mi cos dali ciekawego :X mam powygrazac, ze odejde z sieci? : /
Pomozcie :?

#517805  autor: konsultantemeryt
 24 lis 2011, 19:36
cynicus pisze:Witam forumowiczów!
Podobny wątek był już poruszany wcześniej, ale moim zdaniem odpowiedź nie była zbyt jednoznaczna. Chodzi o to, że konsultanci przy przedłużaniu umowy twierdzą, że jej nowe warunki wchodzą w życie wraz z najbliższym okresem rozliczeniowym, czyli de facto obowiązują np. 25 a nie 24 okresy rozliczeniowe, chociaż na aneksie podpisuje się umowę właśnie na te 24 miesiące. To na jakiej zasadzie działa to miesiąc wcześniej? Konsultant nie potrafił mi tego jakoś wyjaśnić, ale twierdził, że tak właśnie jest i on nie widzi problemu, bo przecież przed zakończeniem nowej umowy wcześniej do mnie zadzwonią i zaproponują nowe warunki, które też będą działały wcześniej. A co wtedy jeśli nie przedłużę tej nowej umowy? Brak logicznej odpowiedzi... Czy ktoś potrafi to wyjaśnić?
Jeżeli np zostało Ci 2 miesiące do zakończenia umowy to umowa de facto zostaje przedłużona na 25 miesięcy. Chyba że konsultanci mają taką opcje, że mogą skrócić dotychczasową umowę.

Jeżeli chodzi o warunki umowy to wchodzą od nowego okresu rozliczeniowego.

#517811  autor: cynicus
 24 lis 2011, 19:48
KonsultantPLUS pisze:
Jeżeli np zostało Ci 2 miesiące do zakończenia umowy to umowa de facto zostaje przedłużona na 25 miesięcy. Chyba że konsultanci mają taką opcje, że mogą skrócić dotychczasową umowę.

Czy jest to zapisane w aneksie, czy znajduje się tam zapis, że umowa obowiązuje np. 01.01.2012 do 10.01.2014, a grudzień 2011 jest niejako "na gębę"?

#517812  autor: Rurens
 24 lis 2011, 19:52
cynicus pisze:
KonsultantPLUS pisze:

Czy jest to zapisane w aneksie, czy znajduje się tam zapis, że umowa obowiązuje np. 01.01.2012 do 10.01.2014, a grudzień 2011 jest niejako "na gębę"?

tak, masz to napisane na pierwszej stronie aneksu

#517815  autor: konsultantemeryt
 24 lis 2011, 19:53
cynicus pisze:
KonsultantPLUS pisze:

PRZYKŁADOWO

Masz okres rozliczeniowy od 1 danego miesiąca

Umowa Ci się kończy dnia 10.02.2012

Dnia 24.11.2011
Dzwoni do Ciebie konsultant proponując przedłużenie umowy (tylko na 27 miesięcy)
Zgaszasz się na przedłużenie

Nowa umowa wygląda następująco
Wchodzi w życie dnia 1.12.2011
Kończy się 1.02.2014

Więc wszystko jest dobrze.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 20:11 przez konsultantemeryt, łącznie zmieniany 1 raz.

#517817  autor: cynicus
 24 lis 2011, 20:05
[quote="KonsultantPLUS"][/quote]Kończy się 1.02.2013?

Kończy się chyba 1.02.2014 jak na 27 m-cy?

#517818  autor: konsultantemeryt
 24 lis 2011, 20:10
cynicus pisze:
KonsultantPLUS pisze:
Kończy się 1.02.2013?

Kończy się chyba 1.02.2014 jak na 27 m-cy?
Przepraszam mój błąd.

#517820  autor: cynicus
 24 lis 2011, 20:21
OK. Konsultant i Rurens dziękuje bardzo za wyjaśnienia, pozdrawiam.

#517883  autor: Rurens
 24 lis 2011, 22:55
a wracajac do mojego pytania - czy ktos juz kiedys przedluzal umowe przez *400?
  • Strona 169 z 208
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 208
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169