Euronymous pisze:T-Mobile na 24 mieś w taryfie r140 (abonament 24mieś + cena początkowa telefonu)
Podajesz ceny końcowe po maksymalnym rabacie (a ile set tysięcy klientów nie wie o istnieniu suk?) w swoim zestawieniu[/quote]
Euronymous pisze:koszt takiej Zetki na 24 mieś jeszcze niedawno wynosił 2.647zł i to była dobra cena. Niemniej cena ta się zmieniła i dziś Zetka na 24 mieś to koszt 3.347zł.
Masz racje cena była dobra, ale odrzuciłem ten model, bo niepotrzebny mi telefon w którym nie będę slyszal co drugiego słowa rozmowcy bedac na zatłoczonej ulicy, w pociągu, autobusie czy tramwaju
Euronymous pisze:telefon na pewnym znanym portalu za gotówę, względnie gdzieś na raty i całkowite koszty na 24mieś to:
1) HTC One - 3.407zł,
2) Samsung s4 - 3.354zł,
3) iPhone5 - 3.653zł
Powyższe ceny w nju zakładają abonament 57zł (nolimit rozmowy, smsy, 1gb internet).
Podejrzewam,ze 3/4 osob przedluzajacych nie stać wyrzucić jednorazowo na telefon kilku tysięcy złotych.
Dlatego bledny jest podany przez Ciebie kosztorys.
nju 24m x 57zl = 1368zl
ceny telefonow w sklepach w ktorych sa raty 0%
(biorac raty przez portale aukcyjne wychodzi tyle co w tych sklepach):
iphone 5 16gb = 2799zl
htc one = 2599zl
samsung s4 = 2499zl
czyli biorac na 24raty (tyle co umowa na abo) wychodzi:
pelen abo nju + iphone5 16gb = 4167 (
173zl miesiecznie)
pelen abo nju + htc one = 3967 (
165zl miesiecznie)
pelen abo nju + s4 = 3867 (
161zl miesiecznie)
Nju to dobre rozwiązanie dla mojej mamy.
Z internetu w telefonie nie korzysta, jak wysle ze 2 smsy w miesiącu to max, ale dużo rozmawia. Przeszla do nju, zrezygnowala ze stacjonarnego telefonu i jest jeszcze do przodu finansowo.
Euronymous pisze:Jak widać - zarówno Orange jak i T-Mobile w podanej przez Ciebie ofercie nolimit to żadna promocja
Oczywiście ,ze to nie jest super promocja (Niemcow czy Anglikow nie dogonimy

),ale pokazałem,ze oferta Orange jest korzystniejsza tym bardziej,ze ....
- ceny telefonow (caly koszt umowy) takie same albo nizsze i dodatkowe 500mb internetu
- tysiące ludzi nie wiem o istnieniu SUK i wtedy to porównanie pokazuje jeszcze wieksza roznice
- sieci w której się jest 10lat albo dluzej i placi co miesiąc po sto kilkadziesiąt złotych powinna zrobić wszystko by zatrzymać takiego klienta,a nie robic cyrkow (salon może dac A, boa może dac B, a suk C),a w finalnym rozrachunku oferta slabsza bądź na rowni z konkurencja.
P.S.
Mi wystarczy 300minut, 1gb internetu, mogę placic 100zl abonamentu,ale telefon żeby był dużo tanszy