• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 168 z 350
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 350

#642806  autor: zygikuleczka
 27 cze 2013, 21:20
Makin pisze: Mimo tego "mydlenia oczu" da się negocjować tą cenę?
Cena do wyjściowa to ta na stronie, to co się da wynegocjować jest opisane w tym wątku.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#642808  autor: Wiola_K
 27 cze 2013, 21:26
A umowy na 36 miesięcy nie miały być zlikwidowane? To nie wiem czy one są zgodne z prawem w tym momencie?

#642821  autor: barti92xx
 27 cze 2013, 21:56
ja to mam pecha zawsze, hehe, miesiac temu w rodzinie 40 dostalem tylko 250 minut, a za noLIMIt musze bulic 5 zl ;( wytrzymam te 2 lata, ale ci ktorzy wierzą tylko w karte mają racje.... podpisze aneks, a za miesiac warunki beda o niebo lepsze

[ Dodano: 2013-06-27, 22:01 ]
hmmmm zastanawiam sie tylko, jak tak dalej te ceny beda spadac w dol, to za 2 lata, bedziemy miec za darmo abonamenty :D i telefony beda rozdawac na ulicy :D:D

[ Dodano: 2013-06-27, 22:02 ]
no i wtedy wszystko straci sens :D

#642826  autor: keczup80
 27 cze 2013, 22:10
Euronymous pisze:T-Mobile na 24 mieś w taryfie r140 (abonament 24mieś + cena początkowa telefonu)
Podajesz ceny końcowe po maksymalnym rabacie (a ile set tysięcy klientów nie wie o istnieniu suk?) w swoim zestawieniu[/quote]
Euronymous pisze:koszt takiej Zetki na 24 mieś jeszcze niedawno wynosił 2.647zł i to była dobra cena. Niemniej cena ta się zmieniła i dziś Zetka na 24 mieś to koszt 3.347zł.
Masz racje cena była dobra, ale odrzuciłem ten model, bo niepotrzebny mi telefon w którym nie będę slyszal co drugiego słowa rozmowcy bedac na zatłoczonej ulicy, w pociągu, autobusie czy tramwaju :wink:
Euronymous pisze:telefon na pewnym znanym portalu za gotówę, względnie gdzieś na raty i całkowite koszty na 24mieś to:
1) HTC One - 3.407zł,
2) Samsung s4 - 3.354zł,
3) iPhone5 - 3.653zł
Powyższe ceny w nju zakładają abonament 57zł (nolimit rozmowy, smsy, 1gb internet).
Podejrzewam,ze 3/4 osob przedluzajacych nie stać wyrzucić jednorazowo na telefon kilku tysięcy złotych.
Dlatego bledny jest podany przez Ciebie kosztorys.
nju 24m x 57zl = 1368zl
ceny telefonow w sklepach w ktorych sa raty 0%
(biorac raty przez portale aukcyjne wychodzi tyle co w tych sklepach):
iphone 5 16gb = 2799zl
htc one = 2599zl
samsung s4 = 2499zl
czyli biorac na 24raty (tyle co umowa na abo) wychodzi:
pelen abo nju + iphone5 16gb = 4167 (173zl miesiecznie)
pelen abo nju + htc one = 3967 (165zl miesiecznie)
pelen abo nju + s4 = 3867 (161zl miesiecznie)

Nju to dobre rozwiązanie dla mojej mamy.
Z internetu w telefonie nie korzysta, jak wysle ze 2 smsy w miesiącu to max, ale dużo rozmawia. Przeszla do nju, zrezygnowala ze stacjonarnego telefonu i jest jeszcze do przodu finansowo.
Euronymous pisze:Jak widać - zarówno Orange jak i T-Mobile w podanej przez Ciebie ofercie nolimit to żadna promocja
Oczywiście ,ze to nie jest super promocja (Niemcow czy Anglikow nie dogonimy ;) ),ale pokazałem,ze oferta Orange jest korzystniejsza tym bardziej,ze ....
- ceny telefonow (caly koszt umowy) takie same albo nizsze i dodatkowe 500mb internetu
- tysiące ludzi nie wiem o istnieniu SUK i wtedy to porównanie pokazuje jeszcze wieksza roznice
- sieci w której się jest 10lat albo dluzej i placi co miesiąc po sto kilkadziesiąt złotych powinna zrobić wszystko by zatrzymać takiego klienta,a nie robic cyrkow (salon może dac A, boa może dac B, a suk C),a w finalnym rozrachunku oferta slabsza bądź na rowni z konkurencja.

P.S.
Mi wystarczy 300minut, 1gb internetu, mogę placic 100zl abonamentu,ale telefon żeby był dużo tanszy :wink:
 #642830  autor: kenzol
 27 cze 2013, 22:29
Mam pewien problem z siecią T-Mobile. Zawsze negocjowałem warunki abonamentowe przez Dział Utrzymania Klienta ale zawsze było to po zakończeniu starej umowy lub co najwyżej miesiąc przed. W tej chwili, po zalogowaniu do iBOA, pojawiły mi się nowe propozycje abonamentowe na 4 miesiące przez zakończeniem umowy. Czy w tej sytuacji mogę prosić ludzi z BOKu o połączenie z działem utrzymania klienta? czy jeszcze za wcześnie na to? Jeszcze jest jedna sprawa. Otóż niedawno podpisałem dodatkową umowę abonamentową na drugi numer, na który mam przyznany rabat pod warunkiem, że utrzymam mój stary abonament. Więc nie wiem czy mogę zagrozić, że wypowiem umowę jeśli mi nie dadzą lepszych warunków, bo jeśli ją wypowiem to automatycznie zwiększy mi się wysokość abonamentu na drugim numerze.

#642836  autor: Euronymous
 27 cze 2013, 22:58
Up, możesz negocjować nawet 6mieś przed końcem.

Keczup80,
Ceny telefonów podane przeze mnie nie pochodzą ze sklepów, ale z platformy aukcyjnej, więc One od 2.039zł, s4 od 1.986zł, iPhone od 2.285zł (aukcje kup teraz, nowe słuchawki, z PL dystrybucji, min kilka telefonów u sprzedawcy). Osobiście stać mnie na rozwiązanie z zakupem tel w sklepie/na aukcji, więc interesują mnie koszty całościowe, w szerszej perspektywie, dlatego też rozłożyłem je na 24mieś.

Tak, podaję ceny końcowe, bo takie uwzględniłeś w swoim poprzednim poście, ale fakt, że ktoś, kto nie wie o SUK T-M, powinien wybrać Orange. Zgadzam się też z argumentem, że T-M powinien dawać taką ofertę wieloletnim klientom, żeby zawsze przebić konkurencję. Jak widać, dział utrzymania klienta z T-M w porównaniu do takiego Orange dla nowy klientów szału nie robi.

Zetka wcale nie jest cicha. Nie występuje wskazany przez Ciebie problem - wiem, bo mam jedną (wziętą właśnie w T-M 3 tyg temu za 199zł) i trochę żałuję, że nie wziąłem od razu drugiej :) Miałem nadzieję, skoro jej cena była taka atrakcyjna, że może i jakiś Note2 bądź s4 szybko spadnie. Nic z tego nie miało miejsca, a do tego Zetka podrożała i obecnie kosztuje najwięcej (prócz iPhona). Dlatego z drugim abonamentem czekam na coś równie atrakcyjnego jak Zetka, może spadek MTRów coś pomoże, może wejdzie np. s4 ze snapem 800 i cena obecnego s4 spadnie. Jeśli T-M nie zmieni oferty - nie interesuje mnie 100 minut więcej, ale tak jak Ciebie lepsza cena na telefon i niższy abonament, względnie większa paczka netu - to straci wieloletniego solidnego klienta.

#642838  autor: st.konsultant
 27 cze 2013, 23:08
Grimi pisze:Dziś dzwonił typ z BOA do mojej mamy i przedstawił dziwaczną ofertę. Obecnie mama ma R20, płaci za to 30zł i ma ok 150 min (nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego). Umowa kończy się za lekko ponad rok. Facet, który dzwonił przedstawił ofertę 19,90zł i 150min z jakimś badziewnym "szajsungiem" za złotówe z tym, że umowa będzie obowiązywać na 48 miesięcy. Mama tam nie potrzebuje nie wiadomo ile minut, internetu itp. Tylko od czasu do czasu gdzieś zadzwonić i płacić jak najmniej więc się zgodziła i czeka na kuriera. Teraz pytanie, ktoś coś może powiedzieć więcej na temat takiej oferty przygotowanej w połowie trwania umowy na takich warunkach?

Twoja mama dostała na 100 % ofertę na nowy numer. Nie ma ofert na przedłużenie na 48 miesięcy i nie można przedłużyć umowy tak wcześniej (chyba, że się płaci wysokie faktury).

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... tandardowa

[ Dodano: 2013-06-27, 23:10 ]
Wiola_K pisze:A umowy na 36 miesięcy nie miały być zlikwidowane? To nie wiem czy one są zgodne z prawem w tym momencie?
Te przepisy obowiązują tylko w przypadku, gdy Klient podpisuje pierwszą umowę. Wtedy nie może być umowa dłuższa niż 24 miesiące (ale i to można ominąć wymyślając raty 8) . W ramach przedłużenia umowa może być dłuższa.

[ Dodano: 2013-06-27, 23:21 ]
barti92xx pisze: [ Dodano: 2013-06-27, 22:01 ]
hmmmm zastanawiam sie tylko, jak tak dalej te ceny beda spadac w dol, to za 2 lata, bedziemy miec za darmo abonamenty :D i telefony beda rozdawac na ulicy :D

Ale i tak będzie się pojawiało standardowo: "A co mi Pan jeszcze dołoży do oferty" :lol: ;)

#642875  autor: broda4
 28 cze 2013, 09:34
mi 2 lata temu tez w ciagu 2 dni - podniesli cene telefonu o 200 zł.
oczywiscie nie podpisalem umowy.
podobnie jak dzisiaj z Z-ką.

CZy otrzymujecie numery listów przewozowych od TM po wyslaniu kuriera?
Po zalogowaniu sie na iBoa - gdzie szukac info o wysyłce?

#642934  autor: Koczkodan
 28 cze 2013, 12:48
Miałem mieć internet 2gb miesięcznie za darmo a jednak mam płacić 39zł. Internet działa bardzo wolno chociaż wykorzystałem tylko 65mb a działa z prędkością 28kb/s czy można coś z tym zrobić żebym miał ten internet za darmo i żeby szybciej działał?
Wczoraj wieczorem zadzwoniłem do SUK i nie ma takiego czegoś jak darmowy internet przy przedłużaniu umowy. I co mam teraz zrobić dla mnie jest nieopłacalne płacić 39zł dodatkowo za internet który ledwo co działa.Mogę zerwać umowę za to że wcześniej wprowadzili mnie w błąd?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 12:32 przez Koczkodan, łącznie zmieniany 1 raz.

#642973  autor: annesun
 28 cze 2013, 14:48
ST. Konsultant, inni - jakąś opinią ktoś by się podzielił ??

annesun pisze:Witam, dostałem dzisiaj ofertę:

na wstępie powiedziałem , że chcę abonament max 100 zł, wystarczy mi 500 minut i Samsunga Galaxy SIII.

Dostałem propozycję:
- abonament 100 zł,
- Samsung Galaxy SIII za 159 zł lub SIV za 400 zł,
- umowa na 36 miesięcy,
- 400 minut

zapomniałem zapytać jak z internetem.

Moje pytanie: Czy jest to dobra oferta i czemu nie ? Uda mi się coś wynegocjować ? Jeśli tak to jak ? Dodam, że obecnie mam taryfę Rodzina 80 i w tym bodajże 300 minut.

#642988  autor: munreiker
 28 cze 2013, 15:22
annesun pisze:ST. Konsultant, inni - jakąś opinią ktoś by się podzielił ??

annesun pisze:Witam, dostałem dzisiaj ofertę:

na wstępie powiedziałem , że chcę abonament max 100 zł, wystarczy mi 500 minut i Samsunga Galaxy SIII.

Dostałem propozycję:
- abonament 100 zł,
- Samsung Galaxy SIII za 159 zł lub SIV za 400 zł,
- umowa na 36 miesięcy,
- 400 minut

zapomniałem zapytać jak z internetem.

Moje pytanie: Czy jest to dobra oferta i czemu nie ? Uda mi się coś wynegocjować ? Jeśli tak to jak ? Dodam, że obecnie mam taryfę Rodzina 80 i w tym bodajże 300 minut.
Trochę mało minut w tak wysokim aboanmencie. Za te pieniądze można mieć coś takiego:

R140 za 99.90,-
nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci w cenie abonamentu,
2GB internet,
Samsung Galaxy S4 za 400 złotych.
umowa 36 miesięcy.

#642991  autor: annesun
 28 cze 2013, 15:27
dzięki munreiker.

na telefon większej zniżki się nie da utargować ?

#643036  autor: keczup80
 28 cze 2013, 18:28
annesun pisze:na telefon większej zniżki się nie da utargować ?
Za 199zl możesz go mieć na pewno w tej taryfie co podal munreiker, a biorac na 3lata możesz sprobowac utargować jeszcze więcej.
A te nielimitowane to sa do wszystkich sieci w Polsce,ale komórkowych.
Jeżeli chcesz mieć tez nielimitowane rozmowy na stacjonarne, to możesz je dostać dodatkowo za 1,99zl

#643075  autor: Onyx-22
 28 cze 2013, 19:52
Mam już na I-BOA nr listu przewozowego - tylko nie wiem jaką firmą kurierską T-Mobile wysyła ankesy?

#643094  autor: Makin
 28 cze 2013, 20:47
A powiedzcie mi, jak w ogóle rozpocząć rozmowę z SUKiem, bo póki co przymierzam się do rozpoczęcia negocjacji, bo umowa w sierpniu wygasa. Czy nie warto jeszcze tak wcześnie?

#643109  autor: keczup80
 28 cze 2013, 21:50
Onyx-22 pisze:jaką firmą kurierską T-Mobile wysyła ankesy?
prywatne - DHL
firmowe - DPD
Makin pisze:A powiedzcie mi, jak w ogóle rozpocząć rozmowę z SUKiem?
Dzwonisz do BOA i prosisz o przelaczenie do SUK.
Co do samej rozmowy to już zależy od Ciebie i Twojej inwencji twórczej ;) . Jeżeli nie masz pomysłu na rozmowe to możesz:
- powolac się ,ze kolega dostal taka i taka oferte (przejrzyj ostatnie 10stron to będziesz wiedział co można dostać w poszczególnej taryfie)
- możesz podac co daje konkurencja i ze chcesz lepsza oferte
Makin pisze:Czy nie warto jeszcze tak wcześnie?
Tego nikt Ci nie powie.
Zawsze im bliżej końca może pojawić się cos lepszego. Możliwe, ze w przyszłym tygodniu cos się zmieni, ale pewności nie ma.

#643112  autor: SL
 28 cze 2013, 22:03
Orientuje się ktoś, czy może w niedługim czasie pojawią się w ofercie jakieś nowe telefony?
Jako, że chętnie wymieniłbym swój htc, na jakiś nowy tel tej marki to brakuje mi czegoś pomiędzy desire x, który stoi w cenniku za 199, a tymi drozszymi modelami za ponad 1k.

Jakby był jakiś trochę lepszy model za ok 400-450 wyjściowej ceny to byłoby git, natomiast tutaj mnie coś zaskoczyło:

Orange, oferta dla nowych klientów abo za 49,9- htc one s stoi za 579 zł,
T-mobile, r40 (przedłużenie)- htc one s bagatela 1219 zł O.o

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć skąd taka dysproporcja cenowa?

#643132  autor: broda4
 28 cze 2013, 23:18
keczup80 pisze:.
Zawsze im bliżej końca może pojawić się cos lepszego. Możliwe, ze w przyszłym tygodniu cos się zmieni, ale pewności nie ma.

mi dali 5 zł droższą po zakończeniu umowy.
i za nic nie dało się zbić w dół.
cennik jaki otrzymałem - był z maja z tzw aktualizacjami

#643136  autor: Makin
 28 cze 2013, 23:24
keczup80 pisze:Zawsze im bliżej końca może pojawić się cos lepszego. Możliwe, ze w przyszłym tygodniu cos się zmieni, ale pewności nie ma.
A co ma się zmienić? jakieś domysły? ;)

#643262  autor: Koczkodan
 29 cze 2013, 14:28
Makin pisze:
keczup80 pisze:Zawsze im bliżej końca może pojawić się cos lepszego. Możliwe, ze w przyszłym tygodniu cos się zmieni, ale pewności nie ma.
A co ma się zmienić? jakieś domysły? ;)
Nic Ci się nie zmieni dostaniesz taką samą ofertę 3 miesiące przed końcem jak i dzień przed koncem
  • Strona 168 z 350
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 350
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168