klasikots pisze:ciekawy pisze:k1n_d3r pisze:Witam
Ja również mam dylemat odnośnie przedłużenia umowy z Play.
Otóż, posiadam dwa numer w siei Play, jeden użytkuje ja, drugi – żona.
Moja umowa (LongPlay II 29 bez tel) kończy się pod koniec roku, umowa na drugi numer (LongPlay 29) skończyła się w styczniu br.
Interesuje mnie RePlay All Inclusive MAX 65 z tel Samsung Galaxy S Advance – najlepiej rabat na tel + na umowe, Żonie najbardziej zależy na utrzymaniu „za darmo do Play na zawsze”.
Teraz pytanie czy uda się coś zdziałać; czy najlepiej wypowiedzieć umowę na oba numery?
Dzięki za odpowiedź
Pozdrwiam
wypowiedzieć obie umowy,jak się nie mylę to od grudnia chyba 7 z ofert GU mogą korzystać tylko osoby które złożyły wypowiedzenia.
Dokładnie, osoby które złożyły wypowiedzenie, albo taka oferta była im wcześniej proponowana

Ja miałem propozycję AIM 65 za 45zł. + jak chciałem SD to po 6 miesiącach plus 10zł. więc stwierdziłem, że 400 minut mi wystarczy, a jak będę potrzebował SD to sam włączę i też za 10zł. Ceny telefonów oczywiście obowiązywały z AIM 65 więc tańsze...
[ Dodano: 2012-12-12, 10:22 ]
Szakal_86 pisze:karol198811 pisze:Jak składaliście zamówienie telefonicznie to dostaliście informacje o nadaniu przesyłki? Jak tak to na maila czy sms i po jakim czasie od zamówienia?
Dostajesz również powiadomienie mailowe i smsowe. U mnie wszystko odbyło się w ciągu 5 dni:
1. 23.11 akceptacja warunków przedłużenia
2. 24.11 zamówienie przekazane do realizacji
3. 27.11 zamówienie wysłane
4. 28.11 dostarczenie przesyłki przez kuriera
Kilkanaście postów wcześniej chwaliłem się, że przedłużyłem w piątek (07.12.2012r.) umowę na AIM 65 w cenie AIM 45 i dostałem czarnego LG L9 za 339zł.
We wtorek (11.12.2012r.) dzwonię do nich ws. zamówionej przesyłki i okazuje się, że umowa anulowana! Prawdopodobnie z braku LG L9. A pytałem konsultanta 3x czy aby na pewno ten telefon jest (w 08.2011r. miałem identyczną sytuację!) - konsultant: "jest na 100%"
Czy można coś w tej sytuacji zrobić? Wyraziłem zgodę na przedłużenie umowy, konsultant potwierdził, że umowa została zawarta i kurier przyjedzie w środę...
Zwyczajnie oszukali mnie drugi raz, do tego koleżanka też przedłużała umowę na 2 numery i identyczna sytuacja. Jestem zły na nich jak cholera i czuję się bezradny...
Pozdrawiam.