• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 167 z 318
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 318

#286477  autor: duzy
 02 wrz 2008, 22:51
dostaniesz 2000min za 15 zl bez łaski jak dają do oferty z tel to tym bardziej bez. ja bym nawet targował się o mniej niż 15zł.masz mocny argument nie biorę telefonu.

#286570  autor: yo!
 03 wrz 2008, 17:27
hej,

czy jest tu ktoś kto przedłużał umowę i zamawiał telefon kurierem? ile trwa w praktyce dostarczenie w Warszawie?

fear ends
when yo! comes

#286574  autor: dawoo1
 03 wrz 2008, 18:17
W tygodniu się zmieścisz :D

#286619  autor: vinc
 03 wrz 2008, 21:24
yo! pisze:czy jest tu ktoś kto przedłużał umowę i zamawiał telefon kurierem? ile trwa w praktyce dostarczenie w Warszawie?
dawoo1 nie strasz tu yo! bo wszystko zależy w jaki dzień tygodnia zamawiasz, ale jak na początku tygodnia to ok trzech/czterech dni :wink:

Obrazek

#286620  autor: duzy
 03 wrz 2008, 21:34
a po co czekać na kuriera jak możesz iść do salonu ery i podpisać umowę dostaniesz nowy fon a kurier dostarczy ci używany co wy na to?

#286627  autor: Prometo
 03 wrz 2008, 21:47
duzy pisze:a kurier dostarczy ci używany co wy na to?
Powiedz mi, w jaki sposób kurier może dostarczyć używany telefon?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#286637  autor: duzy
 03 wrz 2008, 22:14
o to przykład podpisujesz umowę bierzesz fona używasz go coś ci nie działa lub się rozmyślisz do 10 dni to wtedy oddajesz fona i masz kłopot z głowy a era ma problem i co ma zrobić z oddanym fonem wyrzuci czy wyśle innej osobie.Oczywiście ze wyśle innej osobie wiem co mówię bo potwierdziłem to z 3 niezależnych źródeł.A jak chcesz żeby nie było śladów używania wystarczy zrobić przywróć ustawienia fabryczne i co ty na to.Oczywiście nie możesz zniszczyć fona a jak się zniszczy co za problem założyć nowa obudowę i wysłać bo jak bierzasz w salonie to sprzedawca przy tobie zrywa plombę i otwiera pudełko.Zamów telefon kurierem i sprawdź czy będziesz miał plombę na pudełku nie naruszona.Pomyśl wchodzi nowa oferta ery a ty parę dni wcześniej wziąłeś aktywację plujesz w brodę i kombinujesz jak tu załapać się na lepsze warunki.Oddajesz fona bo nie minęło 10 dni i bierzesz lepsza ofertę myślisz że ludzie tak nie kombinują.Ja biorę w salonie fona nie przez kuriera.Chcieli mi wcisnąć przesyłkę kurierską ale jak poruszyłem ten temat to nawet długo nie protestowali tylko zgodzili się na aneks w salonie

#286655  autor: bongogong
 03 wrz 2008, 23:16
duzy, wedlug mnie mocno sie mylisz. Napisze tylko tyle ze telefonow nie zwraca sie kurierem tylko w sklepach. Nie siej takich pesymistycznych tekstow prosze.

Poza tym obieg takiego teleofnu wyglada inaczej, ale tego juz nie bede pisala :P

Pozdrawiam! B.G.

#286657  autor: duzy
 03 wrz 2008, 23:21
tak to co robicie z telefonami ze zwrotów. Powiedziała mi o tym osoba która te telefony przyjmuje do naprawy a co za problem telefon zwrócony do salonu wysłać do centralnego magazynu.Tylko nie opowiadaj bajek że zwracacie producentowi.Dobrze wiesz że używane fony idą do klientów tylko tego nie możesz powiedzieć bo wtedy nikt nie weźmie przez kuriera i zostaniecie z wadliwym sprzętem zalegającym na magazynie.wysyłacie do autoryzowanego serwisu tam wgrają mu nowe oprogramowanie usuną ewentualne usterki i idzie fon z powrotem do sprzedazy
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2008, 23:32 przez duzy, łącznie zmieniany 1 raz.

#286659  autor: bongogong
 03 wrz 2008, 23:27
Sa restrykcje i nie kazdy telefon mozna zwrocic. Najczesciej a to telefony nie takie jak sobie ktos zyczyl (nie ten kolor, nie ten model) albo po prostu klientowi po zamowieniu sie odwidzialo i nawet nie uruchamial telefonu.

Telefon nie moze nosic sladu uzytkowania i to jest podstawa. Jak ktos pouzywal to raczej nie odda juz takiego egzemplarza. Telefony, ktore maja usterki czesto sa zwracane producentowi i nie widza wiecej polki :P Potem trafiaja do Media Markt po nizszej cenie :lol: (to prawda, tzw. egzemplarze refurbished).

#286661  autor: duzy
 03 wrz 2008, 23:38
a jak klient zwróci tel i nie poinformuje was o usterce.Można tak zniszczyć tel że nie będzie miał śladów a się zepsuje np parę razy mi spadnie fon ale nic nie pęknie udowodnisz mi to że został zniszczony tel

#286663  autor: bongogong
 03 wrz 2008, 23:51
To serwis producenta ocenia czy telefon moze byc ponownie sprzedany.

Czemu piszesz akurat o tym w tym watku? Masz jakis zal do Ery? Takie kwestie dotycza tez innych operatorow niz Era oraz wszystkie sklepy Internetowe. Skonczmy ten temat. Tyle ode mnie...

#286664  autor: duzy
 03 wrz 2008, 23:54
a jaką masz gwarancje że producent z powrotem tego samego wadliwego telefonu wam nie przyśle z następną dostawą oczywiście dotyczy to wszystkich operatorów a co poruszyłem temat tabu

#286665  autor: bongogong
 03 wrz 2008, 23:58
Nie znam umow miedzy operatorami a producentami. Jak producent chce miec jakas renome to takiego numeru nie wytnie...

Juz pisalam gdzie najczesciej laduje taki sprzet... Simlock out, niebrandowany soft i na wyprzedaz w MM lub Saturnie...

Pozdrawiam! B.G.

#286666  autor: duzy
 04 wrz 2008, 00:01
ja wiem tylko że najwieksze buble idą do operatorów a nie do sklepów

#286667  autor: yo!
 04 wrz 2008, 00:03
trochę wam się offtop zrobił koledzy, co :?:

tak czy siak dzięki za odpowiedź. czyli skoro zamawiałem w poniedziałek to mam szansę w piątek mieć nową zabawkę :-D

fear ends
when yo! comes

#286670  autor: duzy
 04 wrz 2008, 00:20
pomyśl ile sklepy sprzedają tel a ile operatorzy czy producent przysłałby wadliwe fony do MM jak tam idzie parę szt mówimy o droższych modelach a ile macie sklepów niech każdy sprzeda dziennie parę aktywacji to ile tys fonów sprzedajecie nie uda upchnąć sie parę tys wadliwego modelu obniży np erzę cenę i już kłopot z głowy wrzucicie dany model do promocji za 1zł ludzie się rzucą bo tanio.Podpiszę umowę na 2 lata i wy macie klienta a że wadliwy fon to nie wasz problem a jak tel poszedłby wadliwy do MM to za pare dni klient by przyszedł z reklamacja i oddałby tel bo ma do tego prawo do 6m-c na niezgodność towaru z umową i dostałby zwrot kasy a w erze nie opłaca sie żądać zwrotu kasy jak fon kosztuje 1zł. Nie twierdze że markety nie dostają wadliwych fonów ale na większa skalę jest u operatorów a w playu to już masówka wadliwych fonów

#286687  autor: yagi
 04 wrz 2008, 08:24
duzy, masz jakies dowody na to co piszesz? Wg mnie to co piszesz to dziwne teorie spiskowe i caly cza najezdzasz na Ere. Zrobili Ci cos?

I mylisz 2 pojecia: telefon wadliwy a telefon po zwrocie to dwie rozne rzeczy. Przemysl to...
duzy pisze:ma do tego prawo do 6m-c na niezgodność towaru z umową i dostałby zwrot kasy a w erze nie opłaca sie żądać zwrotu kasy jak fon kosztuje 1zł.
Niezgodnosc towaru z umowa nie obowiazuje u operatorow? To nie tylko zwrot kasy ale mozliwosc zadania wymiany telefonu na taki sam lub inny porownywalny model.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#286696  autor: duzy
 04 wrz 2008, 10:14
tak tylko że operatorzy nie chcą wymieniać tel tylko zganiają wszystko na producenta i koło się zamyka. Miałem problemy z era przez 2 lata z wadliwym fonem i się użerałem z ta firmą a oni nie chcieli wymienić tel bo odsyłali do producenta że ich to nie obchodzi i dzięki temu dowiedziałem się od pewnej osoby gdy wspomniałem jej że będę brał nowy tel a ona na to tylko nie przez kuriera bo będzie miał Pan kolejne problemy z fonem.Spytałem się dlaczego.odpowiedziała mi miedzy innymi że Operatorzy kombinują z tel i oni dostają takie fony.Je oddają z powrotem naprawione.Według mnie jest to jasne jaki sprzęt dostarcza kurier. A wiadomo czy sprzęt jest przez kuriera bo wtedy masz nie podbitą gwarancje.I dała mi wskazówki jaki wziąść model wymieniła mi modele które są wadliwe w większości i masowo są reklamowane i idą z powrotem do sprzedaży operatorskiej. Nie zgodność towaru też obowiązuje operatorów parę spraw w sądzie przegrali i musieli wydać nowy fon.Były takie informacje na portalach .Inna sprawa że nie chcą wymieniać tel na nowy trzeba iść do sądu

#286699  autor: yagi
 04 wrz 2008, 10:54
Czyli dobrze myslalem, ze masz zal do Ery.

Bez urazy, ale nie wiem kto nagadal Ci takich glupot. Aby zadac wymiany telefonu na podstawie niezgodnosci towaru z umowa wcale nie trzeba isc do sadu. To sie zalatwia za sprzedawca (firma ktora sprzedala).

To info ktore dostales to od serwisanta z autoryzowanego serwisu producenta? Pytam z ciekawosci ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
  • Strona 167 z 318
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 318
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167