• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 165 z 217
  • 1
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 217

#546719  autor: kamil112.18
 10 kwie 2012, 15:31
Z tego wynika że dla klienta to bez różnicy, że to tylko taki zapis w aneksie, ale przecież po coś to chyba jest?

#546766  autor: kryl4
 10 kwie 2012, 18:34
Niedawno podpisałem nową umowę - blueconnect za 39,90 zł, 7GB, bez urządzenia na 12 miesięcy. Po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że fajnie byłoby wziąć ipada i zmienić ów umowę. Niestety konsultanci T-Mobile, kategorycznie stwierdzali, że takiej możliwości nie ma. Chciałem zmienić umowę i z 12 miesięcznej przejść na 36 miesięczną, co oczywiście wiązałoby się ze znaczącym zwiększeniem miesięcznej opłaty. Szkoda, że tak wygląda polityka T-Mobile, chciałem płacić więcej i dłużej, ale wolą mniej i krócej.

W związku z powyższym chciałem się zapytać czy rzeczywiście nie ma możliwości zmiany takiej umowy? Czy ktoś kiedyś próbował osiągnąć podobny cel?

#546772  autor: vespero
 10 kwie 2012, 18:58
Inne sieci dają możliwość zmiany taryfy w czasie trwania umowy z T-Mobile nie jest tak różowo :)

Mam pytanie co do oferty T-Mobile Frii czy rabat 10zł na cały okres umowy to jedyny rabat dla przedłużających umowę i nic a nic więcej nie da się zrobić

#546777  autor: st.konsultant
 10 kwie 2012, 19:09
kryl4 pisze:Niedawno podpisałem nową umowę - blueconnect za 39,90 zł, 7GB, bez urządzenia na 12 miesięcy. Po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że fajnie byłoby wziąć ipada i zmienić ów umowę. Niestety konsultanci T-Mobile, kategorycznie stwierdzali, że takiej możliwości nie ma. Chciałem zmienić umowę i z 12 miesięcznej przejść na 36 miesięczną, co oczywiście wiązałoby się ze znaczącym zwiększeniem miesięcznej opłaty. Szkoda, że tak wygląda polityka T-Mobile, chciałem płacić więcej i dłużej, ale wolą mniej i krócej.

W związku z powyższym chciałem się zapytać czy rzeczywiście nie ma możliwości zmiany takiej umowy? Czy ktoś kiedyś próbował osiągnąć podobny cel?

Niestety nie ma takiej możliwości. Dopiero pół roku przed końcem możesz niestandardowo poprosić o nową ofertę (tylko przy BC).

[ Dodano: 2012-04-10, 19:12 ]
vespero pisze:Inne sieci dają możliwość zmiany taryfy w czasie trwania umowy z T-Mobile nie jest tak różowo :)

Mam pytanie co do oferty T-Mobile Frii czy rabat 10zł na cały okres umowy to jedyny rabat dla przedłużających umowę i nic a nic więcej nie da się zrobić

Na taryfach free Operatorzy raczej wiele nie zarabiają więc obstawiam, że w najbliższym czasie nie będą podlegały żadnym negocjacjom. Tym bardziej, że konkurencja ma takie same propozycje.

#546865  autor: zygikuleczka
 11 kwie 2012, 08:00
Inne sieci dają możliwość zmiany taryfy w czasie trwania umowy z T-Mobile nie jest tak różowo :)
Które konkretnie?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#547008  autor: muza_tv
 11 kwie 2012, 21:28
Na przykład Plus:

"W ramach Promocji Abonentom oferowana jest możliwość zmiany Umowy w zakresie wykorzystywanej taryfy/promocyjnego planu cenowego iPlus na taryfę /promocyjny plan cenowy iPlus prywatnie lub iPlus firmowo opisane poniżej, z miesięczną opłatą abonamentową o równej lub wyższej wartości"

http://internet.plus.pl/documents/59602 ... d23c800dfe (plik PDF)

#547062  autor: Sokol_M
 12 kwie 2012, 10:58
Witam,

czytam Wasze posty i widzę, że głównie rozmawiacie o taryfach i promocjach...

chciałem zwrócić uwagę na inną kwestię przy okazji przedłużania umowy w T-mobile ( być może i przy nowych umowach jest podobnie).

Otóż nie dalej jak wczoraj, w trakcie rozmowy telefonicznej z konsultantem, zdecydowałem się na przedłużenie umowy w ramach oferty "frii" czy jakoś tam... :-)

Niestety, konsultant nie poinformował, iż z chwilą mojej telefonicznej akceptacji warunków przedłużenia umowy, zostanie mi włączone jakieś "granie na czekanie"...

W życiu pewnie bym się nie zorientował, gdyby nie fakt, iż co ktoś próbował się ze mną połączyć, to odkładał słuchawkę...
Zaintrygowany tą sytuacją sam zadzwoniłem na moją komórkę i... w tle zamiast standardowego sygnału słyszę jakąś arabską muzykę ( może bardziej bałkańską - wszystko jedno!)

Dzwoniący rozłączali się sądząc, że pomylili numer telefonu...

Oczywiście jak tylko zorientowałem się o co chodzi, zadzwoniłem na infolinię i tam panienka z rozbrajającą szczerością informuje, że "to taka propozycja T-Mobile", i że podpisując umowę, zgodziłem się na tę propozycję...

Ja jeszcze niczego nie podpisłem, bo dotąd nie mam ani umowy ani nowego telefonu. I poważnie zastanawiam się nad odesłaniem kuriera spod drzwi zanim nie przeczytam uważnie umowy, bo nie wiem czego więcej mogę się spodziewać, kiedy już mój podpis będzie widniał na umowie...

Chyba operator w kwestii tej muzyczki przesadził w swej nadgorliwości "polepszania" usług.
Zastanawia mnie, czy dzwoniąc do kogoś, komu gra taka muzyka, właściciel tego telefonu ma świadomość działania tej usługi.

Przyznam, że bardzo mnie wkurzyła ta samowolka T-Mobile, szczególnie, iż dobór repertuaru muzycznego jednak zupełnie dla mnie jest nie trafiony... :? :twisted:

#547073  autor: waeren
 12 kwie 2012, 11:45
Muzyczkę nie tylko w T wciskają......granie na czekanie z automatu, o ile dobrze pamiętam, miałem też w Play. Nie wiem jak u innych, trzeba po prostu wyłączyć od razu.....no cóż takie marketingowe czasy.... :wink:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#547086  autor: kapral44
 12 kwie 2012, 13:33
Konczy mi sie umowa w czerwcu i niedlugo bede mogl przedluzyc umowe... Jak myslicie: Przedluzyc teraz czy moze w czerwcu wymysla cos na urodziny dobrego dla osob ktore chca przedluzyc umowe?

#547135  autor: vespero
 12 kwie 2012, 16:56
Konczy mi sie umowa w czerwcu i niedlugo bede mogl przedluzyc umowe... Jak myslicie: Przedluzyc teraz czy moze w czerwcu wymysla cos na urodziny dobrego dla osob ktore chca przedluzyc umowe?
Drogi @kapral44:

Jak widać czekanie przynosi zmiany np. TMobile Frii, a za to zawsze zmiany cen telefonów w cennikach nie zawsze na lepsze. Moim zdaniem przedłuż ją wtedy kiedy wszystkie te zmiany będą dla Ciebie wystarczające.
Nastawianie się na promocje-cud w związku z urodzinami etc. niestety z doświadczenia zawsze bywa zaskakuje ale w negatywnym tego słowa znaczeniu.
Ja poczekam może ostatecznie nie przeniosę numeru do innej sieci, ale jak narazie oprócz taryfy Frii nic więcej mnie nie trzyma, ceny telefonów no cóż.

Pozdrawiam.

#547157  autor: zygikuleczka
 12 kwie 2012, 18:12
Mnie do szału to doprowadza, więc Cię rozumiem sokole:) Przy nowej Umowie jeszcze więcej tych badziewi proponują-serwisy mms itd. A potem przychodzi sms..dzis uplywa darmowy okres, oplata wyniesie tyle i tyle:D

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#547627  autor: rzacha
 14 kwie 2012, 14:26
Witam,
W srode przedluzylem umowe, a wczoraj przyjechal kurier i przywiozl mi telefon + aneks. Jak wyglada sprawa z pakietem internetowym 100 mb, po jakim czasie jest aktywowany? Jak sprawdzic czy jest aktywny?

#547736  autor: Bodinet
 14 kwie 2012, 23:38
Witam:
U mnie było tak:
Wczoraj poczytałem co można maksymalnie osiągnąć na przedłużeniu.
Sam wybrałem abo za 59,90 - 240 minut + Lumia 710 za 99 zł.
Jednak zauważyłem że klient z ulicy ma ten tel za 49 zł przy tym samym abo.
No nic wysłałem z IBOA chęć przedłużenia umowy i czekałem.
Sobota 10 rano dzwoni Hotline jakaś babka jak się potem okazało niemiła.

Proponuje mi to samo co bym mógł bez niej załatwić. Mówię wszystko ładnie ale dla nowych ten telefon dajecie za 49 a dla mnie za 99 a ona od razu z mordą, że nowy musi zapłacić 50 za aktywację. (12 lat w tej sieci jestem i żal im że raz zapłaciłem za aktywację no wstyd).

Mówie ok ale ja bym chciał ten abonament za 45 zł i będzie ok. A ona znowu z głosem: że to niemożliwe że on jest za 59,90 i tak musi być i takie tam cuda.

To ja się pytam a Pani dzwoni z SUK czy z BOA? Ona mówi że z BOA - to ja mówię że poproszę z SUK. A ona że SUK jest do rozwiązywania umowy. Więc ja ją dalej wnerwiam: mówię że bardzo dobrze bo ja właśnie chcę rozwiązać umowę po takiej propozycji co mi Pani zaoferowała. Mówię: w PLAY dadzą mi przy abonamencie 59 zł 550 minut. I tu szczyt nastąpił z jej strony: a na co Panu tyle minut? Ja: słucham? Ona: po co Panu tyle minut jak Pan wykorzystuje 200 na miesiąc. To ja mówię, to wezmę sobie w PLAY taki za 39 zł i będę miał 300 minut i całkowicie mi starczy (obecnie płacę 58). Trochę jeszcze mi wmawiała jaka to oferta jest cudowna ale w końcu po 3 prośbie przełączyła mnie do SUK grożąc jakby że tam się tylko rozwiązuje umowy.

A w SUK bajka, konkretny gościu. Mówię chyba będę musiał przenieść numer do konkurencji bo taką ofertę dostałem że ni więcej nie zostało. Gościu powiedział że wystarczy iść do konkurencji i oni już to między sobą załatwiają. Ale pyta mnie co za ofertę dostałem no to mówię ze 60 zł że tel za 99. On Mi mówi że telefon może mi dać za 1 zł przy tym samym abo. Ja mówię że wolę już zapłacić za ten telefon ale mieć tańszy abonament.
A on od razu to ja proponuję abonament 45 zł + 240 minut i Lumia 710 za 99 zł. Jakiś tam pakiet 100 mb internetowy ale to mnie nie obchodzi bo nie korzystam. Mam w pracy i w domu WiFi a przy prowadzeniu samochodu nie korzystam z netu :)

Wspomniał jeszcze że na fakturze będzie podział na raty i usługi telekomunikacyjne. W pierwszym roku 40 zł rata i 5 zł usługi tele.

No i to tyle. W środę będzie akurat na prezent dam bo ja mam s8500 z bada2.0. Dziękuję za porady, gdyby nie wy nie wiedziałbym jak to dostać za 45 zł. :) I bym łyknął jak leszcz za 59 zł. Jakby nie liczyć 360 zł zaoszczędzone na 24 miesiące.
Dzięki.

#547752  autor: małowielki
 15 kwie 2012, 09:01
Może ktoś dostał ostatnio ofertę z SUK na:
- Rodzinę 60 Multimedialna - 79,90
- Rodzinę 60 obniż koszty - 69,90

Do jakiej kwoty w tych taryfach można zmniejszyć abonament ?

#547904  autor: l1zakziz
 15 kwie 2012, 20:19
Doznałem szoku!
Miesiąc temu przedłużyłem umowę, pan zapewniał ,że telefon Xperia Neo V kosztuje 49zł, przy kurierze wszystko zapłacone a dziś patrzę w swoj rachunek a tam 13rat spłaty po 55zł za ten telefon?

Ktoś się spotkał z taką sytuacja ?

#547914  autor: st.konsultant
 15 kwie 2012, 20:53
l1zakziz pisze:Doznałem szoku!
Miesiąc temu przedłużyłem umowę, pan zapewniał ,że telefon Xperia Neo V kosztuje 49zł, przy kurierze wszystko zapłacone a dziś patrzę w swoj rachunek a tam 13rat spłaty po 55zł za ten telefon?

Ktoś się spotkał z taką sytuacja ?

A nie doznałeś szoku patrząc na kwotę abonamentu?

Dodaj sobie kwotę abonamentu i ratę. Powinno wyjść Ci to co ustalałeś przy podpisywaniu umowy.

#547915  autor: l1zakziz
 15 kwie 2012, 21:01
Nie no opłata za abonament miała wynosić 59zł i to się zgadza

#547929  autor: st.konsultant
 15 kwie 2012, 21:49
l1zakziz pisze:Nie no opłata za abonament miała wynosić 59zł i to się zgadza
Przejrzyj sobie jeszcze raz swoją fakturę.
Opłata abonamentowa jest podzielona na dwie części: abonament i rata za telefon. Te dwie kwoty dają 59 zł.
Rata nie jest dodatkową opłatą.

#547930  autor: FXT
 15 kwie 2012, 21:54
Witam,

Jaki rabat można obecnie wynegocjować w SUK na pakiety dla biznesu?

Pozdrawiam,

FXT

#548016  autor: stuwa
 16 kwie 2012, 13:30
Witam! W lutym dokonałem cesji umowy w tmobile z osoby fizycznej (moja mama ;) na mnie jako osobę fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą. Jako, że w lipcu kończy mi się umowa zainteresowałem się możliwością wcześniejszego aneksowania jej i wymiany telefonu. Zadzwoniłem więc do BOA a tam konsultantka poinformowała mnie, że po dokonaniu cesji przez 6 miesięcy nie można aneksować umowy. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że ofertę z BOA bez telefonu już mam ale interesuje mnie oferta z telefonem i teraz nie wiem czy rzeczywiście po cesji nie można przez pół roku aneksować? Na zdrowy rozsądek jeśli tak by było to bym nie miał żadnej oferty przedłużenia, również tej bez telefonu...
BTW. Czy ktoś orientuje się jakie warunki można uzyskać w SUK przedłużając umowę w taryfie frii?
  • Strona 165 z 217
  • 1
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 217
  • 1
  • 163
  • 164
  • 165