Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
O jakim zerwaniu umowy piszesz?Rradzio pisze:Mam inne pytanie (nie mówię, że z niego skorzystam)ile mam czasu na zerwanie umowy od jej podpisania 14 dni?
Jest 10 dni od daty otrzymania przesylki kurierskiej. Telefon nie moze nosic sladow uzytkowania i nie moze niczego brakowac.Spiite pisze:Gdyby mu się odwidziało jak podpisze..
Wylaczenie trwa 30 dni wypowiedzenia + czas do konca okresu rozliczeniowego.Spiite pisze:Wyłączenie trwa 3 miesiące od momentu otrzymania przez Erę wypowiedzenia jeśli masz umowę na czas nieokreślony.
jinks123 pisze:Mam abo w erze już 4 lata. Rachunki na poziomie 40-50 pln. Oferują mi 120 min za 45 pln - czyli to co w tabelce 'dla stałych abonentów'. Wkurza mnie niezmiernie to, że nokie 6500 slide wciskają mi za 599, gdy w 'telefonicznej okazji 45' dla nowych jest ona za 399...(fakt, tam jest mniej minut, ale chyba coś mi się należy za 4 letni staż). Do tego wczoraj na moje stwierdzenie odnośnie tej ceny w 'telefonicznej okazji' konsultant bezczelnie mi wciskał, że to cena przy umowie na 3 lata - dzisiaj przejrzałem pdfa z ofertą i jak wół stoi, że to cena przy abo 24 miesiące, przy 36 jest 199pln.
Z Waszych wypowiedzi doszedłem do tego, że mogę dostać za 45zł 120 minut, przez pierwszy rok płacę 30 zł i jeszcze przez 2 pierwsze miesiące jakieś tam minutki są. Czy da się wywalczyć coś z tym telefonem?
W ogóle szczytem bezczelności jest wciskanie, że dostaje abo 60 za 45 zł, bo nowi jak biorą abo 60 to mają całkiem inne ceny telefonów. Powinno się to nazywać chyba 'abo 45 i 120 min' a i tak nowi mają lepiej z telefonami...żałosne.
Byłbym wdzięczny za wszelkie podpowiedzi co można ugrać.
jeżeli przez neta to tak masz 10dni, chyba, ze to umoaw na firme to nie możesz jej anulować..ale z tego co widzę to nic nie napisałeś czy to indywidualnie czy to na firmę no i czy przez zamówileś umowę?Rradzio pisze:Podpisałem aneks w ubiegły piątekna 2 lata, mam chyba 14 dni na jego anulowanie, nie?