janeq91 pisze:Witam. Mam nadzieję, że mój post nie przepadnie bez odzewu

Mój ojciec od wielu lat korzysta z usług wcześniej Ery, a od paru lat T-Mobile. Obecnie jest to tylko abonament na telefon, umowa, która przeszła na czas nieokreślony, czas więc pomyśleć o nowej. Generalnie priorytetem są darmowe minuty do wszystkich sieci oraz niezły telefon, Internet jest zupełnie zbędny. Chciałem zapytać, co można wynegocjować w kwocie około 50zł miesięcznie, jakie warunki, czas trwania umowy oraz czy można pokusić się o zakup niezłej klasy telefonu, np Lumii 930. Niestety nie śledzę tego wszystkiego na bieżąco i nie orientuję się jak wygląda to w chwili obecnej. Ktoś coś poradzi?
Nie jestem eksprtem, ale z tego co tutaj można wyczytać i własnych doświadczeń, to jak długo jesteś nie robi na nikim wrażenia. Istotne jest za to, ile jesteś w stanie im jeszcze zapłacić. Do 50 zł z niezłym telefonem to chyba tylko pasuje ofera poprzedników
iLuminary pisze:nevada92 pisze:Lucky555 pisze:Zadzwoniłem do SUKu sam z pytaniem co oferują i zapytałem o ofertę z abonamentem takim jak ktoś pisał kilka stron niżej.
abo 69,90
s4 za 99 zł
kurier free
3 gb neta
Dostałem taką samą ofertę jak zadzwoniłem do SUKu. Abonament 69,99 (JUMP Relax) - no limit, 3gb internetu + Samsung Galaxy S4 (GT-i9506) za 99zł.
Wygląda nieźle. Ktoś wynegocjował jeszcze lepsze warunki?
To ja pisalem
Kurier free
10 zł na abo
250 na tel
karta micro/nano sim za darmo jesli ktos chce zmienic.
ale to więcej, niż planowałeś wydać. Dlatego tutaj proponuję przejście do innej sieci, gdzie na start w zamian za zmianę operatora dostaniesz jakiś bonus, a to 6 miesięcy za darmo, albo niższy abonament, albo wziąć ofertę VM, a za zaoszczędzone pieniążki kupić telefon na portalu aukcyjnym
Jeszcze jedno, pakiet internetu jest przypisany do abonamentu i zasadniczo rośnie/maleje wraz z wybranym abonamentem. Była kiedyś opcja, aby ten pakiet przekazać na inną osobę, ale ta osoba musi też mieć telefon w t-mobile... To się chyba internet connect nazywało, ale nie znam dokładnej zasady działania.