• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 155 z 692
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 692

#712350  autor: KA
 23 kwie 2014, 16:36
@Piotrek.W: trafiła Ci się szczera konsultantka, która powiedziała to, co powinni mówić zawsze wszyscy. Oczywiście "powinni" nie z punktu widzenia interesu sieci, ale z powodu tzw. uczciwości. Tej pani nie należy wróżyć długiej przyszłości w Play, bo interesem sieci jest naciągać ludzi na przepłacane telefony.

#712352  autor: ciekawy
 23 kwie 2014, 16:40
KA,
prawda ale konsultant powinien też znaleźć jakąś oferte z której klient będzie zadowolony

#712353  autor: Piotrek.W
 23 kwie 2014, 16:41
Wychodzi mnie to w sumie tyle samo. Nowy HTC One w sklepie ~1300zł, tu muszę dopłacić 450 zł, czyli 1300-450=850, 850/24=35,4 zł/miesięcznie rata za telefon plus załóżmy 25zł/miesiąc za no limit komórki i net, czyli wychodzę na to samo. Co najważniejsze, nie muszę jednorazowo wywalić 1300 zł, czyli mogę w teorii obracać tymi pieniędzmi :)

#712356  autor: ciekawy
 23 kwie 2014, 16:45
możesz obracać tą kasą przy założeniu że kupisz telefon w sklepie na raty czy w przedłużeniu umowy ?

jak wychodzi na to samo to lepiej wziąć w abonamencie bo spłaci się telefon i nie trzeba od razu kasy w sklepie wydawać,a w raty nie każdy klient chce się bawić

#712359  autor: Piotrek.W
 23 kwie 2014, 16:49
W założeniu, że kupię u operatora, kupując na raty w sklepie muszę doliczyć oprocentowanie kredytu, ubezpieczenie i inne badziewia, które chcąc, nie chcą trzeba zapłacić czyli wychodzi też drożej.

Wydaje mi się, że Pani konsultantka poleciła mi tą ofertę, ponieważ sieci bardziej opłaca się abonament bez telefonu.

#712361  autor: ciekawy
 23 kwie 2014, 16:52
tak myślałem ale pewności nie miałem, jest to też jakieś wyjście spłacić telefon w abonamencie po woli

#712392  autor: KA
 23 kwie 2014, 20:01
@Piotrek.W: w wielu sklepach jest kredyt 0% dostępny (prawie) na stałe, żadnego ubezpieczenia kredytu płacić nie trzeba - to tylko ściema, zawsze można odmówić.
Operatorowi na pewno nie opłaca się bardziej abo tylko sim - najbardziej opłaca im się naciągać nieświadomych klientów na przepłacony telefon i wiązać ich umową na 2 lub nawet 3 lata.

#712402  autor: ciekawy
 23 kwie 2014, 20:35
KA,
nie do końca, abonament tylko sim to tylko zysk dla sieci i żadnych komplikacji,
a oferta z telefonem muszą przeliczyć jaki telefon i za ile mogą sprzedać,żeby zarobić i żeby klienci chcieli wziąć telefon

#712404  autor: mankin
 23 kwie 2014, 20:38
Witam

Chcialbym przejsc do Play z Nju Mobile, czy jest szansa wynegocjowac cos wiecej niz ta oferta z zakladki "Przenosze numer" ? Jestem w stanie placic ok 70-90zl ale w abo 99zl No Limit wszystko + 2GB internetu, LG G2 ktory mnie interesuje kosztuje 650zl... co jest zdecydowanie za duzo za ten model biorac pod uwage ze mozna go wyrwac za ok 1200zl na aukcjach. Idzie cos uzyskac lepszego ?

Wiem ze jest dzial utrzymania klienta ale to pewnie tylko ludzi ktorzy przedluzaja umowy. Koszystalem dzisiaj z DUK ale w Tmobile dla zonki, wszystko zalatwione w pare minut.

Z gory dzieki!

#712438  autor: Piotrek.W
 23 kwie 2014, 22:10
KA pisze:@Piotrek.W: w wielu sklepach jest kredyt 0% dostępny (prawie) na stałe, żadnego ubezpieczenia kredytu płacić nie trzeba - to tylko ściema, zawsze można odmówić.
Operatorowi na pewno nie opłaca się bardziej abo tylko sim - najbardziej opłaca im się naciągać nieświadomych klientów na przepłacony telefon i wiązać ich umową na 2 lub nawet 3 lata.
Co do tych rat 0%, to oprocentowania nie ma, ale musi być ubezpieczenie. Bank nie ma żadnego interesu, żeby Ci pożyczyć za darmo lub prawie za darmo, już w EuroRTV się o tym przekonałem.

Poczekam jeszcze z kilka dni, jak się nic nie zmieni w cenniku, to pewnie wezmę S3 LTE albo tego HTC One. Choć po cichu liczę, że jeszcze stanieje albo wprowadzą do oferty HTC Desire 816.

#712444  autor: dakoolk
 23 kwie 2014, 22:20
Piotrek.W pisze:
KA pisze:@Piotrek.W: w wielu sklepach jest kredyt 0% dostępny (prawie) na stałe, żadnego ubezpieczenia kredytu płacić nie trzeba - to tylko ściema, zawsze można odmówić.
Co do tych rat 0%, to oprocentowania nie ma, ale musi być ubezpieczenie. Bank nie ma żadnego interesu, żeby Ci pożyczyć za darmo lub prawie za darmo, już w EuroRTV się o tym przekonałem.

Poczekam jeszcze z kilka dni, jak się nic nie zmieni w cenniku, to pewnie wezmę S3 LTE albo tego HTC One. Choć po cichu liczę, że jeszcze stanieje albo wprowadzą do oferty HTC Desire 816.
Hehe, są są tez się o tym nie raz przekonałem, np. W Saturnie i Media, bank zarabia na tych, którzy zapominają o spłacie na czas, albo "zapomną" oddać kartę kredytową po spłacie kredytu albo dadzą sobie wcisnąć inne oferty (w tym ubezpieczenie, które w wielu, ale nie wszystkich, ofertach zero procent naprawdę NIE JEST obowiązkowe). Bo wszystkie wymienione opłaty SA bardzo, bardzo wysokie i wystarczy połowa matolkow zarabiających na resztę, którym przecież wisnelismy towar, który zalegalby na półkach (np. Smartfon)- to przecież oferta sklep+bank...

Ale to i tak nie zmienia faktu, ze telefon z abo może się opłacać, albo byc w ogolnym rozrachunku wygodniejszy, zwłaszcza jak chcemy używać go, a Nie od razu sprzedać :-)

#712475  autor: Damian67
 24 kwie 2014, 07:55
Piotrek.W pisze: Co do tych rat 0%, to oprocentowania nie ma, ale musi być ubezpieczenie. Bank nie ma żadnego interesu, żeby Ci pożyczyć za darmo lub prawie za darmo, już w EuroRTV się o tym przekonałem.

w euro bez problemu praktycznie zawsze można wziąć coś na raty 6x0% bez żadnych dodatkowych kosztów. Prawdziwe 0% jak są promocje też można uzyskać mimo, że mówią, że się nie da :) Bo dać się zawsze da ale pracownicy nie mają nic z tego.
Bank oczywiście nie zarabia ale zarabia na prowizji płaconej mu przez sklep gdy ktoś weźmie raty 0%. Takie koszty funkcjonowania sklepu.

#712504  autor: miiii
 24 kwie 2014, 09:44
Witam,
dzisiaj ostatni dzien na podjecie decyzji. Zaproponowano mi 4.0 no limit komórkowe, smsy i internet 750 do tego samsung s3 89zł.czy da się jeszcze coś ugrać na cenie telefonu?albo może abonamentu bo wyszło mi 59 zł za pierwszy miesiąc potem 69.dziękuję za szybka pomoc

#712523  autor: minifili
 24 kwie 2014, 10:12
Ile czasu po wysłaniu pisma mailem czekaliście na zarejestrowanie wypowiedzenia w systemie?
Data rejestracji: 17.04.2014
Opis problemu: Sprawa zgłoszona e-mail'em
Status zamknięcia: Zarejestrowane
Data zamknięcia: -
Tyle widać w zgłoszeniach, żadnej oferty jak do tej pory.

#712549  autor: Agatka
 24 kwie 2014, 11:24
minifili pisze:Ile czasu po wysłaniu pisma mailem czekaliście na zarejestrowanie wypowiedzenia w systemie?
Zarejstrowane -> zakończone -> u mnie było to 4 dni -> wyświetliło się zakończone i była oferta :) wiec cierpliwości

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony

#712552  autor: andrzejgolota
 24 kwie 2014, 11:37
@mankin

Jedynym sposobem jaki znam aby nowy klient płacił mniej niż na stronie jest załatwienie sobie zniżki pracowniczej :-) Swego czasu na jednym forum pewien osobnik sprzedawał takowe [chyba za 40 zł] i np Formuła Europa za 99 z GB była wtedy po 79 a ceny telefonow takie jak z cennika za 99. Poza tym mykiem i jakimiś ew czasowymi promocjami nie ma co liczyć na rabaty.

@PiotrekW, KA i inni

Co do tego czy opłaca się bardziej operatorowi sprzedawać umowy z telefonem czy bez... temat rzeka :wink: Mógłbym się długo rozwodzić, bo widziałem masę różnych przypadków, ale powiem krótko zależy. Taki Orange ma ogromne parcie na sprzedawanie umów z telefonem, ale to jest firma międzynarodowa która kupuje tele w większej liczbie przy mniejszej liczbie pośredników a co za tym idzie taniej niż np Play. Jest więc w stanie przepchnąć też telefon z większym zyskiem. W takim Play jest z kolei parcie na umowy bez tel, oprócz wyżej wymienionych powodów, trzeba też pamiętać że umowa z telefonem dłużej się spłaca i kapitał zainwestowany na początku też jest większy, bo mniej trzeba wydać na wstępie na klienta który ma tylko samą umową niż na kogoś kto ma telefon i umowę.

@miii
Przy tym abo to jest max. S3 89 zł, 59 zł za no limit komórki i 750 MB + 10 zł za no limit sms.

#712555  autor: Piotrek.W
 24 kwie 2014, 11:46
Chyba nowy cennik się pojawił na stronie, jeżeli dobrze mi się wydaje Nexus 5 kosztuje 379 zł przy abo 60, szkoda tylko, ze nie widzę już HTC One 2013.

#712558  autor: andrzejgolota
 24 kwie 2014, 11:55
@PiotrekW

Tak Nexus jest za 379 zł przy abo 59/69 zł, a za 1 zł przy abo 89.

Htc One jest przy abo 59/69 za 449, przy czym on na stronie Play albo znika albo świeci się na czerwono czyli mają go pewnie w magazynie w śladowych ilościach.

#712559  autor: Piotrek.W
 24 kwie 2014, 12:01
Liczyłem, że może na chwilę zniknie i pojawi się w trochę niższej cenie czyli tak mniej więcej 379 :)
Z nowych wiadomości pojawił się Groupon - 30% Orange, biorąc SP za 89,99, wychodzi wszystko za free, 2GB neta i pakiet roamingowy, tylko z telefonami jak dla mnie kiepsko, z ciekawszych propozycji Lumia 925 ~260zł

#712575  autor: zdzislaw140
 24 kwie 2014, 12:50
Z jakiego cennika bierzecie ceny telefonów w tym abo 59/69?

Jest tam może Xperia Z? I jaka cena Xperie SP?
  • Strona 155 z 692
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 692
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155