• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 154 z 182
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 182

#595491  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 16:53
cine pisze:Propozycja którą dostałem to SD za 34,50 550 min + 100 przez 6 mc.
No to lepiej nie będzie.

Chyba, że weźmiesz sobie warunki jak z normalnego przedłużenia czyli:

39zł - 350 min. + 100 min. przez pół roku + stan darmowy, ale na czas nieokreślony, nie będziesz uwiązany przynajmniej.

[ Dodano: 2012-11-15, 16:57 ]
sql, bardziej przy takim manewrze opłaca się mixtura 15zł x 20 doładowań, taniej będzie.

Jest ograniczenie czasowe, właśnie 3 msc.
Jeśli numer jest na Firmę to dostaniesz oczywiście ofertę z GU Firma bez problemu. Warunkiem jest to, że spełniasz ograniczenia czasowe, czyli te 3 msc.
Taka regulacja wprowadzona jest także jeśli chodzi o upgrade ofert, jak już coś aktywujesz w Play to ZWYKLE nie możesz zmieniać tego przez pierwsze 3 msc. choćby się waliło i paliło.

#595493  autor: cine
 15 lis 2012, 16:59
No to wole się uwiązać na 12 mc. Prawda jest taka, że pomimo "niemania" znajomych w Play i tak najbardziej opłaca się tu być. Zobaczymy czym będą mnie kusić za rok ;)
Dzięki PalonyLolku za konsultacje!

#595499  autor: fidel29
 15 lis 2012, 17:09
PalonyLolek pisze:fidel29, Iphone'a 5 nie dostaniesz z centrali w ogóle.
4S w cennikach GU jest w o wiele wyższych cenach niż tutaj piszesz, przy 89zł to około ~1500zł.

Dzisiaj podeślę Kaczemu stan magazynowy telefonów.
Spójrz proszę na cennik podany na stronie Play:
http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... ay/iphone/

16GB 4s---699zł
Jest to oferta dla nowych klientów.Ponawiam zatem pytanie co mogę ugrać przedłużając umowę :D ?
Dzięki za info

#595510  autor: zygikuleczka
 15 lis 2012, 17:39
A to nie jest tak, że najpierw mixtura musi się zmienić w typową umowę na abonament ?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 17:42 przez zygikuleczka, łącznie zmieniany 1 raz.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595511  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 17:41
fidel29 pisze:Spójrz proszę na cennik podany na stronie Play:
Kolego, ja go weryfikuję codziennie :mrgreen: Tyle, że ta oferta NIE JEST dostępna przez centralę. Nie ma możliwości na dzień dzisiejszy w ogóle proponowania telefonicznie

Oferta o którą Ci chodzi jest dostępna tylko w wybranych salonach. Dzisiaj z ciekawości rozmawiałem z salonem we Wrocławiu(?) który ma dostępnego Iphone'a 5, ale trzeba zapisać się na listę oczekujących, koleżanka mówiła, że teraz tam jest około ~150 osób...

My mówimy o dwóch różnych ofertach. W salonie dostaniesz takie warunki jak dla przedłużającego i masz je opisane na stronce. W centrali takie jak opisałem Ci ja w swoim poście.

#595521  autor: sql
 15 lis 2012, 18:31
sql, bardziej przy takim manewrze opłaca się mixtura 15zł x 20 doładowań, taniej będzie.
Chyba pomyliłeś się. Najtańsza mixtura dla "świeżego" - nie replay to 15 zł * 30 doładowań. Bynajmniej na stronie Play.
 #595534  autor: ramzes
 15 lis 2012, 19:33
Witam, właśnie przedłużyłem umowę na internet na firmę (bez modemu). Warunki to:
umowa na 18 mcy, opłata 59,90 w tym 6 miesięcy 50% zniżki na abonamet.
Dostałem 24GB z prędkością do 6 Mbit/s

#595536  autor: Y2J
 15 lis 2012, 19:38
Ostatnie pytanie PalonyLolku: kiedy powinna odezwać się GU? Abo kończy mi się 7 stycznia 2013.

#595556  autor: Liquid
 15 lis 2012, 21:17
Witam. Szukałem w tym wątku ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam problem opisany poniżej, pisałem w imieniu żony. Tam też znajduje się korespondencja z Play, na marginesie odpowiedzi które uzyskiwałem są w ogóle nie na temat. W salonie dowiedziałem się że sprawę można załatwić jedynie telefonicznie lub przez Play 24:

Pierwszy kontakt z Play:

Witam,

13.01.2012 roku kończy mi się umowa na czas określony. Od tego dnia chcę przejść na umowę na czas nieokreślony z taryfą "Stan Darmowy 39 Tylko SIM". Dowiedziałam się na Państwa czacie że zmianę taryfy na stronie mogę wykonać już teraz a będzie obowiązywała ona po zakończeniu obecnej umowy. Skorzystałam więc z Państwa strony aby wybrać spersonalizowaną ofertę, zalogowałam się poprzez Play24, dodałam ofertę do koszyka, potem skorzystałam z opcji "kup". Niestety sklep proponuje mi całkowicie nowy numer a nie obecny co jest pokazane na załączonym screenie. Screen ten pokazuje również że jestem prawidłowo zalogowana. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy.

Pozdrawiam,

...

Pierwsza odpowiedź BOK Play:

Nr zgłoszenia: 50785927
Data wpłynięcia do P4: 2012-11-05 17:34:24
Data zamknięcia zgłoszenia: 2012-11-09 14:25:20

Szanowna Pani,

dziękuję za zgłoszenie dotyczące zapytania o ofertę utrzymaniową, które wpłynęło za pośrednictwem poczty elektronicznej 5 listopada 2012 roku.

Uprzejmie informuję, iż po trzech próbach kontaktu, które odbyły się 8 i 9 listopada 2012 roku nie udało nam się z Panią skontaktować.

W związku z nieudanymi próbami kontaktu, poniżej zamieszczam przygotowaną dla Pani ofertę RePlay Stan Darmowy 30.03 w taryfie LongPlay II 69, która oferuje aż 550 minut do wszystkich sieci oraz nielimitowane połączenia do wszystkich w Play na zawsze wraz z możliwością zakupienia nowego telefonu w promocyjnej cenie. Umowa, którą proponuję trwałaby 24 miesiące.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji. Proszę pamiętać, że może Pani skontaktować się z nami, dzwoniąc na numer 790 500 500 lub *500, wysyłając wiadomość na adres e-mail [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (http://www.play.plwww.play.plwww.play.p ... ww.play.pl).

Z poważaniem,
...

Moja odpowiedź:

Witam,

Chyba zaszła jakaś pomyłka. Otrzymałam propozycję przedłużenia umowy na kolejne 24 m-ce - tą ofertą nie jestem w ogóle zainteresowana. Zgłaszałam jedynie problem braku możliwości zmiany taryfy po 13.01.2013 (koniec obowiązywania obecnej umowy) na taryfę bez okresu zobowiązania. Proszę więc o pomoc w tej sprawie o którą prosiłam w pierwszym mailu. Proszę o załatwienie tej sprawy, kontakt jedynie mailowy, proszę do mnie nie dzwonić w tej sprawie.

Pozdrawiam,

...

Druga odpowiedź BOK Play:

Nr zgłoszenia: 51010192
Data wpłynięcia do P4: 2012-11-09 17:18:37
Data zamknięcia zgłoszenia: 2012-11-15 12:58:14

Szanowna Pani,

dziękuję za zgłoszenie dotyczące zmiany warunków umowy, które wpłynęło do nas 9 listopada 2012 roku za pośrednictwem portalu internetowego Play24.

Pragnę poinformować, iż nie ma możliwości zmiany Pani obecnej oferty na ofertę na czas nieokreślony. W celu wprowadzenia wspomnianych przez Panią warunków, tj „Stan Darmowy 39 Tylko SIM”, należy przedłużyć umowę decydując się na konkretną opcję. Zmiana warunków umowy podczas jej trwania możliwa jest jedynie wtedy, kiedy decyduje się Pani na równowartościowy lub wyższy abonament. Podkreślam, że dokonanie w/w zmian nigdy nie wpływają na czas trwania obecnej umowy.
Pragnę jednocześnie zaznaczyć, iż możliwość przedłużenia umowy dostępna jest już na 3 m-ce przed jej zakończeniem. W związku z tym już w bieżącym miesiącu ma Pani możliwość podpisania aneksu na czas nieokreślony.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji. Proszę pamiętać, że może Pani skontaktować się z nami, dzwoniąc na numer 790 500 500 lub *500, wysyłając wiadomość na adres e-mail [email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (www.play.pl).

Z poważaniem
...

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak to ugryźć?

#595559  autor: zygikuleczka
 15 lis 2012, 21:27
Wiślak, no taka ciężka robota pracownika działu korespondencji:P Trza klienta poinformować a jednocześnie pisać utartymi szablonami: ą, ę itd
Napisż im, że skoro
W związku z tym już w bieżącym miesiącu ma Pani możliwość podpisania aneksu na czas nieokreślony.
to jesteś zainteresowany i prosisz o wskazanie sposobu w jaki masz to załatwić.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595565  autor: Liquid
 15 lis 2012, 22:18
Dzięki. Oni sami nie wiedzą co mówią. Zadzwoniłem do BOK i dowiedziałem się że mogę sobie wybierać i przebierać w ofertach dopiero po zakończeniu umowy, czyli 14.01.2013. Do tego czasu mam zablokowaną możliwość jakichkolwiek zmian. Dlatego też jak przez sklep chciałem skorzystać z oferty, system proponował mi nowy numer zamiast ofertę na stary. Nie obowiązuje mnie żadny termin wypowiedzenia. Od nowego okresu rozliczeniowego jestem na nowej taryfie. Okres wypowiedzenia obowiązywał by przy całkowitej rezygnacji z usług. Pozdrawiam.

#595579  autor: xsysiu
 15 lis 2012, 23:52
Wiślak, a nie powinieneś najpierw wypowiedzieć umowy? GU ma większe możliwości manewru.

#595593  autor: PalonyLolek
 16 lis 2012, 09:29
sql pisze:Chyba pomyliłeś się. Najtańsza mixtura dla "świeżego" - nie replay to 15 zł * 30 doładowań. Bynajmniej na stronie Play.
Masz rację, sądziłem że mówimy o przedłużeniu.
Ostatnie pytanie PalonyLolku: kiedy powinna odezwać się GU? Abo kończy mi się 7 stycznia 2013.
Mniej więcej z miesięcznym wyprzedzeniem zazwyczaj dzwonią, tak jak wpadniesz do bazy tak będą się kontatkować.

#595628  autor: Y2J
 16 lis 2012, 12:29
OK, dzięki za pomoc :)

#595689  autor: kamil4862
 16 lis 2012, 16:49
Dzwoniła Pani z działu utrzymaniowego. Otóż zaproponowała abonament 39zł, 350min, stan darmowy, umowa na czas nieokreślony. Udało się komuś wynegocjować 550min?

Obrazek

#595691  autor: PalonyLolek
 16 lis 2012, 16:54
kamil4862, udało się. Tylko, że wtedy masz umowę na czas określony czyli 12 msc. Możesz wtedy spokojnie dostać takie warunki.

#595695  autor: Kaczy
 16 lis 2012, 17:45
Pierwszy post zaktualizowany o listę telefonów. Dzięki PalonyLolek.

...::: Made for loneliness :::...

#595705  autor: Liquid
 16 lis 2012, 18:48
xsysiu pisze:Wiślak, a nie powinieneś najpierw wypowiedzieć umowy? GU ma większe możliwości manewru.
W sumie to nie potrzebuję jakichś super warunków biorąc pod uwagę że lepsze warunki będą się wiązać z okresem zobowiązania 12 miesięcy jak niektórzy sprawdzili a to mnie w ogóle nie interesuje. Obserwowałem bilingi z ostatniego 1,5 roku i żona nie rozmawia więcej niż 200-300 min/mies, kilkanaście SMS-ów, nie używa netu w komórce. Odpowiada mi taki abonament jak ten wymieniony przez użytkownika kamil4862 czyli Stan Darmowy tylko SIM 39, za 39 zł/mies ma 350 min lub wymiennie ileś tam set SMS-ów oraz stan darmowy do Play. I tylko o to chodzi. Przykładem zasadności zmiany abonamentu jest ten miesiąc, wygadała 50 zł ponad abonament (59 zł) a rozmawiała w sumie około 400 min a do końca okresu rozliczeniowego jeszcze kilka dni. Da to rachunek ponad 100 zł. Oszczędność będzie widoczna gołym okiem po zmianie abonamentu.

EDIT:

A infolinia dalej swoje :shock:

Szanowna Pani,

dziękuję za zgłoszenie z dnia 15 listopada 2012.

W odpowiedzi na Pani zgłoszenie chciałabym przekazać informacje, że aby przedłużyć umowę, nie musi Pani wypowiadać aktualnej.
Aby przedłużyć umowę na nowych warunkach należy udać się do Salonu, zadzwonić na Infolinię lub przedłużyć umowę przez e-shop.
Umowę może Pani przedłużyć już na 3 miesiące przed zakończeniem starej umowy. Biorąc pod uwagę to, że aktualna umowa kończy się Pani 13 stycznia, to w każdej chwili istnieje możliwość podpisania aneksu do umowy.
Jeśli zdecyduje się Pani przedłużyć umowę przez Internet zapraszam na stronę http://sklep.play.pl/ecommerce/
Jeśli natomiast wolalaby Pani przedłużyć umowę za pośrednictwem Infolinii proszę zadzwonić na nr 790 500 500 lub *500 i wybrać połączenie z działem przedłużania umów.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji. Proszę pamiętać, że może Pani skontaktować się z nami, dzwoniąc na numer 790 500 500 lub *500, wysyłając wiadomość na adres e-mail [email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (www.play.pl).

Z poważaniem,

...

#595819  autor: cbb
 17 lis 2012, 11:33
Ok, z braku odpowiedzi przeszukałem sobie cały temat dowiadując się, że na AIMax bez telefonu nie ma żadnej zniżki, tylko co najwyżej umowa na czas nieokreślony.

Więc zdecydowałem, że wezmę AIMax65 w cenie 45 (z telefonem).

I teraz moje pytanie, skoro telefonu nie ma na stanie magazynowym (Xperia J), to czy składając wypowiedzenie, mogę wybrać ten telefon i dostać go dopiero gdy będzie dostawa ?

#595825  autor: klasikots
 17 lis 2012, 12:07
cbb pisze:Ok, z braku odpowiedzi przeszukałem sobie cały temat dowiadując się, że na AIMax bez telefonu nie ma żadnej zniżki, tylko co najwyżej umowa na czas nieokreślony.

Więc zdecydowałem, że wezmę AIMax65 w cenie 45 (z telefonem).

I teraz moje pytanie, skoro telefonu nie ma na stanie magazynowym (Xperia J), to czy składając wypowiedzenie, mogę wybrać ten telefon i dostać go dopiero gdy będzie dostawa ?
Nie, składając zamówienie musisz wybrać telefon. Nie ma możliwośći żeby telefon został Ci wysłany później
  • Strona 154 z 182
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 182
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154