Witam. Szukałem w tym wątku ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam problem opisany poniżej, pisałem w imieniu żony. Tam też znajduje się korespondencja z Play, na marginesie odpowiedzi które uzyskiwałem są w ogóle nie na temat. W salonie dowiedziałem się że sprawę można załatwić jedynie telefonicznie lub przez Play 24:
Pierwszy kontakt z Play:
Witam,
13.01.2012 roku kończy mi się umowa na czas określony. Od tego dnia chcę przejść na umowę na czas nieokreślony z taryfą "Stan Darmowy 39 Tylko SIM". Dowiedziałam się na Państwa czacie że zmianę taryfy na stronie mogę wykonać już teraz a będzie obowiązywała ona po zakończeniu obecnej umowy. Skorzystałam więc z Państwa strony aby wybrać spersonalizowaną ofertę, zalogowałam się poprzez Play24, dodałam ofertę do koszyka, potem skorzystałam z opcji "kup". Niestety sklep proponuje mi całkowicie nowy numer a nie obecny co jest pokazane na załączonym screenie. Screen ten pokazuje również że jestem prawidłowo zalogowana. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy.
Pozdrawiam,
...
Pierwsza odpowiedź BOK Play:
Nr zgłoszenia: 50785927
Data wpłynięcia do P4: 2012-11-05 17:34:24
Data zamknięcia zgłoszenia: 2012-11-09 14:25:20
Szanowna Pani,
dziękuję za zgłoszenie dotyczące zapytania o ofertę utrzymaniową, które wpłynęło za pośrednictwem poczty elektronicznej 5 listopada 2012 roku.
Uprzejmie informuję, iż po trzech próbach kontaktu, które odbyły się 8 i 9 listopada 2012 roku nie udało nam się z Panią skontaktować.
W związku z nieudanymi próbami kontaktu, poniżej zamieszczam przygotowaną dla Pani ofertę RePlay Stan Darmowy 30.03 w taryfie LongPlay II 69, która oferuje aż 550 minut do wszystkich sieci oraz nielimitowane połączenia do wszystkich w Play na zawsze wraz z możliwością zakupienia nowego telefonu w promocyjnej cenie. Umowa, którą proponuję trwałaby 24 miesiące.
W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji. Proszę pamiętać, że może Pani skontaktować się z nami, dzwoniąc na numer 790 500 500 lub *500, wysyłając wiadomość na adres e-mail
[email protected]@
[email protected]@
[email protected]@
[email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (
http://www.play.plwww.play.plwww.play.p ... ww.play.pl).
Z poważaniem,
...
Moja odpowiedź:
Witam,
Chyba zaszła jakaś pomyłka. Otrzymałam propozycję przedłużenia umowy na kolejne 24 m-ce - tą ofertą nie jestem w ogóle zainteresowana. Zgłaszałam jedynie problem braku możliwości zmiany taryfy po 13.01.2013 (koniec obowiązywania obecnej umowy) na taryfę bez okresu zobowiązania. Proszę więc o pomoc w tej sprawie o którą prosiłam w pierwszym mailu. Proszę o załatwienie tej sprawy, kontakt jedynie mailowy, proszę do mnie nie dzwonić w tej sprawie.
Pozdrawiam,
...
Druga odpowiedź BOK Play:
Nr zgłoszenia: 51010192
Data wpłynięcia do P4: 2012-11-09 17:18:37
Data zamknięcia zgłoszenia: 2012-11-15 12:58:14
Szanowna Pani,
dziękuję za zgłoszenie dotyczące zmiany warunków umowy, które wpłynęło do nas 9 listopada 2012 roku za pośrednictwem portalu internetowego Play24.
Pragnę poinformować, iż nie ma możliwości zmiany Pani obecnej oferty na ofertę na czas nieokreślony. W celu wprowadzenia wspomnianych przez Panią warunków, tj „Stan Darmowy 39 Tylko SIM”, należy przedłużyć umowę decydując się na konkretną opcję. Zmiana warunków umowy podczas jej trwania możliwa jest jedynie wtedy, kiedy decyduje się Pani na równowartościowy lub wyższy abonament. Podkreślam, że dokonanie w/w zmian nigdy nie wpływają na czas trwania obecnej umowy.
Pragnę jednocześnie zaznaczyć, iż możliwość przedłużenia umowy dostępna jest już na 3 m-ce przed jej zakończeniem. W związku z tym już w bieżącym miesiącu ma Pani możliwość podpisania aneksu na czas nieokreślony.
W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji. Proszę pamiętać, że może Pani skontaktować się z nami, dzwoniąc na numer 790 500 500 lub *500, wysyłając wiadomość na adres e-mail
[email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (
www.play.pl).
Z poważaniem
...
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak to ugryźć?